Kararsızlık artık canımı sıkmaya başladı...

GizliBirUye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
148
96
13
Merhaba, sizlere fikir danışmak istiyorum.
Yaş 30'a dayandı ailemle yaşıyorum. İş konusu sıkıntılı bu yüzden ayrı eve çıkamıyorum. Hayatta en çok istediğim şeylerden birisi yalnız yaşamak ama bir türlü olmuyor. Defalarca hedef değiştirdim üni sınavlarına gireyim diyorum bir arkadaşla ayrı eve çıkarım hem de istediğim mesleği yaparım diye ama maddi olarak bunu karşılayamam :( İş bulmak zor. Kpss için hazırlansam sınava 2 yıl var ve tüm umutlarımı bir sınava bağlamak çok stresli. Yapmak istediğim bir meslek var. 2 yıl sınava hazırlanmak yerine yapmak istediğim işe mi emek versem daha iyi olur acaba? Kısaca; farklı bir şehirde kendi başımın çaresine bakmak istiyorum artık.

Özgür hissedememek ve aileye muhtaç yaşamak benim için çok acı psikolojik olarak hiç iyi değilim.

var oldugunuz evde calisip henuz masrafinuz yokken para biriktirin bence. ayri ev dert inanin.
saglam bir is ve biraz birikiminiz olunca sonra istediginizi yaparsiniz

30 yaş çok geç bir yaş değil. Evli değilsiniz çocuğunuz yok sizi bağlayan birileri yok yani yapmak istediğiniz meslekte şansınızı deneyin. En kötü ne olabilirki.
Bu süreçte zaman bulursanız kpss de çalışabilirsiniz.
Umarım gönlünüzce olur. Bu kadar ileriyi düşünüp kendinizi çıkmaz düşüncelere sokmayın:)

Ablam 31 yaşında, 5.5 yaşında bir kızı var. Evlendiğinde 2 yıllık bölüm bitirmiş, başka bir dört yıllığa başlamıştı. Hamileyken okula gitti, karnı burnundayken sınavlara girdi falan. Sonra o bölümünü bitirdi ama devlete alımlarda mülakat getirdiler (torpil yani). Zaten az alım vardı. O yüzden başka bir bölümü kazandı. Bu sene onu bitiriyor inşallah. Sonrasında da atanıp atandığı yere gitmeyi planlıyorlar sanırım.

Diyeceğim o ki o da çok çabaladı, yeri geldi ufacık bebesiyle başka şehirde yaz okuluna gitti (üstten ders almak için) yeri geldi başka fedakarlıklar yaptı. Şu anda yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi diyebiliriz. Yani kısacası sen de yapabilirsin :)

Ablam 31 yaşında, 5.5 yaşında bir kızı var. Evlendiğinde 2 yıllık bölüm bitirmiş, başka bir dört yıllığa başlamıştı. Hamileyken okula gitti, karnı burnundayken sınavlara girdi falan. Sonra o bölümünü bitirdi ama devlete alımlarda mülakat getirdiler (torpil yani). Zaten az alım vardı. O yüzden başka bir bölümü kazandı. Bu sene onu bitiriyor inşallah. Sonrasında da atanıp atandığı yere gitmeyi planlıyorlar sanırım.

Diyeceğim o ki o da çok çabaladı, yeri geldi ufacık bebesiyle başka şehirde yaz okuluna gitti (üstten ders almak için) yeri geldi başka fedakarlıklar yaptı. Şu anda yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi diyebiliriz. Yani kısacası sen de yapabilirsin :)

Ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum. Daha fazla sabredecek psikolojim kalmadı. Artık bir hedef belirlemeliyim.

Aslinda ne kadar aci calis universite kazan onu yapmak kolay degil bir de butun gelecegin sinava bagli olsun.
Yasiniz genc ama bunlardan dolayi yipranmis yorulmussunuzdur.
Bir genclik boyle geciyor.
Kimileri de adam kayiyarak ve kayrilarak stressiz bir yasam suruyor evleniyor falan filan.

Benim için en mantıklısı nedir? Sınav mı yoksa hayatım boyunca yapmak istediğim ve beni mutlu edecek iş mi? Yapmak istediğim iş freelance bu sayede farklı bir şehre yerleşebilirim ama 2 yıl sonra "keşke sınava hazırlansaymışım" demek istemiyorum.

2 yıl sonra keşke sınava hazırlansaymışım da diyebilirsiniz keşke o freelance işi yapsaymışım da. Geleceği göremeyiz. Kaybedeceğiniz bir şey yok. Sizi mutlu edeceğini düşündüğünüz işi seçin. İstediğiniz gibi gitmezse başka bir şey düşünürsünüz. Tek bir sonuca odaklanmayın. En kötü keşke “keşke yapsaydım, keşke cesaret edebilseydim” şeklinde olandır.

Sorularınız çok kapalı

Ne okudunuz ne iş yapıyorsunuz

Yeniden sınava girseniz ne okursunuz

Yapmak istediğiniz iş ne

Bu bilgiler olmasan sizi de tanımadığımıza göre vereceğimiz tavsiye çok yanıltıcı olur

Her zaman ulaşılamayacak kişinin gözü kalır yani İşinizi kursanız sınava girse miydim dersiniz sınava girseniz iş daha mı iyi olurdu dersiniz

Sorularınız çok kapalı

Ne okudunuz ne iş yapıyorsunuz

Yeniden sınava girseniz ne okursunuz

Yapmak istediğiniz iş ne

Bu bilgiler olmasan sizi de tanımadığımıza göre vereceğimiz tavsiye çok yanıltıcı olur

Her zaman ulaşılamayacak kişinin gözü kalır yani İşinizi kursanız sınava girse miydim dersiniz sınava girseniz iş daha mı iyi olurdu dersiniz

Kpss girip atanırsam istediğim şeyler gerçekleşecek. Devlet garanti iş hem de şartları özel sektöre göre daha iyi.
Çok detay vermek istemiyorum. Şuan özelde çalışıyorum severek yaptığım bir iş değil. Kpss mi hazırlanayım yoksa yapmak istediğim iş için mi kendimi yetiştireyim? Grafik tasarımcı olmak istiyorum.

Kızlar benim konuya bir el atmadınız :)
Belirsizlik beni depresyona sokuyor. Yabancı dilimi de geliştirmek istiyorum. Sınava hazırlanırken bu pek mümkün olmayacak.

Ben yine kararsızlık çekiyorum... Hiç maceraya atılmayım kpss çalışayım nasıl olur? Angarya işler yapmaktan sıkıldım. Memur olursam statüm yükselir, kendime daha çok güvenirim, getir götür işleri yapmam. Şuan ki işim rahat masa maşı ortamım huzurlu ama getir götür işi yapıyorum. Yapabileceğim en iyi şey bu muydu diye sürekli hayatımı sorguluyorum, iyi bir meslek sahibi olmuş kişilerden ne eksiğim var. Diğer taraftan sevdiğim işi yapmak istiyorum, iyi bir fakülte bitirmek istiyorum. Seneye üni başladım diyelim asgari ücretle yalnız yaşamak çok zor memur olursam daha rahat ederim ama mutlu olacağımı sanmıyorum. Hedefsizlik psikolojimi bozuyor :(

Back
X