Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaslar 20 haftalik hamileyim.doktor karaciger enzimlerin biraz yukselmis dedi.korkuyorum dahada yukselirmi diye.bu durumla karsilasan var mi.dusurmek icin ne yapmak gerekir???
Arkadaslar 20 haftalik hamileyim.doktor karaciger enzimlerin biraz yukselmis dedi.korkuyorum dahada yukselirmi diye.bu durumla karsilasan var mi.dusurmek icin ne yapmak gerekir???
Benimde 19. haftamda enzimlerim hafif yükseldi. Gastrolojiye gittim, ilave kanlar, ultrason vs. yapıldı. 15 gün sonra yine kan, yükseliş devam ediyordu. Daha sonra doktor tavsiyesiyle eleviti ve omega3 hapını bıraktım. Doktorum günde 2 meyve yiyip sağlıklı beslendikten sonra vitamini bırakalım dedi. O dönemde zorunlu içmem gereken guatr ilacı, kan sulandıcı hap olan coraspin ve demir ilacı dışında bişey kullanmadım. KAraciğerime fayda etsin diye enginar haşlayıp yedim. 25 gün sonra kan verdiğimde karaciğer enzimlerim düşmüştü, ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Şuan 32. haftamdayım, düzenli kan veriyorum ve artık normal aralıkta, yükseliş yok. Sen de eleveit veya başka vitamin kullanıyorsan bir süre bırak, kan tahlillerini tekrarla. İnşallah bişey olmayacak, korkmana gerek yok.
Cok tesekkurler arkadasim.bende korkuyorum simdi yukselirmi diye.bende elevit coraspin kullaniyorum birde kan sulandirici igne. Doktor ilaclari birakmam konusunda bisey demedi simdilik ama 10 gun sonra kontrolum var sorucam.bende enginar yicem simdi.onun disinda yedigin yada yemedigin bisey varmiydi.yumurta vs yada et urunleri.nasil beslendin bu surec icinde
Cok tesekkurler arkadasim.bende korkuyorum simdi yukselirmi diye.bende elevit coraspin kullaniyorum birde kan sulandirici igne. Doktor ilaclari birakmam konusunda bisey demedi simdilik ama 10 gun sonra kontrolum var sorucam.bende enginar yicem simdi.onun disinda yedigin yada yemedigin bisey varmiydi.yumurta vs yada et urunleri.nasil beslendin bu surec icinde
Her gün yumurta yiyorum, onu bırakmadım. HAmileliğim boyunca tavuk eti yiyemedim, 2 aydan sonra da balıktan tiksindim yiyemedim. O nedenle eti veya kıymayı yemeklere koyarım mutlaka. Şimdi haftada bir omega-3 içiyorum, onu hem midem kaldırmıyor, hem de enzimleri düşürmek için bırakmıştım. Eleviti kestiğim için mutlaka farklı 2 meyve yiyorum. Hergün ceviz, badem, fındık, fıstık,kabak çekirdeği gibi kuruyemişlerden vitamin alabilmek için yiyorum. Sütü sevmediğim için peyniri çok yiyorum. Ayrıca, balığı yiyemediğim için doktorum iyot alabilmek için 2 bardak yoğurt ye dedi. 2 bardak yiyemesemde, kaseyi taşana kadar doldurup yatana kadar yavaş yavaş yiyorum. Coraspinle iğneyi bırakmana gerek yok. Ben coraspini 32. haftaya girdiğim gün yani bu hafta bıraktım. İğneyi 12. haftada bırakmıştım zaten. MTHFR C677T heterezigot taşıyıcıyım. Demir hapınada devam et, bırakma dediler. Vitaminleri elevit olmadan sağlıklı beslenerek alırsın ama demir almak zordur dediler. Eleviti bırakmanı tavsiye ederim. Demir ilacını 20 li haftalardan sonra kullanmaya başlıyorsun.