- 20 Ağustos 2014
- 3.435
- 9.511
- 358
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Hayat görüşü, bakış açısı benim içinde evlilikte çok önemli bir konu.Evet bende bir süre bu değişimin hayatımıza nasıl yansıyacağını gözlemleyip, çok ciddi bir fark yaratacaksa yolları ayırma taraftarı olurum.Ama bunu böyle tripli olarak ortaya dökmem açıkçası.Yarın eşim gelip bir dine mensup olmaya karar verdiğini söylese evet eminim bende hayatımızda ne gibi fiili değişiklikler olacak kaygısına kapılıp, eşimle ortak noktalarımızın ne ölçüde farklılaştığını ve onunla artık devam edip edemeyeceğimi masaya yatırırım.Yok yok degistirse zaten dogru soylesin ki yolumu cizeyim. Insan ayni cizgide kalmiyorda bazi seylerin ne kadar hassas olabileceginden bahsediyorum ben. Bende diyorumki o zaman haftaya kocamin ustune kuma getiriyorumFikrim degisti banane:))
Özgür zaten o konuda sıkıntı yok...Hahaha yok bizde o kadar degil herkes ozgur o konuda:))
Eşinizi olgunluğa davet eden bir konuşma yapın öyleyse.Tabir koyayım koymasinada ortada bi cocuk var. Onuda etkiliyor bu konu, oyuzden biran önce tümüsün istiyorum
Hani deniyor ya esler birbirine diyor evlilik icinde daha dogrusu.. sen cok degistin.. evet herkes cok degisiyor gercekten.. iyi veya kotu anlamda..Hayat görüşü, bakış açısı benim içinde evlilikte çok önemli bir konu.Evet bende bir süre bu değişimin hayatımıza nasıl yansıyacağını gözlemleyip, çok ciddi bir fark yaratacaksa yolları ayırma taraftarı olurum.Ama bunu böyle tripli olarak ortaya dökmem açıkçası.Yarın eşim gelip bir dine mensup olmaya karar verdiğini söylese evet eminim bende hayatımızda ne gibi fiili değişiklikler olacak kaygısına kapılıp, eşimle ortak noktalarımızın ne ölçüde farklılaştığını ve onunla artık devam edip edemeyeceğimi masaya yatırırım.
Kocam haftaya din degistirse mesela ben bosarim onu.. her zaman ayni fikirde kalmak zorunda degilde.. bazi konular hassas
Her konuda ayni fikirde olmak sıkıcı degil mi oyle? Ne bilim farkli olacaksinki biraz arada tartis munazara et gerektiginde istisare et..cok uc noktalarda olmadiktan sonra farkliliklar hayata renk katar diyorum:)Özgür zaten o konuda sıkıntı yok...
Ama fikirlerimiz aynı olmalı...
Evlilikte her konuda fikir birliği önemli
Acıktım.bir süre kapali olmayı denedim yapamadim
Dogru zaten konu sahibinin kocasi sacma sapan bi adam sanirim. Acilmayi er gec yapacakti zaten konu sahibi cunku icinden gelmeyen birsey ve dayatmanin manasi yok. Konu sahibi esiyle konustu mu bu konuyu acaba yoksa bir gun kalktilar ve lak diye acildi mi?İyi de kimse zaten o konuya bir şey diyemez,mesela hassas olduğunuz bir konuda (konu sahibinin eşi gibi) eşinizle fikir ayrılığı yaşadığınızı ve bunun sizi etkileyeceğini düşünür yolları ayırırsınız.Çocuk gibi yemek yememek,aynı yatakta yatmamak nedir ? Resmen ''benim dediğimi yapacaksın'' saygısızlığı bu,insan her şeyden önce sevdiği kişinin fikrine değer verir sonunda ayrılık olsa bile.
Farklılıklar hayata renk katar ama evlilikte farklılık bir durum...Her konuda ayni fikirde olmak sıkıcı degil mi oyle? Ne bilim farkli olacaksinki biraz arada tartis munazara et gerektiginde istisare et..cok uc noktalarda olmadiktan sonra farkliliklar hayata renk katar diyorum:)
Şu dünyada değişmeyen tek şey 'değişim'Hani deniyor ya esler birbirine diyor evlilik icinde daha dogrusu.. sen cok degistin.. evet herkes cok degisiyor gercekten.. iyi veya kotu anlamda..
Hep bahsederim ama bi komsum var:) ikiside farkli siyasi goruste mesela güller gibi geciniyolar:) ikisinide cok seviyorumFarklılıklar hayata renk katar ama evlilikte farklılık bir durum...
Aynen cok dogru diyorsun ablam. Evliliklerdede cok uc noktada olmadikca bence guzel birsey.Şu dünyada değişmeyen tek şey 'değişim'
Hepimiz değişiyor,evriliyoruz ve bence bu,
kötü bir şey değil.
Biz de eşimle tamamen farklı siyasi gorusteyiz. Ardarda oyumuzu verdik..o kime verdiyse ben en yakın rakibine verdimHep bahsederim ama bi komsum var:) ikiside farkli siyasi goruste mesela güller gibi geciniyolar:) ikisinide cok seviyorum
Onlarda oyle demekki cok iyi anlasiyolar 40 yildirBiz de eşimle tamamen farklı siyasi gorusteyiz. Ardarda oyumuzu verdik..o kime verdiyse ben en yakın rakibine verdimAma yaşam şekillerimiz çok farklı olsa olmazdı ,yurumezdi evliliğimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?