Kararsızlık...

nursena2011

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
459
74
298
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yıllardır uğraştığım memurlukta sonunda atandım... Ama ne mutlu oldum ne de mutsuz. Çünkü işimde ilk mesaimi dr raporu ile 35 haftalık hamileyken yaptım birde 7,5 yaşında kızım var. Asıl sorunum şöyle. Ben daha atanmadan bi abla vardı, insani yanı çok iyidir, hep ben bakarım bebeğine başkasına vereceğine bana verirsin derdi, bende de hiç umut olmadığı için tabii der savuştururdu. Şimdi atandım, ve benim aklıma karşı komşum var hem benim evime çok yakın hemde yaşı daha genç diğer ablaya göre. Ama eşimin aklında ise annesine bırakmak önce onları denemek var... Kayınvalidem öyle bir pistirki kadın anlatamam.... HAmilelik önceme kadar gittim temizledim hep evini ama sonra hamilelik benim için zor geçince bıraktım haliyle. Birde artık kendisi yapsın istedim ama tık yok kadında... KAyınpederim ise kayınvalidemden daha pistir. Diyelim ki arabanın motoruna baktı elleri yağ kir pas içinde . O elleri yıkamadan gelir oturur, o kadar pislik. Argosu hiç eksik olmaz... Eşime hep derim ki bunların içinde sen nasıl yaşadın. Kayınvalidemin pisliğinin yanı sıra sıfır beceri. 7,5 yaşındaki kızımı bu hafta ben işteyken 1 kere onlar aldılar okuldan. Eve götürmüşler , çocuk yemek yemedi diye önüne abur cubur koymuşlar. Açmışlar tv yi , Tam 2 saat çocuk ne istediyse onu yapmış. Velhasıl 7,5 yaşındaki kızıma bile bir kase çorba verecek ya da içirecek kapasitede mi değil becerisi mi yok saf mı ben anlamadım. Kabul benim çocuk biraz zor yemek konusunda ama yiyor yani. Bu kadına el kadar bebek bırakılır mı? Bu insanların evine çocuklarımı götürmeyi geçtim. Kaynatamın bize geldiğinde oturduğu beerjeri yakasım var hiç sabrım kalmadı. Siz olsanız ne yaparsınız, yaşlı ablamı, karqşı komşumu, kayınvalide mi. Eşime diyorum ki beni bu halimle çalışmak yormuyor çocuklarıma kim bakacak kaygısı yoruyor diyorum , bana diyor ki bebeği olup ta çalışan bi tek sen değilsin millet ne yapıyorsa bizde onu yaparız vs vs.... Arada kendime de kızmıyor değilim ne işim vardı işle güçle . Zar zorda olsa geçiniyorduk işte , işe hiç başlamasaydım da demiyor değilim içimden.

Kayınvaldenize çocuklarınızı baktırmak, gündemde bile olmamalı.
İçim kalktı onlarla ilgili yazdıklarınızı okurken.
En mantıklı çözüm,karşı komşu gibi geldi bana.
Çalışmaya karşı bu kadar isteksiz oluşunuzun sebebi hamileliğin son dönemlerindeki yorgunluk ve bitkinlik olabilir.
Acele karar vermeyin işe devam etmeme konusunda.

Karşı komşu en mantıklı tercih gibi görünüyor. Hem yakın, çocuk kış günü dışarı çıkmaz.

En mantiklisi karşı komşunuz.

Hem onu direk birakir işe gecersiniz.
Diger ablayablayada dersiniz her sabah getirmek almak çok zor olur.
Esinede ayni sekilde soylersin.
Gecen sene ben bebegimi bi ablaya goruruyordum.
Zor oluyordu hergun esyalarini tasi gotur getir.
İş yerime yurume mesafesiydi ama zorlandim.
O yuzden bu sene baska bakici ile anlastim evime geliyor.
Daha rahat.
Bu acidan bakarsak eger karsi komsu en iyisi olur herkes icin

Duzeninizi kurduktan sonra rahatlarsiniz uzmeyin kendinizi.
baslangicta zor oluyor ama oturacak.
iyiki calisiyorum diyeceksiniz.

Annesine bırakmak istiyor cunku para ödemeyecek
Eşiniz calısmanızı istedigine göre parayı seviyor diye düşündürdü
Karsı komsu tabiki tercih etmelisiniz

Karşı komşum, kışın benim evimde y
Annesine bırakmak istiyor cunku para ödemeyecek
Eşiniz calısmanızı istedigine göre parayı seviyor diye düşündürdü
Karsı komsu tabiki tercih etmelisiniz
Eşim maddi yönden ailesini tercih etmiyor, onun mantığı elin iyisinden bizim kötümüz iyiidir. Yoksa kayınvalidemlere bırakınca inanın bakıcıdan daha çok masraf ederiz onlara...

Karşı komşu en mantıklısı.
Binadan çıkmamış olacaksınız her açıdan iyi.
Kayınvalide seçenekler arasında bile olmamalı şu tablo ile.

En mantıklısı karşı komşu bence de. Büyük kızım 11 yaşında. Bu yaşına kadar bakıcı, anneanne şeklinde götürdük. 2.ye tamamen annem baktı kendi evimde.Annem titizdir ister istemez müdahele ediyordu evime. Çok rahat etsem de diken üstündeydim hep evim toplu olsun lavaboları ciflensin akşamları gibi . Bir de kuzenime bıraktım 1 yıl büyük kızımı arabayla götürüyorum ama giydir götür ağlamasına tahammül et gerçekten çok zordu o dönem. En rahat ettiğim dönem komşumun baktığı dönemdi. O dönem bebeği sarıp veriyordum. İşten çıkınca da uyuyorsa mesela evime çıkıp işimi yapıyor yemeğimi pişiriyordum. Uyanınca gidip alıyordum. Kesinlikle komşuyu düşünmelisiniz. Hayırlı olsun bu arada memuriyetiniz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…