- 20 Mayıs 2021
- 545
- 785
- 23
- Konu Sahibi Nisan Ayhan
keşke geçen sene direkt adalet yazıp 2 yıl sonunda dgs ile hukuk a tamamlasaydın. boşuna gitmiş iki yılın. bence psikoloji oku ama adalete de kayıt yaptır ikinci üni olarak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklisiniz istediginiz meslek yapmak cok onemli bende farkindayim ama 3.kez denemeye gücümün kalmadigini hissediyorum. Siralamam 70k hukuk devlette 32 k ve ustunu aliyor.Sinif ogretmeniyim 2010 yilinda lisedeyken ilk sinava girisimle gittim hukuk o kadar icimde kaldi ki tam 7 kez universite sinavina girdim....bi kere kopunca zaten olmuyor atandim isimde var ama hukuk icimde kaldi yerinde olsam kendime bunu yapmazdim en azindan bu aklimla...senin yasindayken ben hata yaptim sen yapma istedigin seyin arkasinda dur inan olacak...bu arada siralaman kaç
Öyle tabi mezun sayisi cok ama hangi meslekte cok degil ki psikolojide de cok diger bolumlerde de okudugunuza pisman mi oldunuz yani?Ben hukuk okudum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. Her yıl 20 bine yakın mezun veriyor. Aylık 500 tlye çalıştırdıklarını biliyorum stajyer avukatları. İşsizlik hadsafhada. Arkadaşım 1 yıldan fazla süre iş bulamayıp kendi işini kurdu onda da iş bağlayamıyor doğru düzgün. Kazandığı kiraydı, vergiydi vsye gidiyor. Ben de stajım bitip avukat olduktan sonra çok komik bir rakama haftada 6 gün 50 saat çalıştım uzunca bir süre. Şu anda benim mezun olduğum dönemden daha da kötü. İnanılmaz bir avukat enflasyonu var.
ve yine çok kötü bir yanı: yurtdışına yerleşmek istersen mesleğini yapamıyorsun. Denklik almak falan da yok avukatlıkta. Başka ülkede avukat olmuş biri avrupa, abd vs.’de avukatlık yapamıyor. Kesinlikle tavsiye etmem.
Mesai arkadaşım 40bin sıralama yaptı, hukuk yazacak kazanıyorum diyordu. 70k ile Kıbrıs tam burslu falan gelir bence. En olmadı %75 burslu bir yere girin geçiş yaparsınız sonra.Haklisiniz istediginiz meslek yapmak cok onemli bende farkindayim ama 3.kez denemeye gücümün kalmadigini hissediyorum. Siralamam 70k hukuk devlette 32 k ve ustunu aliyor.
Şimdiki aklım olsa sayısal okurdum. Sayısal bölümlerin önü çok daha açık.Öyle tabi mezun sayisi cok ama hangi meslekte cok degil ki psikolojide de cok diger bolumlerde de okudugunuza pisman mi oldunuz yani?![]()
neden öyle dedinizAvukatım. Üzüldüğüne değmez :)
Kızımda ikinci kez denedi bu sene.Tesekkur ederim. Dediginize icten ice katiliyorum zaten hukuk bolumu gercekten cok iyi bir siralama istiyor. Benim de daha fazla deneyicek gucum kalmadi. Psikoloji gayet cazip geliyor zaten bolumu sevicegime eminim ama insanlar gozumu korkutuyor. Devlette atamalarinin cok oldugunu özelde asgari ucretle calistiklarini psikologlarin deger gormedigini soyleyenleri gorunce bosu bosuna okuyup issiz kalma dusuncesi asiri korkutuyor
üzüntünü anlıyorum, öyle bir zaman içindeyiz ki, şunu yaz desem bile 5 yıl sonra o mesleğin ne durumda olacağı belli değil. şu an her yerde psikoloji ve hukuk mezunu var.Herkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
peki sınıf öğretmenliği hakkında ne söyleyebilirsiniz? memnun değil misiniz? sıralamam 70k hukuk için ilk 30kya girilmeliSinif ogretmeniyim 2010 yilinda lisedeyken ilk sinava girisimle gittim hukuk o kadar icimde kaldi ki tam 7 kez universite sinavina girdim....bi kere kopunca zaten olmuyor atandim isimde var ama hukuk icimde kaldi yerinde olsam kendime bunu yapmazdim en azindan bu aklimla...senin yasindayken ben hata yaptim sen yapma istedigin seyin arkasinda dur inan olacak...bu arada siralaman kaç
Bence eşit ağırlıkta hukuktan sonra en güzel bölüm sınıf öğretmenliği. Kesinlikle düşün derim.Herkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
memnun musunuz peki bölümünüzden? psikolojiye karar verirsem sizce ingilizce psikoloji okumak daha mı mantıklıüzüntünü anlıyorum, öyle bir zaman içindeyiz ki, şunu yaz desem bile 5 yıl sonra o mesleğin ne durumda olacağı belli değil. şu an her yerde psikoloji ve hukuk mezunu var.
Kız kardeşim hukuk istiyordu. ilk 2 yıl puanı yetmedi. 3. sefer girdiğinde puanı yetiyordu, pdr yazmasını söyledim. biraz zorla oldu. 1 yıl hazırlık okudu, sonra ben istemiyorum hukuk okuyacağım diyerek bıraktı ve 4. senesinde hukuk bölümüne başladı. okurken çok zorlandı zor bir bölüm. şu an bitirdi, bu sefer de kpss ye hazırlanıyor. ben 20 yıl önce psikoloji bölümünü bitirdim, bizim zamanımızda sayılı üniversitelerde vardı ve ben hukuk yazmayı tercih etmedim, o dönemde her mezunun iş bulması da kolaydı. çok iç açıcı bir yazı olmadı ama 5 yıl sonra Türkiye'de hakkında hayırlısının ne olduğunu kestirmek çok zor. gönlünden geçen hakkında hayırlısı ise olsun
Dün kızımın tercihleri için rehber öğretmenle konuşmaya gittik.Haklisiniz istediginiz meslek yapmak cok onemli bende farkindayim ama 3.kez denemeye gücümün kalmadigini hissediyorum. Siralamam 70k hukuk devlette 32 k ve ustunu aliyor.
Herkes beni taniyan herkes ALLAH dagina gore kar vermis nasil ozveriyle yapiyorsun bu işi diyor vicdanimla calisiyorum..her cocuk ayri ayri benim cocugum gibi ama işte o hukuk icimde kaldi ki ustune defalarca sinava girdimpeki sınıf öğretmenliği hakkında ne söyleyebilirsiniz? memnun değil misiniz? sıralamam 70k hukuk için ilk 30kya girilmeli
İçinde kalacak muhtemelen sonra hukuk için yollar arayacaksın, boşuna 4 yılını öldürme tekrar hazırlan tabii kendine inanıyorsanHerkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Psikoloji güzel Bi bölüm ben yerinizde olsam degerlendirirdimHerkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum