Karabasan....

bilmemki eşimin bütün ceket mont kaban herşeyini alim yatarken üstüme en iyisi tek ceket uyurken üstümden düşerse bide
oğlum yeni doğduğundada annem eşimin ceketini oğlumun yanına asmıştı erkek var snar eerkekten korkar gelmezler demişti

konuyla alakasız ama bi şey sorucam düşükten sonra oldumu bir daha bebegin benimde 9 yaşında bir oğlum var ve cuma günü düşük yaptım ne yemek yiyorum nede uyuya biliyorum düzenim bozuldu çok üzüldüm olumsuz etkiledi beni çok

malesef olmadı zaten tedavi görmeye başlamıştım bebek istiyodum trahim filminden 2 ay sonra çok uğraşmadan hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı dahada olmadı korunmuyorumda ama olmuyoda nasip her işte vardır bi hayır allah isterse olur istemezse olmaz
allahıma şükürler olsunki anneyim bir oğlum avar allah dünyadaki çocuklarımıza uzun ve sağlıklı ömürler nasib etsin
amin ..

ayrıca üzülmene gerek yok allah onu vermediyse sana bir bildiği vardır demekki senin için hayırlı olan buydu hiç üzülme
eğer nasibinde 1 evlat daha varsa o sana sormaz zaten gelir
tabiki insanız nefsimize yenilip hemen olsun istiyoruz ama
sabretmek zorundayız
benim oğlum hep bir kardeşim olsun diye dua ediyo kardeşi için planlar kuruyo ona isim bile düşünüyo o kadar çok istiyoki banada o kadar çok baskı yapıyoki anlatamam ama benim elimden bişey gelmediğini anlatıp onu azda olsa teskin ediyorum yapıcak bişey yok olucaksa zaten olur
ben bu bebek konusunda çok yoruldum zaten artık düşünmüyorum bile sadece arada bebek gördüğümde bide oğlum kardeş dediğinde aklıma geliyo üzülüyorum ama
yavruma sarılıp allahıma şükredip allahım olmayanlara ver önce diye dua ediyorum

ama evlenmeden once benim esime hemen hemen hergece gelirmis:kedi:

ama evlenmeden once benim esime hemen hemen hergece gelirmis

bilemiyorumki annem öyle derdi
bende inanmazdım nasıl oluyomuş uyurken uyanıp hareket edememe sesini çıkaramama birini görmek saçma derdim
demekki başıma gelmesi gerekiyomuş

benim basima sukurler olsun hic gelmedi ama bircok arkadasim anlatiyo urperiyorum valla

HİÇ BAŞIMA GELMEDİ ÇOK KORKARIM ÖYLE ŞEYLERDEN ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR GELMEDİ İNŞALLAH HİÇ GELMEZ.bilmiyorumkismile

ben yalnız yasiyorum, dolasiyla geceleri yalnizim evde...daha once cok oluyordu, sirt ustu yatinca oluyor, felc gibi bisey ve de bir korku oluyor, acaip seyler olabiliyor. Bilimsel bir aciklamasi da var bunun. Bi sure sonra geciyor zaten

korkmanıza hiç gerek yok. karabasan fiziksel bir olaydır. cinle periyle bir alakası yoktur. dua okumaya da gerek yoktur, bir kaç saniye bekleyince kendiliğinden geçer zaten. dua etmek istiyorsanız da içinizden ne gelirse onu söyleyin, Allah'ım yardım et deyin mesela

Karabasan Nedir? : Uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz.

Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz.

Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

yasadım bir gölge üstüme üstüme geliyordu gece onu itiyordum üstümdeki örtüyü cekmye calısıyordu dualar okudum uyanıklıkla uyku arasında sonra birden uyandım ama sabit olarak duvara bakarak kaldım kıpırdayamadım ama dua etmeye devam ediyordum sonra kalktım yavasca cok kötüydü günlerce kurtulamamıstım :S

kaydirigubbakcemile5 kesinlikle aynen budur açıklaması. öyle doğaüstü garip güçlerin etkisi falan değil. ceketle meketle de olacak iş değil.

bana da basar arada. bunun uyku felci olduğunu bildiğim için çırpınmam uyanmayı beklerim. kısa sürede de uyanırım. korktukça daha uzun sürer yerimseniben

arkadaslar karabasandan vefat eden ınsanlarda olabılıyor buyukler hep abdestlı yatın derler egerkı varsa mutlaka cevsen ve kuran koyun basucunuza sıyah taslı ve akık taslı yuzuk olunca parmakta gelmıyor benım annemde anneannem ve dayımı kaybedınce cok sık yasadı bu durumu genllıkle sıkıntılı ve yorgun olunca oluyor gecmıs olsun...

Karabasan
Uykuda üzerine bir şeyin çöktüğü hissedilir, nefes kesilir, seslenmeye ve hareket etmeye güç yetirilemez, boğulacakmış gibi hissedilir.
Bunun sebebi içerideki ya da dışarıdaki cindir.

Eğer sebep içerideki cinse, bu durum cinin hastanın vücuduna mide yoluyla bir şey sokmaya çalıştığını gösterir. Bu an cin için çok tehlikelidir. O esnada birisi bilmeden Kuran veya ezan okusa ona büyük bir zarar verebilir.

Eğer sebep dışarıdaki bir cinse, vücuda girmeye çalışıyor demektir. Bu durumda kişi cinin nefesini ya da kokusunu duyabilir. Bu durumda hastanın, dili dönmeyeceği için kalbinden ayetelkursi veya nas ve felak surelerini okuması ya da tekrar tekrar tekbir getirmesi gerekir. Cinin başarılı olduğunun göstergesi hastanın uyanamayıp kendinden geçmesidir. Bu durumda cin bedene girmiş demektir. Aksi takdirde kişi uyanır.
Bu duruma düşmemenin yolu uykudan önceki duaları okumak ve avuçlara üfleyip vücudu meshetmektir. Eğer dualar okunur ama vücut meshedilmezse, kâbustan kurtulmak mümkün olmaz. Herkesin vücudu meshetmenin gerekli olduğunu öğrenmesi zaruridir.
(Eğer çok yaşanıyorsa);
Vücudunu okunmuş yağla, miskle, gül yağıyla, kâfurla veya başka bir şeyle yağlayana ise Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz....

Çok yemek yiyip yatan, kan dolaşımını engelleyecek biçimde sağlıksız şekilde yatan, tansiyon sorunu veya solunum güçlüğü olan kimselerin uyku esnasında hissettikleri tıkanma ve sıkıntıların ise bahsettiğimiz durumla ilgisi yoktur.

Birileri ısrarla karşı çıkıcak biliyorum ama gerçekleri yazmaktan genede çekinmedim lmaz:

bak canım bu herkesin başına gelebilir benimde başıma çok geldi.eşimede geliyor arada.
önlem olarak 1.yattığın yer kesinlikle dağınık olmayacak
2.yatakta yemek filan yeme veya yatacağın odada yemek yersen kırıntı kalmasın süpürmeden yatma.
3.yatarken çorapla yat o zaman hiç gelmiyor.
4.yatarken ayetel-kürsi,nas,felak ve fatiha sürelerini oku.
ben eskiden kuranı başucuma koyar öyle uyurdum şimdi bunları yapıyorum çok şükür gelmiyor.

siyahla belirtigim yerin açıklamasını yapabilirmisin...

Bende 3 ayda fılan yasıyorum bu karabasanı ama en son oldugunda cok etkısı altında kalmıstım yatağımın ucunda bır karartı ve benı ayaklarımdan çekıyordu ben çırpınıorum ama aynı zamanda esıme dokunupda benı kurtar dıyemıyodum ellerımı kaldıramadım bağıramıyorum sesım cıkmıyordu ve zor nefes alıyordum yataktan o benı cekıyo ben yukarı cıkmaya calısıyordum ama hareket edemıyordum tam olarak uyndıgımda yatagın ucundaydımmm ve piskolojıkmıdır bılmıyorum ama ayak bıleklerım acıyordu hemen eşimıde uyandırdım amayatağın ucuna nasıl gıttıgımı oda bılmıor ve uyanmamıstı oysakı uykusu cok hafıftırr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…