Karadeniz’de yaşama isteği?

Bir karadenizli olarak gezip gormek kisa sureli yasamam icin cok cok guzel yerler hele rize trabzon cok cok guzel ama uzun sureli kalmak tavsiyem degil bir dedidoku cok olur iki insanlari kabadir naif bir insansaniz gercekten uzulursunuz uc burnunun dikine gitmeyi severler hele bi hemsire icin cinnet gecirte bilir hastalariniz baska yerler yazin bana kalirsa gezmeye gidersiniz karadenize :)

Karadeniz güzel ama Karadeniz'in en güzel şehri bence Sinop.Halkı aydın en önemlisi bu nede olsa 4 yıl yaşayacakmışsınız.Doğası zaten on numara nereye baksan deniz .Şehir küçük ama sevimli.Bir arastırın Sinop'u.Ben Sinopluyum Sinop'ta da yasadım cok rahattımGenel olarak dedikoducu ve fesat degildir Sinop insanı,iyi niyetlidir.Hiç sıkılmadım ki ben istanbul'dan gitmistim memleketime yasamak icin ve istanbul'a da aşığımdır ona ragmen Sinop'u cok sevdim.Giyim kuşam konusunda da rahat edersiniz.Ben Rize Trabzon degil de Sinop ve Artvin öneririm Artvin de rahat edebileceginiz Karadeniz sehirlerinden biridir.Hakkinizda hayirlisi olsun

. Rizeli bir arkadaşımda sen oradaki insanlarla uğraşamazsın senin gibi naif bir insanı ağlatırlar valla diyor.
İyide istanbulda sanki hiç mi Rizeli yaşamıyor? Yaparsın neden yapamayasın. Sadece ilk zamanlar adaptasyon süreci zorlar. Ki İstanbul çok kozmopolit bi yer. Her çeşit insan görmüş olmalısın

İyide istanbulda sanki hiç mi Rizeli yaşamıyor? Yaparsın neden yapamayasın. Sadece ilk zamanlar adaptasyon süreci zorlar. Ki İstanbul çok kozmopolit bi yer. Her çeşit insan görmüş olmalısın

Özel bir hastanede çalışırken parası olan ama öyle görmemiş ve kaba insanlarla çalıştım ki o yüzden genelleme bana göre de yanlış ne parası olan kibar oluyor ya da kaba. Ne memleketi orası burası olan kibar ya da kaba oluyor. Her çeşit insan İstanbulda da var eminim orda da vardır.

kurban bayramnda sinopa gittim. 1 gece kaldım. yazın merkez o kadr cıvıl cıvıldı ki kucuk bodrum gibi hissettim. kalabalık festival tadındaydı .. ama kışın sessiz ve sakin oluyormuş..
sinop kalesini cafe canlı muzıge cevırmısler.. alkol fln da vardı. genç ağırlıklı..

iyi de istanbulda dogdunuz buyudunuz diye neden baska yere alisamayasiniz ki anlamadim.

ben koyde buyudum yetistim mesela, ne yapsaydim,
yapmak istediginiz seyi deneyimleyin ve gorun, hem memnun olmazsaniz onu o zaman dusunursunuz.

bir de insanin istekleri ve imkanlari ayni anda ortusemeyebiliyor, sizin ne guzel oluru var, bence denemekten bir sey olmaz.

dedigim gibi ben koyde buyudum,
sonra turkiyenin buyuk sehirlerinde yasadim,
su an kucuk cocuklarim var diye kucuk bir sehirde sakin bir hayat yasiyorum,
kismetse cocuklari buyutunce yine bir buyuk sehire yerlesirim diyorum, seviyorum cunku kalabalik sehir hayatini.

sizin de hem yasiniz genc, hem imkaniniz bol,
bence 20 yillik plan yapmaniza ne gerek var,
gidin 4 yil kalin orada, sonrasini sonra dusunun.

Çünkü sosyal bir hayatım var gezmeyi tozmayı sosyal aktiviteleri severim spor salonuna giderim yüzmeye tiyatroya sinemaya konsere gitmeyi severim alışveriş yapmaya bayılırım ablam Van’da öğretmen ve sen çok zorlanırsın diyor. Ben ayak uydurabileceğimi düşünüyorum ama bu nedenle denemek istiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Çocukken iki sene Rize'de yaşadım. Hayatımın travmasıydı diyebilirim.

Okuyanda diyecek ki ülkenin bütün kötülükleri karadenizde özelliklede trabzonda toplanmış. İyide kotude heryerde var nereden baktiginiza bagli. Bunlar göreceli kavramlardir. İklimine diyecek lafim yok nemi yazin bizide perisan ediyor. Yagmur desen evet genelde yagmurluyuz ama yazi yasamadigimiz anlamina gemiyor. Bunlarda kisiseldir gunesi seven eylulden sonrasini zor gecirir. Bir daha yaza kadar yagmurlu gecebilir ha bu demek degil ki 7-24 yagiyor. Siz yasamadan tecrube etmeden bilemezsiniz ne olacagini. Baskasina kotu gelen size iyi gelir kim bilir. Ayrica hangi sehir her yaniyla kusursuz. Bir yere gidersn trafik baska yere gidersin terör vs vs.. Nereye gidrrsen git alistigin konforu yaninda goturemiycegin icin illaki yasayacagin zorluklar olacaktir. Allah gonlune gore versin. Ha sunuda soyliyim o tutucu gelenekci trabzon eskide kaldi artik kimse kimseye karismiyor her yerde mini sortlularda turbanlilarda var. Ama bu bizim kaderimiz zaten trabzon bir sekilde disariya hep gerici eski kafa olarak yansitiliyor. İstanbulda izmirde nekadar varsa burdada okadar var dedigim gibi kotu heryerde kotudur memlekete mâl etmeye gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…