Karabiber01 zayıflıyor

Deniz ve Kum

Sevdamızı kimse sorgulamasın
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
11.604
10.121
823
Adana
Merhaba arkadaşlarr

Bende kendime günlük açmak istedim.Burdakii arkadaşları gördükçe bende açsam iyi olur dedim

En azından ne yediklerimi ne yaptığımıı görmüş olurum

Başka bir topiktede yazıyorumm duygucuğumun sayfasındaaa

Ama kendime ait biryerde açtımkii kendimii daha bir sıkı diyet altına almalıyımm

Benim 3 bebeişim var ,biri 12 ,diğeri 10 ve 1 buçuk yaşında olmak üzere

Son kilomm oğlumun doğumuyla geii

Onun tatlı hediyesii diyeyimmm

Ben daha önce zayıflamış birii olarak bu duyguyuu tattımm ve yine başarmakk istiyorumm kilo vermeyii

Şuan 85 ve 86 arası gidip geliyorum,birtürlüü kıramadımm bu zinciri

canım hayırlı uğurlu olsunnn inşallahhh günlüğünde güzel haberlerini yazarsın gün ve ve günn tabi benide ihmal etmicenn haa ona göreeee hadi bakalım biliyorsun ki seni steyince yaparsınnnn hep diyorum demeyede devem edicemmm yeterki isteee güzelliğinin ve gençliğinin kıymetini billl herzaman yanındayımmm bunuda unutmaaa

Birazdan ortalıkk toplamaya başlayacağımm,akşam aniden gezmeye gittikk dağınık kaldı evv
kaynanam gelmişş görümceye oraya gittikk ,ıslak kek falan yapmışş ve benn ilk defa uzunn aradann sonra önüme gelenn pastayıı gerii çevirdimm yokk yemicem abla dedimm artık kafaya koydumm bana ısrar etmeyinn dedii tamamm dedii bende oğlana yedirdimm 1 dilimmm

Dün sabah kahve

öğlen 2 yumurta ve yoğurtlu ıspanak yedimm,ama yumurta haşlanmıştıı

akşam da haşlanmış tavuk yaptımm evdekilere karnıbahar kızartmıştımm,birde mayalı hamur yaptımm ama yemedimm
birde büyük kıza dedimm bakk kızımm alıpp ağzıma götürecek olursamm bana anneeeeeeeeeeeeeeeee deki anlıyımm yeme dediğinii diyee
artıkk kendimii öyle kandırıyorumm yanii
dünn kaçamaksız güzel birgünn olduu

Duygucumm senii hiç unuturmuyumm inann bana okadar moral oluyorsunkii
yapamıyorumm yazamıyorumm dediğim anda sen aklıma geliyorsunnn bir yerde inann dur demesinii biliyorumm kendime inann şuann eskiye göre çokk iyiyimmm
Birgün acaba bende tekrar yine zayıf olacakmıyımm bunu okadar düşünüyor ve istiyorumkii tekrar

Sabah sabah yarı uykulu başlığı şöyle okudum: Karabiber zayıflatıyorrrrr

Hayırlı olsun günlüğünüz gönlünüzce zayıflarsınız inşallah

sen varya yeterki isteeeee bak samimiyim yeterki isteee yapamıyacağın şey yok

merhaba karabiber
bende 88 kilodayım ve zayıflamak istiyorum
istersen sana bu yolda eşlik edebilirim
çünkü benimde bir arkadaşa ihtiyacım var
ben daha başlayamadım ama
acilen başlamam gerekiyor
bende yediklerimi gün gün buraya yazacağım
hepimize zayıf günler

Sabah sabah yarı uykulu başlığı şöyle okudum: Karabiber zayıflatıyorrrrr

Hayırlı olsun günlüğünüz gönlünüzce zayıflarsınız inşallah
KEŞKE ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK OLSAKDA HERKEZİİ ZAYIFLATABİLSEMM
sen varya yeterki isteeeee bak samimiyim yeterki isteee yapamıyacağın şey yok
Evet canım inşallahhh

Gamyoncu uzun zaman gelemedim canımm yazmaya
Bundan sonra düzenli yazacağımm sen ne yaptınn başladınmı diyetee

Şuan arkadaşalrla yarışma içerisindeyim,20 mayıs tartı günü kaç kilo olacağımıı çok merak ediyorum günlükçümm
Eskiden başardığım gibii yine başaracağımm
Kilom 91 di,yeni doğum yaptığımda diyetle 85 lere indim ama dikkat etmeyince geri aldım ve 88 olmuştum.
Ozaman kafam dank etti ve ben ne yapıyorumm dedimm böyle olmaz, resimlerde insan kendinii görene kadar dışardan çok kötü göründüğünü hissetmiyor
İşte ozaman kafamda bitirdimm ve başladımm
Ben isveç diyetiyle daha önce verebildiğim içinn isveç diyetini yapmak istiyorummm

Olmadı yapamadımm geri aldımm günlükk verdiğimm kilomu
Busefer aklım başıma geldi böyle olmayacak dedimm ve bu çarşambaya diyetisyen randevu aldım ve bayramdan sonrada spor salonunda başlıyorum 2 aylığına

Merhaba arkadaslar!!!

Yillar once zayiflama surecinde cok buyuk destek buldugum diyet klubune dondum ve cok heyecanliyim!!

Bu sefer ki hedef buyuk, sebep buyuk.. Destekte buyuk olmali diye dusundum ve geldim...

34 yasindayim, 3 çocuk annesiyim... Mayısta kardeşimin düğünü var..Simdiden hazirliklara baslayim, son ana birakmayayim dedim ve dünden itibaren saglkli beslenme programima basladim.. InsaALLAH bu programim hayat stilim olur ve kalici olarak kurtulurum butun kilolarimdan.

Hedefim 58kg olmak. Su an ki kilom 86. Yani tam tamina 28 kilo vermek istiyorum!! Daha oncede cok verdim, simdide yapabilirim!

Vermek istedigim kilo cok olunca, kendm icin kisa vadeli hedefler koymak mantikli olur:)

Programima gelecek olursak..Diyetisyenle başlıyorum işe...
Sabahlari hafif yemek istiyorum.. Yumurta,1 dilim ekmek,1dilim peynir domates
Oglende sebze yemeği 1 dilim ekmek ve yoğurt
Aksamda, artik evde ne piserse ama salata agirlikli.

Tabi yasaklarimizda var.. Ekmek ve diger un mamulleri gibi, kizartma, cerez vs. Bu liste cok uzun olur en iyisi ben yiyebilecegim seylerden bahsediyim:)
Olmazsa olmaz kurallarimiz: zeytinyagli pisecek yemeklerimiz, 7den sonra kesinlikle birsey yenmeyecek ve en azindan 1,5l su icilecek. Uhmm.. bide spor vardi demi... Spor salonunada bayramdan sonra başlıyorumm arkadaşımla ve yürüyüşte var....

Simdilik bukadarcik.. desteklerinizi bekliyorum!

Hadi bismillah..

Herkese kolay gelsin!!

karabiberr

Her aksam yeni umutlarla yatip, sabah kalkar kalkmaz yedigim sagliksız seylerle o umudumu bi sonra kigune baglamaktan sıkıldım..

Canım o zararlı şeyleri evden uzaklaştırman lazım,bir de çok aç kalma ki gözün dönüp yemeğe saldırma.ben de mersinliyim,seninle yazışmıştık hatırladım,adana mersin bizim oraların yemekleri çok yağlı olur,önce yemekleri az yağla pişirmeyi öğren,hatta kendi tabagına aldığın yemegin yüzüne yağ çıkıyorsa kaşığınla ayıkla at,eti yağsız almayı öğren,kuyruk yağını,yağlı parça etleri kıymaları hayatından çıkar,biliyorum bunlar bizim oraların olmazsa olmazı.o yüzden çukurova kadınlarının yüzde 90ı koca popolu

Başka bir sitede göz atarken bi arkadaşımızın kilonun yaşamımıza verdiği zararı maddeleyişi çok hoşuma gitti ve kendi günlüğümdede yer alsın istedim .

Kilo verdiğimde sosyal yaşantımda,fiziğimde, pratik hayatta, karakterimde, kısacası BENDE neler değişir diye düşündüm ve madde madde yazmaya karar verdim. Eminim çoğunu siz de düşlüyorsunuz, kilo vermeyi hedefleyen arkadaşlar!

Kilolarımızın hayatta nelere malolduğunu hepimiz biliyoruz, hoş tecrübeler değildi. Ama geriye dönüp dönüp hayıflanmayalım, güzel düşünelim.

Misal ben 10 kilo verdim ve 30 kilo daha vermem gerekiyor. Henüz yolun yarısında bile değilim. En büyük korkum çok kendinden emin ve büyük konuşup hedefimin geri tepmesi. Çünkü çok yaşadım bunu, o yüzden büyük konuşmuyorum ve Allah'ın izniyle kilo verirsem hayatımda neler değişir diyorum! Listeyi yapma amacım motivasyonumu tazelemek, sizlere de heves verirse ne mutlu. İnşallah hepimiz başarırız!

1.Öncelikle yüzümü kaplayan yağ tabakasından kurtulmak ve "gerçek" yüz hatlarıma, kemik yapıma kavuşmak. Malum, bütün şişmanların yüzleri yusyuvarlak ay parçası kıvamında olur. Bu kimilerine göre sevimli dursa da, "asıl" güzelliğimizi örter ne yazık ki.

2.Vücudumun 80'lik nine kıvamından kurtulması, göbeğimin çekilmesi, hatlarımın ortaya çıkması ki bu uzun vadede spor da gerektiriyor!

3.Göğsümü gere gere soranlara kilomu söyleyebilmek!

4.Giyim alışverişinin utanç olmaktan çıkıp zevke dönüşmesi!

5.48/50 bedenler için üretilen çuvaldan hallice nine elbiselerine tamah etmeme gerek kalmayacak olması.

6.Yokuş yukarı çıkarken kalbimin sıkışmaması.

7.Ayakkabı bağlarken tıknefes olmamak.

8.Dışarda yiyip içmeye utanmamak, insanların "Daha neresine yiyorsa" diye düşünmeyeceğini bilmemden mütevellit !

9.Çocukluğumdan beri kilolarıma takmış ve laflarıyla beni ağlatmışlığı olan bir akrabamıza "zevkle" ziyarette bulunmak.

10.İnsanların artık "bütünüme" de iltifat edebilmesi, "Kilolusun ama yüzün güzel" gibi züğürt tesellileri duymaktan kurtulmak.

11.Kilo veremediğim için üzülen ve sağlığımdan da endişelenen ailemi mutlu etmek!

12.Kilolarım yüzünden kendimi mutsuz hissetmeme gerek kalmaması.

13.Sıkışık,dar bir yerden geçerken sıkıntı yaşamamak. Hele ki birilerinin gözü önünde...

14.Toplu taşıma araçlarında insanlara rahatsızlık veriyor muyum diye kaygılanmama gerek kalmaması.

15.Karakterimde değişim olur mu bilmiyorum, ama kendime olan güvenim elbet artacaktır!

16.Karşıcinsle olan ilişkimde de düzelmeler olacak.

17.Uzun zamandır görüşmediğim kimselerin hayretleri ve tebrikleri beni mutlu edecek.

18.Banyo yapmak o kadar da uzun sürmeyecek

19.Bir kursa,etkinliğe katılmadan önce kilolarımdan dolayı kaygılanmama gerek kalmayacak. Fiziksel direnç gereken etkinlikleri geçtim, resim kursuna ya da ehliyete yazılmayı dahi 40 kere düşünen bir insanım. İşte kilolar bu kadar özgüvenimi çaldı.

20.İşin hastalık,sağlık boyutuna hepimiz vakıfız! Zayıf bir insanın bazı hastalıklara yakalanma ihtimali şişmana göre daha azdır.

21.İnsanların gözünde "iradesi zayıf" izlenimi bırakmamak! Gerek iş görüşmelerinde, gerekse sosyal hayatta...

22.İki adım yürüyünce ayaklarıma karasular inmemesi! Sık sık ayaklarımda,diz kapaklarımda ağrılar hissetmemek!

23.Yeni kıyafetler aldığımda, yakıştığını görmek! Bu hissi ömrümde yaşamadım desem abartmış olmam. Vücut biçimsiz olunca en pahalı, en şık kıyafetleri giysen ne yazar, içine girince yine mutsuz hissediyor ve kendine kızıyorsun.

24.Fotoğraf çektirmeyi sever hale gelmek! Nasıl daha zayıf görünürüm diye ikibüklüm olmadan, gönlümce BOYDAN fotoğraf çektirebilmek!

25.Günden güne azalan ümitle, "Bugün de çok yedim ama yarın mutlaka diyete başlayacağım" diye kendimi kandırdığım, o kısırdöngü zamanlarından kurtulmuş olmak!!!

26.En önemlisi ve bütün yazdıklarımın özeti, hayatı ıskaladığımı düşünmekten kurtulmak!

27.Manikür ve türevlerini evde yapmama gerek kalmaması! Bu da benim aşırı takıntılı oluşumdan kaynaklı, bir güzellik salonuna gidince oradaki kızların "Saçıyla tırnağıyla uğraşana kadar kilo verse ya" diye düşüneceği kuruntusuyla oralardan bile elimi eteğimi çektim.

28.Son maddenin devamı olarak, kendimi, "bütünüyle" güzel hissettiğim için bu tür bakımların zevkli hale gelmesi, boşa uğraştığım hissine kapılmamak!

29.Yeni insanlarla tanışırken daha cesaretli olmak, kilolarımla ilgili ne düşünür kaygısı yaşamamak.

30.Kendime olan saygımı kazanmak! Yıllardır kilolarla cebelleşip bir türlü veremediğim için kendimi "iradesiz,zayıf karakterli,beceriksiz" diye aşağılamamak! Bu kadar kilo vermeyi başardıysam hayatta daha neleri başarırım diye düşünmek!

31.Üşüdüğümde arkadaşımın hırkasını giyebilmek! Çok basit geliyor kulağa ama en yakın arkadaşınızla bu tür paylaşımlardan bile mahrum kalmak, onun giydiği şeylere sizin ancak kolunuzun girdiğini düşünüp üzülmek, hele ki yaşıtsanız, ondan neyim eksik düşüncesi... Çok can sıkıcı.

32.250 gram alsa intihar edecek derecede görünümüne önem veren insanların tuhaf bakışlarıyla karşılaşmamak.

33.Yaşıtlarımın yanında ablaları gibi durmamak!

34.Misafirlikte tabağıma tepeleme yemek konulmaması, herkesle eşit konulması. Nedir o öyle, "Sen ancak bununla doyarsın!" der gibi

35.Aynı şekilde "Bir tane daha x ister misin?" sorusunu duymamak yahut duyduğumda yerin dibine geçmemek! İstemem deseniz dahi bu cüssenizle söyleyince inanmıyorlar zira! Evet, misafirlikte yemek yerken utanıp sıkılmamak!

36.Kendince iyi niyetli olsa da kelli felli adamlardan "Abla" lafını duymamak! Duysam bile kilolarıma atıfta bulunmuş olma ihtimali kalmayacağından, sinir olmamak!

37.Sırım gibi kızların yanında kendimi çirkin ve mutsuz hissetmemek!

ALINTIII

Ben adananınn kamışova köyündenim,bizim köydekiler kilolu genellikle
eşimm hemenn kamışovalı kadınlar gibii koca popolu oldun der banaa
seni hatırladımm canımm ama hangi topikten unuttummm sadecee
yemeklerii fazla yağlı yapmıyorumm çünkü eşimin rahatsızlığıı var midesindennn
birde artıkk bu böyle olmayacakk kendii kafama göre yapınca bozuyorumm diyetii bu yüzden diyetisyene gidiyorumm çarşamba günüü
aslında nasıl diyet vereceğinii biliyorumm çünküü daha önce bennn 80lerden 56 kiloya inmiştimm ama 3 ncü doğumumu yaptımmm

Konu açmıştın canım,5gün kalacak misafirlerime ne ikram edeceğim diye,orda yazışmıştık.56ya düşmüşsün daha önce,yine yapabilirsin ama önemli olan koruyabilmek canım
yukarıdaki yazıyı okudum,gerçekten güzel.yalnız şu kilo yüzünden laf sokan akrabaya gitme maddesine katılmıyorum,hatta şiddetle karşıyım asla gitmeyin diyorum katil olursunuz,bu tip insanlar yeni halinizde bile saf sokacak bişeyler bulur,ben yaşadım biliyorum,her fırsatta kiloma laf sokup beni ağlatan akrabam 12kilo verdiğimde veremli gibi oldun,bir dirhem et bin ayıp örtermiş,yüzün çok çirkin oldu çocuk gibi kaldın demeye başladı.ki topu topu 65 kiloydum 53e düştüm,iki kilom da abartılı uçlar değildi.
Uzak durun böylelerinden:)

Bu yazıyı biryerden kopyaladımm okadar gerçekçiki yazdıklarıçok hoşuma gittii

Banada akrabalarımm daha önce demişti ayy kocan sana bakamıyormuu eda abla deyip gülüyorlardı çok zayıflamışsın derlerdi kendince şaka yapıyorlardıı

Ama benim içimm nasıl kan ağlıyordu bilseler
neyse 3 seneliğine polonyaya gittikk eşimin işinden dolayı ve 2 yıl gelmedik hiç bizz
okadar kafama takmıştımki kiloyuuu
öyle bir hırslandımkii ve 2 yıl sonra 80lerden 56 ya inip geldimm memlekete çok şaşırdı herkezzz nasıl verdinn demeye başladılarr
amaa bu seferde çekemeyenler çıktı ,,hortlağın çıkmışş çok zayıflamışsınn kilo al demeye başladılarrr

hatırladımm canımm şimdii senii

Günlük geldimm yine elimden geldiğince hergünn misafirinn olmaya geleceğimmm.
Dün cuma yarışmasına eskiden olduğu gibii yine katılmakk istedimm ve 2nci gruptan çağırdılar çok sevindimm
artık bu sefer olacakk
yarınn diyetisyende saat 2 de randevum varr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…