Kararsızım

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Arkadaslar 2.5 aydır konuştuğum biri var açıkçası kpss çalıştığım için çok kafaya takmıyordum önemsemiyordumda arada görüşüp konuşuyorduk öyle çok yakınlık göstermedim. Bu kişiyle aynı üniversiteden mezunuz ben 1. sınıftayken o son sınıftı O zamanlar begeniyordum. Ama tanımıyorduk birbirimizi. Arkadasımın ev arkadasıydı. Diş hekimi mesleği güzel görüntüsü normal çekim alıyorum zor begenen biriyim. Arkadasım tanıştırdı. Sorun şu ki bu kişi evlenip boşanmış bir kızı var. Karısıyla boşanma sebebi anlaşamadıklarındanmış öyle söyledi. Bu kişi benimle evlenmek istiyor uzatmak istemediğini söyledi. Sınavım bitmesini beklemiş. Benden cevap bekliyor. Biraz düşünmem lazım dedim. Annem bana bıraktı. Kendin karar ver diyor. Açıkçası korkuyorum mutsuz olmaktan ilerde eski eşim evlenirse çocugumu ben büyütürüm diyor. Kesinlikle baska bir adamla büyümesini istemiyormuş. Arada gelip bizimlede kalıcak çok haklı bende çocukları seviyorum ama korkuyorum Ben hiç evlilik yapmadım. Birde alkol kullanıyor arada arkadaslarımla içmeye giderim diyor. Cimri biri değil oldukça kibar sapık tarzı biride değil İstediğim gibi biri ama çocuk mevzusu kafama takılıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var

Son düzenleme:
Çocuk varsa öncelik o olur çünkü öyle olması lazım onun sorumluluğu sende yeri gelir laf söylersin Tartışırsınız sen kızımın iyiliğini istersin kızını istemiyor olursun herşey batar. Burda defalarca konu okudum çocuklu eş konusunda hayatına bak

Belki başkaları sorun olmaz diyecek ama oluyor
Yeri gelecek eski eşi ile tartışacak ve size yansıtacak
Belki eski eş evlendi diye sıkıntı çıkaracak çocuğu bile kullanabilir çünkü yapan çok
Alkol konusu tüm ayrı mesele
İyi düşünün derim

Eski eşinin çevresinden birini bulmaya çalış. Ancak adamı tanıdığını, evlenmeyi düşündüğünü falan bilmesin o kişi. Eski eşiyle neden ayrıldığını öğren adamın. Başka başka kaynaklardan falan araştır mutlaka. Boşanan adamları çok iyi araştırmak gerek. Çünkü genellikle boşanmalarda kusurlu olan taraf erkek oluyor. Ayrıca neden uzatmadan, direk evlenmek istiyor? Tanımayı neden istemiyor? Boşanan biri ikinci evliliğini yapmadan önce ince eler sık dokur. Bu durum da tuhaf geldi bana.

2.5ay evliliğe karar vermek için çok kısa bir süre. Karşı taraf neden acele ediyor? Duymanızı istemediği bir şey mi var . Hele ki boşanmış birinin ikinci evliliğe daha temkinli yaklaşması gerekirken.. Acele karar vermeyin, karşılıklı birbirinizi tanımanız gerektiğini söyleyin. Bir de çocuk var işin ucunda, bu da ayrı bir sorumluluk. Çok iyi tanımalısınız bence.

Eski eşini tanıyan ortak birileri varsa onlardan öğren neden boşandığını.

Karşı komşumun oğluda anlaşamayıp boşandığını söylüyordu apt.muhabbeti olup sorana ama çok sonradan ortak bir tanıdıktan duyduğuma göre kadını sürekli dövmüş meğer AYI! (Gerçek ayılardan özür dilerim) Kadın darp raporu vs almış.Öyle boşanıp kurtarmış kendini.

Aşıksan sorun olmaz çoğu şey ama tam tanımamak, işte bu sorun!

Geçmişte bir evlilik yapmış üstelik bir de çocuğu olan bir insanın yangından mal kaçırır gibi 2.5 ayda evlenmek istemesi açıkçası beni şüpheye sevkederdi.Ben biraz daha tanımaya çalışın derim.Bir de şu arada arkadaşlarla alkol alımının "aksamdaaaan akşama" olmadığından emin olmaya calisirdim

Bi tanıdığım 3 ay içinde senin söylediğin tarzda biri ile evlendi. Sonra eski eşe verilen nafakayi sorun etti , çocuğun gelip gitmesini sorun etti. Bebeği oldu daha da kiskanmaya başladı. Ve sonuçta ayrıldı. 2.5 ay biri ile evlenmeye karar vermek için çok erken. Hemde karşıda ki insan evliliği denemiş ve yapamamis daha dikkatli olması gerek. İyi düşün derim iyi tanı derim

2 sene geçmiş evliliğinin üstünden ilk görüştüğümüzde ilk dediği söz ne kadar güzelsin maşallah ilk görüşte aşık oldugunu söylüyor ben aşık değilim ilgisi hoşuma gidiyor. Çekim alıyorum. Eski ilişkimden sonra ilk defa bir heyecan duyuyorum. Buluştuğumuzda çok kibar davranıyor. Bana güzel sözler söylüyor. Alkolü çok kullanmıyor arada ortam olursa istersen tamamen bırakırım diyor ve eve zaten sokmam dedi. Arkadasları çok delikanlı biri karısı çok huysuzdu diyolar. Ortak bir tanıdımda çok iyi biri oldugunu söyledi

Bu açıklamalarınızla sizin de aklınıza yatmış görünüyor ama söyledikleriniz bence yine de yeterli değil. Ortak arkadaşınız onunla daha samimiyse ya da arada kalmamak için öyle söylemiş olabilir. Farzedelim ki hepsi doğru söylenenlerin. Peki bu acele neden onu sordunuz mu? Ve çocuk konusunda kendinize güveniyor musunuz?

Bence yapma. Cocuk olmasaydi neyse, ama sende evlenip ayrilmis cocuklu olsaydin birbirinizi anlayabilirdiniz. Böylesi zor olur bence her dedigin batar. Ve bencede evlenip ayrilmis olan birine göre böyle hemen ilk görüste asik oldum evlenmek istiyorum sözleri dogru degil. Daha cok temkinli olmasi gerek.

Ben çocuk konusunda olumlu düşünüyorum sizde ona bir abla gibi yaklaşırsınız ne belli belki annesi hiç evlenmicek yada size guvenmicek mahkeme kararı oldukça görüşturur sonuçta onlara göre siz yabancısınız. Alkol konusu iyi değil tabi bu konuları açık açık konuşun

Çocuğu olmasaydı olabilirdi ama çocukla gerçekten zor.Çocuk eski eşle hep bağının olması demek.Çocukları çok severim demekle olmaz.Çocuk sevilmez mi? Elbet sevilir masumun ne kabahati var? Ama işin içinde farklı dinamikler var.Eski eşle olan mesafe , eski eşin tavrı , evleniceğin adamın duruşu önemli.2,5 ayda bunları anlaman imkansız.Bir de ilişkinin başındayken söylenen abartılı sevgi ifadelerine de pek güvenmemelisin diye düşünüyorum.Bu arada kaç yaşındasın merak ettim.

Çocuk konusu benim kafamı karıştırıyor Çocukları çok severim özelliklede kızları. Ama hep eski karısıyla görüşmek zorunda doğum gününü beraber kutlamışlar o zaman hayatında yoktum. Kızına çok düşkün. Eski eşinin maddi durumu iyi mesleği var. Para sıkıntı olcagını sanmıyorum bu zamana kadar hep hayırlısını istedim karşıma çıkanlardan tek buna karşı bir şey hissettim.

26 yasındayım.Yalan söylemesindende korkuyorum. İlk kez aşık oldum felan diyor diğer evliliğim aşk değildi mantıktı diyor.

26 yasındayım.Yalan söylemesindende korkuyorum. İlk kez aşık oldum felan diyor diğer evliliğim aşk değildi mantıktı diyor.
Bence temkinli yaklaşmalısın.Eski eşine nispet olsun diye bir an önce evlenmek istiyor bile olabilir.Böyle insanlar var maalesef.Hatta bir arkadaşımın kayınvalidesi boşan git ben oğluma hiç evlenmemiş bulurum sen de öyle kalırsın bile diyordu.Ki bunlar sözde eğitimli insanlar.Maalesef zihniyet bu.Dikkatli ol.Eğer çocuğu olmasını sorun etmiyorsan biraz daha tanısan iyi olur.Eğer çocuğun olması sorunsa senin için uzatmadan ve daha çok bağlanmadan görüşmeyi bitirmelisin.Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…