Karadeniz’de yaşama isteği?

Ben trabzonluyum ve hep buralardan gitmek istemisimdir
memleket Olmadıkça yasaması zul geliyo bana
Uzaklaşınca özlüyorum ama yaşadıkça skiliyo insan değişik yanı .

Denemeden bilemezsin. Belki hayal kırıklığı olur belki de hayatının en güzel deneyimi. Kendi ruhu ve bakış açısı guzelse insanın yaşadığı yeri de güzelleştirmeyi bilir kendisi için. İç sesinizi dinleyin..

Valla annem Trabzonlu doğma büyüme İstanbuldayım gidince 1 hafta zor dayanıyorum ki sinirlenince moraran laz bir dedeyle büyüdüm insanı tuhaftır benden söylemesi yani :)

Trabzondan kaçmaya çalışıyorum ben. Buranın insanı büyük şehir insanına benzemez. Anlaşması zordur. Bir daha düşünün derim. Aslında karadenizde en güzel yer ya sinop ya da ünye ve fatsa
ahahah demin aynı şeyleri yazdım ben de ya tamam çok iyi insanlarda bi tuhaflık var bişe oluyo ama ne oluyo ben hala çözemedim

Merhaba, ben doğma büyüme Giresunluyum ve memleketime tek kelimeyle a-şı-ğım!
Maalesef memleketimin dışında yaşıyorum ama her an, her dakika orayı özlüyorum.
Büyük şehirde insanlar yabani ve uzak. Oysa benim memleketimde herkes birbirini tanır, samimiyet vardır.
Kimseyi dinleme hayat senin hayatın git ve dene.

nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın.
inanın eşimi sevmese idim asla bulunduğum ile gelmezdim..
ama eşim var işte..

Ben de hemsireyim. Ve ayni sekilde karadenize lise de asik oldum. Karadeniz diye diye ordan evlendircem diye takılırdı annem. Ve sonuc esim karadenizli. Mis gibi ya yaz tatillerinde iyi geliyor. E ben de akdenizli old icin neme alışkınım. Ama daimi yaşamak zor bak oranin insanı candır ama serttir. Iyi dusunmek lazım

Güney Ege'nin tüm dünyaca tanınmış bir tatil beldesinde doğdum büyüdüm.

İlk görev yerim Rize'nin ufak bir ilçesi, Karadeniz'e turla bile gitmemişim daha önce.

Şöyle özetleyebilirim, Hopa'da bir üst geçitte yazıyor ya hani Behçet Kemal Çağlar'dan;

"Hopa'yı gördüğüm ilk dönemeçten sapalı, anladım bendeki ruh ezelden Hopalı" diye. İşte tam da bu.

Ben görev yerime indim, ev bulana kadar kalacağım öğretmen evindeki odamın balkonuna çıktım ve "evet" dedim, "yuvamdayım". Hissiyat meselesi.

Evet delisi delidir, insanı dalgalıdır, havası bulanıktır, ulaşım yer yer zordur falandır falandır ama güzel be... Ben iki gözüm, toliçonam Rize'de 3 yıl yaşadım, mecburen ayrıldım ama kalbim oralarda.

O bölgede 6 yıl geçirmiş biri olarak hakiki Doğu Karadeniz için Çayeli'den sonrasını düşünün derim. Ciddi kültürel ve sosyal farklılıklar var. İnsanları da farklıdır.

Son düzenleme:
Rize’de kalma çok sorun yaşarsın insanları çok kaba Artvin insani candır kesinlikle artvini seç Trabzonlularda psikopat uzak dur benim tecrübem Bunlar sn bilirsin
Ben trabzonluyum ama psikopat değilim. Onu ne yapacağız.

Şu klişe genellemelerinizden nefret ediyorum

Ben trabzonluyum.

18 yaşınmmda üniversite okumak icin samsuna gittim. Samsun güzel. Ama ben kendimi oraya ait hissedemedim.
Ama bu his olmasaydı turkiyedeki en yaşanır yerlerden biri samsundur derdim.

Buralar evet güzel. Çok güzel. Çok deniz. Çok yeşil. Insanı sert ama çok candan
Hepsine amenna..

Ama burası turizm odaklı bi yer.

Burası gezmek icin çok ideal.
Ama yasamak için 2 kez düşünün derim.

Muhafazalar değil bir kere. Arkadaşlar yanılıyor.
Soğuk hiç değil. Daima ılık. Hiç-bir zaman çok sıcak ya da çok soğuk değil.

Ama güneşli gün sayisi az. Yağmur çok değil. Ama hava çoğunlukla bulutlu (trabzon, rize gibi yağışlı degildir.az kitap karıştırıp kıyas edin ne olur ya)

Ben en çok yer sekillerinden şikayetçiyim. Çok bayır engebeli. Düz yerlere özeniyorum.

Burda araba kullanmak zordur.
Çünkü engebeden dolayı yollar dar ve yokuş. Özellikle yokuş kalkış desteği olmayan bir araba kullanıyorsanız sıkıntı çekebilirsiniz.

Bi de bUrasi turizm odakli olduğu için size pahali gelebilir. Çünkü pahalı.

Psikopat filan diyenler olmuş.

Hepimiz belinde silahla gezmiyoruz. Ya da yan bakanı hemen oraciğa indirmiyoruz.

Aptal genellemeleri kenara birakarak bakın olaylara.

Turkiyenin her yerini gezdim.

Eğer tamamen objektif bakmam gerekirse samsun tercih edilebilir.
En ideal yer bence samsun.

7 senemi bıraktım samsunda. Avucumun içi gibi bilirim

Trabzonda yaşıyorum doğma büyüme. Biz artık sıkılıyoruz burda. Hafta sonu yapacak bişey bulamıyoruz. 3 tane avm var üçünü toplasan istanbuldaki bi avm etmez. Ha dağ bayır var tamam ama kışında oralar pek gidilecek gibi olmuyo. İnsanların her yerde iyiside var kötüsüde o konuda bişey diyemem. Memleketimi seviyorum ama olanaklar kısıtlı.

Aslında çalışmak konusunu bilemem ama yaşamak konusunda size katılıyorum karadeniz e tatile gittim ve aşık oldum bende cennet gibi orası.

20 yıllık çalışma hayatımın tamamı Karadeniz'de geçti ve hala Karadenizdeyim.
Doğu Karadenizin havası sürekli bulutlu, yağışlı ve kapalıdır. İnsanın ruhu sıkılıyor bi süre sonra. Her konuda fiyatlar anormal pahalıdır. İnanılmaz kötü bir şehirleşme ve yerleşim vardır. Her yer yokuş üzerinde. Geniş geniş cadde sokak bulamazsınız. İnsanına gelirsek, sevimli, canayakın, yardımsever ama tersine gelirseniz ani parlayan, kaba insanlara dönüşürler.
Ben sizin yerinizde olsam, havaalanı olan Karadeniz illerini tercih ederdim. Bunaldığınızda, özlediğinizde gidip gelmek kolay olur. Trabzon dan sonrasına ulaşım çok sıkıntı olur. Yalnız bir de şu var. Her yer sahilde değil. Çok içeri kesimlerde de ilçeler var. Tercihlerinizde bunu da göz önünde bulundurun. Oralarda da yaşadım. Merkeze gelmek saatler sürer. Ayda bir çıkardık evden.
Ordu nun sahil ilçeleri ve merkezi, Giresun un sahil ilçeleri ve merkezi ve Sinop size daha uygun bence. Trabzon merkez de olabilir. Samsun sizin taleplerinize uymuyor. İstanbul dan çok farkı yok çünkü.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İçinizden geçeni yapın. Hayat sizin. Dilerim herşey gönlünüze göre olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…