Kararsız kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
alıntıladıgınız cumlemı seslı bır sekılde kendı kendınıze tekrar okur musunuz

bır oyle bır boyle davrananlar yuzunden tesetturlu arkadaslarımıza on yargı olusturulması

lutfen tekrarlayın

bır oyle bır boyle davrananlar yuzunden tesetturlu arkadaslarımıza on yargı olusturulması

yanı tesetturlulere onyargım var dememısım :)
kımse bunu bahane edıp tesetturden uzak duruyor da demedım kendı yazdıgım hıcbırseyden bu anlamı cıkaramıyorum okuyorum okuyorum yazdıgım hıc bır cumleden sızın gıbıler yuzunden kımse tesetture gırmek ıstemıyor anlamı cıkmıyor yok ugrastım basaramadım :)

benım sıze karsı durdugum nokta yazdıklarımı tamamen yanlıs anlamıs olmanız :D
ve bana ıyı ortunde ornek ol o zaman dıyerek sınırı aşmanız

sızınle polemıge gırmek ıstemıyorum cunku sız bırılerıne ornek olmam ıcın tesetture gırmemı onerdınız bana :deli:

bu sebeple anlasabılecegımızı sanmıyorum .

ıyı gunler
Ahahha ben size tesettüre mi girin dedim 😳🤔 peki iyi günler 🌞

Yani bu görüş bizi emrolunduğumuz şeyden kurtarmıyor maalesef...
Arkadaşımızın tesettürünü beğenmiyor olabiliriz ama daha iyisini biz yaparak örnekte olabiliriz.
Mesela.
O yapmıyorsa daha iyisini yaparak aynı şekilde karşıt görüşlere örnek olarak
.
Ahahha ben size tesettüre mi girin dedim 😳🤔 peki iyi günler 🌞
daha ıyısını yapın ornek olun dedınız
bırılerıne ornek olmak ıcın tesetture gırılmez hanımefendı

bırde benım tum yazdıklarımdan sırf bu yuzen tesetture gırmek ıstemıyorum dedıgımı zannederek yazdınız bunu :KK70:

halbukı bastan sona sadece kendı ınancınız ıcın tesetture gırın ananız babanız kocanız ıstıyor dıye gırılıp cıkılmaz oyuncak etmeyın demıs olmama ragmen :KK70:

gercekten ben dıyorum angara sız dıyorsunuz senınkı benden gara

vallahı aynen boyle

ıyı forumlar

daha ıyısını yapın ornek olun dedınız bu ne demek ?

bırde benım tum yazdıklarımdan sırf bu yuzen tesetture gırmek ıstemıyorum dedıgımı zannederek yazdınız bunu :D

halbukı bastan sona sadece kendı ınancınız ıcın tesetture gırın ananız babanız kocanız ıstıyor dıye gırılıp cıkılmaz oyuncak etmeyın demıs olmama ragmen :D

gercekten ben dıyorum angara sız dıyorsunuz senınkı benden gara

vallahı aynen boyle

ıyı forumlar
Tamam da biz derken siz dememişim değil mi kendim de buna dahilim demek istemiştim aslında :) baştan beri yanlış anlaşıldık diyelim ve konuyu kapatalım ben size tesettüre girin veya siz de karşıtsınız demedim aklımdan bile geçmedi emin olabilirsiniz ama belki yazarken daha seçici yazmalıydım hak veriyorum :) yanlış anlaşılmak istemem .

Bide bu yüzden tesettüre girmek istemem dediğinizi hiç düşünmemiştim laf cambazlığı yapmayın lütfen ben yazdığınıza karşılık bu tutumun yanlış olduğunu savunduğumu söyledim bu kadar yani size karşı değil sadece böyle düşünenlere de karşı :) kendinize iyi bakın hakkınızı da helal edin eğer kırıcı bişey söylediysem en korktuğum şeydir de kalp kırmak belki şimdi bunu da diyebilirsiniz sen kimsin ki kalp kırasın ama olsun ben gene de diyeyim de 💐❤️

Tamam da biz derken siz dememişim değil mi kendim de buna dahilim demek istemiştim aslında :) baştan beri yanlış anlaşıldık diyelim ve konuyu kapatalım ben size tesettüre girin veya siz de karşıtsınız demedim aklımdan bile geçmedi emin olabilirsiniz ama belki yazarken daha seçici yazmalıydım hak veriyorum :) yanlış anlaşılmak istemem .

Bide bu yüzden tesettüre girmek istemem dediğinizi hiç düşünmemiştim laf cambazlığı yapmayın lütfen ben yazdığınıza karşılık bu tutumun yanlış olduğunu savunduğumu söyledim bu kadar yani size karşı değil sadece böyle düşünenlere de karşı :) kendinize iyi bakın hakkınızı da helal edin eğer kırıcı bişey söylediysem en korktuğum şeydir de kalp kırmak belki şimdi bunu da diyebilirsiniz sen kimsin ki kalp kırasın ama olsun ben gene de diyeyim de 💐
ınsan ne dedıgını bılmeden karsı tarafın ne dedıgını anlayamaz tabı...
laf cambazlıgı yapıyormusum ya ben hanı :KK70:
hak mak yok ortada varsa helal olsun ıyı gunler

Vallahi kadının düşmanı yine kadın. Ne kadar gömmüşsünüz yahu. Nerede kaldı inanç özgürlüğü, kadın hakları? Size kişisel olarak yanlış geliyorsa yapmazsınız ama birine dini açıdan o yanlış bu doğru demek kimsenin haddi değil bence. Kendi görüşlerinizi dini kural gibi yazmamalısınız.
Konu sahibine gelirsek, saç senin, düğün senin, gelinlik senin, kim ne der diye düşünme, ne giyersen giy laf edecekler zaten:KK48: tesettürlü biri olduğun için zaten gidip de derin göğüs ya da sırt dekolteli bir gelinlik seçeceğini sanmıyorum, içinde rahat hissedeceğini sanmıyorum açıkçası. Dantelden ya da tülden kolu olan yakası da çok açık olmayan bir model seçersen bence rahat hissedersin zaten başında duvak olacak. Aaaaa açık gelinlik giymiş diye bir şok yaşanacağını sanmıyorum.
Manevi vicdan azabı açısından bir şey diyemem ama şunu aklında tutmalısın, düğünden sonra düğün için kafaya taktığın şeyler çok boş geliyor, önemli bir gün evet ama bazılarının abarttığı gibi hayatının en en önemli günü de değil. Ay gelinliğim daha mı değişik olsaydı diye dertleneceğini sanmam evlendikten sonra:dondurma:

ınsan ne dedıgını bılmeden karsı tarafın ne dedıgını anlayamaz tabı...
laf cambazlıgı yapıyormusum ya ben hanı :KK70:
hak mak yok ortada varsa helal olsun ıyı gunler
Arkadaş söylemek istediklerinizi anlamamış 😂😂 tuhaf bir diyalog çıkmış ortaya 😁 Neyse katılıyorum size tesettürü o şekilde kullananlar yüzünden "Bunlar da müslüman mı? Nasıl kapalılık bu?" Düşüncesi ortaya.çıkıyor.. Allah tesettürlülere tesettürü tam mantığı ile kavramayı nasip etsin.. 😌😌

Hanımlar lütfen doğru düzgün yorumlar yapın tesettürüme laf söylemeyin normalde makyaj yapan biri değilim topuklu giymem bir tane bile makyaj malzemem yok buraya konu açmam bana aklınıza gelini yazmanızı gerektirmez alaycı ve kırıcı konuşmayın yerinde seviyeli konuşun ne demek tesettürden soğutmak hacıya hocaya bahane bulup dinden soğuyan çok zengine bakıpta paradan soğuyan yok ama açık gelinlik giymek istiyorum da demedim begenmedim bulunduğum yerde kapalı model begendiklerim açık model dedim tabiki açık giy o zaman demenizi beklemiyorum ama biraz yadırgamadan ne diyon sen nasıl tesettürdesin gibi öfkeli yorum yapmaya gerek yok heyecan ve düğün stresi şimdiden bastı belki 2 gün sonra tekrar bi konu açıcam yine üstüme böyle gelmeyin yorum yapmak zorunda değilsinz size çok ters gelebilir saygı çerçevesinde yorumlar yapın
Kimsede bu konu yüzünden tartışmasına gerek yok.

Yanlış anlamayın ama benim teyzemde öyleydi hatta eşimin kuzenleride.. ben anlam veremiyorum açıkçası.
Normalde kapalılar, ama birisinin düğün nişan vs birseyi olsun sadece kendilerinin değil de hemen açılıp böyle askılı diz kapağı hizasında elbiseler giyiyorlar.
Ben açıkçası anlam veremiyorum.
Benim eltımde öyleydi beni eleştirirdi açığım diye.
Kaynım onu aldattı sarışın bir kadınla.
Hemen açılıp saçlarını sarıya boyayıp boşandı ve açıldı komple.
Yanı tesettur çok hassas birşey. Bence çok güzel tesetturlu gelinliklerde var siz bilirsiniz yinede tabi.

Yanlış anlamayın ama benim teyzemde öyleydi hatta eşimin kuzenleride.. ben anlam veremiyorum açıkçası.
Normalde kapalılar, ama birisinin düğün nişan vs birseyi olsun sadece kendilerinin değil de hemen açılıp böyle askılı diz kapağı hizasında elbiseler giyiyorlar.
Ben açıkçası anlam veremiyorum.
Benim eltımde öyleydi beni eleştirirdi açığım diye.
Kaynım onu aldattı sarışın bir kadınla.
Hemen açılıp saçlarını sarıya boyayıp boşandı ve açıldı komple.
Yanı tesettur çok hassas birşey. Bence çok güzel tesetturlu gelinliklerde var siz bilirsiniz yinede tabi.
O çok daha başka birşey bnm kardeşm evlendi Bn giyinmedim 10 dk durdum onu görmek için çıktım düğünden zaten 4 sene oluyor kapadığım zamanında çok abiye giyip saç yaptırdım o yönden gözüm tok bi özentim yok .

O çok daha başka birşey bnm kardeşm evlendi Bn giyinmedim 10 dk durdum onu görmek için çıktım düğünden zaten 4 sene oluyor kapadığım zamanında çok abiye giyip saç yaptırdım o yönden gözüm tok bi özentim yok .

Bence eğer toksanız bu yönden kendi düğün kına vs de de yapmayın tabi karar yine sizin ama

Arkadaş söylemek istediklerinizi anlamamış 😂😂 tuhaf bir diyalog çıkmış ortaya 😁 Neyse katılıyorum size tesettürü o şekilde kullananlar yüzünden "Bunlar da müslüman mı? Nasıl kapalılık bu?" Düşüncesi ortaya.çıkıyor.. Allah tesettürlülere tesettürü tam mantığı ile kavramayı nasip etsin.. 😌😌

:KK36: amiin

Bence eğer toksanız bu yönden kendi düğün kına vs de de yapmayın tabi karar yine sizin ama
Kına gecesi yapmıcaz zaten ama düğün olucak yakınınız olan herkesin düğününde saç yaptırıp abiye giyebilirsiniz tüm kadınlar bunu defalarca yapmıştır hayatında ama gelinlik hayatta 1 kere giyilen bişey herkes için önemli olmayabilir ama gelinlik benim için çok özel.

Kına gecesi yapmıcaz zaten ama düğün olucak yakınınız olan herkesin düğününde saç yaptırıp abiye giyebilirsiniz tüm kadınlar bunu defalarca yapmıştır hayatında ama gelinlik hayatta 1 kere giyilen bişey herkes için önemli olmayabilir ama gelinlik benim için çok özel.
E tamam siz zaten kararınızı vermişsiniz neden kararsız kaldınız ki ozaman.

Baş örtüsü kullanmayan biri olarak şöyle diyebilirim normalde kullanan bir insan düğününde acilsa çok tuhaf karsilardim sanırım. Çünkü 3-5 ay kullanmayip 5 ay baş örtüsü kullananlari da yadirgiyorum açıkçası. Ayrıca kullanım acisindan çok açık bir gelinlik secerseniz egilmeniz tebrikleri kabul etmeniz oynarken falan zorlanmaniz söz konusu olur

Şakaysa komik, değilse çok daha komik.
Tesettürü içtenlikle yaşayan biri için bir yabancının yanlışlıkla saçının telini görmesi bile çok ağırdır.
Sizin belli ki biraz kafanız karışmış. Biraz düşününce eminiz siz de olayın abesligini fark edeceksiniz.
Gelinlik bazı insanlar için çok özel anlam taşıyabilir bu da doğal. Sizin için de bu denli önemliyse siz de diktirmeyi düşünebilirsiniz.

Bende tesetturluyum evlendim esimin ailesi istersen acabilirsin dedi esimde sana birakiyorum dedi.ben kizdim ne alaka ya dedim bi an bile aklimdan gecmedi.bu dusunce o kadar sacma ki bunu yapanlar bosuna kapaniyor bence.ben kapandigimdan beri bir kez dahi keske su gun acsam demedim.boyle dusunuyosaniz bence kapanmaya ihtiyac yok.bu bi gunluk bisey degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X