ben açıkcası evlenecek kişilerin ailelerinin hem maddi, hemde kültürel açıdan aynı seviyede olması taraftarıyım. sonuçta bir evliliği ve aşkı yıkan en önemli noktalar maddi sıkıntılar ve ailelelerin davranışları olduğunu kk dan da görüyoruz. İnsan evlenmeden önce, sevgiliyken birçok şeyi tam olarak göremiyor .. o bir gerçek!
babanızın -memleket seçmesi dışında- söylediklerine katılıyorum ben. sevgiliniz işletme mezunuymuş. anadili gibi yabancı dili yoksa, adı sayılı ünv mezun değilse ve mba yoksa gelebileceği noktalar, alacağı maaş belli bir seviyede kalacaktır. sizin maaşınız ondan yüksek olacaksa eğer ileride bundan eşiniz olumsuz yönde etkilenebilir. ağırına gidebilir. kompleks yapabilir.bu durum ilişkinizi kötü etkiler. yada siz çalışmayacaksanız sadece eşinizin maaşıyla şu anki hayat standartınızı devam ettirmeyince siz etkileneceksiniz.
2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor günümüzde ne yazık ki.... Ailesinin memleketinden ziyade sahip olduğu kültüre bakın. siz " düğün bizim için önemli, babamın çevresi var " diyorsunuz, karşı taraf düğünü önemsemiyor. daha şimdiden kayınvalde adayınız, kayınpederiniz değil elti adayınız evlilik aşamanızla ilgili yorum yapabiliyor...kk da eş aileleri hakkında yapılan yorumlara bir göz atın, en güzel, mutlu evlilikleri bile çatlatıyor bu gibi durumlar. babanızı ikna etmek isterseniz bir şekilde ikna olur belki ama sonrasını sevgilinizi ve ailesini daha iyi tartın bence. Bugüne kadar hayatınızda sadece sevgiliniz ve siz vardınız ama işin içine aileler girince şimdi önemsemediğiniz farklılıklar çok canınızı sıkabilir. bunları iyi ölçün biçin.