- Konu Sahibi agresifkiz
-
Yaşamadan anlaması imkansız markette minibüste her yerde her an tartışmaya aniden parlamaya açık bir şehir dolusu insan geceleri patlayan silah sesleri vs. ben tatile gidince köyde ki evde oluyorum orda pek kimse olmuyor hava miss yeşilin her tonu şu fındık belası da yok artık dedem vefat ettiğinden beri eskiden 2 gün dinlen 3 cü gün fındık toplamaya sonra işçiler gelince onların nazlarıyla uğraş dur dedem rahmetli sabah öğle akşam dört dörtlük sofra hazırlanmasını isterdi bide çay kahve yapıp ikram ediyordum kim işçi kim ev sahibi belli değildi yani neyseki şimdi rahatızBen de 6 yıl ankarada okudum ankaralıyla evlendim ama eşim gitti trabzona atandışimdi bir iki yıla ankaraya döneceğiz. Bu arkadaş bi taşınsın bakalım günceller buraları yandım Allah diye
10 yıl İstanbul da hemşire olarak çalıştım. Şimdi de memleketime Samsun’a tayinle geldim. İstanbul mu Samsun mu dersen her yönden Samsun’u tercih ederim.
Batı Karadeniz'e gittin mi? Amasra olabilir mesela. Hem İstanbula da yakın sayılır, mis gibi Karadeniz havasıİnsanları da iyidir, yaz da cıvıl cıvıl Ege kasabalarini aratmaz. Kış ayında illa ki sıkılacaksın ama
ailene kendini kanıtlamak için gereksiz macera arıyorsun.
Denemeden bilemezsin. Belki hayal kırıklığı olur belki de hayatının en güzel deneyimi. Kendi ruhu ve bakış açısı guzelse insanın yaşadığı yeri de güzelleştirmeyi bilir kendisi için. İç sesinizi dinleyin..
Trabzondan kaçmaya çalışıyorum ben. Buranın insanı büyük şehir insanına benzemez. Anlaşması zordur. Bir daha düşünün derim. Aslında karadenizde en güzel yer ya sinop ya da ünye ve fatsa
Valla annem Trabzonlu doğma büyüme İstanbuldayım gidince 1 hafta zor dayanıyorum ki sinirlenince moraran laz bir dedeyle büyüdüm insanı tuhaftır benden söylemesi yani :)
Ben İstanbul'da yaşıyorum. Doktora gideceksem bile ya özele gidiyorum ya da memlekete gittiğimde orada muayene oluyorum. Eşim de sağlıkçı o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.Kesinlikle çok doğru istanbulda kalmak istememe sebebim birazda yoğunluğu. Birçok insan İstanbul dışını öneriyor sağlıkçı arkadaşlarım.
Merhaba, ben doğma büyüme Giresunluyum ve memleketime tek kelimeyle a-şı-ğım!
Maalesef memleketimin dışında yaşıyorum ama her an, her dakika orayı özlüyorum.
Büyük şehirde insanlar yabani ve uzak. Oysa benim memleketimde herkes birbirini tanır, samimiyet vardır.
Kimseyi dinleme hayat senin hayatın git ve dene.
anna bende tonyaliyim:) kalemli köyüİklimi zor yağmur var sürekli soğuk
Ancak arkadaşınız haklı insanları da zordur
Sert, sivri hatları olan soğuk iklim insanlarıyız
Mahalle baskısı çoktur, kendileri gibi yaşamayan insanlar kolay kolay kabul görmez
Ama diğer yandan sevdiler mi candırlar, güzel komşuluklar, güzel dostluklar kurarlar
Annem Maçkalı, eşim Tonyalı inan oradan oraya bile fark ediyor her şey :)) mesela Tonya'da çıplak ayakla dolaşmak hala ayıp bir cık cık ediliyor arkanızdan :))) ama doğası güzel yerler, yeşil, orman, çok seviyorum fazla eleştiremiyorum :)))
Biraz mı :)))) ya ne bileyim sen çok istiyorsan hayalini gerçekleştir ama yarı Trabzonlu olarak bu insanlarla akrabalık bile çok zor uyarımı yapayım Trabzon'a gidersen teyzemle filan kesin tanışırsın tanınmış insanlar teyzem de doğma büyüme İstanbul evlenince oraya gelin gitti ben ne zaman gitsem sıkılıyorum köyde ya da yayla da süper ama doğayı aşırı sevdiğim için meditasyon yapcana namaz kıl diyen dedem de yok artık töbe ya :) gidersen gelince görüşürüz annem her yaz orda haziran da gider eylül de döner İstanbula oda seviyor oraları ben çok gülüyorum diye bana kızıyorlar ama komikler napiyimGüldüm gerçektenBeni de düşündüren nokta bu aslında. Mesleğim gereği insanlarla iç içe olacağım tabi ki herkesi genellemek yanlış ama biraz uçuk kaçık insanlar olduklarını söylüyorlar çekiniyorum haliyle
Rica ederimHer şeyi tane tane güzel güzel açıklamışsınız gerçekten çok teşekkür ederim.
ya aslında bu size bağlı.. Neleri sevdiğinize..Atandığım takdirde dört sene kalmak zorundayım. Bende Rize ve Trabzondan yanayım biraz aslında.
Evet. İstanbuldayken fazlasıyla yoğunduk. ŞuanHangi yönlerden böyle düşünüyorsunuz peki biraz açabilir misiniz rica etsem? Yoğunluk kalabalık vs yönünden mi?
Aman boşver ne yapacaksın sen Rize'yi Artvin'i Trabzon'u. Hiç de güzel yerler değil bence. Çok muhafazakar yerlerdir ayrıca. Rahat edemezsin.
20 yıllık çalışma hayatımın tamamı Karadeniz'de geçti ve hala Karadenizdeyim.
Doğu Karadenizin havası sürekli bulutlu, yağışlı ve kapalıdır. İnsanın ruhu sıkılıyor bi süre sonra. Her konuda fiyatlar anormal pahalıdır. İnanılmaz kötü bir şehirleşme ve yerleşim vardır. Her yer yokuş üzerinde. Geniş geniş cadde sokak bulamazsınız. İnsanına gelirsek, sevimli, canayakın, yardımsever ama tersine gelirseniz ani parlayan, kaba insanlara dönüşürler.
Ben sizin yerinizde olsam, havaalanı olan Karadeniz illerini tercih ederdim. Bunaldığınızda, özlediğinizde gidip gelmek kolay olur. Trabzon dan sonrasına ulaşım çok sıkıntı olur. Yalnız bir de şu var. Her yer sahilde değil. Çok içeri kesimlerde de ilçeler var. Tercihlerinizde bunu da göz önünde bulundurun. Oralarda da yaşadım. Merkeze gelmek saatler sürer. Ayda bir çıkardık evden.
Ordu nun sahil ilçeleri ve merkezi, Giresun un sahil ilçeleri ve merkezi ve Sinop size daha uygun bence. Trabzon merkez de olabilir. Samsun sizin taleplerinize uymuyor. İstanbul dan çok farkı yok çünkü.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İçinizden geçeni yapın. Hayat sizin. Dilerim herşey gönlünüze göre olsun...
Ben de 6 yıl ankarada okudum ankaralıyla evlendim ama eşim gitti trabzona atandışimdi bir iki yıla ankaraya döneceğiz. Bu arkadaş bi taşınsın bakalım günceller buraları yandım Allah diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?