karanlığa gömülüyorum nolur en azından bi yol var diyin :(

Abartmissin iyice bu nedir yahu? Ayrilik yasamissin dunyanin sonumu bu. Ben deli gibi sevdiğim esimle bir gunde ayrildim,Bebeğimi kaybettim o gun ve bir gun icinde hayatim allak bullak oldu. Ve milyonlarca insan bunlari yasiyor.
Arkadasin laf mi soylemis soylesin gul gec. Kendine acimaya devam ettikce herkes acir sana. Insani rezil de eden vezir de eden kendisidir unutma.

İnsan bazen düştüğü yerden kendide kalkabilmeli. Hep bir suçlu, bir yerlerde hata arıyoruz
Ama insan hep mutlu veya hep mutsuz olamaz
Depresyondayım deyip odaya kapanmak, belli noktalara dalıp kalmak falan bunlar yapılan en büyük hatalar
Hele ki insanların yaptığı en büyük hata önüne çıkan engellerde hemen pes edip inancını sorgulamak, yitirmek
Peki mutluyken bunu kim yapar?
Kim Allahım ben neden mutluyum der?
Bu iki yüzlülük değil midir sence de
Herkes ayrılır sevgilisinden herkes dost kazığı yer
Bende yaşadım bunları
Allaha havale ettim çok şükür ki karşılığınıda aldım
karanlıkta kalmak istiyorsan kal, ama unutma pencerenin ardında doğan bir güneşte var..

Şöyle söyleyim size 21. Yy da gerçekten insanların yarısı depresyonda. Herkesin sıkıntısı aşamadığı problemler fazlasıyla mevcut
Ben bunu kıyamet alameti olarak görüyorum zamanın hızla akıp gitmesi, insanların birbirine yabancılaşması vs..
Size tavsiyem şudur ki rabbime sığının; karanlık odalarda çözüm bulamazsın kafayı yer durursunuz. Ellerinizi O'na açtığınız vakit huzura yöneleceksiniz :)

Bendede ayni durum var canm esim tvde izlemis sonbahar depresyonu diyolarmis.ondan olabilir.

Hemen koşa koşa bir psikiloğa git. Oradanda psikiyatriye yönlendirileceksin muhtelemen. Bende depresyondayım ama senin kadar değilmişim. Kendine eğlenceli kitaplar edin, akşam kahveni yapıp çikolatanı alıp kitaplarını oku. Eğlenceli müzikler dinle, filmler izle. Kuaföre gidip yeni bir saç şekli edin. Ne biliyim hobi kurslarına yazıl çevreni genişlet.. Ve en yakın arkadaşın dahi olsa kimsenin aracılığı ile biriyle tanışma. Yarın öbür gün arkadaşınla aranız bozulur ve ona verdiğin sırları döker sevgiline, kıskanıp ayırmaya çalışır. Herşey olabilir..

bunca insan burada senin için dil döktü hiç tanımadan.parmakları çalıştırdı.boş boş otumayı bırak.kendini dinledin yada dinlemedin artık yas bitti.zaman geldi.harekete geç.aradığın güç içinde saklı.şuan tam şuan kalk ayağa.yüzleşmediysen yüşleş artık canını sıkan tam olarak neyse anlamaya çalış.anlarsan çözümüde bulursun.aynaya bak.konuş kendinle.niye böyleyim.sor kendine ve yine kendin cevapla.ağla at içindekileri.kır dök gerekirse ama rahatla.sonra güzel bir duş al.ruhen arın.kendini iyi güzel hissettiğin kıyafetlerini giy ve çık artık o hücreden.havadar bir yere git yürü.nefes ol içine çek havayı.derin derin.bu bile yaşadığını anlamana yeter.

ayrıca insanlar benim hakkımda da çok konuştu.iftiralar attı.hiç umursamadım.kim ki onlar hayatımda ne ki.daha önce yaşadıklarım güçlendirmişti çünki beni.insan öyle bir güçleniyor ki sen de güçleneceksin.hiç takmadım güldüm dalga geçtim onlarla hatta.hayatımda bir çember var.içine en kıymetlilerimi koydum.onlar yanımda mı benimle mi.bitti.diğer insanlar kim ki.ne önemi var ne dediklerinin.ömrünün sonuna kadar senin dibinde mi olacaklar.gün gelicek hiçbirini görmeyeceksin bile.çıkıp gidecekler hayatından çevrenden bir şekilde.sen onları hatırlamıcaksın onlar seni

Destekleriniz için tşk ederm hepiniz haklısınız bende böyle birini görsem aynı tepkileri veririm içimden gelen bi durum bu sanırım suçu başkalarına atmak kolay geliyor bana bilmiyorum. Her gece yatmadan önce yarın düzelcem iyi bi insan olcam hayatımı yaşanılır hale getircem diyorum ama sabah olup uyanınca içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Ben bir bayanım bunu unutmamalı ona göre davranmalıyım biliyorum ama yapamıyorum içim geçmiş sanki ne bayramlar ne mevsimler ne hayat ne akraba eş dost arkadaş ne iş ne kariyer ne para ne mutluluk ne güzellik ne kıyafet ne hoşluk benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Kendimi sevmek hayatımı sevmek için o kadar uğraşıyorum ki yapamıyorum bi türlü hiçbir şeyi sevemiyorum

yaşadıklarının aynısını yaşadım inan her sabah bir karın ağrısıyla wc koşuyordum.. sabah olmasın istiyordum tuhaf olansa akşamda olmasın istiyorudum zaman dursun istiyorum kabuslarr.. benimde 5 yıllık ilişkim bitmişti.. çok dua ettimm çokk dua beni rahatlatıyordu.. sanada tavsiyem dua et ve ağlamaya çalış ağlarsan açılırsın.

İlişkimin bitmesi değil aslında sebep ama bu tetikledi sanki kendimden vazgeçerken hayattan vazgeçerken inancımıda tükettm içimde aylardır ağzımdan bir tek dua kelimesi bile çıkmadı daha. Ben bile kendimi sevmiyorken neden Allah dualarımı kabul etsin ki işe yaramaz kullarından biriyim

üniversitedeyken terkedilmiştim çok aşık olduğum kişi tarafından. sonra başka biriyle görüştüğünü itiraf etti. ama Allah evirdi çevirdi karşıma çıkardı onu sonradan. intikamım alındı.

artı aynı zamanda çok yakın arkadaşım bana acayip bir darbe vurdu. ikisini üst üste yiyince resmen duygusal çöküntü yaşadım. ama şimdi hepsi geçti. üstüne daha ne imtihanlar atlattım.

ama her şeye rağmen elhamdülillah iyiyim. sıfırladım her şeyi.

emin ol yol çok. sadece bazen her şey bitti gibi hissediyoruz. halbuki ilerde ne güzel anlar var. bunu senin birkaç yıl sonrasına gitmiş halin olarak söylüyorum. kötü şeyler de yaşayacağız iyi şeyler de. ama hepsi geçiyor. sakin ol canım. zamana bırak. Allah'a bırak en önemlisi.

Duygularımın en yoğun anlar şu zamanlar az bi geçse rahatlarım gibi geliyor sanki hani şöyle bi düşünüyorum mesela 2 yıl geçince ya ben ne salakmışım der miyim ki

Ailene saril,cik is ara olumsuz da olsa her is gorusmesine git. Makyaj yap git bir sacini yaptir bak bunlarin sana iyi gelecegini biliyorum. Bak hayat cok kisa biliyorum bunlari sen de kendine soyluyorsun ama gercekten oyle. Yasa ve gor en kotu ne olabilir mutsuz yasayip mutsuz oluruz.Sonsuz bir yasam yokki ölum var. O yuzden gunlerini erteleme. Cik bir parka git cocuklari izle.Oyle saf oyle masumlar ki. Bir kediyi al kucagina canini hisset yumusakligini. Kalk bir namaz kil Allah sana yardimci olur. Allaha sigin. İnanmiyorsan evrene sigin. Bir seye sigin. Sevgiye sigin insanlardan goremiyorsan al bir kedi ona sigin. Bu surec gecici bir seylere sarilirsan daha cabuk gecer. Git sokaktaki yasli bir mendil saticisiyla sohbet et mesela onun hayatina dokun. Bana bunlar iyi gelir umarim sana da iyi gelir. En onemlisi de kendine saril. Hic kimse olmasa da guzel bir hayat surebilirsin

Herkeste aynı sıkıntı biliyorum farkındayım tabi ki hayat herkese zor ama benim bi zorluğum yokken böyle olmam çok farklı saçma salakca şımarıkça başkalarının sıkıntılarını düşünüp kendime küfrediyorum defalarca. Sıkıntılarımın çoğu kendimi sevmemem evet kendimi sevmiyorum biraz olsun sevebilsem herşeyin en iyisini yapmaya çalışırım kendim için. Zaten kimseye faydam yok şu hayatta ne harekete geçirir beni ne yaşama bağlar bilmiyorum aklıma bişey gelmiyor

nasihatla düzelecek durumda değilsin. ben de zor zamanlar geçirdim. herkesin zor zamanları olmuştur. ama şunu net bi şekilde söylüyorum. acilen bi psikiyatriye git yardım al. dışarı çık. dolaş. alışveriş yap kendine bak. zorlayarak yap bunu. zorla ilaç içmek gibi. ders çalışmak zorunda olmak gibi. yoksa daha da zorlaşır her şey. aklına sahıp çık. kendinden vazgeçmemişsen bunları yapmak zorundasın zaten. Allah şifa versin.

iki travmanın üst üste gelmesi urumunda oluşan orta düzeyli depresyondasın . Ve böyle gidersen intihara meyilli olarak kendine ve ailene zarar vereceksin. kendine gel git bi duş al sonra kendine bak sen kendi kendini bitiriosun görmüyo musun dışarı çıkınca mantık devreye girer ve otomatik olarak beyin algılarını açar. duşunu al bişeyler ye ve dışarı çık sadece yürü bişey yapmana gerek yok ve bi yerden başla :) hadi biraz kımılda canım kardeşim kendine haksızlık ediyosun :) yapma bunu

5 yıllık ilişkin bitmiş olabilir. Hayat devam ediyor!
Seni doğuran annen baban ne yapsın senin bu hallerine. Bencillik yapma da kendine gel.!

Geçeeerr tatlım bu da geçer.Hayata şükrederek bak.Dermansız derdin,devasız hastalığın olmadığı için.Nefes aldığın aç açıkta olmadığın için.Herkesin derdi tasası var.Kendini kendin teselli edeceksin.Gençlik gider.Hayat akıp gidiyor.Kıymetini bilmeyen bir sevgili,alakasız senin hakkında konuşmuş dış kapının dış mandalı arkadaş müsvettesi için mi bu tasa.Millet hayatına devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…