Karadeniz’de yaşama isteği?

Ben de 6 yıl ankarada okudum ankaralıyla evlendim ama eşim gitti trabzona atandı şimdi bir iki yıla ankaraya döneceğiz. Bu arkadaş bi taşınsın bakalım günceller buraları yandım Allah diye
Yaşamadan anlaması imkansız markette minibüste her yerde her an tartışmaya aniden parlamaya açık bir şehir dolusu insan geceleri patlayan silah sesleri vs. ben tatile gidince köyde ki evde oluyorum orda pek kimse olmuyor hava miss yeşilin her tonu şu fındık belası da yok artık dedem vefat ettiğinden beri eskiden 2 gün dinlen 3 cü gün fındık toplamaya sonra işçiler gelince onların nazlarıyla uğraş dur dedem rahmetli sabah öğle akşam dört dörtlük sofra hazırlanmasını isterdi bide çay kahve yapıp ikram ediyordum kim işçi kim ev sahibi belli değildi yani neyseki şimdi rahatız

Amasra muazzam bir yer gerçekten. Aşırı yüksek kapatıyor ve az alıyor ama mutlaka yazacağım yerlerden biri. Teşekkür ederim

ailene kendini kanıtlamak için gereksiz macera arıyorsun.

Aileme kendimi kanıtlamama gerek yok. Ablamda öğretmen Doğuda görev yapmak istedi gitti. Önümüze taş koymazlar zaten. Sadece onların istediği imkan varken istanbulda kalmam. Ama son karar benim bunu onlarda biliyor. Teşekkürler.

Trabzondan kaçmaya çalışıyorum ben. Buranın insanı büyük şehir insanına benzemez. Anlaşması zordur. Bir daha düşünün derim. Aslında karadenizde en güzel yer ya sinop ya da ünye ve fatsa

Bir kaç kişide ordudan uzak dur demiş kafam karıştı biraz açıkçası. Ama Sinop çok güzel gerçekten aklımda bulunduracağım teşekkür ederim

Valla annem Trabzonlu doğma büyüme İstanbuldayım gidince 1 hafta zor dayanıyorum ki sinirlenince moraran laz bir dedeyle büyüdüm insanı tuhaftır benden söylemesi yani :)

Güldüm gerçekten Beni de düşündüren nokta bu aslında. Mesleğim gereği insanlarla iç içe olacağım tabi ki herkesi genellemek yanlış ama biraz uçuk kaçık insanlar olduklarını söylüyorlar çekiniyorum haliyle

Kesinlikle çok doğru istanbulda kalmak istememe sebebim birazda yoğunluğu. Birçok insan İstanbul dışını öneriyor sağlıkçı arkadaşlarım.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. Doktora gideceksem bile ya özele gidiyorum ya da memlekete gittiğimde orada muayene oluyorum. Eşim de sağlıkçı o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim

anna bende tonyaliyim:) kalemli köyü

Biraz mı :)))) ya ne bileyim sen çok istiyorsan hayalini gerçekleştir ama yarı Trabzonlu olarak bu insanlarla akrabalık bile çok zor uyarımı yapayım Trabzon'a gidersen teyzemle filan kesin tanışırsın tanınmış insanlar teyzem de doğma büyüme İstanbul evlenince oraya gelin gitti ben ne zaman gitsem sıkılıyorum köyde ya da yayla da süper ama doğayı aşırı sevdiğim için meditasyon yapcana namaz kıl diyen dedem de yok artık töbe ya :) gidersen gelince görüşürüz annem her yaz orda haziran da gider eylül de döner İstanbula oda seviyor oraları ben çok gülüyorum diye bana kızıyorlar ama komikler napiyim

Atandığım takdirde dört sene kalmak zorundayım. Bende Rize ve Trabzondan yanayım biraz aslında.
ya aslında bu size bağlı.. Neleri sevdiğinize..
Mesela ben ist doğma buyume olarak artık bıktım ve sıkıldım diyebilirim.. bu yuzden evlenırken baska yer istedim.. Zorlanırmıyım muhakkak ama aslında bu kişinn kendisine bağlı olan bir şey.. Belediye aktiviteleri , kurslar , spor katılmayı dusunuyorum .. hee benm gideceğim yer İst yakın aynı zamanda 2 saatlk vapurla kısmet olursa.. Ben Ege yi de dusunurdum mesela sizin yerinzde olsam..

Aslında buradaki cevaplar sizin bir şehirden ne beklediğinize bağlı olarak değişir.
Artvin’de yaşayan biri olarak seviyorum bu şehri. Özellikle sahil ilçelerini.
Negatif yönleri fazlaca var. Sosyal hayat azdır, sinema, konser , tiyatro, kişisel gelişim ile alakalı kurslar nadirdir ; avm ve mağazalar , büyük ve ışıltılı şehir merkezleri seviyorsanız zorlanacaksınız. Merkezi olabildiğince yokuştur. Hatta Evliya Çelebi’nin Artvin hakkında “ kahve ikram ettiler, fincanı koyacak düz yer bulamadık” dediği söylenir. Pahalıdır, ev bulma sıkıntısı fazlacadır.
Bunların dışında sosyalleşmek sizin elinizde diyebilirim. Örneğin; sınır ülkesi olan Gürcistan şehirlerine sadece kimliğiniz ile geçebilir, farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Borçka da kano , Yusufeli de rafting , Artvin yolunda Çoruh üzerinde zipline, kayak merkezinde kayak yapabilirsiniz. Her ilçede farklı doğal güzelliklerle karşılaşırsınız. Kamp severseniz, bunun için önünüzde çok seçenek olacaktır. Yürüyüş klübüne üye olup her yerini karış karış gezebilirsiniz.
Sahil ilçeleri merkeze nazaran daha düzdür, sıkıldığınızda sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.
İnsanları candır diyebilirim. Ya da ben hiç kötüsüyle denk gelmedim. Saygılıdırlar. Sadece size biraz sert ve agrasif gelebilir. Güvenli bir şehirdir. Kapın açık yatsan giren olmaz , suç oranı düşük, okuma oranı Türkiye listelerinde ilk sıralarda yer alır.
5 senedir burada yaşıyorum, ağaçlara ve doğaya bakınca huzur bulan, bu dinginliğe alışmış biri olarak mutluyum.
(Dipnot: Üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum Rize’yi tavsiye etmem.)

Hangi yönlerden böyle düşünüyorsunuz peki biraz açabilir misiniz rica etsem? Yoğunluk kalabalık vs yönünden mi?
Evet. İstanbuldayken fazlasıyla yoğunduk. Şuan
Çocuğuma ve eşime daha fazla vakit ayırabiliyorm. Eskiden işten çıktığımda bileklerim ağrırdı, mesaim bitince başka hiçbir aktivitem olmazdı. Şimdi insani şartlarda çalışıyorm. Daha az yoruluyorm. Trafik derdim yok işe gitmem en fazla 20 dk sürüyor. Sabahları daha fazla uyuyabiliyorm. Pazarlar ucuz, 50 tl ile bir haftalık sebze meyvemi alabiliyorm...

Aman boşver ne yapacaksın sen Rize'yi Artvin'i Trabzon'u. Hiç de güzel yerler değil bence. Çok muhafazakar yerlerdir ayrıca. Rahat edemezsin.

Beni düşündüren bir diğer konu da bu aslında. Ben açık giyinen bir insanım. Turlarda evet bir sıkıntı yaşamadım ama turist sıfatıyla bulundum ve insanlar eminim bu duruma alışıktır zaten. Ama orada yaşadığım takdirde durum değişir mi diye düşünüyorum. Giyim konusunda rahat etmek isterim.

Çok güzel açıklamışsınız her şeyi çok yardımcı oldunuz. Güzel dilekleriniz içinde yardımınız içinde teşekkür ederim sizinde her şey gönlünüzce olsun dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…