Karar vermemde yardımcı olur musunuz?

Bende sizle aynı sıkıntıları yaşadığım için ameliyat düşündüm ama benimde 4 ve 1 yaşında kızlarım var. Bende onları arkamda bırakamadım kendimi riske atamadım..

Emin olun yazsam destan yazarım
Şuna da eminim KK da ilk mide küçültme ameliyatını olan benimdir 08/2011
bknz: Eski konularım
ameliyat öneri ile olunur veya olunmaz birşey değil kendiniz karar vereceksiniz araştıracaksınız
bnm size diyeceğim bu ameliyatı olup da hiç kilo verememiş insanda tanıdım ama 1000/1
kilo verip geri alanı da tanıdım biri ben :) oran olarak da 1000/250 kişi diyebilirim
hata bi araştırma yapılmış bu ameliyatı olup da tekrar kilo alan insanların bulunduğu bölge; Adana Antep Hatay ve Doğu bu bir dip not inşallah bu taraflarda da değilsinizdir ben Adanalıyım bu arada :)
Size vereceğim tavsiye illa ki ideal kilona iner ve muhakkak diyabetten kurtulursunuz
yalnız bu bir sihirli değnek değil
Örneğin ameliyat oldunuz ideal kilonuz 65 diyelim 60 a kadar düşün 65i de kendinize sınır koyun 65i gördüğünüz anda diyet yapın mide ufakken yapması çok daha kolay benden sonra olan tüm arkadaşlarıma dedim uygulayanlar halen zayıf :)
2. Önerim çok iyi bir hekim ekip hastane olsun
Ameliyat acılarını düşünmeyin sonuçta bugün bu ameliyatı olmazsanız yarın birgün hastalıklarınıza bağlı çok farklı ameliyatlar olabilirsiniz
acısı geçiyor kilo verdikçe mutluluğu kalıyor
tek önemli olan tekrar almamaya bakın

enim gibi bir annesi olduğu için kendimi suçluyorum.
Annelıkle kılonun bagını cozemedım?
Kendımı bıldım bılelı zayıfım 52 nın uzerıne bı tek dogumda cıktım yanı.
Saglık acısından evet onemlı ama onun dısında ben bı artısını gormedım hayatımda:)
Yanı zayıf oluınca gulluk gulıstanlık olmuyor hayat:)
Benım esım de dogumdan sonra barı son 10 kıloyu verme boyle kal demıstı gfklgklglk
Elımde olmadan verdım uzgunum,gıdıp balık etlı bırısını bulabılır cok ıstıyorsa.
Erkekler bu konuda cok ayarsız.Kendılerıne bakmadan konusuyıorlar genelde.

Evet inanınki çok şey denedim bu öyle gelişi güzel herşeyi denedim cümlesi değil keşke öyle olsa. Doktor bile artık metabolizma durduğu için kendi kendine verebilmen çok zor dedi

İnstagramda Dr. Rengin Börekçi var takip edin emin olun çok faydasını görürsünüz. Postlarını, paylaşımlarını baştan sona okuyun ve önerdiği şekilde beslenin. Birde Ahmet Apa diyeti var tavsiye ederim onu da. Bu kişilerin ortak amacı beslenmede ki yanlışları düzeltmek. Beslenmedeki yanlışlar düzelince otomatik olarak hastalıklar iyileşiyor. Bu 2 önerdiğim kişiyi birebir deneyimledim ve çok faydasını gördüm. Birde prof. Yavuz Yörükoğlu var onun tavsiyeleri de güzel denemedim ama diğer iki kişinimn tavsiyeleri ile örtüşüyor zaten. Ameliyattan önce mutlaka bunları araştırın. Teyzem ameliyat oldu 2014 de şuan hala kilosunu koruyor ama bu tamamen kendisini bırakmaması ile alakalı. Hep diyor kendimi bırakıraam yine kilo almaya başlıyorum diye.

Yaşm tarzım aslında çok normal baktığınızda. Abur cubur yemem cipstir koladır sevmem tüketmem pilav makarna çok yemem iş yerinde çıkarsa bile almam yada bulgur türevi tüketirim. Haftada ölçülü kırmızı et bakliyat sebze tüketiriz ailecek. Yani ben bunları anlattığımda nasıl veremiyorsun yaa diye tepkiler alıyorum. Porsiyonlarımda öyle çok büyük değildir. Diyetisyene gidip anlatıyorum benim sana daha fazla katacak birşeyim yok dedi inanınki. Bu arada anne tarafımda baba tarafımda bütün sülale kilolu ve şeker hastası. Ben çok küçük yaşta diyabet tanısı aldım. Çok zayıftım. Zamanla daha başka hastalıklar çıktı troidler bozuldu o oldu bu oldu derken artık toparlayamıyorum…

Vala bacim Ot yersen zayiflarsin evet cok zor ama o kdr lezzetli yemek dururken vs vs lakin hastalik bile iyi beslenme ile çözülüyor temiz beslenirsen ne kilo kalir ne diyabet
birde gül sirkesini cok övuyorlar bu ara

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Teşekkür ederim akupunktur seneler önce öğrenciyken denemiştim diğerini araştırayım duymadım hiç

Sayamadım kaç kez yaptığımı hatta kendimi bildim bileli. Sürekli verdim sonra daha fazla aldım. Vücudum sarktı hiç sıkı değil sporla bile toparlanmıyor artık ve al ver al ver metabolizma iyice çöktü

Evet inanınki çok şey denedim bu öyle gelişi güzel herşeyi denedim cümlesi değil keşke öyle olsa. Doktor bile artık metabolizma durduğu için kendi kendine verebilmen çok zor dedi
Metabolizmanın durması demek ölmek demek, bu metabolizmam yavaş olayına sığınmak bizim yaptığımız bir hata.tabiki büyüme çağındaki bir çocuğun metabolizma hızı ile 30 yaşını geçmiş bir insanın hızı aynı olamaz.büyüme olayı var işin içinde, çocukları durduramazsınız mesela oturmazlar gibi. Bende kg problemi yaşamış ve hala yaşayan biri olarak bu bahaneleri çok iyi biliyorum, hastalık demeyin bende de reaktif hipoglisemi ve insülin direnci var bir yerden başlamak lazım.Önce bir bakın bakalım kg yu neden alıyorsunuz?Tespit edin, mesela ben akşam çok atıştırma yapıyordum çay yanına, artı karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum, hareketsizdim akşama kadar çalışıyorum diyordum ama o öyle olmuyor işte, hareket önemli.15 dk yürüyüşle başlarsınız sonra çoğaltırsınız. Her öğünde 1 dl ekmek yada benzeri zararlı yiyecek azaltırsınız gibi.Benimde metabolizmam çok yavaş derler ama dikkat edince gayet veriyorum kg bu işin kuralı basit sağlıklı yemek+hareket=ideal kilo bu kadar

Son düzenleme:
ben de aynı sorunlardan müzdariptim. ıkı yıl once gıttım tup mode amelıyatı oldum, keske cok cok daha once olsaymısım bosuna kendıme ezıyet etmısım.

Yediklerinizi not aliyor musunuz porsiyonlariyla birlikte? Belki gozden kacan bir seyler vardir.

Yani aslında kg verebiliyorsun, ama hayat tarzı haline gelmediğinden alıyorsun kg yu.Instada diyetisyen nazlı yüksel var psikolog diyetisyen, oda bu durumu anlatıyor.neden yediğini bulmazsan vermenin bir anlamı yok çünkü geri alıyorsun. Ben mesela sinirliyken yerim,stresliyken yerim ama bunu farkedince sormaya başlıyor insan, ben şu an ne istiyorum gerçekten yemek mi? Mutlaka bir yerde bir hatan var mesela çok kısıtlayıp saldırmak olabilir, yediğin birşeyi yerken kendini kötü hissedip birdaha hiç yemiycem deyip o an yiyeceğinden fazla yemek ve herseferinde bunu yapmak gibi, sofrada yemeyip kimse görmeden gizli yemek yada mutfağa girip çıktıkça 1 lokma deyip yemek gibi.Ben bu kadını okudukça çok şey öğrendim hatta başka bir konuda başka bir arkadaş yazmıştı ismini ordan takibe başladım.Ama anlatılanı doğru anlamakta önemli tabi

eğer tüp mide ameliyatı olacaksanız instagram da berna mutlu aytekin var tüp mide ile kilo veren ancak ameliyat sonrası yaşam tarzını da değiştiren bi bakın hesabına belki işe yarar sizin için

Genetik ve fizyolojik hastalıklardan kaynaklanan bir duruma, az yenmesi için yapılan operasyon ne işe yarayacak?

Aynen dediğiniz gibi yaşam tarzım, yaşım 45, şekerim ve tiroidim yok, paketli gıda yemem, şekerli içecek tüketmem lakin 82 kiloyum bu kilonun geldiği bir yer var mutlaka var, en yakın dostum ağır şeker hastası insülin kullanıyor, 225 mg tiroid ilacı da var ama kilosu 55 neden çünkü doğru besleniyor ve hareket ediyor. Önce kabullenmek lazım bazı hastalıklar kilo alımını kolaylaştırıyor , vermeyi zorlaştırıyor ama işin özünde hep yemek ve hareketsizlik var, bir yerlerde hata yaptığımız muhakkak, kendimi bilirim mesela karbonhidratı çok seviyorum ve haftada iki saat yürüme harici spor yapmıyorum. Hazır ve şekerli içecekleri tüketmiyorum ama çayımı şekerli içerim gibi... Kendinizle yüzleşmeniz lazım bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…