Kararsız kaldım

zazz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
46
0
36
İstanbul
Çatlarım ben şimdi sıkıntıdan yardım edin lütfen
LYS ye girdimm iyi bişiler oldu taamam ya tercihler. Çook sancılı bi dönem çook..
Ölücem kararsızlıktan ağlıcam nerdeyse.
Edebiyat bölümü ve radyo tv, gazetecilik arasında kaldım hangisini seçcem bilmiyorum.
Edebiyatı çok seviyorum ama lise ve üniversite bi olmaz diyolar ve bölüm gerçekten zormuş. Napcam ben yardım edin

Ah canım aynı dert desene..
Edebiyatın eğitim fakültesi mi tutuyor yoksa fen-eğitim fakültesi mi ?

edebiyat bölümünü önermem, iş olanakları da zayıf.
radyo, tv güzeldir ama kendinizi işinize adamanız gerekir.
son olarak; ben olsam radyo, tv seçerdim. Başarılar dilerim

Canım elbette edebiyat zor bir bölümdür ama üniversite de hiçbir şey lisede ki gibi değil zaten, önce bunu kabullenmelisin.

Ayrıca edebiyat ve radyo tv- gazetecilik meslek açısından birbirinden çok uzak bölümler hangisini istediğine karar vermelisin öncelikle.

Eğer iletişim okumayı düşünüyorsan gazetecilik yerine radyo sinema tv seçmeni tavsiye ederim, çünkü gazeteciliğin alanı dar ve artık birçok gazeteci çok daha farklı bölümlerden mezun olarak bu mesleğe başlıyor, siyaset bilimi, hukuk gibi. Gazetecilik mezunları ne yazık ki daha çok muhabirlik alanında çalışıyor, tabi bu bir genelleme değil, okuyan arkadaşlarımdan duyduklarımı söylüyorum.

Bir de radyo sinema tv'nin çok güzel bir bölüm olduğunu duymuştum. Bence ideallerine karar ver öncelikle.

Ayrıca edebiyatı daha küçük bir ilde de okuyabilirsin ama eğer radyo sinema istiyorsan kariyerin açısından büyükşehirde okumak zorundasın.

Canım fen-edebiyat fakültelerinin iş imkanları artık çok kısıtlı biliyorsun..Öğretmende olunmuyor artık..
Ama edebiyatı çok fazla seviyorsan gidersin tabi..

Radyo-tv'de kuzenim okudu İstanbulda..Çok fazla çalıştı işleri çok sıkı oluyor..Şuan Kuzey-Güney'in setinde çalışıyor imreniyorum ona

İş imkanları açısından sıralıyorum:

1) Radyo-televizyon-sinema
2) Gazetecilik
3) Edebiyat

Edebiyat bölümünde zorunlu olarak Osmanlıca öğreceksin. Yani pek kolay değil. Lise edebiyatıyla hiç kıyaslama zaten.
Ben de Gazetecilik mezunuyum ama uzun süredir kendi alanımda iş bulamadım.

edebiyat çok istedim ama gerçekten zormuş
radyo tvye de yatkınım diye düşünüyorum ama iş imkanıı ..

radyo tv nin iş imkanını bilmiyorum ama ben edebiyat öğretmeniyim fefliyim. bölüm başarılmayacak kadar zor değil abartmışlar bence. bir de senin ne istediğin önemli canım. bende çok severek okudum bölümümü iş imkanının kısıtlı olduğunu biliyordum ama. bence çok çok çok istiyorsan edebiyat yaz okumaya değer. hele de fen edebiyatsa. daha derin öğrenirsin.

ben lise edebiyatı seviyorum yatkınım ama olmuyor bazen işte üniversitede bildiğin edebiyat çıkmıcak ki karşına .s

Ama sizde öğretmen olmuşsunuz..
Bizim şimdi o şansımızda yok

ben bu yıl edebıyat mezunu oldum. okuması zor ama sevınce basarıyorsun tabi. bır de gıttıgın unıversıteye hocalara falan baglı. yani dogal olarak hangı bolum kolay kı? benım kı ogretmenlıktı ama artık ogretmen olmak kolay degıl canm hele kpss derdı öldürüyor ınsanı yıne de sen kendın daha ıyı bılırsın

cnm ben gazetecilik mezunuyum belki fikir edinmende biraz da olsa yardımcı olurum. uzun yıllar parasız staj yapmayı göze alabiliyorum diyorsan bu bölümü seçebilirsin. ama gelecek vadediyor mu hayır çok donanımlı - yani iyi derecede ingilizce, fransızca yada almanca biliyor olman, internet yani sanal medyaya yakın bundan kastım teknolojiden iyi anlıyor olman lazım- isen bu alanda çevren rica üzerine işe girebleceğin iyi yerler iyi tanıdıkların varsa, diksiyon dersi alırım maddi olarakta ailem bana uzun yıllar bakabilir diyorsan, ilden ile dolasırım beni kimse tutamaz diyorsan. her türlü haberi içim ve vicdanım kaldırı editorler haberimle oynayıp konuyu çok alakasız sunduklarında haberimi böylede kabullanirim diyorsan durma seç bu bölümü. gazetecilik bu. ki burdan yazan ben hem öğrenciik yıllarında ödül almış ve kanal d cnn gibi kurumlarda dış yapımlarda çalımış biri olarak söylüyorum. şimdi çocuklu ve ev hanımıyım. esnek çalıma saatleri olmayan huzursuz ve sürekli seni işinden etmeye çalışan bir iş çevresinden uzak bir iş arayan biri olarak yazıyorum. bu mesleğin son düdüğü olan medya okuryazarlığı için formasyon alıp öğretmenliği deneme yoluna gidecek biri olarak söylüyorum. ki en yakın arkadaşlarım ya işsiz ya da meslek dışı -satış pazarlama gibi- işlerde çalışıyorlar artık bu yazdıklarımdan sonra sen bilirsin. tabi birde bu mesleği içra edebileceğin medya takip firmaları var tezgahtarlık yapanla aynı parayı alıyorsun. he bi de dergiler var ki onlarda reklamdan kazanıyor çok dandik oluyor ortamları çok ta para vermiyorlar. yine sen bilirsin diyorum. yani donanımın ve tanıdığın yoksa yapacağın en kötü meslek diyebilirim. edebiyata gelince edebiyat öğretmenliğine evet diyorum ama edebiyat bölümü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim artık Türkiyede bölümler eskisi gibi formasyon alamıyor ve öğretmenlik vermiyorlar. içini karartmak için yazmıyorum sadece gelecekte sıkıntı çekme çeken bilir die yazıyorum. benim görümcem edebiyat bölümü mezunu Allahtan o 3 sene önce formasyon aldıda öğretmenlik yapıyor onun arkadaşları hız davranıp almadılar işsiz avare geziyolar ortalıkta. Türkiyede iyi meslek bilemiyorum çok zor . sorduğun bölümleri yanıtladım başka varsa onlarada bilen arkadaşlar cvp versin belki daha iyi bir meslek seçebilirsin. kolay gelsin

gazete ve radyo tv ayrı değil mi radyo tvye daha çok düşüyorum ben napcam peki .. Hiçbiri olmuyor sıralamam iyi olduğu halde halkla ilişkiler var bide

Hiçbir bölüm kolay değil ki canım, sen kendini adayacaksın adamak için de seveceksin bölümünü bundandır sevdiğiniz bölümleri tercih edin diye bas bas bağırmaları adamların :)

öncelikle canım zor kolay diye bir şey yoktur.
her bölümün kendine göre elbette ki zorlukları var yok değil.
önemli olan senin severek okuman ve o zorlukları kolaylaştırman.
içine hangisi yatıyorsa sana hangisi yakın geliyorsa elbette ki onu seç.
burada herkes kendine yakın olanı tercih et der ben edebiyat okuyorum sana edebiyat tercih et derim mesela.
ama her şeyden önce senin istğin hangi alanda başarılı olacağına inandığındır ona göre yapmalısın bence.
hakkında hayırlısı olsun.

ben seneye sınava girip tercih yapıcam ve radyo tv tercih edicem..
Öncelikle şunu söyleyeyim kararımı ben kücük yastan verdim ama düşünüyorum işsiz kaldığım süre zarfında ne yaparım? sürekli aranan bir insanda olmak gerekiyor tv sektöründe.bir işin olur dizi veya film bitince bulana kadar parasız bile kalabilirsin ve ben bunu bildiğim halde illede olsun istiyorum çünkü ortamı beni büyülüyor erkek arkadaşımda kamera arkasında çalışıyor.Güzel yanı 1 ay tatilin var dizi eğer sezon finalindeyse (dizi seti olarak anlatıyorum) Eğer dizi bittiyse yeni proje gelene kadar bekliyorsun tabi seninde adım atman lazım iş bulabilmek icin..Uzun bir süre boş kalanda var.Kötü yanı haftada 1 kere yada 2 kere tatilin oluyor çalışma saatlerin belli değil sabah 6 bucukta evden çıktın diyelim belki sabah 8e kadar sette kalabilirsini Bir bayan olarak ilerde evlenip çocuk bile yapmayı istiyorum nasıl hepsini bir arada götürürüm valla beni korkutuyo hakkında hayırlısı olsun içinden geleni yap :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…