Kararimdan sonra , kocamin tavrı

Yok yok degistirse zaten dogru soylesin ki yolumu cizeyim. Insan ayni cizgide kalmiyorda bazi seylerin ne kadar hassas olabileceginden bahsediyorum ben. Bende diyorumki o zaman haftaya kocamin ustune kuma getiriyorum Fikrim degisti banane:))
Hayat görüşü, bakış açısı benim içinde evlilikte çok önemli bir konu.Evet bende bir süre bu değişimin hayatımıza nasıl yansıyacağını gözlemleyip, çok ciddi bir fark yaratacaksa yolları ayırma taraftarı olurum.Ama bunu böyle tripli olarak ortaya dökmem açıkçası.Yarın eşim gelip bir dine mensup olmaya karar verdiğini söylese evet eminim bende hayatımızda ne gibi fiili değişiklikler olacak kaygısına kapılıp, eşimle ortak noktalarımızın ne ölçüde farklılaştığını ve onunla artık devam edip edemeyeceğimi masaya yatırırım.

Eşinle zaten senede en az iki kez boşanma aşamasına gelmişsiniz...hatta birinde mahkemeye de basvurmussunuz.Esinin kaçıncı evliligisin anlayamadım ama adamın bir çocuğu babannede,bir çocuğu anneannede kaliyormus (umarım öz kardeşleri birbirinden ayirmamistir) eskort,eski sevgilileri aratma ,ekonomik şiddet,psikolojik şiddet sürekli zaten var. Evli kalmanın tek nedeninin ekonomik sebepler olduğunu defalarca konularında vurgulamissin.Bence su acilma/kapanma meselesini artık zihninden çıkarıp (zaten bir karar verip uygulamaya geçmişsin) hayatta kalma becerilerini geliştirsen...bir meslek kursuna devam edip ise girsen? Ne dersin?

Tabir koyayım koymasinada ortada bi cocuk var. Onuda etkiliyor bu konu, oyuzden biran önce tümüsün istiyorum
Eşinizi olgunluğa davet eden bir konuşma yapın öyleyse.
Çocukların yanında normal davranması gerektiğini, size saygısı olmadığı için aslında sizin daha kırgın olduğunuzu yine de çocukların yanında belli etmediğinizi, onun da böyle davranmak zorunda olduğunu açıklayın.

Hani deniyor ya esler birbirine diyor evlilik icinde daha dogrusu.. sen cok degistin.. evet herkes cok degisiyor gercekten.. iyi veya kotu anlamda..

Kocam haftaya din degistirse mesela ben bosarim onu.. her zaman ayni fikirde kalmak zorunda degilde.. bazi konular hassas

İyi de kimse zaten o konuya bir şey diyemez,mesela hassas olduğunuz bir konuda (konu sahibinin eşi gibi) eşinizle fikir ayrılığı yaşadığınızı ve bunun sizi etkileyeceğini düşünür yolları ayırırsınız.Çocuk gibi yemek yememek,aynı yatakta yatmamak nedir ? Resmen ''benim dediğimi yapacaksın'' saygısızlığı bu,insan her şeyden önce sevdiği kişinin fikrine değer verir sonunda ayrılık olsa bile.

Özgür zaten o konuda sıkıntı yok...
Ama fikirlerimiz aynı olmalı...
Evlilikte her konuda fikir birliği önemli
Her konuda ayni fikirde olmak sıkıcı degil mi oyle? Ne bilim farkli olacaksinki biraz arada tartis munazara et gerektiginde istisare et..cok uc noktalarda olmadiktan sonra farkliliklar hayata renk katar diyorum:)

Dogru zaten konu sahibinin kocasi sacma sapan bi adam sanirim. Acilmayi er gec yapacakti zaten konu sahibi cunku icinden gelmeyen birsey ve dayatmanin manasi yok. Konu sahibi esiyle konustu mu bu konuyu acaba yoksa bir gun kalktilar ve lak diye acildi mi?

Her konuda ayni fikirde olmak sıkıcı degil mi oyle? Ne bilim farkli olacaksinki biraz arada tartis munazara et gerektiginde istisare et..cok uc noktalarda olmadiktan sonra farkliliklar hayata renk katar diyorum:)
Farklılıklar hayata renk katar ama evlilikte farklılık bir durum...

Hani deniyor ya esler birbirine diyor evlilik icinde daha dogrusu.. sen cok degistin.. evet herkes cok degisiyor gercekten.. iyi veya kotu anlamda..
Şu dünyada değişmeyen tek şey 'değişim'
Hepimiz değişiyor,evriliyoruz ve bence bu,
kötü bir şey değil.

Sımdı esın haklı degıl ama su acıdan dusundum uzun sure kapalıydınız ve esınızın cevresıde boyle bılıyordu erkekler gururuna yedıremez boyle seylerı ha su var senı ne kadar onemsıyorsa esın sende onu o kadar onemser ve deger verırsın hakkında hayırlısı olsun. Sen ıcınden nasıl gelıyorsa oyle yap bende tesetturluyum. Ama hersey degıl sen ıyı ınsansan degısen bırsey olmayacak ıyı dusun bır daha gerı donmek ıstersende pek cıddı bulmazlar guvenırlıgın duser. Bızde uc ay acılıp bes ay kapanan var ama bıraz on yargı oluyor ıster ıstemez cunku radıkal bır karar ve bu kadar cok degıstırmek ıyı degıl her konuda.

Hep bahsederim ama bi komsum var:) ikiside farkli siyasi goruste mesela güller gibi geciniyolar:) ikisinide cok seviyorum
Biz de eşimle tamamen farklı siyasi gorusteyiz. Ardarda oyumuzu verdik..o kime verdiyse ben en yakın rakibine verdim Ama yaşam şekillerimiz çok farklı olsa olmazdı ,yurumezdi evliliğimiz.

Tekrar fikir değiştireceginizi düşünüyor olmasın? Belki tepkisi onadır. Tam emin olmadan mı tesettüre girdiniz?

Tabii hiçbir şey Eşinize haklı çıkarmaz. Sessiz kalın alışır

Bence oturun konuşun ve boşanmak isterse saygı duyacağınızı söyleyin. Sizin için en doğrusu bu gibi duruyor. Eş zaten aldatmaya meyilli imiş. İyice rezil olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…