Merhaba, konularınızı biraz okudum ben sağlık sorunlarım dolayısıyla kızımı 3 ay emzirebildim. İlk günden mama destekli gitmek zorunda kaldık. Enson süt pompasıyla ağlarken eşim geldi eve, mamayla büyüyen bir senin kızın mı bana sen lazımsın sen sağlığına kavuşacaksın ki kızımda sağlıklı olsun diyerek pompayı elimden alıp attı.. Çay kaşığıyla mama vermek kadar eziyetli birşey daha olamaz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama en kötü internet üzerinden arayıp bulun kaşıklı biberonlar var... Ayrıca AVENT tek delikli biberon alabilirsiniz ve nekadar az süt geldiğini görünce şaşıracaksınız. Cam die Chicco alıp koca silikon emziği dayadığımıza yanarım ... Aventten sonra kızım tekrar emmeye başlamıştı ama sütüm çok azdı...
Mama verecekseniz bir termosa kaynamış sıcak su koyun bir termosada kaynamış soğumuş su koyun önce suyun sıcaklığını bileğinizde ölcün ne sıcak ne soğuk olacak suyun damladığını hissetmeyeceksiniz nerdeyse, gerekli ölçüler yani mama ve su miktarı kutularda yazıyor zaten. Suyun hazır olması ağlayan bebeğin üstüne suyu ısıtma telaşını ortadan kaldırır. Mama yarım saatten fazla beklemeyecek bozulur.
Gaz çıkarmayı 1 guk yapınca bırakmayın 10 dk kadar sırtını ovup yavaş yavaş pıt pıt vurarak devam edin... Emzirmeden önce ve sonra...
Gaz sıkıntısına gelince, evi istediğiniz kadar ısıtın o çocukcağız üşüyordur. ayağına 3 kat çorap giydirseniz kafi gelmez tek bir kilotlu çorap üzerine ince kısa çorap birde patikli pantolon giydirin... Biz gaz sıkıntısını bununla ve masajla çözdük... Hatta ben tesadüfen kilotlu çorap işini çözünce aaaa biz sana söylemedik mi bizimkide kilotlu çorapla rahatlamıştı diyenleri boğmamak için kendimi zor tuttum... Ayaklarının altına uyurken küçük bir sıcaksu torbasıda koyabilirsiniz ama ayak altına, sakın kasıklara yakın koymayın. Erkek çocuklarda kilotlu çorap çok önerilmiyor ama bezli çocuk olduğu için sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, yinede doktorunuza sorabilirsiniz. Doktorunuza bıktırana kadar soru sorabilirsiniz... Çekinmeyin...
Acı elma yağı die bişe varmış kimilerini daha çok sıkıntıya sokuyor ben denemedim bile... Eczanelerde küçük şişelerde asitsiz içimlik zeytinyağı satılıyor beraberinde bir damlalık alın. Sadece göbüşü açık kalsın mümkünse yakınıza bir elektrik sobası açın.4-5 damla yağı göbeğine damlatın (yağ oda sıcaklığında olsun soğuk olmasın) sağ el başparmağınızla hafifce bastırarak göbek deliğinin etrafında önce saat yönünde sonra saatin tersi yönünde dairesel masaj yapın 3-4 kere yapıp ayaklarını hafifce karnına doğru 1-2 kere itip çekin sonra tekrar masaj yapın. maksimum 5-6 dakika... Ağladığı zaman sesinizi biraz yükselterek bildiğiniz duaları sesli sesli okuyun rahatlar... Kulak deliği hizasına parmağınızı koyup çenesine kadar işaret parmağınızla yavaş yavaş severcesine düz çizgi ile masaj yapın kolay uyur. Yüzyüze yatıp sırtını okşaya okşaya poposuna pıt pıt vura vura uyutun nolur sallamayın

Park yatak kullanıyor musunuz bilmiyorum ama onların titreşimli ışıklı müzikli küçük parçaları var o titreşimde uyumasında ve gaz çıkarmasında yardımcı oluyor.
Zeytin yağından günlük 2-3 tatlı kaşığı içebilirsiniz de, eczacınıza sorun ... Çeşitli gaz damlaları var sırasıyla deneyebilirsiniz, niye denemek gerekiyor mesela A ağrı kesicisi bana hiç etki etmezde size çözüm olur ben B ağrı kesicisiyle rahatlarım...
Siz nekadar rahat olursanız bebeğinizde okadar mutlu olacak ... Biz gaz sancısını kısa sürede çözdük maksimum 7 ay yaşayana denk geldim. şimdi o gazlı bebek 3 yaşında daha dün annesiyle beraberdim az çektirmedi bu sıpa bana diyordu güldük :) Benim kızım 4 yaşında bıdı bıdı dolaşıyo çene hiç durmuyo :) Dört kız arabaya atlayıp park bahçe çarşı pazar geziyoruz. Oğlunuzu ilk parka götürdüğünüz de bişey olur mu düşer mi diye diye içiniz cız ede ede bi taraftanda gülerek gezeceksiniz. Sürekli fotoğraf çekeceksiniz. Bi bakacaksınız ki elini poposuna atmış dayı dayı yürüyor :) Kreşe göndersem mi ? Okula 60 aylık mı 72 aylık mı yazdırsam ?
Sütüm yetmiyor mu gazı nezaman bitecek dişi nezaman çıkacak ateşi nasıl düşecek derken anneliği, daha az ağlamayı daha çok sabretmeyi, hayattan çocukla birlikte zevk almayı öğrenecek ve hatta bide dönüp sizin çektiklerinizi çekeni görünce içiniz dayanmayacak işi gücü bırakıp yazı yazacaksınız ...
Gizem Hanım, doğum yaptığınız gün onu kucağınıza aldığınızda ben bunu nasıl büyüteceğim diyip korktuysanız bilin ki yalnız değilsiniz... korkunuz hiç bir zamanda geçmeyecek .. Annenizi daha çok anlayacak ve seveceksiniz... Cennet boşuna sizin ayaklarınızın altına yerleştirilmedi...
Size kendi uyguladığım son bir önerim var, bu dünyada sizin oğlunuzdan başka bebek ve sizden başka anne yok, boyu şundan kısa gelişimi bundan geri ay az yiyor vay az uyuyor demeyin. Kıyaslayacak 1 bebek olmasın 1 anne olmasın, aklınıza yatan öneriyi kullanın yatmayanı çöpe atın...
Makyaj giyim kuşam sizin için önemliyse o uyur uyumaz jet hızıyla süslenin bakkaldan 1 ekmek alıp gelin inanın bu bile özgüveninizi yerine getirir.. Bebeğin
izle o ağlarken bile güler yüzle ve sakin ses tonuyla iletişim kurmaya çalışın meyvelerini gaz sancısı bittikten sonra toplayacaksınız...
Size eşiniz ve oğlunuzla birlikte sağlıklı, huzurlu bir ömür dilerim...
Özel mesaj atabilirsiniz arada bir siteye giriş yapıyorum. ama bugün ve yarın sizin için siteye girip bi sorunuz var mı diye özellikle bakacağım. Çok uzun oldu ama umarım bi fayda sağlarım size...