• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar veremiyorum

Bir adam için kariyerinizde ilerlemeden evrak işi yapmak sizi ilerde pişman eder. Kesinlikle İzmir diyorum iklimi güzel , aileniz alışacaktır diye düşünüyorum

Hayatta en nefret ettiğim şeydir "bir erkek için bir.şeye karar vermek ya da o karardan vazgeçmek" iş başa gelince hisler yanıltıcı oluyor işte.
Pişman olacağımı biliyorum kariyer açısından ama derdğm ailem.

Ben İzmir derim ama siz ankara dakalın bence.bir yerden sonra alıstıgınız sehiri iklimi bile değiştirmek zor

Canım yanlış anlama da akrabaların şunlar bunlar sen kafanı yastığa koyduğunda seninle vicdan muhasebesi yapmıyor ankara çok mattah bir yer değil yaşıyorum şu an belki sevdiğiniz için sizi güzel geliyor ama kızılaya indim mi her an oradan ölüm çıkacak gibi hissediyorum şehir yazın bile soğuk resmen ya sevilecek bir tek tarafı yok izmir cennet gibi yer zamanında iş konusunda mersin le ankara arasında kaldım mersinde doğdum büyüdüm taparım o şehire bütün çevrem akrabam orada her kurumda eş dost dolu hiçbir zorluk çekmediğim yer ama ben ankaraya geldim hiç bilmediğim bir yere çünkü ekmeğim burada güçlenecekti hiçbir eş dost akraba benim içimi bilmez derdimi bilmez çünkü benimle değiller olamazlar onlar için ekmeğimi asla baltalamazdım baltalamadım da zaten şehre alışmak kolay çevre yapmak kolay ama okuyup okuyup emeklerinin karşılığını alamamak olduğun yerde kendini geliştirmeden saymak zordur ah keşke fırsatı tepmeseydim benimle aynı yerdeki insanlar nered ben neredeyim dersin bunu umduklarını Ankara’da bulamayınca anlarsın ama geç olur

Sanırım hayatım boyunca alacağım en bencilce karar olacak bu (izmir dersem).
Ankarada anne baba rahat eder. Ben de mesleki anlamda eh işte. Yine doktora şansı var ama buradaki imkanlar yok.
Aile kafamı kurcalıyor bir de o adam işte

Mantıken ikinci seçim sizin için daha doğru bir seçim olacaktır. ancak kalbinizin sesini dinleyin nerede mutlu olacağınıza inanıyorsanız orayı tercih edin derim ben

Aileniz kesin kararlı mı sizinle gelmekte? Genelde bulundukları yeri bırakmak istemez anne-babalar, benimkiler dahil. Onlar gelecekse bile bence en mutlu olacağınız yeri seçin. Anne-baba önemli tabii ama sonuçta siz de kendi hayatınızı istediğiniz şekilde kurmak zorundasınız. Annemin hep dediği lafı söyleyeyim 'Yalnız doğduk ve yalnız öleceğiz. Aradaki süreyi iyi değerlendirmek senin kendine olan borcun'.

Yalnızız evet sonuöta insan kendiyle kaşıyor bir yaştan sonra.
Tek kız çocuğuyum bırakmıyorlar yalnız. Duramazlar da bensiz benim aklım da onlarda kalır zaten. O yüzden mecburen götüreceğim yanımda.
Hem izmir güzel bir şehir hem iş de seni tatmin ederse çok mutlu olursun izmir insanı sıcaktır sen de o yleysen 6 ayda kalmaz kalabalık bir çeviren olur

Tabii ki İzmir...
Ben de mühendisim ve çalıştığım yabancı firmalar, sık yurtdışı seyahatleri bana çok şey kattı, hem mesleki olarak hem de vizyonumun genişlemesi, dilimin akıcılaşması açısından...
Aileniz için zaten üzerinize düşeni yapıyorsunuz yanınızdalar, şimdi kendiniz için de bir şeyler yapma vakti...
Hem İzmir insanı kalbi açık insanlardır, İzmir candır, koşarak gidin :)

15 gündür izmir deyim (geçici olarak). Konumum nedeniyle ingilizce konuşmak zorundayım. Henüz çat pat ama ilerleyecek sanırım. İnsanlar yardımcı olmaya bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Büyük bir kurum güzel bir kurum.
Ah aile ah kalp işte.

Hayatta en nefret ettiğim şeydir "bir erkek için bir.şeye karar vermek ya da o karardan vazgeçmek" iş başa gelince hisler yanıltıcı oluyor işte.

Benim ailem izmir de yapamadı bir yastan sonra mesela dayanamadılar havaya bile.

Sevmediler mi sağlıkları mı müsaade etmedi

Gözüm kapalı İzmir derdim. Yazdığınız avantajlara ek olarak Türkiye'nin cenneti İzmir bence. En medeni şehir.

Ankaralı ve işsiz mühendis olarak İzmir derdim sanırım. Hem sıcak olur anne babanız için iyi olur buralar soğuk. Daha da önemlisi bence sizsiniz, geleceğiniz,kariyeriniz, diliniz. Dil geliştirme ve yurt dışı imkanı varken İzmiri seçin. Birkaç akraba için gitmeyin Ankara ya omlarla yarın bir gün kötü olmayacağınız ne malum. İstediklerinde yine götürürsünüz Ankara’ya. Ailenizin yaşları da büyük kendinizi daha çok düşünün derim ben.

Sana katkı sağlayacak yeri seç, Ankarada olsan babanın kardeşleri sana en fazla ne kadar katkı sağlayabilir ki? Sonuçta Ankarada olsan kendini geliştiremeyeceksin, hem İzmir güzeldir, havasını insanlarını seversin. Bir değişiklik iyi gelir.

Ankara’da yaşayan biri olarak söylüyorum: Kesinlikle İzmir.
Asla pişman olmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Anneniz ve babanız yaşlı insanlar .Yeni bir şehre alisamayabilirler. Kimseleri de olmayacak orda. Yalnız olsanız kesin İzmir derdim ama o yaşta annem babam olsa kesinlikle Ankara'ya giderim.

Benim babam da 73 yaşında izmire taşındı
Çok da sevdi
Konak ya da karşıyakada oturursanız annen baban sıkılmaz hiç

İzmir derim ben iklimi sıcak ailenize iyi gelir hemde gelecek kariyer noktasında daha iyi

İzmir in çekici tek yanı kariyer şu anda. Ailemi üzer miyim ya alışamazlarsa diye çekiniyorum.

Gözüm kapalı İzmir derdim. Yazdığınız avantajlara ek olarak Türkiye'nin cenneti İzmir bence. En medeni şehir.

Henüz tanıyamadım şehri. Şu an garipseme evresindeyim.

Ankaralı ve işsiz mühendis olarak İzmir derdim sanırım. Hem sıcak olur anne babanız için iyi olur buralar soğuk. Daha da önemlisi bence sizsiniz, geleceğiniz,kariyeriniz, diliniz. Dil geliştirme ve yurt dışı imkanı varken İzmiri seçin. Birkaç akraba için gitmeyin Ankara ya omlarla yarın bir gün kötü olmayacağınız ne malum. İstediklerinde yine götürürsünüz Ankara’ya. Ailenizin yaşları da büyük kendinizi daha çok düşünün derim ben.

Yurtdışı dil kariyer açısından izmir.
Anne babamın yaşı büyük olunca onları öncelikli olarak düşünüyorum. Yabancı bir memlekette garip kalırlarsa nasıl yaparım bilmiyorum.
Gerçi ankara da garip ama canalrı sıkılsa eş dost var en azından diye düşünüyorum.

Sana katkı sağlayacak yeri seç, Ankarada olsan babanın kardeşleri sana en fazla ne kadar katkı sağlayabilir ki? Sonuçta Ankarada olsan kendini geliştiremeyeceksin, hem İzmir güzeldir, havasını insanlarını seversin. Bir değişiklik iyi gelir.

Bana zararları olur faydaları olmaz. Düşüncem anne baba hep.

Benim babam da 73 yaşında izmire taşındı
Çok da sevdi
Konak ya da karşıyakada oturursanız annen baban sıkılmaz hiç

Onlara uygun bir yerler bulmaya çalışacağım üniallah izmir olursa.
Şu saatten sonra insanları yerlerinden edicem üzülsünler istemiyorum.

Merhaba herkese
Mümkün olduğu kadar kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım durumumu.
Kamuda mühendisim bulunduğum yerden tayin yoluyla ayrılmak zorundayım (mobbing yüzünden).

Anne ve babamla birlikteyim ben nereye gidersem onlar da oraya gelecek benimle. İkisi de yaşlı (70 ve 73).
İki yer var şimdi biri ankara diğeri izmir.

Ankara yıllardır istediğim bir şehirdi ama bir şekilde olmadı olamadı.
İsteme sebebim hem iklimine alışık olmamız (karasal) hem de babamın akrabalarının burada oluşu (kardeşler).
Ankara ya gidersem çalışacağım kurum bana mesleki bir katkı sağlamayacak. Evrak işleri, toplantılar vs.
Bir de ankara'da olmayışımı kendine bahane eden bir adam var kalbimde (işin kesinlikle oluru yok).
Ankara'yı tanıyorum biliyorum. Şehir olarak da severim.

Diğer yer izmir.
Farklı bir kültür sıcak bir iklim. Tanıdığımız kimse yok sadece teyzem var ama mesafe uzak. Ne var ki çalışacağım kurum tek kelimeyle dört dörtlük. Doktora ve hatta post doktora yapma şansı, yurtdışı seyahatleri, haliyle ilerlemiş bir yabancı dil.

Şimdi seçim noktasındayım ve karar veremiyorum.

Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Kariyer anlamında neresi size bir şeyler katacaksa orayı seçin :KK68:

Merhaba herkese
Mümkün olduğu kadar kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım durumumu.
Kamuda mühendisim bulunduğum yerden tayin yoluyla ayrılmak zorundayım (mobbing yüzünden).

Anne ve babamla birlikteyim ben nereye gidersem onlar da oraya gelecek benimle. İkisi de yaşlı (70 ve 73).
İki yer var şimdi biri ankara diğeri izmir.

Ankara yıllardır istediğim bir şehirdi ama bir şekilde olmadı olamadı.
İsteme sebebim hem iklimine alışık olmamız (karasal) hem de babamın akrabalarının burada oluşu (kardeşler).
Ankara ya gidersem çalışacağım kurum bana mesleki bir katkı sağlamayacak. Evrak işleri, toplantılar vs.
Bir de ankara'da olmayışımı kendine bahane eden bir adam var kalbimde (işin kesinlikle oluru yok).
Ankara'yı tanıyorum biliyorum. Şehir olarak da severim.

Diğer yer izmir.
Farklı bir kültür sıcak bir iklim. Tanıdığımız kimse yok sadece teyzem var ama mesafe uzak. Ne var ki çalışacağım kurum tek kelimeyle dört dörtlük. Doktora ve hatta post doktora yapma şansı, yurtdışı seyahatleri, haliyle ilerlemiş bir yabancı dil.

Şimdi seçim noktasındayım ve karar veremiyorum.

Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Geleceğiniz açısından İzmir’i tercih etmeniz en doğrusu

Back
X