yerinizde olsam ne olursa olsun kaynanamla asla yakın oturmazdım. zannediyorum ki siz hem kaynananızla hemde kendı annenızle yakın oturuyorsunuz.
egerkı boyleyse kendi annenizin yanında ev tutun bence..
kayınvalıde bebek olunca sizden cıkmayacak.. bebek bakımına karışacak. bunalacaksınız lohusalık falan derken lanet olsun dıyeceksiniz..bir başka eve geçmek için çok geç olacak.
mesafe cok uzak değilse kendı annenıze yakın bir ev tutup bir ay annenize bir ayda kaynananıza baktırabılırısnız. dönüşümlü olarak..
egerkı aynı apartmanda oturmaya baslayınca sorunlar olursa bu sefer başka bir yere geçemessiniz.. ki daha yenı tasınmış olacaksınız.
ii düşünün...dönüşü çok zor olabilir..
ben çalışmaya devam edersem çocuklarımı 1 aylıkken bırakıp işe gitmek azorunda kalıcam..kanuni hakkım var tabii ama özel şirkette çalıştığım için bukadar izin vermiyorlar maalesef yerime bakacak kimse olmadığı için 1 aylık izin var doğum sonrası..
siz olsanız bırakır gidemiydiniz çocuklarınızı ?
kızlar yoksa ev aramaya devammı edeyim..ne anneme yakın olsun ne kayınvalideme..tutayım bakıcıyı gideyim işime gücüme
..offfffffffffffff...
birde şöyle bişey var..aynı apartman oturma ihtimalimiz yüzünden eşim suçluluk hissediyor şimdi..istiyorsan annene yakın bakalım diyor...bende kararsız olduğum için bişey diyemiyorum..ama bozuntuyuda vermiyorum tabii....atlamıyorum yani....yarın birgün bir sorun olursa sende istedin burayı demesin diye...
ben istedim karımda beni kırmadı diye düşünsün ki zamanı gelince bende ondan isteyeceğim...
arkadaşlar merhaba...çoğunuz hamile olduğumu biliyorsunuz..doğum yapmama 1 ay filan var..
kirada 2+1 evde oturuyordum..ikiz beklediğim için 3+1 eve taşınmayı düşünüyorum..bu yüzdende uzun zamandır kiralık daire arıyordum..kayınvalidemde benim evimi sevdiği için sen çıkarsan oraya ben gelirim senin evler güzel diyordu..
bende aradığım daireyi anneme yakın arıyordum ki doğumdan sonra annemin bana faydası daha çok olur diye..geçen gün bizim marketin önünde kiralık daire yazısı gördüm..meğersem benim oturduğum apartmanın 2.katındaki daireymiş..bende 3.katta oturuyorum..ama orası 3+1 ..eşime demiş bulundum laf arasında hiç düşünmeden..oda gitmiş bakmış hoşuna gitmiş..şimdide tutalım diyip duruyor..zaten ev yok piyasada doğumunada az kaldı..filan dedi..
ama asıl sorun şu kızlar..ben oraya taşınırsam kayınvalidemde benim çıktığım yere gelecek ve haliyle aynı apartmanda oturucaz..bunu düşüncesi bile beni germeye yetiyor..kendi annem ve arkadaşlarım tut boşver aynı apartmanda olsun..hiç olmazsa kaynanan bakar çocuğuna diyolar..zaten ikiz olacak , zorlanırsın diyolar...vallahi kararsız kaldım..birde en önemli sorun şu , ben anneme yakın tutsaydım işi bırakmayı düşünüyordum servise ters olduğu için...şimdi evimin önünden geçiyor ee birde kayınvalideyle aynı apartmanda..acaba durum böyle olunca çalışmaya devam etsemmi diyorum..yani sizin anlayacağınız kafam karmakarışık ve kararsızım..
ne yapacağım bilemiyorum şaştım kaldım....
ben çalışmaya devam edersem çocuklarımı 1 aylıkken bırakıp işe gitmek azorunda kalıcam..kanuni hakkım var tabii ama özel şirkette çalıştığım için bukadar izin vermiyorlar maalesef yerime bakacak kimse olmadığı için 1 aylık izin var doğum sonrası..
siz olsanız bırakır gidemiydiniz çocuklarınızı ?
kayınvalidenizle aranız iyiyse ve arada belli bir seviye olursa sizin yararınıza bile olacaktır.çalışıyormuşsun.e ikiz çocuk da zordur!!evinin bi işini yapacağın zaman "anne bir saat bakın ben işimi halledeyim" dersin işte.babannemin bir lafı vardır.büyükten zarar gelmez kızım derdi hep.
evet annemde böyle derdi hep bana. bende tek kaynana diye kabul ettim evine gelin gittim..
şimdi ise çoocuk yapmadan ayrılmak ıstyorum.. altlı üstlü dahi oturmak ıstemıyorum.
konu sahibinin çocvugu olacak kaynana istiyor yanına ben ise çocugum olmadan ayrı eve geçmek ıstıyorum ancak çocuk olana kadar otururum onla eşimede söyledim..
çünkü çocuk olunca biliyorum başıma neler geleceğini..
kızlar çalışma zorunluluğum yok şu an için çok şükür...eşim mobilyacı..ama bağkurunu bile önemseyip yatırmıyor..ben 70 yaşında emekli olacaksam niye yatırayım zihniyetinde..haliyle kendi sigortamdamdan faydalanıyorum...eline geçen yüklü paralarla üretim için makinalar filan alıyor..ev yatırımını ilerde yaparız diyor..şimdi maddi durumum ne kadar iyi olsada şu için iyi..Allah korusun dünyanın binbirtürlü hali var..eşimin başına birşey gelse, yada olduki ayrıldık.. eğer çalışmazsam ben ne yaparım diyorum..ne devletten bana maaş kalacak nede kendi evim olacak..
ve ortada ikiz bebekler..çalışmayı tabiyki istiyorum..anneme yakın olsaydım mecburen bırakacaktım servis sorunu olduğu için...
Ama çalışmayı kendi ayaklarım üzerinde durmayı istiyorum..dediğim gibi kimin ne olacağını Allah bilir..ve 1 aylık çocuğu bırakacağım, içim acıya acıya, ama 6 aylık çocuğuda bırakmak kolay değil..aynı şey benim için..çocuklarım 5 yaşına gelene kadar çalışırım..sonrada bırakırım...diye düşünüyorum..
akşam eşimlede konuştum..aynı apartmanda olursak kesinlikle lakaytlık istemiyorum..sonuçta herkesin evi ayrı düzeni ayrı..kayınvalidemle aram ne kadar iyi olsada uzak olduğumuz için iyiyiz..aynı apartmanda belli bir süre sonra kaldıramayabiliriz birbirimizi...
kayınvalidemle seviyeliyiz gerçi.. yapı olarakda otoriter bir insanım ben ..tavrımı koyarım orda sorun yok..ama yinede burda arkadaşlarımızın yaşadıklarını okudukça insan düşünüyor tabiyki...ee yeri geliyor kendi annenle bile anlaşamıyorsun..birde düzen zaten değişecek..iki çocuk annesi olucam ..mutlkaka bişeyler değişecek..hem iş hem çocuklar derken hoşgörümü kaybettiğim zamanlarda olabilir...yani bunları eşimlede paylaştım..ne kimseyi kırmak isterim ne de kırılmak isterim..
şu anda kayınvalidemle aynı apartmanda oturmak , aynı zamanda çalışmaya devam etmek fikri daha sıcak geliyor sanki...akşam kendi annemde böyle olmasının daha uygun olacağını söyledi..çocuklar biraz büyünce belki kendi evin olur taşınırsın dedi. .annemde hasta olduğu için kendisine yüklenmemi istemiyor belliki..
bu apartmanda taşınmazsam çalışırım ozaman dedim..çünkü gerçekten işim mesleğim ve aldığım maaş burda çok iyi...bırakırım iki sene sonra başka bir yerden iş bulurum ama şu anki aldığım maaşın yarısına..ve eminim bukadar rahat bir işyeride olamaz..hem kendi odamdayım, hem maaşım iyi, hem arkadaşlarımla sorunum yok...hemde servis kapımın önünden geçiyor...
iki sene sonra başka bir yerden iş bulacağıma, ozamana kadar bağrıma taş basar çalışırım..
kanuni rapor hakkım 5 ay olmasına rağmen bukadar iznim yok malesef..özel bir şirket ama pozisyonum gereği yerime geçecek yada işimi yapacak insan yok..o yüzden izin sürem çok kısa..ama hem devletten rapor alıcam hemde çalıştığım işin maaşımı almaya devam edicem..üstelik patronum hergün değil haftada 3 günde gelsen yeter diyor..
işte durum bu yanii
lütfen konuları dikkatli okuyun olurmu ? konu sahibinin çocuğu olacak kaynanayı yanında istiyor da ne demek...tam vakıf olamadınız heralde...ben bayıla bayıla isteseydim KARARSIZIM diye bir konu açmazdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?