kararsızlık... ve gelecege dair zor seçim.!!

tuzlukk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2011
123
0
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar... sızlere bırşey sormak istiyorum.. çok yakın bır arkadaşım var.. evlenmek üzere... ancak bazı takıldıgı yerler var.. daha dogrusu seçim yapmak zorunda.. evlılık konusunda seçim yapmak zor bırazda aile baskısı var bazı konularda.. şimdi size anlatayım.. hangısı daha dogru seçim olur..

bırıncsının : 27 yaşında, yurt dişinda okumuş, gece hayatını çok iyi yaşamiş, her hafta başka bır sevgilisi olmuş,tabi onları evlenılecek kız olarak görmemiş.. çok çapkınlık yapmiş biri.. sonunda evlenıp yuva kurmaya karar vermiş.. babası oldukça zengın bırı.. çok guzel işleri var.. kızın babasınıda yıllardır tanıyor zaten. hatta kızıda kucuklukten berı tanıyor.. ancak onlar alevi, kız tarafı sunnı.. kızın annesı sıcak bakıyor bu işe...

ikincisi ise: 33 yaşında unıversıte muzunu, kendı işi olan kendı halınde, inaçlarına baglı, hoş bir ailesi var.çok medenı bırı, aktıf her konuda.her turlu sportıf falıyetlere katılır.. çevresınde hakkında hıç bır şekılde tek kötu söz söyleyen yok.. halınden de bellı zaten.. çok efendı bırı.. kızı ise aynı mahalleden tanıyor.. ve istıyor 3 senedır.. kız bunu istiyor, ancak annesı digeri konusunda ısrarcı.. annesıne göre digeri daha mantıklı..

kız ise:25 yaşında, lıse mezunu, bu sene ünıversıteye gırecek.. guzel ve hoş bırı..
arkadaşım zor döneme girdi.. ve arada kaldı.. yuregı ve annesı arasında.. annesi ikincisi hakkında olur desede, sen bırıncıyı seç diyor.. ve karar verecek yakında.. sız olsanız ne yapardınız..

kalbinin sesini dinlesin, illa evlenicem diye de kendini sartlandirmasin..
iki kisinin hakkinda bildikleri evlenme karari almaya yeterli degil..
bunun icin yakindan tanimasi gerekir..

Annesi maddiyat sebebiyle 1. yi istiyorsa hiç dinlemesin derim. İnançlar konusunda sıkıntı varsa yine dinlemesin derim. Bende nişanlıyım ve aramızda mezhep farkı var ama ben ve nişanlım ilk günden birbirimizi sevdiğimizi ve mezhep yüzünden ayrılmayacağımızı söyledik. 1 ekimde evleniyoruz ve 5 senelik ilişkimiz süresince mezhep sorun olmadı bizim için ama birbirimizi çok seviyoruz. Hala aşığım ona.Bence önemli olanda bu .Arkadaşın kimseyi dinlemesin kendi kalbinin sesinden başka doğru olanı o bulacaktır.

1. yi seçerdim anneler yanılmaz. benimde eşim alevi çok mutluyuz. bişeyleri hiç yaşamamak daha kötü evlenmeden önce ne güzel işte herşeyi yaşamış görmüş...

evlenmek üzere de kiminle evlenmek üzere

evlilik bu kadar basit mi

salona koltuk takımı mı seçiyorsun "o olmazsa o olsun"

Son düzenleyen: Moderatör:
her zaman büyüklerin söylediği dinlenmelidir derim.mezhep farklılıgını sorun etmesin.artık evlenenlern çogu ayrı mezhepten oluyr buna ragmen cok mutlu oluyrlar. zamanında gece hayatını çok iyi yaşaması, her hafta başka bır sevgilisi olması,çok çapkınlık yapması da sorum olmamalı sonucta onlara doydugu için bu saatten sonra capkınlıgı olmaz. hem sonunda evlenıp yuva kurmaya karar vermiş artık gerektiği olgunlukta ve ciddiyettedir

konuyu okuyunca zamanında teyzemin yaşadığı bir olay aklıma geldi
onada 2 seçenek sunulmuş
o da istemesede birini tercih etmiş
ilk duyduğumda çok yadırgamıştım sanki
o 2 si olmazsa olmaz ne garip
eğer ki 2 si arasında seçim yapmak zorundaysa
2. sini seçsin bence
evliliklerde para kariyerden önce iman gücü aranmalı
zen gin bir insan yarın birgün parasını kaybedebilir ne olacağı belli olmaz
hem 1 .si zamanında çok çapkınlık yapmış
evlendikten sonra yapmayacağına garantisi var mı
bu bile bie lades demek gibi bişey

kendisi en iyisini bilir ailesi mezhep sorununu porblem etmiyosa 1. seçebilir gönlü 2.yi istiyosa onu seçebilir

ben ikinciyi seçerdim..

burada sünni alevi ayrımı yapmak istemiyorum ama alevi bir aileyi istiyorsanız demekki sünniliğin gereklerini yerine getirmiyorsunuz aksi halde bu sizin için sorun olurdu hiç düşünmezdiniz bile direk red ederdiniz. zenginlik bir yere kadar nice zenginler gördük kuruşun hesabını karısına soran. bir erkeğin tecrübe sahibi olması evlilikte iyi olacak anlamına gelmez. bence böyle bir tecrübe hiç olmaz olsun.
ikincisi her yönden daha mantıklı. tabiki böyle kocamı seçilir o da ayrı....

valla hangisini seçerse ötekini bana yollasın

annesinin ne istediği değil önemli olan. arkadaşınızın ne hissettiği. tanışıyorlar ama hiç dışarı çıktılar mı, birşeyler paylaştılar mı? evliliklerde tek sorun para ve mezhep değil. sevgi saygı ve uyum çok önemli..

bence sevdigini secmeli digerinin parasi pulu var diye evlenmemli..
ama yorumlarada sasirdim yani sirf alevi-sunni seyine göre yapiliyor..
yok aileviyim aleviyi secsin,sevdigini secsin annesi menfaat ilisi icinde ilerde ne gibi sorunlar olur sevmedigi biriyle oldugu icin bunu düsünsün
ayrica burdaki sonuca göre karar vermeyecek heralde

Bir ömrü annesi değil kendisi geçirecek o adamla.. Şahsen ana kalırsa 2. adamı seçsin.
herşey para değil.. geçinecek kadar olsun, ele güne muhtaç etmesin yeter. annesi kızının rahat bir hayat sürmesini istiyor olabilir, ama sağlık ve huzur = herşey demektir. ikisi yoksa dünya senin olsa beş para etmez. genede kendisi birlir , benim şahsi fikrim 2. diyor :)

allah seni naapmasın güldürdün beni

bir bir bir bir! biri seçsin diğerini joeye yollasın 33 yaşındaki adamla evlenmesin 8 yaş var arada.yaş farkı çok önemli,kıymetini bilir falan dediklerine bakma,hiç söz dinlemiyolar...hem alevi kültürünü ben de çok seviyorum...

kuzinimden biliyorum çok tartışıyolar baya yaş farkı var aralarında...
benim aşkım benden küçük yoksa 8 ay

Birinciyi hep kötü anlatmışsın bir tek zengin demişsin bir de alevi olduğuna değinmişsin

Bende buradan yola çıkarak para önemli bir kavramdır...

Alevi erkekleri merhametli olur,kadına çok değer verirler o yüzden onu seçiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…