• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karakolda ifade verdim haklıyken haksız durumuna düsermiyim sizce ne yapcam ben(

Sonuçta sen onun sesini kaydettin değil mi. O senin tehdit ettiğini ispat falan edemez yani onda kayıt yok doğru mu anladım. Sadece ses kaydı yaptığın için mi şikayetçi olmuş. Hiç bişey çıkmaz ordan korkmayın en en en fazla para cezası.

Valla siddet gören,tehdit alan,yaninda herhangi bir şahidi olmayan bir kadının bunu yapmasi gayet normal.
Koskoca adam,karısının sözlerini ve kavgasini 4 saat boyunca ses kaydi yapti gerizekali utanmaz.
Bir de cinsel seyleri mahkemeye sunacakmış.
Ah ahhh benim elime geçmiyor ki böyleleri dislerimle yiyeyim onları .
Canını sıkma.
Bildigim kadariyla ses kaydı bir delil degil,ancak 2 kisiden baska birisi yoksa delil olabiliyormus.
Polise vermis mis.
Korkma sen biseycik olmaz
Insan yinede tedirgin oluyo internetten fln baktmda hapis cezasi vs yaziyodu bende korktum bide o kadar şey yasamışım:(

Sonuçta sen onun sesini kaydettin değil mi. O senin tehdit ettiğini ispat falan edemez yani onda kayıt yok doğru mu anladım. Sadece ses kaydı yaptığın için mi şikayetçi olmuş. Hiç bişey çıkmaz ordan korkmayın en en en fazla para cezası.
Ben onunkini kaydettim 1 saate yakın beni mahvetti çok kötüydü:(

Insan yinede tedirgin oluyo internetten fln baktmda hapis cezasi vs yaziyodu bende korktum bide o kadar şey yasamışım:KK43:
Korkma canim tedirgin olma sen.
Eski konulari biliyorum
Sinir bozucu bir surecten geciyorsun seni anlıyorum
Ailen ne diyor

Anladım canım dediğim gibi hiç bişey olmaz. Önceden de sicilinizde bir şey yoksa (ki sanmıyorum) en fazla cüzzi miktarda bir para cezası alırsın ya da onu da almazsın için rahat olsun.

Oncelikle geçmiş olsun. Çok zor günler ama hepsi gececek. Hukukcu degilim ama evinizde eşinizle yalnızken kaydettiyesiniz ve sabıkanız yoksa hiç ceza alacağınızı düşünmüyorum. Hatta ailenize de iftira attiğı için karşı dava bile açabilirsiniz. Bence avukatınıza bunu da bir sorun. Üstelik ses kaydını sakın korkup silmeyin. Sizi sindirmeye çalışiyorlar belli ki... Birkaç kopya alıp saklayın. Yolda telefonunuza birşey yapar mazallah. Çok kötü niyetli, korkunç insanlar anladığım kadarıyla, sonuna kadar hakkınızı savunun. Mumkunse donuna kadar alın. Ben normalde nafakaya karşıyım. Burda olay başka.

Yani siz o kayıtları bir yerde yayinlanmadiysaniz pek birseyin çıkacağını sanmıyorum. Onlar aklınca ilk hamleyi yapip sizi kötü gösterecek. Keske mahkeme kayıti delil olarak kabul etse. Görürdü kim daha zararli çıkar

Hakîm beni haklı bulur insallh nasl böle bisey yaparlar inanamdm:KK43:iftira yalan

Bu konuda bir içtihat olmamakla birlikte yargıtay kararlarında ses kaydını alırken hukuka aykırılık bilinciyle hareket etmemiş kişiler için beraat kararı verildiğini okudum.
Ses kaydı yapan kişinin cezai sorumluluğu hakkında çeşitli yargıtay kararlarından yola çıkılarak yazılmış bir yazıyı paylaşayım:
Kendisinin veya bir yakınının suçsuzluğunu, yahut kendisine-bir yakınına karşı işlenen bir suçu ispatlama amacıyla; tarafı olduğu ve ani gelişen-tesadüfi bir konuşmayı gizlice kayıt eden kişi, kayda aldığı konuşmaları adli makamlar dışında üçüncü kişi ya da kişilerle paylaşmadı ise kaydı içeren CD’yi ve görüşme dökümlerini çoğaltarak başkalarına dağıtmadı ise yani delili elde ederken ve sonrasında hukuka aykırı bir bilinçle hareket etmedi ise hakkında dava açılsa da mahkumiyetine karar verilemez.

Yani eski eşinizin yaptığı "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" atasözünü hatırlatmaktan öteye geçemez merak etmeyin.

Ses kaydını asla silmeyin, kopyalayın ve saklayın. Size baskı yapmaya çalışıyorlar. İşkence boyutunda şiddet görmüşsünüz, koşa koşa gidip darp raporu almanız lazımdı. Bu yasal bir kanıt, daha çok işinize yazar. İçinde bulunduğunuz duruma bakınca ses kaydınız en kötü ihtimalle dikkate alınmaz. Bu yüzden hapistir vs bir ceza almazsınız merak etmeyin. Karşı taraf avukatının aklıyla size pislik yapmak, korkutmak istemiş. Bir şey çıkmaz bundan. Şiddeti kanıtlamak istiyorsanız darp raporu alın.

Yüzsüz adam..başka şeyler de derdim de adabım izin vermiyor.

Böyle olaylar yaşanması çok iğrenç. Birde bu adamla aynı evin içinde yaşadın, yemeğini, ütüsünü, temizliğini yaptın..
Komşunla, akrabanla, tanımadığın biriyle bunları yaşamak kötü tamamda.. Eşim dediğin, evlilik yaptığın biriyle bu duruma gelmek ne zordur. Allah yaşatmasın. Sizin de Allah yardımcınız olsun. Tüm hakkınızı savunup-almadan düşmeyin yakasından..

Korkmayın hiç bir şey olmaz.
Karakola gidip ifade vermek sizin suçlu olduğunuzu göstermez. Biri şikayette bulunmuş onlar da mecburen karşı tarafın ifadesini alıyorlar, böyle düşünün.

Ülke pislik kaynıyor, ceza evlerinde yer kalmamış, eşinizin sesini çektiniz diye ceza evine girmezsiniz.

Tez zamanda kurtulmanız dileğiyle.

Insan yinede tedirgin oluyo internetten fln baktmda hapis cezasi vs yaziyodu bende korktum bide o kadar şey yasamışım:KK43:

Selamlar,
öncelikle kendinize gelin sakin olun korkmayın lütfen toparlanın hiç birşey olmayacak inanın. ses kaydında size şiddet hakaret darp vs varsa siz öndesiniz.neden bukadar korkuyorsunuz güçlü olun.o sizden korksun.siz onu delirtin onun sizi delirtip korkutmasına izin vermeyin.korkunuzu hissettirmeyin. KADIN güçlüdür. hemen bulunduğunuz il barodan avukat isteyin size destek olacaklardır.ses kaydı ile de hiç bir şey olmaz

Selamlar,
öncelikle kendinize gelin sakin olun korkmayın lütfen toparlanın hiç birşey olmayacak inanın. ses kaydında size şiddet hakaret darp vs varsa siz öndesiniz.neden bukadar korkuyorsunuz güçlü olun.o sizden korksun.siz onu delirtin onun sizi delirtip korkutmasına izin vermeyin.korkunuzu hissettirmeyin. KADIN güçlüdür. hemen bulunduğunuz il barodan avukat isteyin size destek olacaklardır.ses kaydı ile de hiç bir şey olmaz
Var çok kötü şeyler yaptı bana küfürler felan hangi yüzle beni şikayet etti anlam veremedim pislik o ve ailesi

Korkmayın hiç bir şey olmaz.
Karakola gidip ifade vermek sizin suçlu olduğunuzu göstermez. Biri şikayette bulunmuş onlar da mecburen karşı tarafın ifadesini alıyorlar, böyle düşünün.

Ülke pislik kaynıyor, ceza evlerinde yer kalmamış, eşinizin sesini çektiniz diye ceza evine girmezsiniz.

Tez zamanda kurtulmanız dileğiyle.
Amin tehdit var diyolar bide ortada yaptgmz hiç bisey olmamasina rağmen iftirada atiyolar

ses kaydında söylediklerinden korktuğu için, önce atak yapıp sizi panikletiyor ki elinizdeki kaydı silin, ona karşı kullanmayın diye.
sanırım karakolda ifadeye çağrılmak sizi ürküttü ama korkmayın, hakkınızı arayın, haklısınız.

Bu konuda bir içtihat olmamakla birlikte yargıtay kararlarında ses kaydını alırken hukuka aykırılık bilinciyle hareket etmemiş kişiler için beraat kararı verildiğini okudum.
Ses kaydı yapan kişinin cezai sorumluluğu hakkında çeşitli yargıtay kararlarından yola çıkılarak yazılmış bir yazıyı paylaşayım:
Kendisinin veya bir yakınının suçsuzluğunu, yahut kendisine-bir yakınına karşı işlenen bir suçu ispatlama amacıyla; tarafı olduğu ve ani gelişen-tesadüfi bir konuşmayı gizlice kayıt eden kişi, kayda aldığı konuşmaları adli makamlar dışında üçüncü kişi ya da kişilerle paylaşmadı ise kaydı içeren CD’yi ve görüşme dökümlerini çoğaltarak başkalarına dağıtmadı ise yani delili elde ederken ve sonrasında hukuka aykırı bir bilinçle hareket etmedi ise hakkında dava açılsa da mahkumiyetine karar verilemez.

Yani eski eşinizin yaptığı "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" atasözünü hatırlatmaktan öteye geçemez merak etmeyin.
Bende hiç biyerde paylasmadm yaymadm boş çıkar umarım bu şikayetleri

Back
X