Kararsızım...

kızlar yoksa ev aramaya devammı edeyim..ne anneme yakın olsun ne kayınvalideme..tutayım bakıcıyı gideyim işime gücüme..offfffffffffffff...

birde şöyle bişey var..aynı apartman oturma ihtimalimiz yüzünden eşim suçluluk hissediyor şimdi..istiyorsan annene yakın bakalım diyor...bende kararsız olduğum için bişey diyemiyorum..ama bozuntuyuda vermiyorum tabii....atlamıyorum yani....yarın birgün bir sorun olursa sende istedin burayı demesin diye...

ben istedim karımda beni kırmadı diye düşünsün ki zamanı gelince bende ondan isteyeceğim...

offfff... evet canım yaa..çok haklısınnnn çokkk..ayyy afakanlar bastı.....

Son düzenleme:
ben çalışmaya devam edersem çocuklarımı 1 aylıkken bırakıp işe gitmek azorunda kalıcam..kanuni hakkım var tabii ama özel şirkette çalıştığım için bukadar izin vermiyorlar maalesef yerime bakacak kimse olmadığı için 1 aylık izin var doğum sonrası..

siz olsanız bırakır gidemiydiniz çocuklarınızı ?

eşinizin bu konudaki düşüncesi nedir? belki o da istemiyordur annesi ile aynı apartmanda oturmayı. (şahsen benim eşim hem benim aileme hemde kendi ailesine mesafeli oturmayı düşünen birisidir o yüzden soruyorum) o birşey dedi mi bu konuda. siz aşağı kata inince annesi ile samimi ama içten bir konuşma yapsın. dip dibe olmayalım diye. oda taşınmaz belki. sonuçta kayın valideniz o lafı söylediğinde sizin o apartmanda oturacağınız düşünmemişti. belki oda vazgeçer.

o yüzden biz medeni insanlarız oturup konuşmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

birde bir liste yapın bence bir tarafta +lar bir tarafta eksiler olsun. hangisi sizca daha ağır basarsa ona göre karar verin.

küçük birde nacizane tavsiye; aynı apartmanda da olsa ne kendi annenize nede kayınvalidenize anahtarınızı paylaşmayın. özel durumlar haricinde

yok bunu kabul edemem işte. bende özel sektördeyim. son gününe kadar kullandım. allah razı olsun işverenlerim ama sonuçtada hakkım. madem özel sektördesiniz piyasalar artık çok kötü değil aynı şartlarda başka bir iş bulurum diyorsanız ozaman bebeklerin en azından 6 ay olana kadar işi bırakabilirsin. yeniden iş bakmaya başlarsın iş araman bulan başlaman derken 1-2 ay daha geçse baya toparlanmış olacak o zaman bebişlerin.

1 aylıkken kıyamazdım ben tosunuma halada kıyamıyorum sabahları bırakıp giderken artık alıştı oğluşum giderken arkamdan öpücüklü bye bye yapıyor. oyyy özledim yine yaaa

İşi bırakma açısından söylüyorum canım maddi durumunuz iyiyse çalışma gibi bi zorunluğunuz yoksa bırakın ikisinden de ayrı bir ev tutun bir de bakıcı , e sizde işe gitmeyeciğinize göre bakıcıyla birlkte büyütebilirsiniz böylece çocuklarınızı nasıl yetiştireceğinize karışan pek olmaz ;D ama ikizmiş bebekleriniz maddi açıdan da düşünmek gerek bence gerçi şu da var kayın valideniz anlattığınıza göre çok iyi biriymiş olur da komşu olursanız dert etmeyin yapıcı olun umarım hakkınızda hayırlısı olur :)

kızlar yoksa ev aramaya devammı edeyim..ne anneme yakın olsun ne kayınvalideme..tutayım bakıcıyı gideyim işime gücüme

en mantıklısı bu..
şu anki kararınız ilerideki ömrünüzün geri kalanını nasıl yaşayacagınzı gösterir...
mantıklı düşünün..

Kendı düzenini devam ettirmek aslında senin elinde .
ben olsaydım bu zamanda işimden vazgeçmezdim , ustelık ıkız bebek beklıyorken ..
+ kacınılmaz bır gercek kaynanalar cocuk bakma konusunda cıddı yardımcılar.( kotu orneklerde yok deıl)

kendı evının kurallarını çiğnetmeden mesafeli ama sıcak saygılı bır ıletısım kurmayı basarırsan bence gayette guzel bır fırsat bu altlı ustlu oturma ..
Baştan tavrın ve durusun cok net olmalı en ufak bır bardakta canakta bıle degısıme ızın vermemen lazım , degısımler ufaktan baslar sonra butun hayatı etkıler cunku ..

Aranızda ki ilişki önemli.
Normal şartlarda bende tercih etmeyin derdim ama iş durumu varsa ve aranızda sıkıntı yoksa, olacağına da inanmıyorsanız olabilir.
Aynı apartmanda oturma fikri sizi bu kadar düşündürdüğüne göre aranız pek iyi değil sanırım.
Eğer öyle ise kendi ailenize yakın bir ev de oturmak daha doğru bence.

kayınvalidenizle aranız iyiyse ve arada belli bir seviye olursa sizin yararınıza bile olacaktır.çalışıyormuşsun.e ikiz çocuk da zordur!!evinin bi işini yapacağın zaman "anne bir saat bakın ben işimi halledeyim" dersin işte.babannemin bir lafı vardır.büyükten zarar gelmez kızım derdi hep.

Son düzenleme:
merhaba

Annenize yakın oturursanız çalışmayacağınızdan bahsetmişsiniz. Eğer böyle bir şansınız varsa çalışmayın derim ben. İster aynı apartmanda oturun,ister annenize yakın mümkün olduğu,geçinebileceğiniz müddetçe bebeğinize kendiniz bakın. 4 aylık bir bebek annesiyim,burada tanıştığımız her gün yazıştığımız anneler var. İnanın çoğu ağlayarak gidiyor işe. Doğum yaptıktan sonra beni daha iyi anlayacaksınız. Öyle anneye muhtaç oluyor ki bebekler. Kokunuz bile yetiyor onları sakinleştirmek için. Ayrıca anne sütü vermek için iş yerinde süt sağmak,bayatlayan kıymetli sütleri lavaboya dökmek öyle zor ki. Kıt kanaat da olsa geçinebiliyorsanız bebekler 1 yaşına gelene kadar çalışmamanızı öneririm.
Sevgiler..

Ben de altlı üstlü oturuyorum cnm..Sana tavsiyem nasıl olsa kiraya taşınacaksın..BAktın olmadı bebekler büyüdüğünde başka yere çıkarsın..Hem işinden de olmazsın.Bebeğe bakmak kolay olur senin için ama her dk beraber olursun..Kayınvaliden nasıl peki

Ben anlayamadım, o nasıl bir iş yeri?
En azından 8 hafta kanuni izniniz var doğumdan sonra.
Doğum öncesi izninizden bir kısmını da sonrasına da devredebilirsiniz belki.
Senelik izin vs, harcamadıysanız bunlar da vardır.
En azından 3-4 ay kalmalısınız bebeklerinizle. Ki aslında minimum 6 ay, en azından anne sütünden başka seçenekleri yokken.
Ben olsam bırakmazdım 1 aylıkken..
Hem hangi bakıcı sabreder, bir düşünsene.. 1 aylık 2 bebek, ikisi de ağlıyor. Biberon kabul edecek mi bakalım, uyutması da ayrı dert.
Zor iş valla.. İşten ayrılıp, 1-2 sene sonra başka iş bakın derim ben. Maddi şartlar müsaitse elbette.

Yerinizde olsam kayınvalide ile aynı binada oturmayı kabul etmezdim.

Her koşulda bakıcı tutucam kımseye yük olmak istemem diye düşünüyorsunuz madem

Ne gerek var yakın olmaya...

Kayınvalide melekte olsa,bir yere kadar sürüyor bu daha sonra çatışmalar başlıyor.

Sonuçta siz ''Gelinsiniz'' o ''Kayınvalide'' bu gerçek değişmeyeceğinden,

ben ufak tefek sorunlarla başlayıp,büyük problem haline gelebileceğini düşünüyorum.

İlla ki birşeylerinize müdahale edecek,yeri geliyor kendi annemiz bile bunu yapıyor...

Sonradan kötü olacağınıza baştan kötü olun,

sağlam adımlar atın ve aynı bınada oturmayın derim ben...

Bebeğim yok ama eğer olsaydı 1 aylıkken asla bırakmazdım heleki çalışma zorunluluğum yoksa.

evet annemde böyle derdi hep bana. bende tek kaynana diye kabul ettim evine gelin gittim..
şimdi ise çoocuk yapmadan ayrılmak ıstyorum.. altlı üstlü dahi oturmak ıstemıyorum.

konu sahibinin çocvugu olacak kaynana istiyor yanına ben ise çocugum olmadan ayrı eve geçmek ıstıyorum ancak çocuk olana kadar otururum onla eşimede söyledim..

çünkü çocuk olunca biliyorum başıma neler geleceğini..

kızlar çalışma zorunluluğum yok şu an için çok şükür...eşim mobilyacı..ama bağkurunu bile önemseyip yatırmıyor..ben 70 yaşında emekli olacaksam niye yatırayım zihniyetinde..haliyle kendi sigortamdamdan faydalanıyorum...eline geçen yüklü paralarla üretim için makinalar filan alıyor..ev yatırımını ilerde yaparız diyor..şimdi maddi durumum ne kadar iyi olsada şu için iyi..Allah korusun dünyanın binbirtürlü hali var..eşimin başına birşey gelse, yada olduki ayrıldık.. eğer çalışmazsam ben ne yaparım diyorum..ne devletten bana maaş kalacak nede kendi evim olacak..
ve ortada ikiz bebekler..çalışmayı tabiyki istiyorum..anneme yakın olsaydım mecburen bırakacaktım servis sorunu olduğu için...
Ama çalışmayı kendi ayaklarım üzerinde durmayı istiyorum..dediğim gibi kimin ne olacağını Allah bilir..ve 1 aylık çocuğu bırakacağım, içim acıya acıya, ama 6 aylık çocuğuda bırakmak kolay değil..aynı şey benim için..çocuklarım 5 yaşına gelene kadar çalışırım..sonrada bırakırım...diye düşünüyorum..

akşam eşimlede konuştum..aynı apartmanda olursak kesinlikle lakaytlık istemiyorum..sonuçta herkesin evi ayrı düzeni ayrı..kayınvalidemle aram ne kadar iyi olsada uzak olduğumuz için iyiyiz..aynı apartmanda belli bir süre sonra kaldıramayabiliriz birbirimizi...

kayınvalidemle seviyeliyiz gerçi.. yapı olarakda otoriter bir insanım ben ..tavrımı koyarım orda sorun yok..ama yinede burda arkadaşlarımızın yaşadıklarını okudukça insan düşünüyor tabiyki...ee yeri geliyor kendi annenle bile anlaşamıyorsun..birde düzen zaten değişecek..iki çocuk annesi olucam ..mutlkaka bişeyler değişecek..hem iş hem çocuklar derken hoşgörümü kaybettiğim zamanlarda olabilir...yani bunları eşimlede paylaştım..ne kimseyi kırmak isterim ne de kırılmak isterim..

şu anda kayınvalidemle aynı apartmanda oturmak , aynı zamanda çalışmaya devam etmek fikri daha sıcak geliyor sanki...akşam kendi annemde böyle olmasının daha uygun olacağını söyledi..çocuklar biraz büyünce belki kendi evin olur taşınırsın dedi. .annemde hasta olduğu için kendisine yüklenmemi istemiyor belliki..

bu apartmanda taşınmazsam çalışırım ozaman dedim..çünkü gerçekten işim mesleğim ve aldığım maaş burda çok iyi...bırakırım iki sene sonra başka bir yerden iş bulurum ama şu anki aldığım maaşın yarısına..ve eminim bukadar rahat bir işyeride olamaz..hem kendi odamdayım, hem maaşım iyi, hem arkadaşlarımla sorunum yok...hemde servis kapımın önünden geçiyor...

iki sene sonra başka bir yerden iş bulacağıma, ozamana kadar bağrıma taş basar çalışırım..

kanuni rapor hakkım 5 ay olmasına rağmen bukadar iznim yok malesef..özel bir şirket ama pozisyonum gereği yerime geçecek yada işimi yapacak insan yok..o yüzden izin sürem çok kısa..ama hem devletten rapor alıcam hemde çalıştığım işin maaşımı almaya devam edicem..üstelik patronum hergün değil haftada 3 günde gelsen yeter diyor..

işte durum bu yanii

lütfen konuları dikkatli okuyun olurmu ? konu sahibinin çocuğu olacak kaynanayı yanında istiyor da ne demek...tam vakıf olamadınız heralde...ben bayıla bayıla isteseydim KARARSIZIM diye bir konu açmazdım..

bu arada benim çıktığım eve kayınvalidemin gelmeme ihtimalide var tabii...ev sahibim onu sevmiyordu :))) bu bir...
ikincisi geçen yaz evi satmaya niyetlenmişti, belki yine niyetlidir kiraya vermez...

belkide verir bilemem..Artık herşeyin hayırlısı allahtan...

hepinize çok çok teşekkürederim güzel yorumlarınız için..bazen insan kararsız kalıyor işte bu gibi durumlarda..bende kendimi kasmak yerine oluruna bıraktım...
NETİCEDE RABBİM, BENİM İÇİNDE YAZMIŞTIR BİRŞEYLER ,,

Bu durumda bence aynı apartmanda oturun, işe da başlayın. Mümkün olursa o 1 ayı uzatmaya çalışın. Rapor filan değil de normal doğum izninizi kullanmaya alışın. Yalnız dediğiniz gibi tek kişi ikiz çocuğa bakamaz. Çok zor olur kayınvalidenize, zorluk çatışma çıkarır. Bir de bakıcı tutun. Bakıcı çocukların bakımını yapar babaanne ona nezaret eder, yardım eder.

lütfen konuları dikkatli okuyun olurmu ? konu sahibinin çocuğu olacak kaynanayı yanında istiyor da ne demek...tam vakıf olamadınız heralde...ben bayıla bayıla isteseydim KARARSIZIM diye bir konu açmazdım..

kaynanayla altlı üstlü oturma konuusnda kararsız ben ise direkman çoocuk olmadan ayrılacagım demek ısteyecektım yanlıs ifade ettım.
ayrıca konuyu dikkatlı okuyorum zaten ki oncekı yorumlarıma bakarsanız eger görürüsünüz..

egerkı bayıla bayıla istemiyorsanız içinizde en ufak bir soru işareti varsa oturmayın.
ayrıca hem bakıcı hem kaynan ne gerek var. ya bakıcı tutun kaynanadan uzak durun. yada kaynana baksın bakıcıya para vermeyin..
kaynanyla altlı üstlü oturacaksanız bakcı tutmanın bir manası yok..
bakıcı olacaksa eger neden kaynanayı başımda isteyimki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…