yazılanlar çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım.sen önce işi olana gönlün var gibiydi sonradan sevgiline döndün sanırım.ben sana şunu söyleyeyim başlığına göre.ben eşimle severek evlendim.ben çalışmıyorum.bir çocuğum var.inan parasızda olmuyor.benimde ailemin durumu çok iyiydi.evlenince çok afalladım.para sıkıntısı olmayan ben para derdine düştüm.ya biterse ne yaparız dedim.hep bu para olayı beni kastı.eşimde benim isteklerimi ön planda tutarken.gel gelelim esas konuya.her istediğini her zaman alamayacaksın, her sene tatile gideb ebn senelerce tatile gidemedim.belki saçma oam benim zoruma gitti.çünkü alışmıştım her sene tatile.1-2 senedir tatile gidebiliyorum ama her şeyin ücretsiz kısmını kullanıyorum.eskiden öyle değildim.ben 12 senelik evliyim.mutlumuyum mutluyum.ama keşke dediğim zamanlar oldu.oğlumu özel bir okulda okutmak isterdim.banka kredisi ödemek istemezdim.ne alırsak banka kredisi.12 senedir borç öderiz.ev al kredi araba al kredi.her şeyin sınırlı oluyor.her şey için beklemen gerekiyor.inan 2. bir çocuk düşünemedim.nasıl geçiniriz diye.sende iyi düşün.her şey para değilsede çoğu şey para.sevgilinin işi yok, parası yok.forumda parasızlık yüzünden sorun yaşayan çok arkadaş var.evlilikte para çok önemli.birşeylerin eksik olunca sevgin inan aklına bile gelmiyor.eşini gözün görmüyor.rahat yaşamak istiyorsan işi , insanlığı olan birini bul.müdürünü seçmeyebilirsin ama sevgilinlede yapamöazsın.işsiz biriyle nereye kadar.işi olanlar bile zor geçiniyor.ailenin durumu iyi onlar sana bakr.ailenin başına sevgilini bela edersin.sürekli sana destek olmak zorunda kalır ailen.lütfen iyi düşün.işi, kültürü ve insanlığı olan birini seç.paran olmadığında sevginde olmayacak.şaşıracaksın düşüncelerine.