Karamsarlıga kapıldım. =(

canim ''orali'' derken sevgilin dogulu mu yani ondan mi bahsediyorsun?

Yok canım dogulu degil ama bizim gibi göcmen degil tek sorun bu?

Benim annem 8 kardes hepsi kız ve babam göcmen enistemler balıkesir falan yani istanbullu olanlarda hep göcmen.. Sadece bir enistem farklı yerden zaten sevgilim de tesadüf oralı ama annem kabul etmiyor ne güzel hemde aynı memleketten.

Hani bizim bacanakta oralı demez babam kendi cocuguna geldiginde cok severler hemde enistemii..

İlk yazını oludum yalnızca canım ona göre yazıyorum..bende varlık içinde büyüdüm hiç sıkıntı çekmedim..evlenme öncesi aynı sıkıntıyı yaşadım ki ben sevgili olup çıkıp görüştüğümü dahi söyleyemedim babamın tek söylediği sey vardı onunla evlenrsen evlatlıktan redederim evelenirsen pskolojin bozlur ozamanlar sevgilim şimdi eşim özel şirkette çalışıyodu neyse zaman geldi babam kabul etti gelsinler dedi evlenmedn önce evimide aldı babam arabamıda verdi babamın yanındada çalışıyorum babalar kızlarına kıymazlar çok şükür mutluyumda..üzülme hal yoluna bırak olmuyosa zorlama vardır bi hayır kolay değil çok iyi biliyorum allah yardımcın olsun mutlu haberini alırız inşallah..he sunuda söyliyim annen baban her nederse desin sevgilin için kalkıpta anlatma olur ki ilerde evlenrsin kötü bilmesin aileni senn için en iyisini isteyen yine ailen olur emin ol..

Anladım.. İnsallah kabul etsinler paylasmazmıyım hiicc. Tesekkür ederim yorumun icin insallah hersey güzellikle olur baban gibi benim babamda yumusar. Bende hep bastan senin baban gibi yapacagını düsünürdüm hani karsı cıkmaz saygı duyar.

Sevgilimi seveceginden emin oldugumdan ikimize de kol kanat gerer diyordum.
:delphin:

Yok canım dogulu degil ama bizim gibi göcmen degil tek sorun bu?

Benim annem 8 kardes hepsi kız ve babam göcmen enistemler balıkesir falan yani istanbullu olanlarda hep göcmen.. Sadece bir enistem farklı yerden zaten sevgilim de tesadüf oralı ama annem kabul etmiyor ne güzel hemde aynı memleketten.

Hani bizim bacanakta oralı demez babam kendi cocuguna geldiginde cok severler hemde enistemii..

ben bu cevabin ustune hic bir yorum yapmayacagim ailene...
ne kadar sacma ve sig bir dusunce bu...
ne kadar yargilayici...
cok kizdim...
bizim insanimiza boyle ayrimcilik hic yakismiyor...
''sozde'' hepimiz kardesiz deriz...

ha bu arada dogulu diye sordugum yanlis anlasilmasin, benim esimin dogulu olmasi ailem ''himmm...anlasabilir misiniz?'' diye dusundurdu mesela ama esimi taniyinca sevdiler ve onlar da memleketinin bir onemi olmadigini dusunuyorlar. buradan bir ornek verecektim eger dogulu deseydin.
ilk zamanlar belki onyargi olabilir ama zaten sevgilin evlenilcek bi adamsa sinavi gecer merak etme

ben bu cevabin ustune hic bir yorum yapmayacagim ailene...
ne kadar sacma ve sig bir dusunce bu...
ne kadar yargilayici...
cok kizdim...
bizim insanimiza boyle ayrimcilik hic yakismiyor...
''sozde'' hepimiz kardesiz deriz...

ha bu arada dogulu diye sordugum yanlis anlasilmasin, benim esimin dogulu olmasi ailem ''himmm...anlasabilir misiniz?'' diye dusundurdu mesela ama esimi taniyinca sevdiler ve onlar da memleketinin bir onemi olmadigini dusunuyorlar. buradan bir ornek verecektim eger dogulu deseydin.
ilk zamanlar belki onyargi olabilir ama zaten sevgilin evlenilcek bi adamsa sinavi gecer merak etme

Canım cevremizde, o cevrede olumsuzluk yasayan cok duyuyorlar benim en yakın arkadasımda bizim gibi göcmen ve cok karısık bir yerde oturuyorlar. Tek göcmen onlar mesela orada.

Anaannesi bile bana kalkıp ta senin icin demiyorum ama bizde oralıları sevmeyiz su, su sebepten dediler ama söyledikleri sebep memleketle alakası olmayan insanın tamamen karakteriyle alakalı bir durumdur. !!:olmaz:

Canım daha babana konu açılmamış söylenmemiş...
Bir baktın fikri değişti, bu kadar umutsuz olma...

Canım daha babana konu açılmamış söylenmemiş...
Bir baktın fikri değişti, bu kadar umutsuz olma...

Canım benim annemler selanil göcmeni ve dilleri var. Babam ilk istemeye gittiginde bu sebepten onları karadenizli sanmıs istememis. Sonradan durumu acıklayınca iste evlenmisler.

İnsallah degisir daha ne isterim ki ben.
:Saruboceq:

Canım benim annemler selanil göcmeni ve dilleri var. Babam ilk istemeye gittiginde bu sebepten onları karadenizli sanmıs istememis. Sonradan durumu acıklayınca iste evlenmisler.

İnsallah degisir daha ne isterim ki ben.

Canım peki neden babanın istemeyeceğini düşünüyorsun?
Yani para vs dışında da bir nedeni var sanırım...

Canım peki neden babanın istemeyeceğini düşünüyorsun?
Yani para vs dışında da bir nedeni var sanırım...

Canım yani inan hic bir kötü huyu yok alkol, sigara, kumar hatta haytalıkk bilee !! İsten eve, evden ise cok mülayim bir tip. İstemeyeceginin sebebi önce bizim memleketten degil diye bir önyargı olusturacak sonra bakıcak bizim gibi degil kızım zorluk cekersin, anlasamazsın vs. diyecek.

Ama kendi memleketinden olsa yasıma baglı tabii ama büyük ihtimalle mal,mülke bile bakmazdı simdilik böyle düsünüyorum babamın baska konulara getirdigi yorumlardan dolayı. Hem annem bile kocası icin aynı seyi derken, o bile iliskimi onaylamazken bilemiyorum zaman diyebiliyorum sadece.

günaydın canım yazdıklarını okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi.Şuanki nişanlımla ilgili.
Ben Tc iken babam yurtdışındaydı.Benim okulum bitince bizde annemle birlikte babamın yanına gittik.Nişanlım hem komşumuz hemde babamla çok samimilermiş.Neyse bu bize gelip gittikçe tabiki ailesiyle birlikte biz birbirmizden elektirk aldık.Bu elektriklenmeden sonra çıkmaya başladık.Ama kimsenin haberi yok.Yanlzıca tel de görüşüyoruz.Birde komşu olduğumuz için gelip giderken.3-4 ay sonra seni istemeye gelicem dedim askere gitmeden dedi.Yavaş yavaş babana aç konuyu dedi.Bende bir yolunu buldum açtım.Babam kesinlikle olmaz dedi.Asla dedi.Bu konu burda kapansın dedi.Niye dedim,sana göre değil dedi.Siz daha yeni geldiniz ben tanıyorum onları iyi insan değil dedi.Birde fakirlerdi.Ama fakirler demedi babam.Babam seni bana vermeyecek dedim.Kötü oldu,ben kötü oldum.Durmadan aradı.Ailesine söylemiş.Ailesi beni aradı niye diye.Bende henüz erken diyor babam dedim.Çünkü daha tanışalı 5-6 ay bişey olmuştu.Demedim iyi olmadığınızı söylüyor diye.
Sonra defalarca beni aradı ikna et babanı diye.Babam asla ikna olmadı.Telefonumu aldı,dışarı çıkamadım.O arkadaşımla haber gönderiyor.Telefonumu aldığı için bana telefon gönderdi.O telden ben arayınca konuşuyorduk sonra onla da aylarca telde görüştük yüzünü görmüyordum ama artık dayanamdık gece yarısı evden çıkıp bahçede görüşüyorduk.Aşk buya korku yoktu içimizde.Gece karanlığından korkan ben evden kaçıyordum.Görüşmemiz böyle devam etti.Sonra O devamlı ebnim evimizn önünden geçerdi.Ben tam 5 kilo verdim.Mutsuzdum.SOnra birgün 3-4 kez konuşurken babama yaklandık.Baktı babam olmuyor vermeye karar verdi.Verdi ama tel yasak dedi,başabaşa görüşmek yasak dedi.Birlikte gelip gideriz öyle görüşürsünüz dedi.Bu sefer gece buluşamıyorudk çünkü korkuyordum ykalanırsak diye bu sefr babam kesin ayırıdı beni.Çünkü türkiye bile göndermek istedi.Sırf ondan uzaklşayım diye ama biz kopamadık.Neyse canım çok uzattım.Sonra babam onun bana olan sevgisni gördü Tabi 2-3aysonra tele müsade etti ama tabi başbaşa görüşmek yine yok.sonra askerliği yakşaltı askere gitmeden bir hafta önce sözlendik.1,5senede asker yolu bekledim.Ama sonra herşey değişti.O güzel aşka sanal alemi koydu.2kez beni sanalda aldattı.Yan gözle başkalarına bakması cabası.Kıskançlığı,saygısızlığı.şimdi ayrılmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum.benimde 5yıl olacak.

Ve keşke babamı dinleseydim diyorum.Tabi herkesin böyle olcak diye bişey yok.Sende yaşamadan göremezsin canım babanın tepkisini ve olacakları.İnşallah hakkında hayırlsıı olur.Ve ikiniz için en güzeli olur.Ama büyükler gerçekleri görüyor.Biz kör oluyoruz.

çok uzun yazdım kusuru bakma lütfen

Son düzenleme:
Canım yani inan hic bir kötü huyu yok alkol, sigara, kumar hatta haytalıkk bilee !! İsten eve, evden ise cok mülayim bir tip. İstemeyeceginin sebebi önce bizim memleketten degil diye bir önyargı olusturacak sonra bakıcak bizim gibi degil kızım zorluk cekersin, anlasamazsın vs. diyecek.

Ama kendi memleketinden olsa yasıma baglı tabii ama büyük ihtimalle mal,mülke bile bakmazdı simdilik böyle düsünüyorum babamın baska konulara getirdigi yorumlardan dolayı. Hem annem bile kocası icin aynı seyi derken, o bile iliskimi onaylamazken bilemiyorum zaman diyebiliyorum sadece.

Canım benim de ailem Bulgaristan göçmeni. Ama eşim doğulu...
Çok şükür aramızda hiçbir problem yok...
Başta bizimkiler de hiç istemedi. Babam hala da konuşmaz benle ama dedemler eşimi çok aşırı seviyorlar...
Darısı başına inşallah...

günaydın canım yazdıklarını okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi.Şuanki nişanlımla ilgili.
Ben Tc iken babam yurtdışındaydı.Benim okulum bitince bizde annemle birlikte babamın yanına gittik.Nişanlım hem komşumuz hemde babamla çok samimilermiş.Neyse bu bize gelip gittikçe tabiki ailesiyle birlikte biz birbirmizden elektirk aldık.Bu elektriklenmeden bir ay sonra çıkmaya başladık.Ama kimsenin yok.Yanlzıca tel de görüşüyoruz.Birde komşu oalduğumuz için gelip giderken.3-4 ay sonra seni istemeye gelicem dedim askere gitmeden dedi.Yavaş yavaş babana aç konuyu dedi.Bende bir yolunu buldum açtım.Babam kesinlikle olmaz dedi.Asla dedi.O zaman yaşım 18di.Bu konu burda kapansın dedi.Niye dedim,sana göre değil dedi.Siz daha yeni geldiniz ben tanıyorum onları iyi insan değil dedi.Birde fakirlerdi.Ama fakirler demedi babam.Babam seni bana vermeyecek dedim.Kötü oldu,ben kötü oldum.Durmadan aradı.Ailesine söylemiş.Ailesi beni aradı niye diye.Bende henüz erken diyor babam dedim.Çünkü daha tanışalı 5-6 ay bişey olmuştu.Demedim iyi olmadığınızı söylüyor diye.
Sonra defalarca beni aradı ikna et babanı diye.Babam asla ikna olmadı.Telefonumu aldı,dışarı çıkamadım.O arkadaşımla haber gönderiyor.Telefonumu aldığı için bana telefon gönderdi.O tel ben arayınca konuşuyorduk sonra ona da aylarca telde görüştük yüzünü görmüyordum ama artık daynamdık gece yarısı evden çıkıp bahçede görüşüyorduk.Aşk buya korku yoktu içimizde.Gece karanlığından korkan ben evden kaçıyordum.Görüşmemiz böyle devam etti.Sonra O devamlı ebnim evimizn önünden geçerdi.Ben tam 5 kilo verdim.Mutsuzdum.SOnra birgün 3-4 kez konuşurken babama yaklandık.Baktı babam olmuyor vermeye karar verdi.Verdi ama tel yasak dedi,başabaşa görüşmek yasak dedi.Birlikte gelip gideriz öyle görüşürsünüz dedi.Bu sefer gece buluşamıyorudk çünkü korkuyordum ykalanırsak diye bu sefr babam kesin ayırıdı beni.Çünkü türkiye bile göndermek istedi.Sırf ondan uzaklşayım diye ama biz kopamadık.Neyse canım çok uzattım.Sonra babam onun bana olan sevgisni gördü Tabi 2-3aysonra tele müsade etti ama tabi başbaşa görüşmek yine yok.sonra askerliği yakşaltı askere gitmeden bir hafta önce sözlendik.1,5sende asker yolu bekledim.Ama sonra herşey değişti.O güzel aşka sanal alemi koydu.2kez beni sanalda aldattı.Yan gözle başkalrına bkması cabası.Kıskançlığı,saygısızlığı.şimdi ayrılmak istiyorum ama bir türlü karar veremyrum.benimde 5yıl olacak.

Ve keşke babamı dinleseydim diyorum.Tabi herkesin böyle olcak diye bişey yok.Sende yaşamadan göremezsin canım babanın tepkisini ve olcakları.İnşallah hakkında hayırlsıı olur.Ve ikiniz için en güzeli olur.Ama büyükler gerçekleri görüyor.Biz kör oluyoruz.

çok uzun yazdım kusuru bakma lütfen

Yok canım estagfurullah benimki zerre tanımıyor hemde hosnut olmasa anlarım arastır hemen kestirip atma derim. Erkek arkadasımda aynısını söylüyor arastırsın falan diyor. İyi dileklerin icin tesekkür ederim canım.

Bende senin yasadıklarına cok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun.

valla isterseniz örümcek kafalı deyin bene ama bence memleket önemli daha doğrusu kişilerin aynı memlektten olması önemli birbirlerinin kültürünü anlamaları ve ortak bir geçmişleri olması çok önemli

Canım benim de ailem Bulgaristan göçmeni. Ama eşim doğulu...
Çok şükür aramızda hiçbir problem yok...
Başta bizimkiler de hiç istemedi. Babam hala da konuşmaz benle ama dedemler eşimi çok aşırı seviyorlar...
Darısı başına inşallah...

İnsallah canım bizim aileden bir tane var dogulu ile evlenen dis hekimiymis esi. Memleketine götürmüs bizim akrabayı gündüz bile güneslik cekili oturuyormus evde kayınvalidesi dısarı cıkmasına izin vermiyormus beyaz tenli, sarısın, renkli gözlü kendisi baskaları begenmesin diye falan.

Simdi istanbulda yasıyorlar ama kadın bir acayip oldu babam oraya gidince öyle oldu o der.
Kac sene önce yasanmıs birsey bu simdi tabiki öyle seyler yoktur hem zaten kayınvalidesinin karakteriymis garip olan.:delphin:

İnsallah canım bizim aileden bir tane var dogulu ile evlenen dis hekimiymis esi. Memleketine götürmüs bizim akrabayı gündüz bile güneslik cekili oturuyormus evde kayınvalidesi dısarı cıkmasına izin vermiyormus beyaz tenli, sarısın, renkli gözlü kendisi baskaları begenmesin diye falan.

Simdi istanbulda yasıyorlar ama kadın bir acayip oldu babam oraya gidince öyle oldu o der.
Kac sene önce yasanmıs birsey bu simdi tabiki öyle seyler yoktur hem zaten kayınvalidesinin karakteriymis garip olan.:delphin:

Gerçekten de kayınvalidesi garipmiş :)
Ben de 1 yıl doğuda kaldım ilk evlenince. Ama ne güneşliğim kapalı dururdu ne perdem kaydirigubbakcemile3
Ha benim kayınvalidem de süper değildir ama dışarı çıkmaya falan karışmaz. Şimdi zaten benim memleketşmdeyiz. Ne karışan var ne görüşen...

valla isterseniz örümcek kafalı deyin bene ama bence memleket önemli daha doğrusu kişilerin aynı memlektten olması önemli birbirlerinin kültürünü anlamaları ve ortak bir geçmişleri olması çok önemli

Sevgilim benim memleketimden olsaydı kötü olurmuydu olmazdı sonucta aynı memleketteniz neden kötü olsun ki. Ama ben aramızda bir fark göremedigimden mantık olarakta dogru kisi diyorum. Bize ters hic bir özellikleri yani ne bileyim adetleri falan yok !! Sadece kendi yörelerine has yemekleri var ve siveleri var. Yani sive köyden köye bile degisiklik gösterir önemli birseyde degil.

Hem insan ne kadar ortak gecmisi olsa da anlasamayınca olmuyor, ortak bir gecmisleri olmasa da baska bir sehirden biriyle evlenip cok mutlu olabiliyor.

Gerçekten de kayınvalidesi garipmiş :)
Ben de 1 yıl doğuda kaldım ilk evlenince. Ama ne güneşliğim kapalı dururdu ne perdem kaydirigubbakcemile3
Ha benim kayınvalidem de süper değildir ama dışarı çıkmaya falan karışmaz. Şimdi zaten benim memleketşmdeyiz. Ne karışan var ne görüşen...

Cok eskiden yasanmıs zaten canım belki ben bebektim, belki de yoktum daha dünya'da sadece babam birkac kez anlatırken sahit oldum.yerimseniben

Cok eskiden yasanmıs zaten canım belki ben bebektim, belki de yoktum daha dünya'da sadece babam birkac kez anlatırken sahit oldum.yerimseniben

Eskidense doğrudur canım...
Sonuçta eskiden batıda da varmış böyle şeyler... yerimseniben

Ya kafani yorma karamsarda olma. Benim babam hep derdi akrabaya iz vercem tanimadigima asla kiz-miz yok. Kardesime sevgilisi gorucu geldi kardesimde istiyorum onun la evlenmeyi dedi babam az nazlandi ama sonucda verdi. Yeni evliler daha cok mutlular Allaha Shukur.

Back
X