kararsizim hem isdiyorum bebeyimi hem vazgecmek uzereyim

Konuyu tam olarak anlamadım ama yinede sırf o günahsız bebeğin için yorum yazmadan geçemedim.
Bakın ben 4 yıldır bi bebeğim olsun diye uğraşıyorum neler yaşadığımızı tahmin bile edemessiniz.
Ve benim gibi hatta benden dahada zor durumda olanlar var burda size tavsiyem önce infertilite bölümünü okuyup sonra karar vermeniz.
Üstelik kusura bakmayın ama ben bu konuya sizin karar verme yetkinizin olduğunu sanmıyorum.Rabbim dilemiş layık görmüş vermiş.Yerinizde olmak isteyen milyonlarca kişi varken üstelik!ona karşı gelip gelen hediyeyi reddetmeyi hangi vicdan hangi zihniyet alır,uygular bilmiyorum!
10 yaşında bi bebeğim daha var diiyorsunuz.Onu katletmekle içinizdeki bebeği öldürmenin,ne bu dünyada nede ötelerde hiç bir farkı yok!
Her ne şekilde ve şartta olursa olsun o sizin canınızdan bir parça,onu içinizden söküp atmak konusunu bize değil vicdanınıza sorun!
En doğru kararı vermeniz dileğiyle...

kafanızın karışacağı bir durum yok..çok basit çözüm... O bebeğin yaşama hakkını sorgulayacak durumda değiliz ki-----hakkımız da değil sorgulamak...Açıklama yapmama gerek yok sanırım...

bosa hıc aklın karısmasın zamanında olan olmus elalem ıcın bosa bebegıne kıyma zaten bızım mılletımız elalem ıcın yasar olan olmuss artık bosa hıc karnındakı o masuma kıyma ahıretını dusun elalemı dusunmee AKLINI KULLAN BEBEK ALDIRMANIN NE KADAR GUNAH OLDUGUNU BIR MUSLUMAN OLARAK COK IYI BILIYSUNDUR IYI DUSUN SEYTANA UYMA O COCUGU DOGURR

yorumunuz icin cok tesekur ederim korkuyorum biraz tek basima bi cokcuk buyutuyorum zaten eski evligim hep gel gitli oldu birlikde oldugum kisi evet cok iyi biri ama ilerde ne olur bilmiyorum ve korkuyorum 2yilda bosanip evlendi cocuk yaptii diye laf edicekler diye gunah oldugunu biliyorum gercekden buyuk bunalim gecirmeye basladim 3haftadir hamileligimi ogrendimden beri

Ya kızmayın ama madem güvenmiyorsun neden birlikte oldun hemde nikahsız!
Bence hemen tövbe edin ve hayatınıza çekidüzen verin yoksa herşey dahada içinden çıkılmaz bihal alır.
Ama kürtaj konusunuda aklınızdan kesinlikle çıkarın.Hem zaten kısa bi zamanda evlenicez diyorsun,daha ne?Bu dünyada millet ne der diye düşünmektense mahşerde Rabbime ne derim diye düşünürseniz herşey netleşir...

guveniyorum fakat da once evligim isde baya sarsdi bu kisiyi seviyorum gercekden seviyorum ve guveniyorum ama eskiler kafami karisdiriyor kinamayin zaten kiya bilseydim yardim isdemezdim cok sorunlu bi hayat gecirdim ayin 19 da nikahim var. neyse cok tsk ederim

yani elalem ne diyecek diye düşünüpte bebeğini aldıranı da ilk defa duyuyorum dehşet içinde okudum.hatta yanlışmı okudum acaba diye düşünüp bir daha okudum

belliki plansız bir bebek.bu durumdan onun suçu ne.nasıl kıyacaksın..evleniyorsun işte.boşanalıda koskoca 2 yıl olmuş azmı.kimsenin seni yadırgayacağını sanmıyorum.yadırgarlarsada yadırgasınlar.evlenmeden çocuk yapmaya çekinmiyorsun ama evlenip çocuk doğurunca millet ne der hemen çocuk yaptım diye laf ederler diye çekiniyorsun

bune perhiz bu ne lahana turşusu derler budurumaa

sizden yardim bekliyorum dalga gecmenizi deyil insanin basina herseye gelebiliyor ben cocuk yapmaya cekinip cekinmedimi soylemiyorumkonu sadece a evlendi cocuk yapti filan derlerde deyil galiba kendimi anlatamiyorum bende ilk kez boyle bir piskolijin hatanin icindeyim dogru yolu goremedigimin farkindayim bu yuzden fikirlerinizi isdedim yaridiminizi biraz turkcem de bozukluk var kusura bakmayin eksik fazla kulaniyorsam. yine cok tsk yorumun icin azda olsa rahatlatiniz

arkadaşlara hak veriyorum yorumlar doğru ama biraz ağır bence. haklısınız aptığı yanlış arkadaşın ama bu kadar tepki vermeniz bence yanlış arkadaşlar. sonuçta bi hata yapmış ve farkında da bunun. şu anda geçmişi kurcalayıp da canını sıkmanın bir alemi yok diye düşünüyorum.

bence bu durumda kesinlikle Allah'ın verdiği canı almamanız gerektiğini düşünüyorum. işin toplumsal ve ahlaki yönünü göz önüne alırsak kimsenin kimseyi kınamaya ya da yargılamaya hakkı yoktur diye düşünüyorum. kimse kimseyi bilmem ne kadar çocuğu bilmem ne kadar kişiden doğurmuşunuz diye kınayamaz. Rabbim akıl vermiş yol göstermiş. insan aklını kullanır doğruyu seçer ya da şaşar yanlış yola girer. ne mutlu size ki direk yanlışa gidip de aldırmamışsınız bebeğinizi.

sebep her ne olursa olsun, annenin sağlığı, ölümü sözkonusu değilse bebek aldırmak Allah katında cinayetten farksız hatta daha ağır bir suçtur.

şimdi siz soruyorsunuz ne yapmalıyım diye. bence Allah'ın emrini yerine getirip, cinayet işlememeniz yani bebeğinizi doğurmanızdır doğru olan. Rabbim kimseye taşıyabileceğinden fazlasını yüklemez. eğer bu durumu kaldıramayacak olduğunuzu düşünmüşse rabbim o zman zaten sizden önce alacaktır onun canını. ama bunu yapan siz olmayın lütfen ve geçmişteki hatalarınızdan ötürü tövbe edip Allah'a size yardım etmesi için dua edin. bir ayette sizin hayır sandıklerınızda şer şer sandıklarınızda da bir hayır vardır. diyor Rabbim. hatta sizin için birkaç ayet daha buldum. mutlaka okuyun ve öyle kendi kararınızı kendiniz verin. Allah yardımcınız olsun.

“Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz.” (Enbiya:35)

“Sabredecekmisiniz diye sizin bir kısmınızı diğer bir kısmınıza imtihan vesilesi kıldık. Rabbin her şeyi hakkıyla görmektedir.” (Furkan:20)

“Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır. Büyük mükafat ise Allah’ın yanındadır.” Teğabun: 15

dalga geçtiğimi nerden çıkardınızki. evet bir anlatma probleminiz var sanırım kendinizi tam ifade edemiyorsunuz anladığım kadarıyla.ama bunun yanında anlamıyorsunuzda sanırım çünkü mesajımı tamamennn yanlış anlamışsınız

ben size durumunuzda yadırganacak ayıplanacak bir şey olmadığını dolayısıyla bu bebeği aldırmanızı gerektirecek bir durum olmadığını söylemeye çalıştım (tabiki bu bebeği istiyorsanız ve evleneceğiniz beyde size destekse),,,

yani dalga geçtiğim fikrine hangi cümlemden kapıldınız onuda anlamadım yaa neyse

bende gayet net fiikriimi söyledim.evleneceksiniz çocuğunuzu doğurmada bir sakınca yok.boşanmış olmanız yeniden evlenip mutlu olup çocuk yapmanıza engel değil.sizi bu durumda kınamayada kimsenin hakkı yok.yani durum bu siz niye birden celallendiniz anlamadım valla.

beni anladiginiz icin cok tesekur ederim sonucta yol aradim kafama gore biseler yapmadim aldirdikdan sonra cevreden yardim beklemedim once ne yapa bilirim ne dusune bilirim yolunu aradim hata usdune hata yapmak isdemedigim icin vede yakin cevrelerde destek de alamicagim icin burayi buldum ve beni en iyi kadinlar anlicani dusundum yine de hepsinden allah razi olsun size de tekrar tesekur ederim

birşey sorucam evleniceğiniz kişinin haberi varmı bebekten kusura bakmayın yazıları tam okuyamadım

birşey sorucam evleniceğiniz kişinin haberi varmı bebekten kusura bakmayın yazıları tam okuyamadım

selam. evet haberi var ve o cok ama cok isdiyor dogmasini ben isdemiyor deyilim sadece endisliyim korkuyorum cekiniyorum zaten kizim 10 yasinda tabi ki isderim bi kardesi olsun dedim gecmis ve cevre beni rahatsiz ediyor kafami da karisdiriyor

bana sorarsanız hiç rahatsız olmayın madem evleniceksiniz ve bebeğin babasıda istiyorsa bence doğurun eskiye kızınız haricinde bir sünger çekin hiç kimseyi umursamayın bence bak ne güzel bir aile olacaksınız bugünlerin tadını çıkarın ne kendinizi nede evleneceğiniz kişiyi eskiden yaşadıklarınız yüzünden mutsuz etmeyin belkide sevdiğiniz insandan bir bebeğiniz bir daha olmayacak bu fırsatı iyi değerlendirin eğer yanlış düşünceler yüzünden bebeğinize kıyarsanız bugünleri çok arasınız yeni ailenizle birlikte huzurlu mutlu sağlıklı yaşamanız dileğimle

ben cidden kınamak için söylemiyorum ama.
nikahsız bir cinsel ilişki de toplum önünde hmm yanlıştır buna hassasiyet göstermemenize rağmen gebelikten rahatsız olmanız garip.gizli yapılan şey ortaya çıkınca mı hata oluyor...
19 da nikahım var diyorsunuz.
erken doğmuş olur nedir yani toplum baskısı bu kadar mühimse
toplumu umursamadan sevişebiliyorsunuz ki kınamıyorum o zaman toplumu umursamadan doğurun.
katil olunur mu bu sebepten..
hata üstüne hata yapmış olursunuz.bence doğurun.

cok aydinlatin beni icim biraz daha rahatladi cok tesekurler cokda haklisin

anladığım kadarı ile iki yılı az bir süre olarak görüyorsunuz ama zaten dinen de başka biri ile evlenmek için iddet süresi 3 aydır. sonrasında evlenebilir ve allah nasip ederse hamile kalabilirsiniz... üstelik bir bayanın yalnız yaşaması şu zamanda oldukça zor. madden ve manen çok fazla yıpratıcı... o nedenle evlenmeden ilişkiye girmek haricinde yaptığınızda yadırganacak ve yanlış görülecek birşey yok.. bence... yaptığınız hatayı da değerlendirmek ya da eleştirmek kmseye düşmez.. o Allahla sizin aranızda... herkes kendi günahını düşünmeli önce...

cok tesekurler yorumlariniz daha iyim simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…