- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
- Konu Sahibi lotuscicegii
-
Kimse sormamış ben sorayım kaç kg sınız? Yani ameliyata değecek bir noktada mısınız onun için soruyorum. Bir de benim bir arkadaşım 1 yıl önce ameliyat oldu 30 kg verdi. Ama bunun 12 kg ını ameliyattan önce diyetle verdirdiler o şekilde yapılıyor diye biliyorum. Yani bedeni o "sağlıklı yeme" işine alıştırıyorlar öncelikle, ki bu önemli çünkü ameliyattan sonra fazla veya sağlıksız yemenin çok ciddi riskleri var konu sadece kilo vermekle ilgili olmuyor ameliyat sonrası bunu biliyorsunuzdur büyük ihtimalle. Benim arkadaşım da aynı sizin gibi yıllarca diyet yapıp bırakıp verdiklerini fazlasıyla ala ala 98 kg civarına kadar çıkmıştı. Ve kendisi çok yemediğini söyleyen biriydi (ama çok yiyordu farkında değildi). Su içsem yarıyor diyordu ve kendini buna inandırmıştı ama işin aslı öyle değildi. Birlikte geçirdiğimiz bir günde ne kadar yediğini zaten gözlemleyebiliyordum baya çok yiyordu işin aslı. Ve söylenildiğinde de sadece o güne özel olduğunu falan söylüyordu (ama gerçekte öyle değildi) Bir kere normalde çok yemeyen insan, ara sıra da olsa çok yiyemez, yerse rahatsız olur kusar vs. mesela onun yediğini ben yesem kusarım ya da yataklara falan düşerim öğün sonrası. Öncelikle bu az yiyorum/hiç yemiyorum düşüncesinden bi uzaklaşmalısınız bence, bazı şeyleri kabullenmeniz gerekiyor. Sorunu çözebilmek için sorunu kabullenerek işe başlayın.Kendimi bildim bileli kilolu bir insan oldum hep. Bunun dezavantajları hep karşıma çıktı. Gerek sosyal ortamda gerek iş hayatında hep ezildim. Kilo alımım tamamen genetik ve fizyolojik kronik hastalıklarımdqn kaynaklı. Geçtiğimiz kasım ayında doktor hem diyabeti dengelemek için hemde kilo vermem için bir çeşit zayıflama iğnesi vermişti ama o da bende işe yaramadı. Ve cerrrahi önerdi. Artık kendi kendine zayıflaman çok zor bir ihtimal dedi.
Sorun ne diyecekseniz ameliyatın risklerinden çok korkuyorum. Kısa vadede kaçak, emboli, %2 bile olsa ölüm riski vs var. Uzun vadede ise mide ters dönebiliyormuş veya daralma olabiliyormuş (bunun tedavisi yok denecek kadar zormuş). Kısaca korkuyorum. Çok korkuyorum hatta. Kendi kendime diyet spor neler neler denedim ama yok metabolizmam sıfıra yakın olmuyor. Troid, diyabet ve ekstra kalp rahatsızlığım var. Kilom artık bu rahatsızlıklarımı da zorluyor.
Doktor bu ameliyatla diyabetin tedavi olabileceğini söyledi. Ama bundan beş veya altı sene önce ameliyat olup tekrar kilo aldığını veya kilo almasa da diyabetin geri geldiğini söylüyorlar.
Ameliyatın eksi yönleri var. Artı yönleri ise dediğim gibi hastalıklarıma olumlu etki etmesi durumu da var. Küçük bir oğlum var. 3 yaşında. Onu düşünüyorum ona bakıp bakıp üzülüyorum. Benim gibi bir annesi olduğu için kendimi suçluyorum. Sağlıksız kilolu çirkin bir annesi var. Beni o seçmedi. Ama ben %2 lik bi ihtimal dahi olsa onu hayatta yalnız bırakma ihtimalini göze alamıyorum. Bu şekilde de bir yere varacağım yok. Kendimi çaresiz hissediyorum….
Bu arada eşim ameliyat olmamı istiyor ama annem istemiyor. Yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Bu yüzden korkuyor. Bir yandan eşim olmasanda olur ben seni böyle gördüm sevdim demiyor ona içerliyorum. Zayıf biriyle olmak istiyor belliki…
Bu erkeklerin ne istediği belli değil ki.kendileri sanki biskolata erkeğiAnnelıkle kılonun bagını cozemedım?
Kendımı bıldım bılelı zayıfım 52 nın uzerıne bı tek dogumda cıktım yanı.
Saglık acısından evet onemlı ama onun dısında ben bı artısını gormedım hayatımda:)
Yanı zayıf oluınca gulluk gulıstanlık olmuyor hayat:)
Benım esım de dogumdan sonra barı son 10 kıloyu verme boyle kal demıstı gfklgklglk
Elımde olmadan verdım uzgunum,gıdıp balık etlı bırısını bulabılır cok ıstıyorsa.
Erkekler bu konuda cok ayarsız.Kendılerıne bakmadan konusuyıorlar genelde.
Bakış açınız çok güzel çok teşekkür ederimOncelikle çocuk annesini çirkin bulmaz.
Yani annesini mukayase etmez,karşılıksız olarak sevgi bekler sadece.
Zaten güveni ve sevgiyi ilk etapda aileden alır.
Bence cocuklarinizi seviyorsunuz,o yüzden bunu geçtik.
Ben de ameliyat olmayın derim.
Kocanizi da çok dert etmeyin,zayıf kadınlar kendisi için sıraya girmediler.
Mühim olan kilo değil,güven duygusu. Eşinizle konuştuğunuz vakit anlayacaktır.
Yani kilolu bir kadinsam ; ancak bu benim kocamla birliktelik kurmamda,ev işleri yapmamda,çocuklara bakmamda,evimi cekip cevirmemde engel teşkil etmiyorsa zayıf bir kadından farkım yok ki.
Sağlık önemli ancak eksik hissetmene gerek yok derim.
Evet geri dönüşü olmayan bir yol bu yüzden karar vermek çok zorAmeliyat olan kişiler yaklaşık 1 yıl gibi bir sürede zayıflamış oluyorlar yani hop diyip tüm beden incelmiyor.
Sizi öyle zorlu bir süreç bekliyor ki inanın bana günde 1 saat spor salonunda spor yapmaktan,dşyetisyenin verdigi beslenme düzenini uygulamak kadar kolay degil.
4 ayda 20 kilo vermiş biri olarak rahatlıkla sizi anlıyorum lütfen ama lütfen dönüşü olmayan riskli şeyleri yapmayın.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Yeşillik çok severim maydonoz limon yeşilçay bunlar rutinim artık. Doktorum uzun süre sağlıklı beslendiğim içim metabolizmamın kendini durduğunu söyledi çünkü komik gelebilir ama az besleniyormuşumÇok geçmiş olsun, ameliyat için bir şey diyemem zira hem mide küçültme ameliyatlarıyla ilgili bilgim yok hem de en basit cerrahi işlemin bile komplikasyon riski vardır o yüzden yönlendirmek istemem lakin bazı genetik yatkınlıklardan kurtulma şansımız var, arkadaşlar da yazmışlar beslenme alışkanlıklarınızı yaşam tarzınızı gözden geçirin, bir şeyleri eksik veya yanlış yapıyor olabilirsiniz, sağlık durumunuza uygun bir spor yapın mesela tempolu yürüyüş gibi, belki de pilates hangisi sağlık durumunuzu riske atmayacaksa, su hayat kaynağınız olsun, maydanoz ve limon şayet sağlık durumunuza uygun besinlerse haftada birkaç defa tüketin zira maydanoz hem vitamin deposudur(A, C, K vitaminleri bakımından zengindir) hem ödem söktürücüdür, diyabeti kontrol altına almaya yardımı olur, bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkısı vardır, kilo sorunlarında diyet destekleyici özelliği mevcuttur, limon da keza vitamin kaynağı olması yanısıra yağ yakma özelliğine sahiptir, yalnız dediğim gibi sağlığınıza olumsuz etkisi olur mu olmaz mı doktorunuzdan bilgi almadan kullanmayın.
Yemek tabaklarınız büyükse daha küçük tabaklar kullanarak yemek yiyin, sabah kahvaltıları önemlidir asla geçiştirmeyin ihmal etmeyin kahvaltınızı doyurucu yapın ama öğle ve akşam yemeklerinde genelde herkes 3 çeşit yer, çeşidi azaltın salatayla desteklenmiş tek çeşit yemek yiyin.
Bende en çok bundan korkuyorum sonrasında pişman olmaktan. Zaten hali hazırda anksiyetem var. İlaç kullanıyorum buda kilo vermemi çok zorlaştırıyormuş ilacı bırakmak içinde henüz hazır değilimKan grubunuza uygun beslenmeyi denediniz mi?
Elbetye biryerlerde bir yanlış olabilir diyetinizde. Bir daha bir daha gözden geçirin. Korka korka ameliyat olursanız ameliyat sonrasi depresyona girme ihtimali var. Küçük yavrunuz da varmış. Ameliyat sonrası zorlanir misiniz? Bakacak baska biri var mi? Bilemedim. Eger şartsa tabi olunabilir ama kendiniz ikna edin önce. Ama yani 90 da cok değil ya. Ne bileyim. Bana mi öyle geliyor. Eşiniz belki sizin sağlık problemlerinizin iyilesmesini istiyordur. Zayıf kadınlari begense tercihini bu yönde kullanırdi. Böyle düşünüp kendinizi üzmeyin. Kaldı ki zayif kilolu ne fark eder. Evlilikle uyum çok daha önemli
Ayrıca yok çocuğuma acıyorum falan yazmışsınız. Yahu ne var acınacak ortadabirazcık kilolusunuz o kadar. Düzelir bu da bir şekilde. Azimle çıkış yolu arayın. Alkol varsa bırakın. Göbek yapıyor malum. Mizaca göre ve kan grubuna gore beslenme şekilleri var. Doktorunuza danışın belki bir fikir verir. Bir de kafanıza göre diyet yapmayın. Kronik rahatsizliklarım var diyorsunuz çünkü.
Rabbim şifa nasip etsin
Ise kendiniz üzmemekle baslayın 🖐
Teşekkür ederim siz geri verebildiniz mi peki? Ben istanbuldayım. Doktor ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama bu ameliyatları neredeyse ilk yapmaya başlayan doktorlardan biri. Marmara eğitim hastanesinde ömer be. Beni en çok korkutan kısım ameliyat sonrası sıkıntılar ve duygu durumum. Ama diyabeti yenebilmek benim için şu hayatta en önemli adım olacakEmin olun yazsam destan yazarım
Şuna da eminim KK da ilk mide küçültme ameliyatını olan benimdir 08/2011
bknz: Eski konularım
ameliyat öneri ile olunur veya olunmaz birşey değil kendiniz karar vereceksiniz araştıracaksınız
bnm size diyeceğim bu ameliyatı olup da hiç kilo verememiş insanda tanıdım ama 1000/1
kilo verip geri alanı da tanıdım biri ben :) oran olarak da 1000/250 kişi diyebilirim
hata bi araştırma yapılmış bu ameliyatı olup da tekrar kilo alan insanların bulunduğu bölge; Adana Antep Hatay ve Doğu bu bir dip not inşallah bu taraflarda da değilsinizdir ben Adanalıyım bu arada :)
Size vereceğim tavsiye illa ki ideal kilona iner ve muhakkak diyabetten kurtulursunuz
yalnız bu bir sihirli değnek değil
Örneğin ameliyat oldunuz ideal kilonuz 65 diyelim 60 a kadar düşün 65i de kendinize sınır koyun 65i gördüğünüz anda diyet yapın mide ufakken yapması çok daha kolay benden sonra olan tüm arkadaşlarıma dedim uygulayanlar halen zayıf :)
2. Önerim çok iyi bir hekim ekip hastane olsun
Ameliyat acılarını düşünmeyin sonuçta bugün bu ameliyatı olmazsanız yarın birgün hastalıklarınıza bağlı çok farklı ameliyatlar olabilirsiniz
acısı geçiyor kilo verdikçe mutluluğu kalıyor
tek önemli olan tekrar almamaya bakın
Psikolojik açıdan yazmıştım onu :) böyle oldukça mutsuzum kendimi suçluyorum başarısızım diye. Sonuçta her çocuğun mutlu bir annesi olmalı ve ben böyle ilaçlara bağımlı hasta bir annesi olmasını istemiyorum üzülüyorumAnnelıkle kılonun bagını cozemedım?
Kendımı bıldım bılelı zayıfım 52 nın uzerıne bı tek dogumda cıktım yanı.
Saglık acısından evet onemlı ama onun dısında ben bı artısını gormedım hayatımda:)
Yanı zayıf oluınca gulluk gulıstanlık olmuyor hayat:)
Benım esım de dogumdan sonra barı son 10 kıloyu verme boyle kal demıstı gfklgklglk
Elımde olmadan verdım uzgunum,gıdıp balık etlı bırısını bulabılır cok ıstıyorsa.
Erkekler bu konuda cok ayarsız.Kendılerıne bakmadan konusuyıorlar genelde.
Ot yiyorum zaten:) diyabet hastalarının sürekli karbonhidrat yeme lüksü mü var?Vala bacim Ot yersen zayiflarsin evet cok zor ama o kdr lezzetli yemek dururken vs vs lakin hastalik bile iyi beslenme ile çözülüyor temiz beslenirsen ne kilo kalir ne diyabet
birde gül sirkesini cok övuyorlar bu ara
İşte sıkıntı benim veremiyor olmam. Bilmiyorum yazdıklarım bahane gibi mi geliyor? :) bu arada işim o kadar hareketli bir iş ki sürekli ayakta ve yoğunum. Gece nöbetlerimde tekim. Gün sonunda en az 14 15 bin adım atmış oluyorum ki bu sadece adımlarım :) suyu çok severim şeker hiç tüketmem. Sebze yemekleri ve beyaz et tüketirim balık haftada bir iki. Vitamin desteklerimi hiç unutmam. Diyetisyen bile sen yapılacak herşeyi yapıyorsun benim sana katabilecek birşeyim yok dedi:) sürekli kilo alıp vermek ve yaşımda artık 32 olduğundan iyice yavaşladı. Ekstra kullandığım ilaçlarda yavaşlatıyor bu aradaMetabolizmanın durması demek ölmek demek, bu metabolizmam yavaş olayına sığınmak bizim yaptığımız bir hata.tabiki büyüme çağındaki bir çocuğun metabolizma hızı ile 30 yaşını geçmiş bir insanın hızı aynı olamaz.büyüme olayı var işin içinde, çocukları durduramazsınız mesela oturmazlar gibi. Bende kg problemi yaşamış ve hala yaşayan biri olarak bu bahaneleri çok iyi biliyorum, hastalık demeyin bende de reaktif hipoglisemi ve insülin direnci varbir yerden başlamak lazım.Önce bir bakın bakalım kg yu neden alıyorsunuz?Tespit edin, mesela ben akşam çok atıştırma yapıyordum çay yanına, artı karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum, hareketsizdim akşama kadar çalışıyorum diyordum ama o öyle olmuyor işte, hareket önemli.15 dk yürüyüşle başlarsınız sonra çoğaltırsınız. Her öğünde 1 dl ekmek yada benzeri zararlı yiyecek azaltırsınız gibi.Benimde metabolizmam çok yavaş derler ama dikkat edince gayet veriyorum kg bu işin kuralı basit sağlıklı yemek+hareket=ideal kilo bu kadar
Gerçekten mutlu musunuz?ben de aynı sorunlardan müzdariptim. ıkı yıl once gıttım tup mode amelıyatı oldum, keske cok cok daha once olsaymısım bosuna kendıme ezıyet etmısım.
Hemen bakıyorumeğer tüp mide ameliyatı olacaksanız instagram da berna mutlu aytekin var tüp mide ile kilo veren ancak ameliyat sonrası yaşam tarzını da değiştiren bi bakın hesabına belki işe yarar sizin için
Diyabetide tedavi ediyor ameliyat o yüzden direnç düşünce verilebiliyorGenetik ve fizyolojik hastalıklardan kaynaklanan bir duruma, az yenmesi için yapılan operasyon ne işe yarayacak?
Şuan aşamadığım tek konu abimin ve babamın ay nı yıl içinde ani kayıbı… yani büyük bir stres var üstümde aslında. Bu da etkili olabilirmiş bilmiyorum. Psikolojik destek alıyorum daha zamana ihtiyacın var diyor doktor. Üstümdeki sorumlulukları kaldıramıyorum ne zaman toparlanırım onu bile bilmiyorumAynen dediğiniz gibi yaşam tarzım, yaşım 45, şekerim ve tiroidim yok, paketli gıda yemem, şekerli içecek tüketmem lakin 82 kiloyumbu kilonun geldiği bir yer var mutlaka var, en yakın dostum ağır şeker hastası insülin kullanıyor, 225 mg tiroid ilacı da var ama kilosu 55 neden çünkü doğru besleniyor ve hareket ediyor. Önce kabullenmek lazım bazı hastalıklar kilo alımını kolaylaştırıyor , vermeyi zorlaştırıyor ama işin özünde hep yemek ve hareketsizlik var, bir yerlerde hata yaptığımız muhakkak, kendimi bilirim mesela karbonhidratı çok seviyorum ve haftada iki saat yürüme harici spor yapmıyorum. Hazır ve şekerli içecekleri tüketmiyorum ama çayımı şekerli içerim gibi... Kendinizle yüzleşmeniz lazım bence
98 civarıyım boyum 158Kimse sormamış ben sorayım kaç kg sınız? Yani ameliyata değecek bir noktada mısınız onun için soruyorum. Bir de benim bir arkadaşım 1 yıl önce ameliyat oldu 30 kg verdi. Ama bunun 12 kg ını ameliyattan önce diyetle verdirdiler o şekilde yapılıyor diye biliyorum. Yani bedeni o "sağlıklı yeme" işine alıştırıyorlar öncelikle, ki bu önemli çünkü ameliyattan sonra fazla veya sağlıksız yemenin çok ciddi riskleri var konu sadece kilo vermekle ilgili olmuyor ameliyat sonrası bunu biliyorsunuzdur büyük ihtimalle. Benim arkadaşım da aynı sizin gibi yıllarca diyet yapıp bırakıp verdiklerini fazlasıyla ala ala 98 kg civarına kadar çıkmıştı. Ve kendisi çok yemediğini söyleyen biriydi (ama çok yiyordu farkında değildi). Su içsem yarıyor diyordu ve kendini buna inandırmıştı ama işin aslı öyle değildi. Birlikte geçirdiğimiz bir günde ne kadar yediğini zaten gözlemleyebiliyordum baya çok yiyordu işin aslı. Ve söylenildiğinde de sadece o güne özel olduğunu falan söylüyordu (ama gerçekte öyle değildi) Bir kere normalde çok yemeyen insan, ara sıra da olsa çok yiyemez, yerse rahatsız olur kusar vs. mesela onun yediğini ben yesem kusarım ya da yataklara falan düşerim öğün sonrası. Öncelikle bu az yiyorum/hiç yemiyorum düşüncesinden bi uzaklaşmalısınız bence, bazı şeyleri kabullenmeniz gerekiyor. Sorunu çözebilmek için sorunu kabullenerek işe başlayın.
evet gerçekten ama gerçekten asırı memnunumGerçekten mutlu musunuz?
Merhaba ben 55kg verdim30 geri aldım halen öyle 3 aşağı 5 yukarı devam kilolar midem halen ameliyattan öncesi kadar büyük değil bunu biliyorum ama 1 porsiyonda yiyebiliyorum hareketsiz ofis ortamı da olunca aldım haliyleTeşekkür ederim siz geri verebildiniz mi peki? Ben istanbuldayım. Doktor ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama bu ameliyatları neredeyse ilk yapmaya başlayan doktorlardan biri. Marmara eğitim hastanesinde ömer be. Beni en çok korkutan kısım ameliyat sonrası sıkıntılar ve duygu durumum. Ama diyabeti yenebilmek benim için şu hayatta en önemli adım olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?