• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar vermek için cesaretlendirilmeye ihtiyacım var

Merhabalar. Daha once de konu acmistim. Ama simdi tekrar konusmak istiyorum sizinle. Cunku sizden baska bu konuyu paylastigimda beni anlayacak hickimse yok. Ben 4 yillik evli 29 yasina az kalmis birisiyim. Esimle cocuk dusunuyoruz yillardir. Herseyi yoluna koymamiz zaman aldi biraz. Biraz da evlilik otursun diye bekledim. Simdi de benim sehir disi islerim var 5 ay daha. Ama gerekirse rapor alabilirim. Cocugu daha da ertelemeyelim dedik. Ve ben beslenmeme dikkat etmeye gerekli takviyeleri almaya baslamistim. Ve dogum kontrol ilacim da bitti. Simdi karar vermek zorundayim. Ya korunmaya devam edecegim yada artik denemeye baslayacagiz. Esim asiri derecede istiyor cocugu. Yasimiz geciyor beklemeyelim diyor. Cocuklara bayilir zaten.

Sorun degil ama aklima takilan birkac gun once ablamin hamile oldugunu ogrendim. Ve kendisi su an cocuk dusunmeme yersiz gozuyle bakiyor. Dusundugumuzu aylar once soylemistim o zaman da ilimli bakmamisti. Her soyledigimde sasiriyor. Belli istemiyor. Isini yoluna koy hemen bugun mu yapacaksiniz gibi seyler soyluyor. Hatta erkek kardesim var. Onunla bu konulari hic konusmamis olmamiza ragmen gecen gun sordu siz de dusunuyor musunuz diye. Evet ama nerden cikti bu konu dedim. Siz bilirsiniz de biraz daha erteleseniz mi dedi.

Ailede ablam hamile oldugunu ogrendigimizden beri benim hamile olma durumuma karsi bir korku gelisti anlam veremiyorum.

Ablam her sabah cocukta ne gelismeler oluyor bugun neresi olusuyor da kalbi ne zaman atmaya baslayacak bugun kac gunluk oldu gibi konulari paylasiyor watsapp grubuna yaziyor. Ne yedi ne icti test sonucu ne cikti. Hepsini bir bir anlatiyor. Ben olsam yapmazdim ama onun tercihi. Henuz doktora bile gitmedi. Sadece gidip kan testi yaptiriyor hormonda ne kadar artis var diye. 3 haftalik daha.

Simdi iki uc aya hamile kalsam ben bu haberi vermeye cekinecegim. Cunku belli ki coskuyla karsilanmayacak. Zaten her animi rapor vermem ben ama cekingenlik olacak onu biliyorum. Yasasin sukara hamileymis diyen olmayacak. Ozenti gibi adim adim ablami takip ediyor olacagim.

O kadar karisik duygular icindeyim ki anlatamam. Kimseden ne maddi ne manevi bekentim yok. Yardim filan zaten beklemiyorim. Ama kendimi cocuk dusundugum icin suclu hissediyorum.

Su an cok farkli endiseler yasamam gerekirken ben ailemi dert ediyorum.

Biliyorum bu konuya benzer daha once de konu actim ama gercekten sizinle konusmaya ihtiyacim var.
konu ayni cevaplar da aynı olacak evli barkli kadınsıniz ablanizdan size ne canınız ne zaman isterse o zaman yapin..Ayrıca birkac aya gebe kalmanin garantisi yok ki nasipse deyin bence..Ablaniz sosyal.ortamlarda bu kadar erken paylasmayi seviyor demek ki benim kuzenimde anne karnindaki videolari atiyordu bebegin trajikomik malesef..Ama iste her insan farkli saygi duyucaz isteyen paylasir istemeyen paylasmaz..

Daha üç haftalık bir hamile olan ablan gün gün ne yeyip içtiğini, çocuğun gelişimini mi paylaşıyor whatsappta?:oha: Görmemişin oğlu olmuş hesabı yani:bicak:
Sorunuza gelecek olursak, çocuk fikrine ve zamanına sizle eşiniz karar verirsiniz başka kimse değil. Ne zaman diyorsanız o zaman! Kasmayın, kimseyi takmayın.
konu sahibi önceki konuyu geçen hafta felan paylaşti 2 haftalıkmışti demek doğru bende sasirdim... :110:;
ablasi heyecandan paylaşiyodur.

Kardeşlerin niye karışma cesareti buluyor anlamadım ya.Eşine hiç söyleme bile.Bu sizin kararınız.

Biz de 26 yaşında evlendik istemiyorduk 5 sene güya.Sonra beni korku aldı ya olmazsa tedaviye başlarız vs ddk.Allah nasip etti.

Çocuk konusunda bence en önemli şey uysal ve uyuyan bir bebek olması.Öyle de dua edin derim.

Abla da çok bencil ya

Çocuk istiyorsanız kimse için bunu ertelemeyin herkes ne düşünürse düşünsün onlar sana karşı böyle konuşurken senin ne hissettiğini ne istediğini düşünüyorlarmı boşverin ne saçma bir şey hamilelik gibi kutsal bir şeyi böyle şeylere de alet etmesinler

Merhabalar. Daha once de konu acmistim. Ama simdi tekrar konusmak istiyorum sizinle. Cunku sizden baska bu konuyu paylastigimda beni anlayacak hickimse yok. Ben 4 yillik evli 29 yasina az kalmis birisiyim. Esimle cocuk dusunuyoruz yillardir. Herseyi yoluna koymamiz zaman aldi biraz. Biraz da evlilik otursun diye bekledim. Simdi de benim sehir disi islerim var 5 ay daha. Ama gerekirse rapor alabilirim. Cocugu daha da ertelemeyelim dedik. Ve ben beslenmeme dikkat etmeye gerekli takviyeleri almaya baslamistim. Ve dogum kontrol ilacim da bitti. Simdi karar vermek zorundayim. Ya korunmaya devam edecegim yada artik denemeye baslayacagiz. Esim asiri derecede istiyor cocugu. Yasimiz geciyor beklemeyelim diyor. Cocuklara bayilir zaten.

Sorun degil ama aklima takilan birkac gun once ablamin hamile oldugunu ogrendim. Ve kendisi su an cocuk dusunmeme yersiz gozuyle bakiyor. Dusundugumuzu aylar once soylemistim o zaman da ilimli bakmamisti. Her soyledigimde sasiriyor. Belli istemiyor. Isini yoluna koy hemen bugun mu yapacaksiniz gibi seyler soyluyor. Hatta erkek kardesim var. Onunla bu konulari hic konusmamis olmamiza ragmen gecen gun sordu siz de dusunuyor musunuz diye. Evet ama nerden cikti bu konu dedim. Siz bilirsiniz de biraz daha erteleseniz mi dedi.

Ailede ablam hamile oldugunu ogrendigimizden beri benim hamile olma durumuma karsi bir korku gelisti anlam veremiyorum.

Ablam her sabah cocukta ne gelismeler oluyor bugun neresi olusuyor da kalbi ne zaman atmaya baslayacak bugun kac gunluk oldu gibi konulari paylasiyor watsapp grubuna yaziyor. Ne yedi ne icti test sonucu ne cikti. Hepsini bir bir anlatiyor. Ben olsam yapmazdim ama onun tercihi. Henuz doktora bile gitmedi. Sadece gidip kan testi yaptiriyor hormonda ne kadar artis var diye. 3 haftalik daha.

Simdi iki uc aya hamile kalsam ben bu haberi vermeye cekinecegim. Cunku belli ki coskuyla karsilanmayacak. Zaten her animi rapor vermem ben ama cekingenlik olacak onu biliyorum. Yasasin sukara hamileymis diyen olmayacak. Ozenti gibi adim adim ablami takip ediyor olacagim.

O kadar karisik duygular icindeyim ki anlatamam. Kimseden ne maddi ne manevi bekentim yok. Yardim filan zaten beklemiyorim. Ama kendimi cocuk dusundugum icin suclu hissediyorum.

Biliyorum bu konuya benzer daha once de konu actim ama gercekten sizinle konusmaya ihtiyacim var.
Siz henüz tam birey olamamışsınız bence,şu yazdıklarınız o kadar tuhaf ki bana göre,biz eşimle bebek istediğimize karar verdik ve süreç başladı,şuan gebeyim,böyle zibilyon tane soru aklıma bile gelmedi.

Daha üç haftalık bir hamile olan ablan gün gün ne yeyip içtiğini, çocuğun gelişimini mi paylaşıyor whatsappta?:oha: Görmemişin oğlu olmuş hesabı yani:bicak:
Sorunuza gelecek olursak, çocuk fikrine ve zamanına sizle eşiniz karar verirsiniz başka kimse değil. Ne zaman diyorsanız o zaman! Kasmayın, kimseyi takmayın.
Elestirmek icin degil de ben mi abartiyorum yoksa durum gercekten garip mi diye yazdim o kismi. Yani whatsapp paylasimlarini. Ne biliyim soran olur anlatilir da. Sabah demis ki mesela. Size guzel bir haberim var. Haftaya bebegin deri olusumu baslayacakmis. Yani sonrada organlari olusacakmis. Ona benzer bisey yazmis.

Eşin büyük mutlulukla karşılayacak, yetmez mi? Yaşında tam vakti bence bekleme hiç

Bence beklemeyin hiç. Kimisi tek seferde hamile kalırken kimisi aylarca yıllarca bekliyor. Her şeyi sağlıklı olup sağlık sorunu vs yaşamayanlar bile uzun süre bekliyor. İlerde çocuğun Olmazsa ablan arkanda sana ne kadar destek olabilecek ki. Hiç olmazsa bir sağlık sorunun varsa tedavi olursun

Eşin büyük mutlulukla karşılayacak, yetmez mi? Yaşında tam vakti bence bekleme hiç
Bir de ikinci cocugu da istiyorum. Ilki daha ne kadar erteleyebilirim ki. Ikinciye yasimin gecmesini istemiyorum.
Kuzenler arasinda ne zaman cocuk yapacaksin muhabbeti olur bizim maalesef. Orda bile ben istedigimi asla soylememis olmama ragmen sen bi dur yasin kucuk once ablan yapsin diyorlar. Sanki kontenjanla. Ayni anda sadece bir kisi hamile olabilirmis gibi.

Elestirmek icin degil de ben mi abartiyorum yoksa durum gercekten garip mi diye yazdim o kismi. Yani whatsapp paylasimlarini. Ne biliyim soran olur anlatilir da. Sabah demis ki mesela. Size guzel bir haberim var. Haftaya bebegin deri olusumu baslayacakmis. Yani sonrada organlari olusacakmis. Ona benzer bisey yazmis.
Ne abartması, gayet doğru düşünmüşsünüz. Çok garip gerçekten:kahve:

Bir de ikinci cocugu da istiyorum. Ilki daha ne kadar erteleyebilirim ki. Ikinciye yasimin gecmesini istemiyorum.
Kuzenler arasinda ne zaman cocuk yapacaksin muhabbeti olur bizim maalesef. Orda bile ben istedigimi asla soylememis olmama ragmen sen bi dur yasin kucuk once ablan yapsin diyorlar. Sanki kontenjanla. Ayni anda sadece bir kisi hamile olabilirmis gibi.
Sizin akrabalarda da bi tuhaflık var sırayı bozanı ne yapıyorlar aforoz mu ediyolar :KK53:

Çocuk istediğine eminseniz kesinlikle ertelemeyin. Rabbimin bileceği iş tabii de öyle ha deyince de hamile kalınmıyor maalesef. Bence erteleme. Bebeğini kucağına aldığında keşke daha önce yapsaymışız diyeceksin. Kimsenin dediklerine de kafana takma canım. Önemli olan eşin ve senin ne düşündüğünüz ve ne hissettiğiniz...

Hayir ilginc olan ben kimseye birsey sormuyorum. Onlar korkup bana yapacak misin diye sorup olumsuz fikirlerini asilamaya calisiyorlar. Yok cocuk yapmam diyordu 6 ay oncesine kadar. Simdi uc haftalik bebekteki degisimleri hergun saatlerce watsapptan yazip bildiriyor sorulmadigi halde. Ben de hevesli oldugu icin dinleyip karsilik veriyorum ama acaba hata mı ediyorum bilmiyorum.
Sen de inadına evet, düşünüyoruz de. Açık açık da sor size neden dert oldu? Diye. Ne cevap verirlerse versinler yok biz yine de istiyoruz, siz dert etmeyin dua edin de.

Sen de inadına evet, düşünüyoruz de. Açık açık da sor size neden dert oldu? Diye. Ne cevap verirlerse versinler yok biz yine de istiyoruz, siz dert etmeyin dua edin de.
Ablam canim cigerim. Ama dur biraz hemen bu aksam mi yapacaksiniz demesi beni gercekten cok uzdu. Birlikte buyurler ne guzel dedim. Ne o oyle dedi. Bizim kardes olan kuzenlerimin ayni yas cocuklari var. Oyle olurlar dedim. Surat eksitti.

Ben diğer üyelerin aksine farklı bir yorum yapacağım, bence ortada bu kadar saçma gergin bir durum varken bir süre bebek düşünmeyin, çünkü siz de aslında olacak bebeğinizin sevinçle karşılanmasını herkesin heyecan duymasını istiyorsunuz ve bunu istemek de en doğal hakkınız ama şu durumda hemen gebe kalsanız insanların tepkisi sizi gücendirecek. Herkes evladı sevilsin istensin merak edilsin ister ama sizin ortamda çocuğunuz hep ablanız ve yeğeninizin gölgesinde kalacak. Aslında bu durum çoğu kişi için önemsizdir ama buna önem veriyorsunuz o yüzden ben hemen hamile kalmanızın beklentileriniz açısından olumsuz olacağını düşünüyorum.

Bu arada ben de hapla korunuyorum ve oğluma hapı bıraktığım ay hamile kalmıştım, bu işlerin kimde nasıl olacağı belli olmuyor
S Sukara

Ablam canim cigerim. Ama dur biraz hemen bu aksam mi yapacaksiniz demesi beni gercekten cok uzdu. Birlikte buyurler ne guzel dedim. Ne o oyle dedi. Bizim kardes olan kuzenlerimin ayni yas cocuklari var. Oyle olurlar dedim. Surat eksitti.
Ne o öyle ne demek? Neden yani ne varmış? Çok anlamsız. Boşver sen ablanı. Ayrıca yaşın da az değil.

Siz düşünün tabi de bakalım bebek ne zaman olur... Öyle hemen de olamayabilir. Ayrıca ablanız daha doğuracak da çocuk büyüyecek de... Bu mantığa göre yeni doğum yaptığında da başka hamile ve doğum yapan istememesi lazım hatta ailedeki tek torun olsun siz hiç yapmayın çocuk falan. Bilemedim biraz fazla takıntı yapıyorsunuz ya da ablanızla ilişkiniz problemli.

Ben de ondan korkuyorum. Esim de ben de doktora gittik bir problem yok ama dort yildir ben ilacla korunuyorum. Yani hemen olur mu bilemiyorum ki.

diğer konunada yorum yapmıştım bunada yapıyorum
ablan bütün ilgi kendınde olsun diye kıskançlığından dogurmanı istemıyor ,

inşallah benım gibi hapı bıraktıgın ay hamıle kalırsın , o ablanda orta yerinden çatlasın

Bilmiyorum herkes ayni seyi yazmis gordugum kadariyla, ben farkli bi acidan bakiyorum
Tabiki sizin karariniz, tabiki cocuk yapmak icin kimseden izin almayacaksiniz ama hicbi sey hayal ettiginiz gibi de olmayacak. Sevince karsilanmayacak, en basitinden mesela siz de whatsapp grubuna bebeginizle alakali bi gelismeyi yazamayacaksiniz, mutlulugunuzu paylasamayacaksiniz.
Ben bu sartlar altinda ertelerdim. 1 sene de ertelemezdim ama en azindan ablamin dogumundan iki uc ay onceye kadar dusunmezdim.

Back
X