Karadeniz’de yaşama isteği?

Ben de bundan 15 yıl önce ilk defa atanırken ailemin dediklerinden çok etkilendim ve yaşamak istediğim şehri tercih etmedim. Hep düşünürüm o zaman içimden geleni yapsaydım nasıl olurdu diye. O yüzden içinden ne geliyorsa onu yap bence. Zorlanabilirsin evet ama en azından denemiş olursun

Karadeniz çok güzel fakat bizim gibi kalabalık şehirden gidenler için biraz zorlayıcı alışmak çok zamanınızı alır. Bizde eşimin işleri dolayısıyla yazın 1 ay oradayız fakat evime dönmek için gün sayıyorum. Sürekli yağmur ve nem.. Merkezi bi yere atanamazsanız daha da zor..

Arkadaşın çok haklı. Karadenizli insanla uğraşmak anlaşmak çok zor. Bnm hem eşim Karadenizli hemde görev icabı Karadeniz'deyiz. Eşim hep der ben bile yapamıyorum bu insanlarla diye. Yerlisi kaliyo sadece onun dışında gelen hemşire drlar ilk fırsatta gidiyorlar. Gezmek için çok güzel biyer yaşamak içinde öyle insanları da çok iyi ama çalışmaya gelince orası zor

Esim trabzonlu ve orada dogmus buyumus
Ben ist dogumluyum ama annem babam karadenizli (onlarda ist. dogma buyume) Bende asiri Rize artvin asigiyim
Her yıl ben de turlara giderim.
Ayrica esimlede gideriz selalelerini ormanlarini gollerini gezeriz.
ikimizde seviyoruz.
Ama esimde bana 2 ay kalsan sıkılırsın sana öyle geliyor diyor hep.
Kışın köyler ıssız sessiz oluyor insan sıkılıyor diyor.
Zaten suan is durumu,oglanin okulu imkanlar el vermiyor.

Ama ben karadenizin bir ilinden ev alicam illa omrum yeterse yerlesicem.
Belki emekliligimiz falan olur gideriz.

Sanki ist cok aktif hayatimmi var diyorum esime.
Orada en azindan 2 yesil mavi goruyoruz diyorum.

zor sert tuutucu vs. sureklı gezmeye gıderım. hiç oyle tutucu vs değiller.dışarıdan gorunuyor. gayet misafirperver. arapları kabul etmişler memleketım ınsanı nıye kabullenmesinler.. öyle dıye diye en güzel yerler araplara kalıyor zaten. şehır hayatı kadar sıkıcı boğucu bir yer var mı. istanbul şehrine gırerken bıle kalın sis tabakası kırlı havası dışarıdan gorunuyor. tertemiz hava mis gibi... hele sen atanda. iş mi? gerçekten genelleme yapmak ne kadar doğru. heryerde her zaman can okuyan insanlar var.

Bende rizeliyim memleketimi cok severim carsi yazin cok nemli ve sicak olur ama koyler yani yukaridaki yerlerin havasi cok guzel ferah genelde serin olur hee gun yagmur yagabilir ama hemen ardindan gunes acar insan olarak belkide en guvenli sehir diyebilirim kolay kolay kimseden zarar gelmez cogu insana guvenebilirsiniz bizim oralarda cok fazla olay olmaz namus meseleleri filan yani istisnalar tabiki vardir geceelri koyde kimse kapisini kilitlemez malini korumaya cayini korumaya calismaz kimse kimseninkini almaz cunku vs vs ama insani serttir cabuk parlar alisana kadar zorluk cekersin alisadabilirsin ama bilemiyorum. Yasanmaz yer degil yasanir tabiki anadoluya gore cok daha iyi bence cunki oranin iklimi cok daha zor bana gore

Evet Atakumda yaşayan biri olarak katılıyorum Samsunun en gözde ilçesidir...Son 5 yılda çok gelişti artık hastane,valilik vs. Gibi herşey buraya taşındı özellikle yaz aylarının tercih edilen bölgesi sahil kesimi olduğu için ama iste ev alacak halimiz kalmadı fiyatlar katlandı :) ben çok seviyorum karadenizliyim doğma büyüme buralardan vazgeçemem gibi geliyor mesela en son yaşamak isteyeceğim yer Istanbul kardeşim Istanbul da memur buraya izne gelip dönünce öyle üzülüyor ki hic sevmedim sevemiyorum bir gün döneceğim diyor sanirim herkeze yaşadığı yer güzel geliyor ama Karadeniz güzeldir bu kişiden kişiyede değişiyor erkek kardeşim burda ayrılmak istemezken kiz kardeşim Eskişehire evlendi gönülden isteyerek gitti samsun sevmediğini oranın daha çok onun yaşam şekline uyduğunu belirtirdihep Eskişehir de mutlu mesut yaşıyor şimdi :) ben değil şehir desigikligi oturduğum ilçeden bile çıkmak istemiyorum

peki diyelim tayininizi istediniz.. başka bi tayin istemek için kaç ay kaç yıl beklemeniz gerek..
bilmem farklı bi deneyim olabilirdi yani ben yapardım zor olurdu evet ama insan nelere alışmıyor ki..
yeni ortam yeni çevre yeni insanlar ..
deneyim ve tecrübe aynı anda..
karadeniz olarakta bir kastamonulu olmama ragmen tercihim rize olurdu..
keşfedilecek çok yaylaları ve köyleri var

Gecen sene temmuz ayinda evlenerek istanbuldan rize merkeze gelmis biri olarak konusmak istiyorum
Alistin mi diye soranlara hayir diyorum 1 sene gecmesine ragmen hala alisamadim neden mi ? Buraya istanbul gibi buyuk ve her konuda cesitliligi cok olan bir yerden geldim ve burasi kucuk bir sehir surekli ayni seyleri gormek beni sıkar mesela ve ben artik carsida ayni seyleri gormekten sıkıldım ve isim olmadigi surece disari pek cikmiyorum soyle ki burada rekabet olmadigi icin magazalarin vitrinlerini bile degistirmiyolar 2 sene once nisanlandim o zaman ki vitrin hala oldugu gibi duruyor mankenlere kiyafetler yapisti artik isteselerde cikaramazlar istanbula cok pahali diyolar yalan tabikide pahali semtleri de var ama secenekte var ucuzunu bulabiliyosun burda o yok ister giyim olsun ister gida olsun asiri derecede pahali ben istanbula ailemin yanina gidip geldikce giyim icin alis veris yapiyorum gidayida mecbur kaziklanarak aliyoruz insanlari yardimsever olsada esnaf kismi gercekten cok kaba bi magazaya girdiginde bisey alcaksan giriceksin oteki turlu pisman ederler adami girdigine iyi yönlerine gelince dogasina kimse bir sey diyemez denizi ve yesili yeter ama tabi sadece bunlarla is bitmiyo havasi gercekten asiri derecede nemli bazen insanin psikolojisini bozacak derecede ruhunu bunalttigi da oluyo , gezilecek dogal guzellikleri var ama araba sart turlarla istedigin gibi gezip hareket edemiyosun zaman kisitli oluyo, insani tek tip istanbul gibi kucuk bir dunya degil sadece cay zamani gurculer ruslar falan geliyo araplarin zenginleri de gezmek icin geliyolar , buraya gelmemdeki en buyuk etkende istanbula nazaran burada daha rahat ve duzgun bir ortamda cocuk buyutebilmekti. İstanbulda deniz manzarali bi evde oturmak icin kiraya milyarlar odersiniz ama burada ya dag manzarali ya da deniz manzarali evler oldugu icin o konuda sanslisiniz evim merkezde yeni bina 4+1 deniz manzarali 1050 tl kira arti 50 tl aidat veriyorum. Trabzona gelicek olursak sahili is makinalariyla dolu oldugu icin rize gibi canli ve cafelerle dolu bi sahili yok, trabzon buyuk sehir ama merkezini ben pek begenemiyorum ama yeni yapilan evleri guzel trabzon icin merkezinin ustu guzel diyolar ama oralara gidip gormedigim icin yorum yapamayacagim. Artvine gelirsek aman haa diyorum bu yaz annemler geldiginde borcka karagole gidelim dedik 3 saat surdu arabayla ve esim dedi ki daha merkeze gelmedik nasil yani dedim artvinin girisi koyler dagin en tepesi sehir merkeziymis şok oldum yani merkeze gidebilmek icin dagin basina cikiyosun bu arada benim annemde giresunlu karadenize yabanci degilim ama yasamak konusuna gelince maalesef ki 2 3 kere sadece turla gezmekle anlayamazsin aradaki farki yasaman gerek aklina takilan bir sey olursa sorabilirsin bildigim kadariyla cevaplarim

Kardeşimin ilk görev yeri Rize'nin bir sahil ilcesiydi. Ben de arada yanına kalmaya gittim. Ben de sizin gibi çok hayalini kurdum orada görev yapmanın. Kardeşim için tek sorun mesafe idi. Memlekete uzak olduğu için ha deyince gidip gelemiyordu. İstanbul'da bir sağlıkçı olarak görev yapmak daha zor. Küçük bir yere göre bence. Ben şuan İstanbul'da görev yapıyorum ve en çok sağlıkçılar üzülüyorum. Ben kararınızı destekliyorum.

10 yıl İstanbul da hemşire olarak çalıştım. Şimdi de memleketime Samsun’a tayinle geldim. İstanbul mu Samsun mu dersen her yönden Samsun’u tercih ederim.

Aynı sizin gibi düşünüyorum Karadeniz bana çok cazip geliyor. Oranın havası, suyu, yagmuru herşeyiyle beni kendine çok çekiyor. Açıkçası imkanım olsa orada yaşamayı çok isterdim. Ama size tavsiyem insanların nasihatini dinlemekten ziyade kendi elinizle gidip yaşayıp görmek. Aksi halde içinizde hep bir ukte olacak, kimin nasibi nerededir, nerede daha mutlu olur kimse bilemez bence. En azından kendiniz gidip oralarda yaşarsanız iyi şekliyle de kötü şekliyle de görmüş olursunuz kimseye hesap vermezsiniz. Ayrıca naiflik konusu saçma olmuş. Bir süre Karedenizde de yaşadım ve bunca yıllık hayatımda tanıdıgım en naif 2 insan da Karadenizli, ikisini de çok seviyorum.

Daha yeni rize trabzon artvin gezip gelmis biri olarak soylemeliyim ki;bence oralar sadece gezmelik. Ben sahsen o havalarda calisamam. Hep bi yagmur, hep kapali hava. Ama samsun candir. Bir tarafim Samsunlu benim. 6 sene orda yasadik. Uni.yi de orda okudum. Samsun hem memur hem ogrenci sehri. Ulasim imkanlari cok iyi. Cok pahali da degil. Pazarlarda sebze meyveler cok ucuz. Atakum da tam yasanilacak yeri. Omur boyu Samsunda yasa deseler bir omur daha isterim.
Ama trabzon rize tamamen tatil yeri benim icin. Zaten trabzon full arap olmus. Herseyin fiyati ucmus.
Uzungolun etrafi hep beton yigini. 8 sene once gittim ben uzungole. Daglar kadar fark var o zamanla su an arasinda. Guzelligi bile kalmamis adam akilli. Uzuldum yani.

Bence Karadenize tayin isteyin. İstanbul çok boğucu ve sevimsiz bir şehir artık.

Hem sıkılırsanız, İstanbula geri dönebilirsiniz. Ne de olsa mecburi hizmet bölgesi İstanbul.

Hem kendi kanatlarınızla uçmak hem de istediğiniz yere gitmek size çok iyi gelecek. İnanın. Oraya alışma evresi, yeni insanlar falan, macera gibi olacak.

Muhteşem bir fikir. Artvin’in sahil ilçelerini Öneririm. Hem çok güzel bi şehirde hem de modern insanların arasında olursun. Varsa fırsat hemen yerleş oralara. Hadi bakalım selametle

Şöyle olabilir, Karadeniz Bölgesinin İstanbul’un sosyokültürel hayatına yakın bir iline yerleşebilirsiniz. Bu hem yabancılama yaşamanızı da engeller. Yukardaki Artvin fikrine katılıyorum. Hatta agzım sulandı Ben de bulunduğu şehirden rahatsız olup değiştirme imkanı henüz olmayan biriyim.

Batı Karadeniz'e gittin mi? Amasra olabilir mesela. Hem İstanbula da yakın sayılır, mis gibi Karadeniz havası İnsanları da iyidir, yaz da cıvıl cıvıl Ege kasabalarini aratmaz. Kış ayında illa ki sıkılacaksın ama

bence hata olur. istanbulda kal ya da eskişehir, ankara gibi alışık olduğun istanbula benzer yerlerde yaşa. bi yeri gezmek başka orada yaşamak başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…