Karadeniz’de yaşama isteği?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Belki dert gibi görünmeyebilir kiminize göre ama hayatımı etkileyen bir sorun olduğu için benim açımdan dert. Ben hemşireyim ve önümüzdeki ilk ya da ikinci alımda kısmetse artık atanacağım. Şöyle ki ailem istanbulda yaşıyor ve bende onlarla kalıyorum ve onlara göre istanbulda kalmalıyım. Ben ise iki kere Karadeniz turu yapmış biri olarak Karadeniz’e aşık olmuş biriyim. Son zamanlarda hep hayatımın bundan sonraki kısmını Rize Artvin Trabzon üçlemesinden birinde geçirdiğimi hayal ediyorum içim huzur doluyor. Ama gel gör ki bunu kimle paylaşsam sen doğduğundan beri istanbuldasın uzun soluklu oralarda yapamazsın diyor. Ailem yalnız yaşayabileceğime hiç inanmıyor zaten. Rizeli bir arkadaşımda sen oradaki insanlarla uğraşamazsın senin gibi naif bir insanı ağlatırlar valla diyor. Ben abartıldığını düşünüyorum sonuç olarak ömür boyu ailemin dizinin dibinde yaşayamam ve Karadeniz gezilerim boyunca da gayet sevimli insanlarla tanıştım. Bilmiyorum çok mu tozpembe bakıyorum olaylara gerçekleri görmüyor muyum yoksa mantıklı bir hayal mi?

2 kere karadeniz turu yapmışsınız dediğiniz gibi tur sadece ..karadenizlileri severim ama sanirım yaşayamam çünkü bana oraları hep kasvetli geliyor yağmurlu hep hava kapali..aileniz kendi ayaklarinız üzerinde duracağınızda eminler ama sizin mesafe olarak hem uzak hem de yollamak istememeleri gayet normal sonuçta aile..basına bişey gelmesinden korkuyorlardir biz 50 yasımıza da gelsek onların gözünde küçücük kız çocuklarıyız..

Gezmek ayrı yaşamak ayrı örneğin bende İstanbulu gezmeyi severim gezerken iyi insanlara denk gelirim ama yaşayamam artı olarak Rize ve Trabzon bana göre biraz daha tutucu örf adetlerine bağlı dışarıdan geleni pek kabul etmeyen yerler gibi geliyor bu iki şehirden olanlar taşlamasın tamamen kişisel deneyimim illa karadeniz diyorsanız gidin Samsuna bildiğiniz küçük İstanbul hatta daha güzel özellikle atakumda neyle gezersen gez bakan bile olmaz rahat yer

Önce kendine bir sor. Ben sessizliği yalnızlığı mı seviyorum yoksa curcunayı mı? Ben güneşli, açık hava insanı mıyım yoksa loş, kasvetli hava insanı mı? Bunlara göre karar verebilirsin. Şahsen ben de insanlardan, kalabalıktan, sesten, arabalardan nefret eden biriyim her zaman sessiz sakin bi yerde yaşama hayalim vardır. Ama genelde İstanbul gibi metropolde yaşamaya alışmış aynı zamanda bundan bunalmış nefret etmiş insanların köy gibi yerlerde yine de yapamayacağını, eninde sonunda o eski kalabaligi özlediklerini söylüyorlar bilemedim..

Gezmek başka orda yaşamak bambaşka. Karadenize alışkın olmayan birisi için çok zor gelebilir, her şey yeşillikten doğal güzellikten ibaret değil oralarda. Üstelik Karadeniz insanı sabırsızdır, hemen saman alevi gibi parlar söner, kimisi asabidir serttir. Karadeniz güzeldir insanları da oraya alışkın olana tuhaf gelmez, ama farklı memleketteki arkadaşlara değişik gelir. Havası nemlidir, biraz kapalı bol yağmurludur. Her an İstanbul’a gidemeyince ailenize özleminiz artabilir. İlla gitmek istiyorsanız da Samsun hem çok güzel hem diğer söylediğiniz şehirlere göre daha rahat, biraz İstanbul havasına sahip fazla muhafazakar olmayan bir şehirdir.

İklimi zor yağmur var sürekli soğuk
Ancak arkadaşınız haklı insanları da zordur
Sert, sivri hatları olan soğuk iklim insanlarıyız
Mahalle baskısı çoktur, kendileri gibi yaşamayan insanlar kolay kolay kabul görmez
Ama diğer yandan sevdiler mi candırlar, güzel komşuluklar, güzel dostluklar kurarlar
Annem Maçkalı, eşim Tonyalı inan oradan oraya bile fark ediyor her şey :)) mesela Tonya'da çıplak ayakla dolaşmak hala ayıp bir cık cık ediliyor arkanızdan :))) ama doğası güzel yerler, yeşil, orman, çok seviyorum fazla eleştiremiyorum :)))

Yeni mezunlarin hepsinin ilk tercihidir karadeniz. Benim de oyleydi ama kazin ayagi oyle degil. Harika bi doga vs ama insan cok sikiliyor. Agac deniz nereye kadar. Sosyal yasam vs sinirli. Trabzon merkez olursa ayri. Orasi da buyuk sehir. Ancak diger yerler sikiciydi benim.icin. yalniz yasamaya takilma. Onu herkes yapabiyor

Yetişkin bir insan ailesinden bağımsız yaşayamıyorsa zaten hala çocuk demektir. Nerede yaşayacağınıza siz karar verin. Öğretmen olsanız ne olacaktı? Doğunun bir köyüne atansanız aileniz ne diyecekti? Sen orada yapamazsın diyip işinizin önüne mi geçecekti?

geziler sırasında tabi herkes size cici davranır, turistsiniz. buna aldanmayacaksını inşallah. hiçbir yörenin insanı turlarda gezip görenlerin karşılaştığı kadar sevimli, güleryüzlü olamaz.

erkek arkadaşım rizeli, rizede gündelik hayat diye öyle mevzular anlatıyor ki istanbul yanında alis'in harikalar diyarı gibi masum kalır.

İstediğin şeyin peşinden gitmelisin bence. En fazla gidersin, sonra baktın olmuyor. Artık kaç sene sonra ise tayin istersin. Ama en azından tecrübe etmiş olursun.

Bir de dediğin gibi artık aileden biraz uzaklaşmış, yuvadan uçmuş olursun özgürce.

kardeşim Karadenizin en guzel şehirlerinden birinde 5 sene görev yaptiyapti. çok sevdi orayı kac sene oldu ordan ayrılalı ama hala aklı orda ....üstelik Izmirden oraya gitti ama Izmire değil oraya yerleşmek istedi hep..gercekten çok güzel yerler....hatta bir animizi anlatayim birgun dolmuştayız karadenizde dolmus durdu sofor indi on dakika gecti gelmiyor merak ettik bizde meger cuma namazina gitmis yolculari birakipnizden baska kimse sasirmadi herkes oyleymis orda meger.....her neyse Karadenix cok guzel olsada ben olsam tabiki ailemin bulunduğu şehri seçerim orası ayri

Bir Karadenizli olarak yaziyorum ailemi birakip gitmem deniz yeşillik yalnizlik gidermiyor bence macera aramayın uzulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…