- Konu Sahibi lotuscicegii
-
Annelıkle kılonun bagını cozemedım?enim gibi bir annesi olduğu için kendimi suçluyorum.
Evet inanınki çok şey denedim bu öyle gelişi güzel herşeyi denedim cümlesi değil keşke öyle olsa. Doktor bile artık metabolizma durduğu için kendi kendine verebilmen çok zor dediKimse sağlıksız biriyle eş olmak istemez tabi bu sizin suçunuz değil tedavisi neyse olun olumsuz düşünmeyin.ameliyatsız verme konusunda sıfırı tükettiğinizden emin misiniz?gerekirse birkaç doktora gidin.kilolar sizin günlük hayatınızıda etkiliyordur eşiniz ve çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmek açısındanda önemli.
Yaşm tarzım aslında çok normal baktığınızda. Abur cubur yemem cipstir koladır sevmem tüketmem pilav makarna çok yemem iş yerinde çıkarsa bile almam yada bulgur türevi tüketirim. Haftada ölçülü kırmızı et bakliyat sebze tüketiriz ailecek. Yani ben bunları anlattığımda nasıl veremiyorsun yaa diye tepkiler alıyorum. Porsiyonlarımda öyle çok büyük değildir. Diyetisyene gidip anlatıyorum benim sana daha fazla katacak birşeyim yok dedi inanınki. Bu arada anne tarafımda baba tarafımda bütün sülale kilolu ve şeker hastası. Ben çok küçük yaşta diyabet tanısı aldım. Çok zayıftım. Zamanla daha başka hastalıklar çıktı troidler bozuldu o oldu bu oldu derken artık toparlayamıyorum…Zor bir durum ancak şu var ki çevremde ameliyat olanların çoğu zamanla eski kilolarına dönüyorlar, yaşam tarzı değişmeden kilo verilmiyor maalesef. Uzun ve sabırlı bir programla bazı şeyleri düzeltmek mümkün özellikle tip 2 diyabette yaşam tarzı değişikliği olumlu sonuç veriyor. Hayatınızda değişiklik yapma iradeniz varsa bu riski alın derim. Eşinize gelince böyle görmüş, sevmiş şimdi beğenmemezlik ediyorsa çok şey derim de akşam akşam edebimiz bozulmasın... Sağlığınızla ilgilenin bırakın ne hali varsa görsün
Çok mantıksız gelse de kısır bir döngü bu. Hastalıklar kiloya, kilo hastalıklara sebep oluyorBenim anlamadigim: Kilo almaniz saglik sorunlardan kaynaklaniyorsa mide kücültmenin ne faydasi olacak? Yani bu mide ameliyatlar yenilen yemegi azaltmak icin degil mi?
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz içinÖncelikle geçmiş olsun. Siz sagliksiz ve çirkin bir anne değilsiniz.Kilolu olmak çirkin olmak değildir. Hastalık ise yarın sağlıklı bir insan da hasta olabilir. Bunu bir suç gibi görmeyin.
Sizin yerinizde olsam bir kaç doktor daha araştırıp ameliyat olurdum. çevremde ameliyatla zayiflayanlar vs oldu. Hep eksi tarafları görmüşsünüz.Artilari da cok. Rabbim yardımcınız olsun
Teşekkür ederim akupunktur seneler önce öğrenciyken denemiştim diğerini araştırayım duymadım hiçGeçmiş olsun. Bir kısır döngüdesiniz. Hastalıklarınızdan dolayı kilo alıyor kilo aldıkça hastalıklarınız artıyor maalesef. Elbette diyet spor vb herşeyi denemişsinizdir. Akupunktur denediniz mi? Ya da biorezanans? Arkadaşlarımdan deneyip faydasını gören çok gazla kişi oldu. Ameliyatla ilgili kuşkularınız korkularınız var ise alternatif tıp deneyebilirsiniz. Siz çirkin bir kadın değilsiniz, metabolizma ve hastalıklardan dolayı böyle. Lütfen kendinize yüklenmeyin. Önce moraliniz yerinde olsun sonra karar verin.
Sayamadım kaç kez yaptığımı hatta kendimi bildim bileli. Sürekli verdim sonra daha fazla aldım. Vücudum sarktı hiç sıkı değil sporla bile toparlanmıyor artık ve al ver al ver metabolizma iyice çöktüKaç kez diyet yaptınız?diyetlerle hiç kg veremediniz mi yoksa verip sonra fazlasıyla mı aldınız?Bende sürekli kg problemi yaşıyorum bazı kronik hastalıklarımda var, zamanında çok güzel kglarda verdim ama diyeti bırakınca fazlasıyla aldım.malesef diyetler yeme psikolojimizi değiştirmiyor bu yüzden de verilen kg lar kalıcı olmuyor. O yüzden sürekli al ver döngüsü oluyor.öncelikle neden yediğinizi çözmeniz lazım.sonrada iyi bir yeme düzeni kurmanız.ameliyat oluncada az yiyorsunuz daha hızlı kilo veriliyor ama sonrasında ne olur bilemiyorum.yalnız psikolojik olarak hazır olmayanlarda ameliyatta sıkıntı.biri oldu tanıdığım ama öyle böyle yemezdi, yemek yemekten aşırı keyif alırdı, şimdi çok zayıfladı ama çok mutsuz ve çökkün.1 yılı geçmesine rağmen normal porsiyonlarda yiyemiyor.kişiye göre değişir durum
Metabolizmanın durması demek ölmek demek, bu metabolizmam yavaş olayına sığınmak bizim yaptığımız bir hata.tabiki büyüme çağındaki bir çocuğun metabolizma hızı ile 30 yaşını geçmiş bir insanın hızı aynı olamaz.büyüme olayı var işin içinde, çocukları durduramazsınız mesela oturmazlar gibi. Bende kg problemi yaşamış ve hala yaşayan biri olarak bu bahaneleri çok iyi biliyorum, hastalık demeyin bende de reaktif hipoglisemi ve insülin direnci varEvet inanınki çok şey denedim bu öyle gelişi güzel herşeyi denedim cümlesi değil keşke öyle olsa. Doktor bile artık metabolizma durduğu için kendi kendine verebilmen çok zor dedi
Yediklerinizi not aliyor musunuz porsiyonlariyla birlikte? Belki gozden kacan bir seyler vardir.Yaşm tarzım aslında çok normal baktığınızda. Abur cubur yemem cipstir koladır sevmem tüketmem pilav makarna çok yemem iş yerinde çıkarsa bile almam yada bulgur türevi tüketirim. Haftada ölçülü kırmızı et bakliyat sebze tüketiriz ailecek. Yani ben bunları anlattığımda nasıl veremiyorsun yaa diye tepkiler alıyorum. Porsiyonlarımda öyle çok büyük değildir. Diyetisyene gidip anlatıyorum benim sana daha fazla katacak birşeyim yok dedi inanınki. Bu arada anne tarafımda baba tarafımda bütün sülale kilolu ve şeker hastası. Ben çok küçük yaşta diyabet tanısı aldım. Çok zayıftım. Zamanla daha başka hastalıklar çıktı troidler bozuldu o oldu bu oldu derken artık toparlayamıyorum…
Yani aslında kg verebiliyorsun, ama hayat tarzı haline gelmediğinden alıyorsun kg yu.Instada diyetisyen nazlı yüksel var psikolog diyetisyen, oda bu durumu anlatıyor.neden yediğini bulmazsan vermenin bir anlamı yok çünkü geri alıyorsun. Ben mesela sinirliyken yerim,stresliyken yerim ama bunu farkedince sormaya başlıyor insan, ben şu an ne istiyorum gerçekten yemek mi? Mutlaka bir yerde bir hatan var mesela çok kısıtlayıp saldırmak olabilir, yediğin birşeyi yerken kendini kötü hissedip birdaha hiç yemiycem deyip o an yiyeceğinden fazla yemek ve herseferinde bunu yapmak gibi, sofrada yemeyip kimse görmeden gizli yemek yada mutfağa girip çıktıkça 1 lokma deyip yemek gibi.Ben bu kadını okudukça çok şey öğrendim hatta başka bir konuda başka bir arkadaş yazmıştı ismini ordan takibe başladım.Ama anlatılanı doğru anlamakta önemli tabiSayamadım kaç kez yaptığımı hatta kendimi bildim bileli. Sürekli verdim sonra daha fazla aldım. Vücudum sarktı hiç sıkı değil sporla bile toparlanmıyor artık ve al ver al ver metabolizma iyice çöktü
Aynen dediğiniz gibi yaşam tarzım, yaşım 45, şekerim ve tiroidim yok, paketli gıda yemem, şekerli içecek tüketmem lakin 82 kiloyumYaşm tarzım aslında çok normal baktığınızda. Abur cubur yemem cipstir koladır sevmem tüketmem pilav makarna çok yemem iş yerinde çıkarsa bile almam yada bulgur türevi tüketirim. Haftada ölçülü kırmızı et bakliyat sebze tüketiriz ailecek. Yani ben bunları anlattığımda nasıl veremiyorsun yaa diye tepkiler alıyorum. Porsiyonlarımda öyle çok büyük değildir. Diyetisyene gidip anlatıyorum benim sana daha fazla katacak birşeyim yok dedi inanınki. Bu arada anne tarafımda baba tarafımda bütün sülale kilolu ve şeker hastası. Ben çok küçük yaşta diyabet tanısı aldım. Çok zayıftım. Zamanla daha başka hastalıklar çıktı troidler bozuldu o oldu bu oldu derken artık toparlayamıyorum…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?