Karar veremiyorum çok zor durumdayım

sevalkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
221
29
98
Bu aralar öyle zor durumdayım ki günlerdir uyumuyorum. Hala daha karar veremiyorum ve karar vermek için son üç günüm. Biz eşimle bursada yaşıyoruz. Eşim bursada devlet memuru. Ailem ablam ve annem babam istanbulda yaşıyor. Ben de kpssye hazırlandım ve oldukça iyi puan aldım. Bursada bölümümden kadro bir türlü açılmadı çok beklememize rağmen. Eşimin de kurumu kapandığı için tayin istek durumunu bildirmesi gerekiyor bursa mı başka şehir mi?
Benim atanabileceğim kadro en iyisi ankarada, eşim ankara yazalım diye düşünüyor ama orda da kimsemiz yok ve ben mantıken istesem de kalben hiç istemiyorum ve günlerdir ağlıyorum bu yüzden.
İstanbulda ise birbirimize çok uzak olma durumu var eşimin mesleğinden ötürü anadolu yakasında olabilir işi benim avrupa yakası yani çok uzak olup trafik çekebiliriz saatlerce belki.
Ankara en mantıklısı olsa da ailelerimizden uzak olma durumu ve ankaradan bir daha tayin isteyememe durumumuz var. Yani gidersek orada çakılı kadro ve kalıcaz.
Bu arada puanımın geçerliliği için de bundan sonra tek bir atama var ve onda da nereler açılır nereler açılmaz hiç belli değil.fazla kadro açılan bir mühendislik değil ne yazıkki..tüm türkiyeden sadece 5-6 yere alım var şu anda mesela..puanım çok yüksek şu anda nereyi yazsam olacak inşallah.bu puanla açıkta da kalmak istemiyorum.
Kararsızlık öyle zor ki tercih yapmasam mı? Kalbim hiç elvermese de ankara mı?
Hani yorumlarınız belki biraz rahatlatır, fikir verir belki dedim, sağolun şimdiden....

Eğer çok fikir olarak ortadaysan eşinin fikrine kulak ver bence. Anakarada işleriniz birbirine yakın olacaksa... Gönüller bir olsun. Allah dert keder vermesin. Siz mutlu, huzurlu ve rahat olun. Aileniz de öyle ister zaten. Şimdiden hayırlı olsun yeni işiniz

Bu aralar öyle zor durumdayım ki günlerdir uyumuyorum. Hala daha karar veremiyorum ve karar vermek için son üç günüm. Biz eşimle bursada yaşıyoruz. Eşim bursada devlet memuru. Ailem ablam ve annem babam istanbulda yaşıyor. Ben de kpssye hazırlandım ve oldukça iyi puan aldım. Bursada bölümümden kadro bir türlü açılmadı çok beklememize rağmen. Eşimin de kurumu kapandığı için tayin istek durumunu bildirmesi gerekiyor bursa mı başka şehir mi?
Benim atanabileceğim kadro en iyisi ankarada, eşim ankara yazalım diye düşünüyor ama orda da kimsemiz yok ve ben mantıken istesem de kalben hiç istemiyorum ve günlerdir ağlıyorum bu yüzden.
İstanbulda ise birbirimize çok uzak olma durumu var eşimin mesleğinden ötürü anadolu yakasında olabilir işi benim avrupa yakası yani çok uzak olup trafik çekebiliriz saatlerce belki.
Ankara en mantıklısı olsa da ailelerimizden uzak olma durumu ve ankaradan bir daha tayin isteyememe durumumuz var. Yani gidersek orada çakılı kadro ve kalıcaz.
Bu arada puanımın geçerliliği için de bundan sonra tek bir atama var ve onda da nereler açılır nereler açılmaz hiç belli değil.fazla kadro açılan bir mühendislik değil ne yazıkki..tüm türkiyeden sadece 5-6 yere alım var şu anda mesela..puanım çok yüksek şu anda nereyi yazsam olacak inşallah.bu puanla açıkta da kalmak istemiyorum.
Hani yorumlarınız belki biraz rahatlatır, fikir verir belki dedim, sağolun şimdiden....

Ben sizin yerinizde olsam Ankara'yı yazardım. Ankaralıyım diye söylemiyorum memurun en rahat memurluk yapacağı yerdir burası. Düzenlidir, hayat aman aman pahalı değildir.

Üstelik istanbul kac saat Allah askına, onlar gider siz gelirsiniz. Hızlı tren vs muhabbeti olduktan sonra cuma akşamından istanbula gider pazar akşam dönersiniz.

Ankara cok merkezi bir yerde her yere yakın.

bence ailelerden uzak en iyisi. biz eşimin ailesine de bizimkilere de uzaktayız. kafamız rahat.
hem ist-ankara arası artık uzak değil ki. istediğiniz an gidebilirsiniz ailenizin yanına.
hem öyle az alınan bir mühendislikse ve genelde merkeze alım yapılıyorsa taşrada işinizi yapamazsınız ve bu sizi uzun dönemde sıkıntıya sokar.
ankara iyidir, candır............

Aileleriniz İstanbul'da ise ve ben İstanbul'a gidersem mutlu olurum diyorsanız İstanbul'u yazın bence. Trafik bir problem evet ama çok büyük bir dert değil. Ben de İstanbul'da yaşıyorum evim bir yakada işim bir yakada ama ailemin yanındayım ve mutluyum. Karar sizin...

ankara çok güzel şehirdir, ama ben İstanbul yazardım. senin ailen de oradaymış. ben isterdim yani ailemle aynı şehirde olmayı...

Anadolu yakasının belli yerlerinde oturabilirseniz Avrupa yakasına geçmekte zorlanmayabilirsin. Benim eşimde Avrupa yakasında hemde çok ters bir yerde idi. Servis vardı ama sorun olmuyordu. Bi öğren servis var mı?

Ankara'yı çok severim ama git diyemem kimsen yoksa. Ailen olmayınca inan çok zor. Bizde şu an farklı bir şehirdeyiz ama çok arıyoruz İstanbul'u. Bak ne güzel iyi de puan almışsın. Kadron açılmış. Boşa gitmesin. Ben hala hazırlanıyorum :)

Son düzenleme:
Merhaba,
Çocuğunuz var mı bilmiyorum.Şayet yoksa doğumunuzda ve doğum sonrası ailenize ihtiyacınız olacaktır.Gelip kalabilirler ama yatılı misafir olarak. Doğum sonrası işe başladığinizda çocuğunuzu ailenize bırakma durumu olabilir İstanbul'da olursanız. Birde bu yönden bakın bence.

eşinle huzurunuza geçiminize bakın arkadaşım ankara değilde başka yer olsaymış iyiymişte...hayırlısı elmeyra guzel yorum yapmıs memurun memurluk yapabılecegı bır sehır ama bursadan sonra oraya alışabılırmısınız bılmıyorum zor bır şehır trafıgı çok karmaşık bi levha koyuyolar hıcbı acıklama yok(kardeşım odtude okuyo ınanın 100.yıl mah dıyo bulamadık bır ıstanbullu olarak tek bır 100.yıl levhası yoktu tum ankarayı turladık taksıcılere esnafa soruyosun yardımlasma dıe bısı yok),havası kısın kuru sert yazın kurak bunaltıcı (deniz olan memlekette yasayan bır ınsan yapamaz dıye dusunuyorum kardesım hep ısyanlarda erkek cocugu) nasıp hakkınızda hayırlısı ne ıse o olsun ama tek sıkıntınız aılelerınıze uzaklık vs ıse dert etmeyın ulaşım cok kolay ucak,tren,otobusler bıle cok yakın artık huzurunuza bakın en onemlısı yerınızde olmayı ısteyen bı cok ınsan var onları dusunun... geç kalmadan bir seçim yapın derım

Çok teşekkür ederim cevaplarınız iyi geliyor gerçekten..aklıma gelmeyen konularda da düşünmeme yardımcı oluyor.

öncelikle skorundan dolayı seni tebrik ederim :46:
çalışma şartları, aldığın maaş önemlidir eğer ankarada atanacağın kadro iyiyse Ankara mantıklı. Trafik sıkıntısı yoktur muhtemelen senin servisin de olur.

Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

ikinizinde işi olacak en uzak mesafe bile artık uçakla bir saat.bu tip konularda aileye yakın-uzak olmaktansa sizin öncelikleriniz neler,
iş yaşamı ev yaşamı nerede daha iyi olur bunları düşünün.

Ankaraya gelin ufkunuz genişlesin.Size başka bir bakış açısı sunacaktır.Ayrıca eğitim şartları çok iyidir ilerde çocugunuz için.kurumların en iyi fırsatları burdadır.neden ağlıyorsunuz gerçekten anlamadım.

Memleketin doğduğun değil doyduğun yerdir demiş büyüklerimiz.

bence ankara yazın istanbl kadar yoğun trafik yok işten çıkınca istanbula göre daha kısa sürede evde olursunuz imkanları da var ilk gidenler için sıkıntılı olabilir ama düzenli bir şehirdir yollara filan çabuk alışırsınız istanbula göre kiralar ve daire fiyatları uygundur ailenizle sık sık görüşebilirsiniz uçak var hızlı tren olacak zaten arabayla da 5-6 saat sürmez sanırım hakkınızda hayırlısı olsun

​Arkadaşlara katılıyorum ankarayı tercih ederseniz sizin için daha iyi olabilir.

ankara memur şehridir.
her bütçeye uygun ev bulabilirsiniz.ama istanbulda iki memur maaşıyla geçim zor bana göre.
yani geçinilir ama evin yoksa kira derdi sonra trafiği,stresi hiç bitmez.
hani çalıştığınız yerler birbirine yakınsa aynı semtte de ev tutabiliyorsanız,ailelerde ordaysa yazılabilir tabi.
bende bir ankaralı olarak devlet kurumunda çalışacaksan tavsiye edebilirim.
Birçoğu için burası sıkıcı gelebilir bilemiyorum belki ama doğma büyüme buralı olduğum için
ben seviyorum burayı.

Ankara çok güzel bir şehirdir...Ben de Bursa'da yaşıyordum İzmir'i kazandıktan sonra herşey değişti...Herşey kısmet belki orada hayatınız daha iyi olacak sonuçta ikinizde memursunuz Ankara memurların yoğun olduğu bir şehirdir...zorluk çekeceğini zannetmiyorum canım ...

ankaradayım, memurum, tayinim nedeniyle bursadan geldik. bende en başta ailem vs. vs. dedim ama zamanla anladımki ailelerden ne kadar uzaksan o kadar iyi.
sonra eşim ankarada işten ayrıldı, bursaya geri döndü, bende tayinimi isteyecektim ama eşim ankaradan sonra bursada yaşayamadı bursalı olmasına ve orda yaşamış olmasına rağmen, 4 ay sonra koşa koşa ankaraya geri döndü.
benim eşim ankarayı sevmezmiş eskiden ama yaşayıncada şimdi başka bir yere gidemem diyor. arada istanbula gidiyor iş gereği canından bezip geliyor.

arkadaşım, ankaraya gel, işine yakın bir ev tut. zamanla çevren olur, benim en kötü zamanımda yanımda arkadaşlarım oldu. emekleri ailemden çoktur. ankara güzeldir. en azından biz seviyoruz.

tayin konusunda haklısın bende çakılı kadroyum ve tayinimi istediğim dönemde baya zorlanmıştım. baktın olmadı devlet memurusun sonuçta bi şekilde gidersin. benim memleketine giden arkadaşlarımda oldu kurum değiştirerek.

Back
X