- 31 Mart 2008
- 3.704
- 10
- 356
- Konu Sahibi KeLeBeKetkisi
-
bilmemki eşimin bütün ceket mont kaban herşeyini alim yatarken üstüme en iyisi tek ceket uyurken üstümden düşerse bide
oğlum yeni doğduğundada annem eşimin ceketini oğlumun yanına asmıştı erkek var snar eerkekten korkar gelmezler demişti
bilmemki eşimin bütün ceket mont kaban herşeyini alim yatarken üstüme en iyisi tek ceket uyurken üstümden düşerse bide
oğlum yeni doğduğundada annem eşimin ceketini oğlumun yanına asmıştı erkek var snar eerkekten korkar gelmezler demişti
ama evlenmeden once benim esime hemen hemen hergece gelirmis
bilemiyorumki annem öyle derdi
bende inanmazdım nasıl oluyomuş uyurken uyanıp hareket edememe sesini çıkaramama birini görmek saçma derdim
demekki başıma gelmesi gerekiyomuş
slm kizlar
bilmem nere yazacagimi o yüzden buraya yazmak istedim...herkez eminim bilir karabasan nedir:bbo:
ben hayatimda ilk sever bu gece bunu yasadim asiri korktum..ve öle bi igrenc bisiki anlatamam..size sormak istiorum sizde böle bisi yasadinizmi nasil sizin icinde yada ne dua okudunuz öle bi durumda...beimle paylasirsaniz cok mutlu olurum
korkmanıza hiç gerek yok. karabasan fiziksel bir olaydır. cinle periyle bir alakası yoktur. dua okumaya da gerek yoktur, bir kaç saniye bekleyince kendiliğinden geçer zaten. dua etmek istiyorsanız da içinizden ne gelirse onu söyleyin, Allah'ım yardım et deyin mesela
Karabasan Nedir? : Uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz.
Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz.
Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.
bak canım bu herkesin başına gelebilir benimde başıma çok geldi.eşimede geliyor arada.
önlem olarak 1.yattığın yer kesinlikle dağınık olmayacak
2.yatakta yemek filan yeme veya yatacağın odada yemek yersen kırıntı kalmasın süpürmeden yatma.
3.yatarken çorapla yat o zaman hiç gelmiyor.4.yatarken ayetel-kürsi,nas,felak ve fatiha sürelerini oku.
ben eskiden kuranı başucuma koyar öyle uyurdum şimdi bunları yapıyorum çok şükür gelmiyor.
siyahla belirtigim yerin açıklamasını yapabilirmisin...
canım bildiğimiz çorapla.yatarken giyebileceğimiz bir çorap ayarlarsınız yatrken giyer sabah çıkarırsınız.
canım bildiğimiz çorapla.yatarken giyebileceğimiz bir çorap ayarlarsınız yatrken giyer sabah çıkarırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?