Karar vermemde yardımcı olur musunuz?

Kimse sormamış ben sorayım kaç kg sınız? Yani ameliyata değecek bir noktada mısınız onun için soruyorum. Bir de benim bir arkadaşım 1 yıl önce ameliyat oldu 30 kg verdi. Ama bunun 12 kg ını ameliyattan önce diyetle verdirdiler o şekilde yapılıyor diye biliyorum. Yani bedeni o "sağlıklı yeme" işine alıştırıyorlar öncelikle, ki bu önemli çünkü ameliyattan sonra fazla veya sağlıksız yemenin çok ciddi riskleri var konu sadece kilo vermekle ilgili olmuyor ameliyat sonrası bunu biliyorsunuzdur büyük ihtimalle. Benim arkadaşım da aynı sizin gibi yıllarca diyet yapıp bırakıp verdiklerini fazlasıyla ala ala 98 kg civarına kadar çıkmıştı. Ve kendisi çok yemediğini söyleyen biriydi (ama çok yiyordu farkında değildi). Su içsem yarıyor diyordu ve kendini buna inandırmıştı ama işin aslı öyle değildi. Birlikte geçirdiğimiz bir günde ne kadar yediğini zaten gözlemleyebiliyordum baya çok yiyordu işin aslı. Ve söylenildiğinde de sadece o güne özel olduğunu falan söylüyordu (ama gerçekte öyle değildi) Bir kere normalde çok yemeyen insan, ara sıra da olsa çok yiyemez, yerse rahatsız olur kusar vs. mesela onun yediğini ben yesem kusarım ya da yataklara falan düşerim öğün sonrası. Öncelikle bu az yiyorum/hiç yemiyorum düşüncesinden bi uzaklaşmalısınız bence, bazı şeyleri kabullenmeniz gerekiyor. Sorunu çözebilmek için sorunu kabullenerek işe başlayın.

Merhaba
Yakın zamanda eşimin arkadaşı oldu tüp mide ameliyatı, şimdi maşallah baya süzülmüş. Ki daha toparlanması sürer baya.
Ben olun veya olmayın diye tavsiye veremem elbette.Örnek olarak onu gösterebilirim.
Bence insan ameliyat sonrası da düzenli ve doğru beslenme tarzını yakalarsa bir daha kilo almaz diye düşünüyorum.
Gluten hassasiyetiniz var mı? O da sebep olabilir bu sıkıntılara.

Bu erkeklerin ne istediği belli değil ki.kendileri sanki biskolata erkeği
Bende kendimi bildim bileli zayıfım 50 kiloyu geçmedim . Erkek arkadaşım bazen söyler kilo al diye , göbeğim biraz çıkınca da göbeğin çıkmış der Kilolu arkadaşlarımı görünce sende dikkat et öyle olma der .

Bakış açınız çok güzel çok teşekkür ederim

Evet geri dönüşü olmayan bir yol bu yüzden karar vermek çok zor

Teşekkür ederim yorumunuz için. Yeşillik çok severim maydonoz limon yeşilçay bunlar rutinim artık. Doktorum uzun süre sağlıklı beslendiğim içim metabolizmamın kendini durduğunu söyledi çünkü komik gelebilir ama az besleniyormuşum

Bende en çok bundan korkuyorum sonrasında pişman olmaktan. Zaten hali hazırda anksiyetem var. İlaç kullanıyorum buda kilo vermemi çok zorlaştırıyormuş ilacı bırakmak içinde henüz hazır değilim

Teşekkür ederim siz geri verebildiniz mi peki? Ben istanbuldayım. Doktor ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama bu ameliyatları neredeyse ilk yapmaya başlayan doktorlardan biri. Marmara eğitim hastanesinde ömer be. Beni en çok korkutan kısım ameliyat sonrası sıkıntılar ve duygu durumum. Ama diyabeti yenebilmek benim için şu hayatta en önemli adım olacak

Psikolojik açıdan yazmıştım onu :) böyle oldukça mutsuzum kendimi suçluyorum başarısızım diye. Sonuçta her çocuğun mutlu bir annesi olmalı ve ben böyle ilaçlara bağımlı hasta bir annesi olmasını istemiyorum üzülüyorum

Vala bacim Ot yersen zayiflarsin evet cok zor ama o kdr lezzetli yemek dururken vs vs lakin hastalik bile iyi beslenme ile çözülüyor temiz beslenirsen ne kilo kalir ne diyabet
birde gül sirkesini cok övuyorlar bu ara
Ot yiyorum zaten:) diyabet hastalarının sürekli karbonhidrat yeme lüksü mü var?

Reactions: Cac
İşte sıkıntı benim veremiyor olmam. Bilmiyorum yazdıklarım bahane gibi mi geliyor? :) bu arada işim o kadar hareketli bir iş ki sürekli ayakta ve yoğunum. Gece nöbetlerimde tekim. Gün sonunda en az 14 15 bin adım atmış oluyorum ki bu sadece adımlarım :) suyu çok severim şeker hiç tüketmem. Sebze yemekleri ve beyaz et tüketirim balık haftada bir iki. Vitamin desteklerimi hiç unutmam. Diyetisyen bile sen yapılacak herşeyi yapıyorsun benim sana katabilecek birşeyim yok dedi:) sürekli kilo alıp vermek ve yaşımda artık 32 olduğundan iyice yavaşladı. Ekstra kullandığım ilaçlarda yavaşlatıyor bu arada

Şuan aşamadığım tek konu abimin ve babamın ay nı yıl içinde ani kayıbı… yani büyük bir stres var üstümde aslında. Bu da etkili olabilirmiş bilmiyorum. Psikolojik destek alıyorum daha zamana ihtiyacın var diyor doktor. Üstümdeki sorumlulukları kaldıramıyorum ne zaman toparlanırım onu bile bilmiyorum

98 civarıyım boyum 158

selam canım ameliyattan ziyade daha kolay bir yöntem tavsiye etmeye geldim.

1 aydan fazladır ( 1 ay 10 gün falan) aralıklı oruç yapıyorum. 70,1 den 61,5 düştüm bu süreçte tatlı yedim çikolata hamburger vs. yedim çok kaçamak yaptım. spor yapmıyorum ama ayda 2 defa yüzmeye gitmeye çalışırım o da keyfi.

aralıklı orucu araştır gruplar var facede onlara katıl orada ki başarı hikayeleri gör hepsi gerçek insanlar gerçek hikayeler. kilom seninkiyle aynı değildir ama orada 100 kilo üstü çok insan var ve başarmış insanlar.

aralıklı orucu kesinlikle araştırmanı tavsiye ederim. uygulaması en basit kilo verme yöntemi

Merhaba ben 55kg verdim30 geri aldım halen öyle 3 aşağı 5 yukarı devam kilolar midem halen ameliyattan öncesi kadar büyük değil bunu biliyorum ama 1 porsiyonda yiyebiliyorum hareketsiz ofis ortamı da olunca aldım haliyle
Ömer beyi bilmiyorum ilk zamanlardaki doktoralrı bilirim şuan nerdeyse tüm Genel Cerrahlar yapıyor
İnanın ameliyat kişiden kişiye göre çok değişiyor çok korkarak giripte korktuğum kadar değilmiş diyeni de çok duydum birde bn 11 sene önce hemde devlet hastanesinde oldum şimdi çok daha iyi imkan lana ameliyat malzemesi bilgi herşey vs..
bnm şansım Koray Tekin gibi bi hocaya ameliyat olmaktı maalesef ben sonrasında değerlendiremedim yoksa mükemmel bir hekim kendisi

Hiç bir cocuk annesini çirkin bulmaz böyle yapıp kendini sakin üzme.
Eşin ayıp etmiş ama şöyle düşün el oğlu de geç. Sende sana nasılsa öyle ol .
Anneniz haklı ufak risk te olsa kötü bir durum.
Aidin salihin öğrencileri var diplomalı Dr lar , isyerleri var. Mutlaka araştırıp beslenme şeklinden değişim yapıyorlar. Hastalıkların geçip gidiyor Allahin izniyle. Ve belli aralıklarla tahlil yapıp kontrol altına alabiliyorlar.
Ölümden başka herseyin çaresi var . Sen kendine inan umudunu kaybetme çabala araştir . Hersey olur.
Lütfen eşini takma kafana üzülme. Kızının herseyisin kendini boşuna yipratiyorsun.
Bu arada başın sağolsun.
Bence sen çok güzel kalpli, güzel yüzlü, harika bir anne , hoşgörülü bir eşsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…