Karar veremiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrskenry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
104
77
13
Eşim ve ailesinin baskısı ile 3 yıl önce tesettüre girdim.Özellikle bu baskı eşime eşimden de bana yapıldı.Sürekli kavgalar ettik bu konu üzerine.Daha sonra ben son bir yıl boyunca hep açılacağımı, inşallah başka bir şehirde yaşarız diye dua ede ede en sonunda başka bir şehirdeyiz.Ailesinden uzaktayız.Eşime yapılan bir baskı yok.Eşim ben tesettürlü olmanı istiyorum ama bu konuda seni yalnız bırakıyorum, İstediğini yap dedi.
Bir ay önce başımı açtım.Tabi eşimin ailesi bilmiyor.Bilseler bu durumda eşime söylenebilirler karın açılmış falan diye kötü kötü cahilce konuşurlar o da üzülebilir diye de düşünüyorum.
Benim başımı açmamla eşim bütün sosyal medya hesaplarından fotoğraflarımızı kaldırdı.Ve başım açık olduğu sürece fotoğraf koymayacağını belirtti. Biliyorum virüs var bir yere çıkamıyoruz.Açık kapalı hep evdeyiz.Zaten birileri için değil olmak istediğim kendim için bunu istemiştim. Fakat nedense başımı açınca içimde bir boşluk oluştu.Sanki tesettüre istemeden de olsa alışmışım gibi.Eşim hep söyler senin gönlün olmayınca işlerim rast gitmiyor diye. Şimdi onun da açılmamda gönlü yok.Kendimi kötü hissediyorum.
Önceleri dik durdum istediğim gibi giyinirim diye ama şimdi açıldım fakat şu virüs, ölümler vs her şey beni çok etkiledi ve acaba geri mi tesettüre girsem açılmamak kaydı ile diyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok sıkışmış hissediyorum.Neden bu kadar kararsızım ya da ne istiyorum bilmiyorum. Diyeceksiniz ki kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle ol ama nasıl rahat hissettiğimi bile bulamıyorum.Tek düşündüğüm eşimin ailesi aa bak bak başını açmış,yok şunu yapmış falan gibi şeyler söyleyecekler.Nedense birilerinin benim hakkımda düşündükleri her zaman önemli oldu.Eşime de eminim ki bir şeyler söyleyecekler ve ben onun üzülmesini istemiyorum. Bazen diyorum ki boşver tesettüre de alışırsın yeter ki tadın kaçmasın.

Eşim ve ailesinin baskısı ile 3 yıl önce tesettüre girdim.Özellikle bu baskı eşime eşimden de bana yapıldı.Sürekli kavgalar ettik bu konu üzerine.Daha sonra ben son bir yıl boyunca hep açılacağımı, inşallah başka bir şehirde yaşarız diye dua ede ede en sonunda başka bir şehirdeyiz.Ailesinden uzaktayız.Eşime yapılan bir baskı yok.Eşim ben tesettürlü olmanı istiyorum ama bu konuda seni yalnız bırakıyorum, İstediğini yap dedi.
Bir ay önce başımı açtım.Tabi eşimin ailesi bilmiyor.Bilseler bu durumda eşime söylenebilirler karın açılmış falan diye kötü kötü cahilce konuşurlar o da üzülebilir diye de düşünüyorum.
Benim başımı açmamla eşim bütün sosyal medya hesaplarından fotoğraflarımızı kaldırdı.Ve başım açık olduğu sürece fotoğraf koymayacağını belirtti. Biliyorum virüs var bir yere çıkamıyoruz.Açık kapalı hep evdeyiz.Zaten birileri için değil olmak istediğim kendim için bunu istemiştim. Fakat nedense başımı açınca içimde bir boşluk oluştu.Sanki tesettüre istemeden de olsa alışmışım gibi.Eşim hep söyler senin gönlün olmayınca işlerim rast gitmiyor diye. Şimdi onun da açılmamda gönlü yok.Kendimi kötü hissediyorum.
Önceleri dik durdum istediğim gibi giyinirim diye ama şimdi açıldım fakat şu virüs, ölümler vs her şey beni çok etkiledi ve acaba geri mi tesettüre girsem açılmamak kaydı ile diyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok sıkışmış hissediyorum.Neden bu kadar kararsızım ya da ne istiyorum bilmiyorum. Diyeceksiniz ki kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle ol ama nasıl rahat hissettiğimi bile bulamıyorum.Tek düşündüğüm eşimin ailesi aa bak bak başını açmış,yok şunu yapmış falan gibi şeyler söyleyecekler.Nedense birilerinin benim hakkımda düşündükleri her zaman önemli oldu.Eşime de eminim ki bir şeyler söyleyecekler ve ben onun üzülmesini istemiyorum. Bazen diyorum ki boşver tesettüre de alışırsın yeter ki tadın kaçmasın.
Belki de kapanmayı gerçekten istiyordunuz ama eşinizin ailesi baskı yaptığı için uzaklaştınız.

Bence baskıdan çekindiğiniz için aslında ben istiyorum deyip kendinizi kandırıyorsunuz.:KK43: Sen kapanmak istemeyince işlerim rast gitmiyor demek de resmen aptallık. Bundan sonra yolunda gitmeyen ne varsa sizin suçunuz olacak demek ki. Siz de eşinizde bulun kafanıza göre dine uygun olmayan bir şey, hoşlanmadığınız her şeyde senin şu günahın yüzünden olmuyor deyin. Mantığa bak :kızgın:
Ayrıca madem eşiniz ve ailesi için bu kadar önemli bir şey, tesettürlü biriyle evlenseymiş, yalan söylememişsinizdir sonuçta kapalıyım diye.
Yaptıkları çok büyük terbiyesizlik bence. Kendinizi baskı altında hissetmemeye çalışın. Bunun sonu gelmez çünkü, bugün tesettür yarın çarşaf olur bu konulardan bağımsız birşey olur, kendilerinde sizin yerinize karar almayı hak görecekler.

Neden tek ölçütünüz Allah değil de insanlar ? Tesettüre Allah istiyor diye girilir koca istiyor ya da insanlar ne düşünüyor diye değil...

Bu arada başı açık dindar değildir kapalılar dindar konusuna hiç girmeyelim. İman insanın kalbindedir. Hepimizin eksikleri var kendince kimse mükemmel değil. Ama benim bildiğin kulluk Allah (cc) 'a edilir. Kullarına değil....

eşinizin tutumlarını çok çocukça buldum. açıldınız diye fotoğrafları sosyal medyada silmek nedir ? demek onun istemediği şeyleri istediğinizde böyle tehditleri olacak. hiç hoş değil.
eşler birbirlerini düşünceleri ile kabul edebilmeli. belki bu baskıyı görmeseniz kendiliğinizden kapanırdınız bilemem ama şu an içinizden gelen sese çok iyi kulak verip kendinizi iyi hissettirecek şeyi yapmanızı öneririm.
el alem her zaman birşeyleri eleştirir fakat unutmayın hayatımızdan el alem değil kendimiz sorumluyuz.

Sizde ki korku şey gibi bişey başımı açtım . Allah cezalandıracak tarzında sanırım. Allah , sizi sizden daha iyi tanıyor buna emin olabilirsiniz. Eşiniz konusunda da şöyle bir yol izleyin ülkede milyonlarca tesettürlü kadın vardı onlarla evlenseymiş, bu kadar. Eşinizin ailesine düşeni yazarsam banlanırım :KK53:

Insan bu kadar baskinin icinde kapanmak istiyorsa bile kapanmaz. Itici gelir. Esin ve ailesi 5 vakit namazini kilan dort dortluk muslumanlar mi ki senin kapanmani senden cok dert etmisler?
Aynen sanki kendileri dort dortluk. Oyle dahi olsalar bun istemeye haklari yok. Tamamen gösteriş. Kimse gelinimiz sevaba gorsün diye dusunmuyor eminim. Birde bu tarz insanlar başı aciklara ne gözle bakiyorlar Allah bilir.

o birileri dediklerin zaten hep konusacak. sadece tepkilerden cekiniyosun.

Esiniz iyi ki baski yapmiyormus. Sizinle foto paylasmayacagini vs soylemis adam daha ne kadar baski yapabilir ki? Sen nasil mutluysan oyle yap hayatim deseydi su anda gayet mutlu olacaktiniz, yaninizda size destek olan bi es yok, sadece psikolojik baski yapan bir adam var

Sizin başınızın derdi eş ailesine mi düşmüş ki eşinizi bile ilgilendirmezken.Başınıza gelenlerin açık kapalı olmakla inanın alakası yok.İstediğinizi yapmakta özgürsünüz.

Bu hassas bir konu kendi ic sesinizi dinleyin acilin yada kapanin demiyorum hissettiğiniz gibi yaşayın bu hayatı . Dışardaki parazit sesleri duymadan bi içinize dönün nasif ferah olacaksa öyle devam edin .Bu karar sizin özgür kararınız olur ancak. Es ile hele eş ailesi ile olacak birşey değil

Bir arkadaşım aynı sorunu yaşamıştı kayınvalidesi kapanması için düğünden önce diretti arkadaşımda açık sacık bir kızdır şimdi görüşmüyorum ne yaşadıysa ınstagramda gördüğümde açılmış sacılmış yanlış buluyorum eşinizi ailesi sizi oldugunuz gibi kabul etmeli önceden nasılsanız öyle olmalısınız kapalı evlendiyseniz kimse size açılın diye baskı yapmamalı ya da açık ken kapan diye bu sizin içiniz le alakalı baskı ile olmaz ilk önce onlar baskı yapıyor diye degil siz istediğiniz için mi kapanmalısınız bunu anlayın derim sonrasında kapansanızda aklında diger seçenk olmaz

Bence baskıdan çekindiğiniz için aslında ben istiyorum deyip kendinizi kandırıyorsunuz.:KK43: Sen kapanmak istemeyince işlerim rast gitmiyor demek de resmen aptallık. Bundan sonra yolunda gitmeyen ne varsa sizin suçunuz olacak demek ki. Siz de eşinizde bulun kafanıza göre dine uygun olmayan bir şey, hoşlanmadığınız her şeyde senin şu günahın yüzünden olmuyor deyin. Mantığa bak :kızgın:
Ayrıca madem eşiniz ve ailesi için bu kadar önemli bir şey, tesettürlü biriyle evlenseymiş, yalan söylememişsinizdir sonuçta kapalıyım diye.
Yaptıkları çok büyük terbiyesizlik bence. Kendinizi baskı altında hissetmemeye çalışın. Bunun sonu gelmez çünkü, bugün tesettür yarın çarşaf olur bu konulardan bağımsız birşey olur, kendilerinde sizin yerinize karar almayı hak görecekler.
Siz konuyu çook yanlış anlamışsınız. Ben eşime başka konularda benim şunu şunu yapmanda gönlüm yok derim o da bana senin rızan olmayınca o işi yaparsam işlerim rast gitmiyor der.Yani bende diyorum ki eşimin açılmamda gönlü olmayınca kendimi kötü hissediyorum diyorum. Yani sen kapanmayınca işlerim rast gitmiyor diye tesettür için söylemiyor. Yukarıyı lütfen daha dikkatli okuyun.

Evet zaten istiyordum ama hazır değildim. Şimdi açıldıysam biraz da onlara inat.
Allah'a hesap verirken onlara inat emrine isyan ettim Ey Rabbim mi diyeceksiniz?

Kocanızı ve ailesini boş verin. Onların yaptığını tasvip etmiyorum.
Allah'a karşı yükümlüsünüz sadece. Bunu düşünün ve buna göre karar verin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X