- 12 Aralık 2012
- 1.948
- 2.315
- 333
- Konu Sahibi agresifkiz
-
Valla Samsundakini gördükten sonra forum bi küçük geldi gözümüzeForum iyidir bence ya
Ben piazzayı pek sevmiyoruk. Evet daha çok magaza var. Ama çok katli. Sürekli in çık yapmak gerekiyor.Valla Samsundakini gördükten sonra forum bi küçük geldi gözümüze
Çeşit arıyosun işte. Bide yapıldığından beri her hafta mutlaka uğruyoruz e insan değişiklik istiyoBen piazzayı pek sevmiyoruk. Evet daha çok magaza var. Ama çok katli. Sürekli in çık yapmak gerekiyor.
Forumda yürü de yürü. Düz arazi
Hic.Harvardin bile karsinda forum yokForum iyidir bence ya
Eskişehirli biri olarak Karadenizden kaçmak için uğraşıyoruz. Eşim de Artvin li üstelik. Biz çok şirin, gezmeye gelenlerin hayran kaldığı, deniz kenarı bir Şehrindeyiz.üstelik evimiz sahile 100 metre. Ama olay hiç dışarıdan göründüğü gibi değil. Gerçekten aşırı nem insanı erken yıpratıyor. Şehir küçük, sosyal aktivite sıfır. Bizim yaşadığımız yerde insanlar çok gösterişe düşkün.pahalı olan kalitelidir yaklaşımı yüzünden herşey çok pahalı. İnsanların mutlaka köyü de var. Genellikle şehir köy arasında bocalama yaşıyorlar. Misal arka bahçemizdeki adam şehir ortasında 10 tane tavuk horoz besliyor. Koku, ses sıkıntı. Alt katımızdakiler bahçedeki güzelim gülleri kesip kara lahana ekti. İnsanlar genellikle birbirine karşı sabırsızlık,sinirli.Artvin hariç diğer illerde okuma oranı çok düşük. Fındık, çay hazır para gözüyle bakan öğrenci topluluğu var. Yolda bağlaç olarak a.k. Kullanan, eşinin,anasının yanında çok rahat küfür eden insanlar var. Ben 15 yıldır buradayım hala alışamadım. Eskişehir den her gelişimde ağlıyorum ama tayin açılmıyor işte. Gezmeye gelin ama yaşamaya değeil.Merhaba arkadaşlar. Belki dert gibi görünmeyebilir kiminize göre ama hayatımı etkileyen bir sorun olduğu için benim açımdan dert. Ben hemşireyim ve önümüzdeki ilk ya da ikinci alımda kısmetse artık atanacağım. Şöyle ki ailem istanbulda yaşıyor ve bende onlarla kalıyorum ve onlara göre istanbulda kalmalıyım. Ben ise iki kere Karadeniz turu yapmış biri olarak Karadeniz’e aşık olmuş biriyim. Son zamanlarda hep hayatımın bundan sonraki kısmını Rize Artvin Trabzon üçlemesinden birinde geçirdiğimi hayal ediyorum içim huzur doluyor. Ama gel gör ki bunu kimle paylaşsam sen doğduğundan beri istanbuldasın uzun soluklu oralarda yapamazsın diyor. Ailem yalnız yaşayabileceğime hiç inanmıyor zaten. Rizeli bir arkadaşımda sen oradaki insanlarla uğraşamazsın senin gibi naif bir insanı ağlatırlar valla diyor. Ben abartıldığını düşünüyorum sonuç olarak ömür boyu ailemin dizinin dibinde yaşayamam ve Karadeniz gezilerim boyunca da gayet sevimli insanlarla tanıştım. Bilmiyorum çok mu tozpembe bakıyorum olaylara gerçekleri görmüyor muyum yoksa mantıklı bir hayal mi?
Haklı......
ahahah demin aynı şeyleri yazdım ben de ya tamam çok iyi insanlarda bi tuhaflık var bişe oluyo ama ne oluyo ben hala çözemedim
Evet doğası filan harika da işte gerçi akraba olunca daha da beter turist olarak gitsem kafam rahat olurdu Trabzon da köyde ev var yayla da var merkez de var nereye gitsem karşımdalarValla ben buralıyım illallah ettim. Kabadır bir kere kural nedir bilmez haklı haksız sinirlenir. Bazı konularda hala yobazdır. Öyle gezmeye gelmeye benzemez.
Evet doğası filan harika da işte gerçi akraba olunca daha da beter turist olarak gitsem kafam rahat olurdu Trabzon da köyde ev var yayla da var merkez de var nereye gitsem karşımdalargerçi dedem rahmetli oldu ama yine karışan bir ordu insan var
Bence kendine macera arıyorsun..
Önce kendine bir sor. Ben sessizliği yalnızlığı mı seviyorum yoksa curcunayı mı? Ben güneşli, açık hava insanı mıyım yoksa loş, kasvetli hava insanı mı? Bunlara göre karar verebilirsin. Şahsen ben de insanlardan, kalabalıktan, sesten, arabalardan nefret eden biriyim her zaman sessiz sakin bi yerde yaşama hayalim vardır. Ama genelde İstanbul gibi metropolde yaşamaya alışmış aynı zamanda bundan bunalmış nefret etmiş insanların köy gibi yerlerde yine de yapamayacağını, eninde sonunda o eski kalabaligi özlediklerini söylüyorlar bilemedim..
Yetişkin bir insan ailesinden bağımsız yaşayamıyorsa zaten hala çocuk demektir. Nerede yaşayacağınıza siz karar verin. Öğretmen olsanız ne olacaktı? Doğunun bir köyüne atansanız aileniz ne diyecekti? Sen orada yapamazsın diyip işinizin önüne mi geçecekti?
Ben de bundan 15 yıl önce ilk defa atanırken ailemin dediklerinden çok etkilendim ve yaşamak istediğim şehri tercih etmedim. Hep düşünürüm o zaman içimden geleni yapsaydım nasıl olurdu diye. O yüzden içinden ne geliyorsa onu yap bence. Zorlanabilirsin evet ama en azından denemiş olursun
Karadenizliyle evliyim. Kaynanam kayınpederim yazlık düşünüyor Egede bakıyor öyle söyleyeyim. 60 yaşındalar sıkılıyorlar. Sosyal hayat fln hak getire. Ben üç senedir bebeği bahane edip gitmiyorum, insan sıkıntıdan can veriyor.Sessizliği severim. Kasvetli hava insanıyım. Kalabalıktan nefret ederim. Ama dediğinize de katılıyorum genelde insanlar boşluğa düştüklerini söylüyorlar bana yaparım gibi geliyor ama ya yapamazsam diye de düşünmüyor değilim.
peki diyelim tayininizi istediniz.. başka bi tayin istemek için kaç ay kaç yıl beklemeniz gerek..
bilmem farklı bi deneyim olabilirdi yani ben yapardım zor olurdu evet ama insan nelere alışmıyor ki..
yeni ortam yeni çevre yeni insanlar ..
deneyim ve tecrübe aynı anda..
karadeniz olarakta bir kastamonulu olmama ragmen tercihim rize olurdu..
keşfedilecek çok yaylaları ve köyleri var
Gecen sene temmuz ayinda evlenerek istanbuldan rize merkeze gelmis biri olarak konusmak istiyorum
Alistin mi diye soranlara hayir diyorum 1 sene gecmesine ragmen hala alisamadim neden mi ? Buraya istanbul gibi buyuk ve her konuda cesitliligi cok olan bir yerden geldim ve burasi kucuk bir sehir surekli ayni seyleri gormek beni sıkar mesela ve ben artik carsida ayni seyleri gormekten sıkıldım ve isim olmadigi surece disari pek cikmiyorum soyle ki burada rekabet olmadigi icin magazalarin vitrinlerini bile degistirmiyolar 2 sene once nisanlandim o zaman ki vitrin hala oldugu gibi duruyor mankenlere kiyafetler yapisti artik isteselerde cikaramazlaristanbula cok pahali diyolar yalan tabikide pahali semtleri de var ama secenekte var ucuzunu bulabiliyosun burda o yok ister giyim olsun ister gida olsun asiri derecede pahali ben istanbula ailemin yanina gidip geldikce giyim icin alis veris yapiyorum gidayida mecbur kaziklanarak aliyoruz insanlari yardimsever olsada esnaf kismi gercekten cok kaba bi magazaya girdiginde bisey alcaksan giriceksin oteki turlu pisman ederler adami girdigine iyi yönlerine gelince dogasina kimse bir sey diyemez denizi ve yesili yeter ama tabi sadece bunlarla is bitmiyo havasi gercekten asiri derecede nemli bazen insanin psikolojisini bozacak derecede ruhunu bunalttigi da oluyo , gezilecek dogal guzellikleri var ama araba sart turlarla istedigin gibi gezip hareket edemiyosun zaman kisitli oluyo, insani tek tip istanbul gibi kucuk bir dunya degil sadece cay zamani gurculer ruslar falan geliyo araplarin zenginleri de gezmek icin geliyolar , buraya gelmemdeki en buyuk etkende istanbula nazaran burada daha rahat ve duzgun bir ortamda cocuk buyutebilmekti. İstanbulda deniz manzarali bi evde oturmak icin kiraya milyarlar odersiniz ama burada ya dag manzarali ya da deniz manzarali evler oldugu icin o konuda sanslisiniz evim merkezde yeni bina 4+1 deniz manzarali 1050 tl kira arti 50 tl aidat veriyorum. Trabzona gelicek olursak sahili is makinalariyla dolu oldugu icin rize gibi canli ve cafelerle dolu bi sahili yok, trabzon buyuk sehir ama merkezini ben pek begenemiyorum ama yeni yapilan evleri guzel trabzon icin merkezinin ustu guzel diyolar ama oralara gidip gormedigim icin yorum yapamayacagim. Artvine gelirsek aman haa diyorum bu yaz annemler geldiginde borcka karagole gidelim dedik 3 saat surdu arabayla ve esim dedi ki daha merkeze gelmedik nasil yani dedim artvinin girisi koyler dagin en tepesi sehir merkeziymis şok oldum yani merkeze gidebilmek icin dagin basina cikiyosun bu arada benim annemde giresunlu karadenize yabanci degilim ama yasamak konusuna gelince maalesef ki 2 3 kere sadece turla gezmekle anlayamazsin aradaki farki yasaman gerek aklina takilan bir sey olursa sorabilirsin bildigim kadariyla cevaplarim
Kardeşimin ilk görev yeri Rize'nin bir sahil ilcesiydi. Ben de arada yanına kalmaya gittim. Ben de sizin gibi çok hayalini kurdum orada görev yapmanın. Kardeşim için tek sorun mesafe idi. Memlekete uzak olduğu için ha deyince gidip gelemiyordu. İstanbul'da bir sağlıkçı olarak görev yapmak daha zor. Küçük bir yere göre bence. Ben şuan İstanbul'da görev yapıyorum ve en çok sağlıkçılar üzülüyorum. Ben kararınızı destekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?