karanlığa gömülüyorum nolur en azından bi yol var diyin :(

Hey Allahim... Dua ederken Neden illa aglamak icin zorlasin kendini.. icinden aglamak gelmiyorsa,, hayret birsey.. bari Allaha karsi samimi olalim ya..

Duygularımın en yoğun anlar şu zamanlar az bi geçse rahatlarım gibi geliyor sanki hani şöyle bi düşünüyorum mesela 2 yıl geçince ya ben ne salakmışım der miyim ki
zaten diceksin oyle. Yanliz su an bunun bir caresine bakman lazim. Doktora git, ve muhtemelen sana anti depresan vericek. Kullan birqaz kendine gel, hayatina ceki duzen verince birakirsin.

Hey Allahim... Dua ederken Neden illa aglamak icin zorlasin kendini.. icinden aglamak gelmiyorsa,, hayret birsey.. bari Allaha karsi samimi olalim ya..
Samimiyetlikle ne alakasi var bunun. Asil size hayret bisey. Aglarken insanin ici rahatlar, icindeki o hüzünü biraz olsun üstünden atmis olur diye dedim... Yoksa kimseyi zorla aglatmak gibi bi niyetim yok benim.

Yasiniz kac bilmiyorum ama bu agir depresyona niye kndinizi biraktiniz.? Bi saattir konu okuyorum herkes depresyonda havadan mi sudan mi? Bence en birinci neden maneviyatsizliktan.

Bircok kisi sevdiginden ayriliyor.Basina belalar nerdeyse zincirleme gelyor.Ama ben kimsenin bu depresyonlardan biri yardimiyla kurtuldugumu gormedim.etraftaki insanlar sadece yardimci.bu durumdan siz kendinizi kurtaracaksiniz.ozguveninizi kazanmali dik durmalisiniz.daha karsiniza kimler cikacak ve basiniza neler gelecek..

Bi kere su odadan cikmiyirum falan filani birakin.kendinize ceki duzen verin sevdiginiz kiyafetleri giyin.hic mi sevdiginiz insanlar yok onlarla zaman gecirin.sonra bir ugras edinin.zaten devami gelir.

Ha diyorsaniz ki tek basima hayatta yapamam o zaman destek alin.yazdiginiz "destegi hak etmiyorum" cumlesini de anlamadim.kendinizi gozunuzde bu kadar degrsizlestirmeyin basiniz ne gelirse gelsin....

Durumun ciddi görünüyor.
Doktora git diyenlere ben hak etmiyorum, hepsini kendim yaptım falan şeklinde cümleler kurmuşsun.
Bu da olayın ne kadar vahim bir hal aldığının kanıtı.
Sabırlı olmalısın. Geçecektir ama bu sabırlı hali sağlarken evden çıkmak ve insan içine, doğaya karışmak zorundasın.
Yoksa daha kötüye gider.
Ve tabii ki bir doktora görünmen şart.
Buradaki dua et huzur bul tavsiyesi, kendine gel gibi laflar işe yaramaz biliyorum.
Çünkü zaten inanç da kalmamış, iyi düşünme yetisi de...
Bu lanet depresyonu ben de yaşadığım için o sözlerin ne kadar havada kaldığını çok iyi bilirim.
Ağlayamamanın ne kadar kötü olduğunu da.
Mantığın böyle olmamalo diyor, ama elinde değil bir yandan da...
Bu kuyunun dibinden çıkmak güç geliyor.
O yüzden lütfen yukarda yazdığım iki öneriye kulak ver.

Duygularımın en yoğun anlar şu zamanlar az bi geçse rahatlarım gibi geliyor sanki hani şöyle bi düşünüyorum mesela 2 yıl geçince ya ben ne salakmışım der miyim ki
Kesinlikle dersin. Bak ben diyorum. Bi sürü insan yazmış seninle benzer seyler yaşayan onlar da geriye bakınca gülüp geçiyolar.

Ben kendiminkini anlatayım sana. O dönem devrilen domino taşlarına benziyodu hayatım resmen. Talihsiz serüvenler serisi gibi.
Önce kardeşim dedigim insandan hiç beklemedigim seyler gördüm. O zaman müslümandım. Dua ediyodum Allahım düzelsin nolur diye. Bi insanın hayatı dua ettikçe kötüye gidebilir mi? Ahahaha hatırladıkça gülüyorum buna ciddi ciddi dua ettigime. Sonra bi olay sevgili mevzuları, beyefendiyi yeni sevgilisiyle el ele geçti gitti gözümün önünden. Sonra bi olay, bi olay daha. Ben toparlamaya çalıştıkça balyoz üstüne balyoz iniyodu resmen.
Ben senden farklı olarak dışarıya karşı kuyrugu hep dik tutuyodum ama. Yıkılmadım ayaktayım triplerindeydim. İçten agla agla dua et, dısarıya bi sey çaktırma kahkaha at. Bi gün bi baktım okula giderken yolun ortasında kendimi su arabanın önüne atsam nolur diye düsünüyorum.
Zaten ben ne yapıyorum kendime diye o zaman kafama dank etti. Seneye hatırlamayacagım insanlar icin arabanın önüne atlamak gibi salakça bi sey düsündügümü fark edince silkindim kendime geldim. O zaman hala müslümandım ama oturup tepeden biri sihirli degnekle hayatımı düzeltsin diye dua etmeyi bıraktım. Veren Allah aklı vermiş düzelt diye daha ne yapsın dedim kendi kendime.
Yani o evden, o odadan kimse seni sihirli degnegiyle cıkarmıcak. Ya da beyaz atlı prens pencerene gelmicek. Ya da bi melek dostun olarak pencerenden süzülmicek. Sen kalkıcaksın, gerekirse herkesin tavsiye ettigi gibi psikologa gidiceksin ya da kendi kendini toplıcaksın bilmiyorum. Ama ne yaparsan sen yapacaksın. 2 sene sonra da bu zamanlara gülüp gecıceksin, ne salakmısım ya diceksin.

Altina imzami atarim arkadasim.
Depresyon gecirmeyenlerin anlayacagi seyler degil bunlar. Bide hersey kafada bitet diyenler yok mu ah ahhh...

Altina imzami atarim arkadasim.
Depresyon gecirmeyenlerin anlayacagi seyler degil bunlar. Bide hersey kafada bitet diyenler yok mu ah ahhh...
Her sey kafada biter diye düsünüyorum ben de ama sanırım kafada bitirmekten anladıgımız seyler biraz farklı. Yani doktora gitme kararı da kişinin kendi kafasında verdigi bi karar, dısarı çıkmak da. Hatta terapide bile doktor kişiyi olayla kendi kafasında yüzleşmeye ve çözmeye yönlendirmiyo mu?
Olaylar, insanların yaptıkları hep kişinin kafasında bitiyo. Sen nasıl bakarsan öyle görüyosun. O yüzden insanlar durumlara çeşit çeşit tepkiler veriyo.
Bu destek almayalım, doktora danışmayalım ya da kimseye anlatmayalım, hiçbi yere sıgınmayalım demek degil. Ama dısarıdan gelen her sey eninde sonunda kendi icimizde bitiyo, biz ne kadar izin verirsek o kadar yardımcı oluyo.

Çok üzüldüm sizi de ben buna benzer sorunlar yaşadım işte ama dua falan etmiyorum etsem ne dicem ki duada sorunu bende bilmiyorum ki. İşte kuyruğumu dik tutamadım ben savunma yöntemimi içe kapanarak yaşadım biraz zaman geçse unuturum herşeyi önüme bakarım diyorum ama ben düzelmedikçe unutsam ne fayda kimsenin umrunda değilim. Şu odada ölsem kalsam ailem hariç kimsenin umursamıcağını adım gibi biliyorum. Sanki herkes bu zayıf yanımı bilipte davranmış gibi

Şuanda bu durumda olmam benim hatam yardım istesem kimse etmez psikoloğa gideyim dicem en acil anlarımda bile hastaneye gitmedim ona da gitmicem biliyorum kendimi kandırmıcam. Kimse evden dışarı çıkmıyorum diye hayattan vazgeçmez ki benim sorunum ne bilmiyorum o zarar veren insanlar benim umrumda değiller sanki zayıf yanımı görmüş ordan vurmuşlar gibi. Belki hayatımda ilk kez darbe yediğim için bunu kaldıramadım bilmiyorum

Aynen söylediğiniz gibi en acil anlarımda bile doktora gitmedim psikoloğada gitmicem biliyorum çünkü kendime değer vermiyorum herşey benim hatam neden dik duramadım sanki neden hatamı göremedim. Hobiyle uğraşarak falan geçicek bir durum değil bu yemek bile yemiyorum ki hobiyle uğraşıcam mevsimsel falanda değil ben bugün günlerden ne onu bilmiyorum. Dua edemiyorum içimden gelmiyor ne diceğimi bilmiyorum dua ederken ben çok salağım allahım biraz zeka mı ver diycem dünyayı seveyim mi dicem evrene mesajlar mı göndericem. Sıkıntısı olan insanlara bakıp kendime küfrediyorum nankörlük yapıyorum sanki ama umrumda değil bunun cezasını çekmeye razıyım. Şöyle bi gerçek var ben hayatı yaşamayı beceremedim

Özel bir psikaytirs ayarlasın ailen.Durumun yoıksa bile bir kereliğine.Güzelbir antidepresan başlasın...Fyadasını görürsün ilk zamanda özellikle..Plasebo etkisi dahi yapar hiç değilse ilk zamanlar...Arkadaşın biri duaları kabul olmuyor hayatı ters gidiyor diye Müslümanlıktan vazgeçmiş üzüldüm..Zor zamanda isyanı seçenlerden olmuş...Sabır öğretir din bize..Biz sabırsızlaşıyoruz..Bne de öyle...Ama isyan etmeyelim..İmtihanda yenik düşmeyelim..Hz Yusuf nasıl balığın karnında kırk gün bekledi..Hz Eyüp nasıl cerahatlı yaralarına katlandı..Hz muhammed nasıl Taif'de taşlandı..Bunlar hep sabır alemetiydi..Ozaman onlar Allah'a isyan etmediler.Sabırla geçmesini beklediler....Benim de bazı şeyler ters gitti hayatımda.Son zamanlar da üst üste geldi birşeyler..Sabırla bekledim geçmedi..Çok zorlandım...Çaresiz hastalığa tutuldum...Ama hala dua ediyorum...Allah'a isyan etmiyorum.Çünkü sabır ettiğinde Allah'a isyan etmediğinde bir musibet anında,düzelmese dahi hiç değilse günahların dökülür..(Bu konuda hadisler var)...
Namaz kılmak duayı kabule vesiledir,bu konuda da hadis var...Bu konuda eksiğim şahsen,herşeyi denedim diyemiyorum..

Sen belliki genç yaştasın...Daha çabuk iyileşirsin...

En azindan sen yardim istiyorsun, isteyebiliyorsun. Benim 2 sene surdu o ruh halim. Biliyorum gecmiyor. Ben eve girmiyordum, okul, arkadaslar surekli bir yerlerdeydim ama yine de ayniydim. Bir insan clubte arkadaslariyla dans ederken nasil hickirarak aglar onu yasadim. Sonunda psikyatriste gittim ve antidepresan kullandim 6 ay. Simdi cok mu iyiyim hayir. Ama en azindan o iki sene kadar bitik degilim. En azindan hergun oluyormus gibi mutsuz degilim, intihar etmeyi dusunmuyorum artik. Yapman gereken 3 sey var: 1- antidepresan. 2- tabiki zaman. 3- seni bu hale getiren seylerle biraz olsun yuzlesmek(onlardan kurtulabilmek adina). Ben, beni o hale sokan adami 2 sene sonra baskasiyla gordum onlarla ayni ortamda bulundum kadinla tanistim. Hamileligin nasil gittigini ogrendim. Karninin buyudugune sahit oldum. Ve o adam icin bittigimi anladigim an hissettigim dunyanin en buyuk aski nefrete umutsuzluga donustu ve aklimi ondan kurtarabildim. Tabi o donem cok fazla aci cektim o ayri. Bir seyler yapmam lazim kisacasi. Ben o ruh halimden kurtulmak istemedigim, hep mutsuz kalmak isteyip kimseyle hic bir sey paylasmak istemedigim icin o durumda 2 sene kaldim. Senin isin daha kolay. Sabir diliyorum...

Sanırım benden de bahsetmissiniz. Ben o zor zamanlarımdan cok sonra vazgectim müslümanlıktan. Bi ramazan da kuran ı türkce mealden okuyup bitirdikten sonra.Cok baska sebeplerden yani. Ki uzun da bi süreçti. Yıllardır yaşadıgın şekilden vazgećip arayışa gećmek kolay degil.
O zor dönemlerimde istesem de vazgecemezdim sanırım. Çünkü dualarıma cevap vermese de beni koruduguna gözettigine benim icin iyi günler planladıgına inanacagım bi tanrıya çok ihtiyacım vardı kendimce. Bi de inanmasam gercekten yalnız kalırdım.
Umarım konu sahibesine inan ya da inanma gibi bi tavsiye veriyomusum gibi anlasılmamıstır.

Canım benim tek tek konu altına yazdıgın seyleri bi daha okudum, hepsine tekrar baktım.
Ben düzelmedikçe..., benim hatam, kendime deger vermiyorum, duada ne dicem ki sorunu bile bilmiyorum... bunlar hep senin kelimelerin.
Bu durum çok incitmiş seni. Herkesin yapısı farklıdır ama sen çok etkisi altında kalmışsın olayın. Başına gelen her şeyden kendini sorumlu tutuyosun. Ben niye "BEN"im, niye böyleyim sorusu var yazdıgın her seyde.

Başımıza kötü bi şey gelince sadece başkalarını suçlamak ne kadar büyük hataysa sadece kendimizi suçlamak da o kadar büyük hata. Bak başkalarının seni sevmemesi sorun degil ,dünyada kaç milyar insan var seni sevecek biri mutlaka bulunur. Ama senin kendini sevmemen... iste bu kısım cok ciddi mesele. Sen kendini oldugun gibi kabullenmezsen kimse kabullenmicek.
Herkes her seyi tek başına aşmak zorunda degil, zayıflıgınsa da zayıflıgın. Ne var yani zayıflıgı olmayan tek bi insan bulamazsın dünyada. Gercekten bi doktorla konusman lazım. Doktora gitmeye sıcak bakmamıssın ama zamanın gecmesi durumun üstünü çözmeden örtmeye yarar sadece. Sen doktor isini lütfen bi daha düsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…