Karadeniz’de yaşama isteği?

Eskişehirli biri olarak Karadenizden kaçmak için uğraşıyoruz. Eşim de Artvin li üstelik. Biz çok şirin, gezmeye gelenlerin hayran kaldığı, deniz kenarı bir Şehrindeyiz.üstelik evimiz sahile 100 metre. Ama olay hiç dışarıdan göründüğü gibi değil. Gerçekten aşırı nem insanı erken yıpratıyor. Şehir küçük, sosyal aktivite sıfır. Bizim yaşadığımız yerde insanlar çok gösterişe düşkün.pahalı olan kalitelidir yaklaşımı yüzünden herşey çok pahalı. İnsanların mutlaka köyü de var. Genellikle şehir köy arasında bocalama yaşıyorlar. Misal arka bahçemizdeki adam şehir ortasında 10 tane tavuk horoz besliyor. Koku, ses sıkıntı. Alt katımızdakiler bahçedeki güzelim gülleri kesip kara lahana ekti. İnsanlar genellikle birbirine karşı sabırsızlık,sinirli.Artvin hariç diğer illerde okuma oranı çok düşük. Fındık, çay hazır para gözüyle bakan öğrenci topluluğu var. Yolda bağlaç olarak a.k. Kullanan, eşinin,anasının yanında çok rahat küfür eden insanlar var. Ben 15 yıldır buradayım hala alışamadım. Eskişehir den her gelişimde ağlıyorum ama tayin açılmıyor işte. Gezmeye gelin ama yaşamaya değeil.

Karadeniz gezmeye güzel de yaşamayı kaldıramak zor.
Ben kaldıramam en azından.
Sürekli yağmurlu kasvetli hava moralimi bozar. Yağmasa bile güneşli gün sayısı az.
Bence de arkadaşlarınız haklılar.
Egeyi denerim ama Karadenizde asla yaşamak istemem.

ahahah demin aynı şeyleri yazdım ben de ya tamam çok iyi insanlarda bi tuhaflık var bişe oluyo ama ne oluyo ben hala çözemedim

Valla ben buralıyım illallah ettim. Kabadır bir kere kural nedir bilmez haklı haksız sinirlenir. Bazı konularda hala yobazdır. Öyle gezmeye gelmeye benzemez.

Valla ben buralıyım illallah ettim. Kabadır bir kere kural nedir bilmez haklı haksız sinirlenir. Bazı konularda hala yobazdır. Öyle gezmeye gelmeye benzemez.
Evet doğası filan harika da işte gerçi akraba olunca daha da beter turist olarak gitsem kafam rahat olurdu Trabzon da köyde ev var yayla da var merkez de var nereye gitsem karşımdalar gerçi dedem rahmetli oldu ama yine karışan bir ordu insan var

Karadeniz Karadeniz memleketimmmm hırçın dalgalı karanlık denizi yeşilin her tonu çayı fındığı huzuru doğası Karadeniz bir rüyadırrrr yeryüzünde cennet Artvin ne güzeldir bak şimdi oraları özledimmm

Ben de 6 yıl ankarada okudum ankaralıyla evlendim ama eşim gitti trabzona atandı şimdi bir iki yıla ankaraya döneceğiz. Bu arkadaş bi taşınsın bakalım günceller buraları yandım Allah diye

Sessizliği severim. Kasvetli hava insanıyım. Kalabalıktan nefret ederim. Ama dediğinize de katılıyorum genelde insanlar boşluğa düştüklerini söylüyorlar bana yaparım gibi geliyor ama ya yapamazsam diye de düşünmüyor değilim.

Ablam öğretmen ve Doğuda öğretmenlik yapıyor. Mecbur kalırsak her türlü destek çıkıyor ailemiz. Ama benim istanbulda kalma şansım olduğunu bildikleri için gitmemi istemiyorlar.

Evet pişman olmak istemiyorum bende. İsteklerimin peşinden gitmek istiyorum. Baktım olmadı dört sene sonra tayin isterim en kötü.

Karadenizliyle evliyim. Kaynanam kayınpederim yazlık düşünüyor Egede bakıyor öyle söyleyeyim. 60 yaşındalar sıkılıyorlar. Sosyal hayat fln hak getire. Ben üç senedir bebeği bahane edip gitmiyorum, insan sıkıntıdan can veriyor.
İnsanı da biraz sinirli gergin açıkçası. Çok memleketçilik yaparlar. İçlerine karışman mümkün değil. Doğası güzel ama şartları da zor. İlçeden şehire ulaşımı zor. Her ilçede tam teşekküllü hastane yok.

Atandığım takdirde dört sene kalmak zorundayım. Bende Rize ve Trabzondan yanayım biraz aslında.

Her şeyi tane tane güzel güzel açıklamışsınız gerçekten çok teşekkür ederim.

Kesinlikle çok doğru istanbulda kalmak istememe sebebim birazda yoğunluğu. Birçok insan İstanbul dışını öneriyor sağlıkçı arkadaşlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…