Kararlı bi güne merhabaa !

usengecbayan

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
83
3
13
Hatay
Merhabalaaar :3: Hoşgeldinizzz :)

Daha önce hiç böyle bir diyet günlüğü yazmayı düşünmemiştim. Ama başka türlü kendimi motive edemiyorum ve diyetimi hemen bozuyorum. Bu yüzden her gün düzenli yazarsam diyet yapmak uygulamak daha kolay olur diye düşündüm. :21:

Kendimden de bahsetmek istiyorum 21 yaşındayım, 1.62 boyum var ama 88 kiloyum :14::14::14::14::14: Bu nedenle çok mutsuzum. Kilolar insanın hayatından karakterine her şeyini değiştiriyor bence :( Hayatım boyunca hep kilolu değildim ama her geçen yıl daha çok kilo alıyorum geçen yıl 75 ondan onceki yıl 66larda iken bu yıl 88 olmuşum. :14::14: Yaniii kendimi frenleyemiyorum. Ama yanlış anlaşılmasın frenleyemememin sebebi kesinlikle diyeti veya beslenmeyi bilmemem değil diyetler konusunda bilmediğim yok, vücudumunda neye ne tepki verdiğini biliyorum fakat hep uygulama da zorluk yaşıyorum . Her neyse bugünden itibaren uygulayamıyorum demeyeceğim. İlk dün başladım ve aslında hiç zorlanmadım. Aslında ben kendime inanmayarak kendimi zorluyormuşum.

Diyete başlama günüm dün yani : 04.08.2014
Başlama kilom: 88.3
Hedef kilom: 65
Uygulama sürem: Ayda 3-4 kilo arası vereceğimi düşünüyorum bu nedenle Ocak ayında 65 olamasam bile 60lı bir kiloda olacağım diye düşünüyorum.

Diyet yaptığım söylenemez yalnızca sağlıklı şekilde yemek yiyerek kilomu kaybetmeyi planlıyorum.

Şimdi neler yapacağımm ;

• Günde en az 1.5 litre su içeceğim.Ki bu konuda hiç zorlanmam suyu çok seviyorum.
  • En az 45 dk yürüyüş yapacağım veya da spor . Fakat bunları değiştirerek yapacağım ki usanmayayım.
  • Şekerli bir şey yememeyi düşünüyorum yani şeker dediysem meyveler buna dahil değil. yalnız kahvaltıdaki çayıma şeker atmak istiyorum sonraki öğünlerde şeker yok :19:
  • Kendime çiğ sebze yemeyi serbest bıraktım çünkü acıkınca gözümün dönmesini istemiyorum :9:
  • Akşam da 6dan sonra yemek yemeyi düşünmüyorum, ama ilk zamanlarımda vazgeçmemek için gece acıkırsam bir bardak süt içmeyi düşünüyorum.
  • Her pazartesi tartılacağım.
  • Yeşilçay ve türk kahvesi sık tüketilmelii...

Her gün yeni bir şey aklıma gelirse burada yeni kurallarımı yazıp güncellemeyi düşünüyorum. :54:

Son düzenleme:
Dünkü yediklerim şunlardı.

Kahvaltıda 2 dilim ekmek (dilimler normalden minikti), bi kibrit kutusu sürülebilen lor peynir(bu peynir yağsız), 2 çay bardağı birer şekerli çay :) zaten sabahları canım hiç kahvaltı yapmak istemiyor.
Öğlene kadar da suyumu içtim acıkınca 5 tane kara erik yedim.
Öğle yemeğinde de bir kase soğuk yoğurt çorbası içtim (bilmeyenler için yoğurtlu buğdaylı nohutlu bir çorba)
ara öğün olarak şekersiz türk kahvesi içtim ama sütlü kahve fincanında :17:
Akşam da 6 gibi 1 bardak ayran,bir tane karnıyarık ve 2 kaşık pirinç pilavı yedim.

Günlük su limitimi doldurdum. Ama spor ya da yürüyüş yapmadımm :19:
Bugun yapacağım :)

Merhaba canım. Sende kendimi gördüm :) Umarım başarırsın, kararlılığın devam eder.
Ben 67yim şuanda, hedefim 55. 4 aydır dediğin gibi sağlıklı beslenerek 23 kilo verdim.
Sana bir kaç önerim var, gerçi biliyosundur ama :) Çok fazla kısmadan kendini yormadan kilo vereceksin anladığım kadarıyla. Ama pilav veya makarna yiyeceksen akşam yemeğinde değil de öğle yemeğinde ye. Bir de spor veya yürüyüşe çıkmadan yarım saat önce yeşilçay içersen daha çok verim alırsın:)
Ve yoğurdu kesinlikle öğünlerinden eksik etme :)
Ben de şuanda günlük tutarak kalan kilolarımı vermeye çalışıyorum. Umarım başarırız :32:

Evde yalnız kalınca dayanmak gittikçe zorlaşıyor. Ama hala gayet iyi gidiyorum. Aklıma deli deli fikirler gelmiyor değil :52: Hala gözüm dönmedi sıkıntıdan hemen yiyecek bir şeylere saldırırım normalde :)

Bugun yediklerimden bahsedeceğim

Kahvaltıda 1 yumurta ve 2 minik dilim ekmek yedim 2 cay bardağı şekerli çay içtim
Ara öğünde bi tabak karpuz yedim ama tabağım abartılı bir şey değildi. :21:
Öğlen dünden kalan karnıyarıktan ve 2 kaşık pilav yedim.
Ara öğün yapmadım ayrıca akşam yemeğine de balık düşündüm ama bakalım yazarım

Merhaba canım. Sende kendimi gördüm :) Umarım başarırsın, kararlılığın devam eder.
Ben 67yim şuanda, hedefim 55. 4 aydır dediğin gibi sağlıklı beslenerek 23 kilo verdim.
Sana bir kaç önerim var, gerçi biliyosundur ama :) Çok fazla kısmadan kendini yormadan kilo vereceksin anladığım kadarıyla. Ama pilav veya makarna yiyeceksen akşam yemeğinde değil de öğle yemeğinde ye. Bir de spor veya yürüyüşe çıkmadan yarım saat önce yeşilçay içersen daha çok verim alırsın:)
Ve yoğurdu kesinlikle öğünlerinden eksik etme :)
Ben de şuanda günlük tutarak kalan kilolarımı vermeye çalışıyorum. Umarım başarırız :32:

ahh yazmana çok sevindim.. Maşallah ne güzel vermişsin inşallah hedefine ulaşırsın ve inşallah bende senin gibi azimle devam edebilirim :)
Dediklerini dikkate alacağım o zaman :) yoğurt zaten bir vazgeçilmez :21: Pilav ve ekmek de öğlene alındı bile buguuun :):16:
Yeşilçayın işime yarayacağını bilmiyordum en kısa zamanda alıp onu da içmeye başlayayım o halde.. Teşekkürler fikirlerin için :16:

ahh yazmana çok sevindim.. Maşallah ne güzel vermişsin inşallah hedefine ulaşırsın ve inşallah bende senin gibi azimle devam edebilirim :)
Dediklerini dikkate alacağım o zaman :) yoğurt zaten bir vazgeçilmez :21: Pilav ve ekmek de öğlene alındı bile buguuun :):16:
Yeşilçayın işime yarayacağını bilmiyordum en kısa zamanda alıp onu da içmeye başlayayım o halde.. Teşekkürler fikirlerin için :16:

Önemli değil canımm:) Yararlı olacaksa ne mutlu. Arada bir öğünlerine bakıp fikirlerimi söylerim. Çünkü 4 ayda çok şey keşfettim kilo verimini hızlandırmak için:D Bence buraya yazarak kilo verme işi çok mantıklı, çünkü insan kendini sorumlu hissediyor. Benim günlük açmakta 2 amacım vardı, birincisi başkalarını da tecrübelerimle motive etmek ( çünkü bende yaşadım o kadar kilodan sonra insan umudunu kesip amaan veremicem zaten deyip yemeye devam ediyor :) ) ikincisi de kalan kilolarımı verebilmek için bir mecburiyet hissetmek.

Bu arada ben de 20 yaşındayım ve boyum 163 falan:)

Önemli değil canımm:) Yararlı olacaksa ne mutlu. Arada bir öğünlerine bakıp fikirlerimi söylerim. Çünkü 4 ayda çok şey keşfettim kilo verimini hızlandırmak için:D Bence buraya yazarak kilo verme işi çok mantıklı, çünkü insan kendini sorumlu hissediyor. Benim günlük açmakta 2 amacım vardı, birincisi başkalarını da tecrübelerimle motive etmek ( çünkü bende yaşadım o kadar kilodan sonra insan umudunu kesip amaan veremicem zaten deyip yemeye devam ediyor :) ) ikincisi de kalan kilolarımı verebilmek için bir mecburiyet hissetmek.

Bu arada ben de 20 yaşındayım ve boyum 163 falan:)

Önceki halin benim şimdiki durumum gibidir o zaman seni görünce daha da azimlendim, ben de yapabilirim diyorum :)
Ben çok uzun zamandır sık sık okurum kk'da zayıflama kısmını ama motive etkisi sadece bir gün sürüyor. Fakat dediğin gibi burada yazmak çok daha etkili. Aynen katılıyorum sana buraya yazacağım için kendimizi kısma imkanımız olur en azından.. Fikirlerini beklerim her zaman :16:

23 kiloyu 4 ayda mı verdin :)

Önceki halin benim şimdiki durumum gibidir o zaman seni görünce daha da azimlendim, ben de yapabilirim diyorum :)
Ben çok uzun zamandır sık sık okurum kk'da zayıflama kısmını ama motive etkisi sadece bir gün sürüyor. Fakat dediğin gibi burada yazmak çok daha etkili. Aynen katılıyorum sana buraya yazacağım için kendimizi kısma imkanımız olur en azından.. Fikirlerini beklerim her zaman :16:

23 kiloyu 4 ayda mı verdin :)

Evet canım fotoğrafım var diyet başarı öykülerinde. İstersen bak:)
Hedeflediğin kilodan 2 kilo fazlayım. Hem motiven artar :)

bana göre şimdi fazlan olsa bile çok güzel olmuşsun canım eski hallerine nazaran harika hissediyor olmalısın :15:

Teşekkür ederim :) O harika hissetme de bir süre sonra gidiyor ama, yine motiveye ihtiyacım var. Çünkü uzun bir süredir durma süreci yaşıyordum. Pazar günü tartılma günüm, bakalım o dönemi atlatabildim mi:25: Bi 10 daha versemmm, farkeder heralde baya :44:

Belli bi kiloyu verdikten sonra buna vücut alışıyor bu yüzden farklı gidalar veya beslendiğinden farklı beslenirsen vücut şaşırarak kilo verir diye düşünüyorum :)

Dün akşam karar verdiğimden biraz geç yedim balığımı ekmek yemedim yalnız limonlu balık vardı :51:

Bugun kahvaltım;

bir yumurta, 2 çay bardağı şekerli çay ve közlenmiş iki biber

Ahh canım hep şekerli şeyler ister oldu :18: :18:
Daha 3 gün oldu ama hemen yemek yiyesim geliyor :17::17:

Bugun de engel oldum kendime çok şükür ..
Şimdi yediklerimden bahsedeyim.

Öğlen; balık yedim yine fırında pişmiş, yanına da domates.

Ara öğün ; 5 tane kara erik

Ara öğün; 1 fincan şekersiz türk kahvesi

Ara; 1 domates (canım çekti amaan :17:)

Bu arada akşam yemeği yemeyi unutmusum :1: nasıl oldu bilmem saatim geçmiş yemedim artık bi barak süt içerim gibi geliyor bundan sonra :26:

Bugün evde değildim o yüzden biraz sınırları aştım :14::14::14::14::14:

kahvaltı; 3 su bardağı şekerli çay
1kk peynir
azcık omlet
közlenmiş biber
1 tane simit

arada sadece su içtim

Haa bir de ekler yedim.. Hakim olamadım irademe :14::14::14::14::14:

öğlen yemedim ama ikindi vakti yine 1 simit, biraz peynir ve biraz çemen yedim. Etrafımdakiler çay içmeyi çok seven kişiler bu yüzden çok sayıda şekerli çay içtim. :14::14:

Artık yarın dikkat etmeye devam edeceğim bi kere bozdum diye bırakamam.:19:

Bu arada az öncede 4-5 dilim kavun yedim.

Günaydınlaaar :17:

Bugun kahvaltıda;
1haşlanmış yumurta
domates
1kk peynir
2 minik dilim ekmek yedim :)

Dün bozdum bugün düzelteceğim yememii :)

Back
X