Karaktersiz Olmak?Ne Yapsam Bilemedim..

üniversiteyi yarıda bıraktım hastalıgım dolayısıyla tekrar hazırlanıyorum ben çok sıkıcı bir insan oldugumu dusunuyorum ve iletişim problemlerim var bunları nasıl halledecem bilmiyorum

sıkıcı oldugunu neden düşünüyorsun? 2 kişi diyalog halindeyken hı hı deyip geçme ortaya konuyla ilgili fikrini söylemekten cekinme lütfen böyle yaptıgın için sıkıcı oldugunu düşünüyorsun ve konu bulmak için kasma kendini susmak boş konusmaktan daha iyidir bazen
sen kendine deger ver ve insanlarla birebir ilgilenebilcegin iş bul satış danışmanlığı gibi

Canım benim karaktersiz falan değilsin o nasıl laf öyle. Eğer insanlara çok yalnız olduğunu belli edersen takılmak istemezler. Sorumluluk alıyor gibi hissederler. Yalnız hissetmek zor ama önce kendi kendine de yetebileceğini fark et , hobiler edin , istersen internetten meditasyon videoları izle. Kendi kendine yetebildiğini hissettiğin anda etrafın da kalabalıklaşmaya başlayacak. Zor bir hayat yaşamışsın ama sonrasını değiştirmek için güçlü adımlar atman lazım:) üzme kendini

evet çok zor bi hayat yaşadım 22 yaşındayım orta okul lise berbat geçti üni ise sadece bir dönem okuyaabildim elimde hiçbirşey yok ne arkadaş edinebiliyorum ne karşı cins ile konuşabiliyorum kimsem yok .İletişim problemim var bunu nasıl çzeceğim nasıl insanların değer verdiği güçlü karakterli biri olabilirim bilmiyorum

fikir hep belirtirim aslında

Ah canım sen kendini ne kadar ezmissin öyle. Sen kendine değer vermezsen başkası nasıl versin canım ya. Ki kimsenin sana değer vermesine ihtiyacın yok orası ayrı mesele.. ama bence bir yardım al, psikologlar var, güzel kitaplar, seminerler var.. bu hayat böyle gitmez ama yazık canina

Ah güzel hatun...
Kendini bunun için üzmeye inan değmez. Bak hayatımdan bir düzine insanı çıkarttım. İnan çok mutluyum.
Sorunlu ve yanlış insanlarla olmaktansa tek başıma takılırım daha iyi.
Bu arada ayağında ki sorunla alakalı bir devlet hastanesine başvursan. Oralarda ücretsiz bile olabilirsin belki ameliyatını.

Önce siz kendinizi sevin kendinize saygı ve şefkat duyun o zaman insanların size yaklaşımı değişir

benim sorunum güçlü karakterim olmaması insanlarla iletişim kuramam yakınlaşamamam nasıl düzelticem bilmiyorum arkadaş edinemiyorum çok yanlızım kimse de değer vermiyor

Önce kendine deger vererek başla . Sen kendine deger vermez kendini degerli görmezsen başkalarinin sana deger vermesini nasil bekleyebilirsin ki ? Konuştugun insanlar da senin gibi bir insan , kendini kasmaya kücük görmeye gerek yok. Ayrica niye insanlardan onay almak istiyorsun ki bu çok itici . O kişilerden hemen uzaklaş . En başta da kendini degersiz görme fikrinden uzaklaş.

Öncelikle kendinizle barışık olun. İnsanların sizi istemediği, sizi beğenmediği düşüncelerinden uzaklaşın. Kendinizde kusur olarak gördüğünüz şeylerin aslında sizi siz yapan özellikler olduğunu kabullenin. Zor bir hayatınız olmuş ve bunları aşmak zor olsa da imkansız değil. Öz güven, kendini ifade etme vb. konularda kitaplar ve internette yığınla kaynak var. Bol bol okuyun ve bu konularda kendinizi geliştirmeye çalışın.
Her şey hemen değişmeyecek ama zamanla bu konularda kendinizi geliştirdiğinizi göreceksiniz. Biraz çabalarsanız başarabileceğinize eminim. Ancak, bu konuda gerçekten çabalamanız gerekli. O zaman her şey daha güzel olacak.

çok teşekkür ederim ben çok sıkıcı da oldugumu dusunuyorum kımse benımle yakın ılıskı kurmuyor vs uzuluyorum hıc arkadasım yok
muhabbet ederken kendini acındırıyor musun ya da sürekli kendi hayatını mı anlatıyorsun çok özür dileyerek söylüyorum ya ben öyle insanlardan kaçıyorum bir tek... sürekli dert anlatan insanlardan
ya da sesi hiç çıkmayanlardan kıza bişey soruyorum sesini zor duyuyorum ve sıkılıyorum iletişim kurasım gelmiyor azıcık sesini yükseltse konuşcam valla

Etrafınızda kurukalabalık olacağına yalnız kalın daha iyi. Karektersizlik mecazen kötü, ama henüz karekterinizi benimseyememişsiniz anladığım kadarıyla, bulunduğunuz kabın şeklini alıyorsunuz. Kendinizi keşfetmeye çalışın ilk adım olarak nelerden hoşlandığınızı, ne yapmaktan keyif aldığınızı, yeme içme alışkanlıklarınızı belirlerseniz gerisi kendiliğinden gelir. Kimse size alın bu karekter diyemez ki zamanla ortak düşünceleriniz olan arkadaşlar edinirsiniz ama öncelik kendinizden başlamak.

önce kendine değer ver,başkaları için değil kendin için yaşa
seni mutlu edecek şeylere yönel
örneğin spor yapmak,yemek yapmak kitap okumak gibi
kendini geliştirmeye ve biraz da şımartmaya bak
kısaca yaşamdan zevk almaya odaklan özgüvenin geliştikçe sosysl çevren de oluşur mutlaka

yani hastalığımdan bahsediyorum kiloluyum diye yakınıyorum o kadar

çok teşekkür ederim evet bende daha karakterimin oturmadığını düşünüyorum

Kendine güvenin kendine sevgin tam olsun, kimseyi mutlu etmeye çalışmak yerine kendin mutlu ol önce. İnsanlar her zaman her yerde aynı, sen kendine özgüvenin geldikçe çevren artacak. Psiokolik desteği asla ihmal etme. Sen her insan gibi çok özelsin kıymetlisin kendi yaşamının değeri var ne güzel okulunda varmış geleceğin güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…