• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlık

Daha iyi bir konumda başlayacaksanız ara verip hem dersinizi çalışın hem de bu süreçte eşinizle bir arada olup birbirinize vakit ayırın. İşten ayrılmak geçici bir durum anladığım kadarıyla.

Ekonomik olarak belki biraz zorlanırsınız ama yine de burda olsanız çekeceğiniz sıkıntı kadar değildir.

Hem dinlenme, hem birbirinize vakit ayırma hem de kariyer için çalışma imkanınız olacak. Bir taşla üç kuş😄

Benimkisi guven meselesi degilde kim olursa olsun baskasinin kazandigi parayi harcayamama problemi var. 1 senedir burdayım ve gelmeden once işimi ayarladim. Maddiyata onem vermiyorum sadece kimsenin eline bakmak istemiyorum. Tekrar daha iyi bir sekilde ise dönüş yapabilirim su an burda meslegimde sifirdan basladim ve aldigim ucret cok komik. Devlete bagli vir hastane icinde bazi sartlar gerekli calismadigim bu surecte onlari halledebilirim ama bilmedigim bir yer oldugu icin ya yetiremezsek diye korkularim var. Ve benim konusmalarim boyle oldugu icin esim de hakli olarak hic bixle alakali planın olmayacak mi diyor fazla kariyer odakliyim. Bilmiyorum ya
Ya hayat arkadaşlığı bu nolucak bu kadar takılmamak lazım. Eve giren para ortaktır bence. Ha bakın bende seneye işe girdim, çalışmak güzel bir şey. Devamlı evde kalmak istemem ama bir süreliğine kafa dinlemek , kendine eşine ernerjini ve zamanını harcamakta güzel. O şekilde düşünmemelisiniz bence. Eşiniz ne güzel destekliyor bu sene çalışmayın.

Ben hala oturtamadim kafamda

Oralara gitmek icin nasil süreçlerden geçtiniz neler yaptiniz nelerden vazgectiniz hangi sartlari saglamak icin ne yatirimlar yaptiniz ,dil yeterliginiz ,egitim duzeyiniz ,oralarda yeni yaşama kurma bilgi ve becerileriniz vs vs... bunlar kolay isler degil..

Yani kisaca , Tıp alaninda farkli ulkelerde diploma denkligi almak, işe girmek vs cok da kolay işler degıl, sizin tum bunlari basardiginzi varsayarsak "cantani al geri gel" cumlesini duymak icin neler yasadiniz tahmin edemiyorum?

Yaşınız kaç?
Kac yil oldu ordasiniz?
tam olarak nasil bir calişma sartlariniz yaşam şartlariniz var?
oraya giderken kac yillik bir planla ne tür step'lerden gecmeyi goze aldıniz?
karsiniza cikan sorunlar hiç hiç öngoremediginiz pronoemler miydi?
Tr'deki yaşam sartlariniz hayat planlariniz is durumlariniz ne idi? .....

durumunuzu anlatmak icin az cok yeterli bilgi vermelisiniz , yani hayatiniz ve yasadiginiz prblem burda bircok üyenin tam olarak örnegini görmedigi ve kafasinda birsey olusturmayacak kadar uzak bir profilde?

Londrada doktorluk yaparken esinden uzak kaldi die başi derde düsmüs üyelerle pek karsilasmiyoruz, biz genellille kv ile altın kavgasi yapanları 2 cumlede taniriz anlariz fikir üretiriz ve öneri veririz.

tum bunlar dolayisi ile sizi inandirici bulamadm, sorry🤔
Problem degil cunku bende su an icin kendine inananiyorum. Turkiye de ki planim meslegimde basarili olmaktı bu her nerede olursa olsundu. 6 yili bitirip pratisyenlige adim attim ve buraya geldim. Burda Turkiye de ki gibi rahat degilim denklik aldim ancak benle ayni statüde olan arkadaslarim cok rahatken malesef ben bayagi geri planda birakiliyorum... burada intörn pozisyonundayim. Oyle gel hemen kaşıkla demediler zaten valantör gibi bisey düşünün zaten koyan o😅 ielts sınavını basariyla gectim yani ingilizcem iyi. Buraya kadar hersey tamam. Ama burdaki saglik sistemi Turkiye deki gibi değil yani cok cok farkli ve alismaya calisiyorum. Ama cok angarya isleri yapmak durumunda kaliyorum ogrenci gibi zaten staj donemlerinde bu evrelerden geçiyoruz. Özel sektör her yerde özel sektör. Ve buradan ayrilip 1 2 sene sadece kendi alanim icin eğitim almayi planlıyorum. Çünkü bu sartlar hayalimde olan sartlar degildi. Şikâyette etmiyorum sonuçta kendi secimimdi. Burdan donme kararimda Turkiye de cok daha iyi yerlerde olabilirim. Kaybedeceğim hicbirsey yok. Simdi hastaneden ayrilacagim bu benim icin büyük bir karar. Ve bunu kimseye oturup anlatamam arkadaşlarım daha iyi tanidiklari icin adıma üzülüyorlar. Geri dön baskilari var. Ama esimi bırakamam. Oyle ha deyince birseyleri bitirebilen viri degilim. Eşim bir arastirma grubunda bu yuzden o da adim atamaz ki ben bastan kabul etmemeliydim bitireceksem. Bu cok cok zor bir karar hastaneden ayrilan 2 dr arkadasim oldu onlar tamamen biraktilar biri cok mutlu digeri asiri mutsuz. Yazdim aslinda benim derdim sadece birinin parasini harcamak bana cok zor geliyor benim derdim bu aslında esimden teklif gelse de gel benim egitim masraflarimi karsila der gibi hissediyorum. Korkuyorum ya gecinemezsek...

Geçici bir süreç bu
1 seneye en geç normale döner
İşinizi bırakmayın doktorsunuz evde mi oturacaksınız yani
Ne bilim
O kadar okusam evde oturmak ağır gelir

Kariyerinİz için eşinizden ayrılmayı mı düşünüyorsunsunuz. Yanlış mi anladım. Yargılamıyorum ne haddime. Sadece eş açısından düşününce çok yaralayıcı. Yeterince sevmiyor musunuz.
Adamcağız demez mi kariyerin için beni mi bırakıyorsun beni beni ... Aşkı memnuya kaydı pardon😄

Kariyerinİz için eşinizden ayrılmayı mı düşünüyorsunsunuz. Yanlış mi anladım. Yargılamıyorum ne haddime. Sadece eş açısından düşününce çok yaralayıcı. Yeterince sevmiyor musunuz.
Adamcağız demez mi kariyerin için beni mi bırakıyorsun beni beni ... Aşkı memnuya kaydı pardon😄
😅 tabiki hayır eşim iyi biri yani niye ayriliyim isimden ayrilmayi konusuyoruz. Esten nasil para istenir ya istemeden de olsa dokunamıyorum baskasinin emegine evet baskasi da degil ama o kadar saat yorulan ben değilim

Problem degil cunku bende su an icin kendine inananiyorum. Turkiye de ki planim meslegimde basarili olmaktı bu her nerede olursa olsundu. 6 yili bitirip pratisyenlige adim attim ve buraya geldim. Burda Turkiye de ki gibi rahat degilim denklik aldim ancak benle ayni statüde olan arkadaslarim cok rahatken malesef ben bayagi geri planda birakiliyorum... burada intörn pozisyonundayim. Oyle gel hemen kaşıkla demediler zaten valantör gibi bisey düşünün zaten koyan o😅 ielts sınavını basariyla gectim yani ingilizcem iyi. Buraya kadar hersey tamam. Ama burdaki saglik sistemi Turkiye deki gibi değil yani cok cok farkli ve alismaya calisiyorum. Ama cok angarya isleri yapmak durumunda kaliyorum ogrenci gibi zaten staj donemlerinde bu evrelerden geçiyoruz. Özel sektör her yerde özel sektör. Ve buradan ayrilip 1 2 sene sadece kendi alanim icin eğitim almayi planlıyorum. Çünkü bu sartlar hayalimde olan sartlar degildi. Şikâyette etmiyorum sonuçta kendi secimimdi. Burdan donme kararimda Turkiye de cok daha iyi yerlerde olabilirim. Kaybedeceğim hicbirsey yok. Simdi hastaneden ayrilacagim bu benim icin büyük bir karar. Ve bunu kimseye oturup anlatamam arkadaşlarım daha iyi tanidiklari icin adıma üzülüyorlar. Geri dön baskilari var. Ama esimi bırakamam. Oyle ha deyince birseyleri bitirebilen viri degilim. Eşim bir arastirma grubunda bu yuzden o da adim atamaz ki ben bastan kabul etmemeliydim bitireceksem. Bu cok cok zor bir karar hastaneden ayrilan 2 dr arkadasim oldu onlar tamamen biraktilar biri cok mutlu digeri asiri mutsuz. Yazdim aslinda benim derdim sadece birinin parasini harcamak bana cok zor geliyor benim derdim bu aslında esimden teklif gelse de gel benim egitim masraflarimi karsila der gibi hissediyorum. Korkuyorum ya gecinemezsek...

anladm,

ilk mesajiniza gore sorular sordm ve yorum yaptm, ilk mesajinizda karı koca arası iliski ile ilgli bir mevzudan cok genel yaşam sartlarimizdan sikayet etmissiniz gibi anlasiliyor.

simdi londra, dr filan unutup genel yorum yapmak gerek o halde..

Eşinizle kaç yıllık bir ilişkiniz var, aile kurarken iki tarafin da kisilik yapisina gore beklentiler yada hayal edilen yaşam sekliniz neydi?

Kac yillik evlisiniz? esiniz nasil birisi? karisina para verirken mıylanacak birisi mi?

sizin kariyerinizi sonunda kadar destekleyecek birisi mi?

tum bunlari önceden dusundunuz mu?

ornegin siz kendinizi taniyordunuz " ben hep kendi parami kazanirim , kendi kariyerime bakarim, esimden ortak ekonomik duzen beklemem, ondan bisey istemem, tam bagimsiz ekonomik yasam vs vs " mi hayal ediyordunuz?

Anlattiklariniza göre bagimsiz karakterde birisiniz, evlilik boyle kadınlara biraz zor gelebiliyor.

Hayatında hiç çalişmamış, egitim seviyesi de ortalama bile olmayan cok kadınlar eşlerinden çok fazla beklenti icinde olabilirken daha bagizsiz kendine yeten kadinlar eslerine karsi daha cekingen olabiliyorlar.

ornek;
Lise mezunu kızın nişanlısının ailesi ev + esyalar + yuklü bir miktar takı alınmıs olmasına ragmen "dügün bohçası" istediğini duydum geçen. bohçada da seccade tespih tulbent filan olacakmis. bunlari istemeye utanmamıs kendisi.

Baska yakin bir tanidigim eczaci kiz dr nisanlisi ile ailecek yemeğe gidiyor ve kiz hesabi ben odeyecegim die israr kiyamet. Nisan takisi icim israrla soruluyor nasil bir set alalim die, asla agzini acip sunu alalim demiyor. Bu kiza ev filan alinmadi, sade bir nikahla evlenecek.

Sizin durumunuz boyle olabilir. Okumuş çalısan kadinlar erken yaslarda herhangi birine bagli olmadan ( baba , koca) yasamaya alisiyorlar , bunu degistirmek zor geliyor. ev kizi ve daha sonra ev hanimi olarak yasayan kadinlar hayatlari boyinca birilerine bagimli yasadiklari icin aliskin olduklari "birisinden para isteme" zor gelmiyor.

siz belki evli olma durumuna alisma mantalitesi kazanmak icin calismalisiniz.

olay londra , zor sartlar filan degil, Tr ' de de olsaniz baska herhangi bir konuda bu duygulari yasayabilirdiniz.

o yuzden Tr donme iş degistirme cozumu uzun vadede ilacinız degil gibi dusunuyorum.

Ben calismayi cok severim. Aynen dediginiz gibi baskasindan para isteyrmem. Suan kucuk bebegim var. O yuzden kres yasina gelene kadar calismayacagim. Ancak sizin durumunuzda isi birakmaniz her halukarda firsat gibi gorunuyor.
Yani isten ayrildiniz 1 yil evde kaldiniz diyelim, esinizle normale doneceksiniz o mutlu siz mutlu. Dinlenmis olacaksiniz ve evdeyken prosedurleri halledip daha iyi sartlarla mesleginize geri doneceksiniz. Daha iyi sartlar ve maasla..
Yani bence bu belki istekleriniz icin firsat bile olabilir. Esinizin parasini harcayacaksiniz belki bi sure ancak sonrasinda kazandiginiz ucret daha dolgun olacak.
En onemlisi siz ne istiyorsunuz? Hangi yolu tercih ettiginizde daha huzurlu hissedeceksiniz? Illaki kalbinizden gecen dusundugunuzde sizi heyecanlandiran bisey vardir. Ona gore hareket edin bence.

Birikiminiz var mı kendinize ait? Tıpçı olarak her zaman rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Eğer varsa sizi de bir süre idare edecekse bence bırakın. Şimdi burda bırakma yazan çoğu kadının işi çok kıymetli çünkü iş bulmaları zor ama bu sizin sektör için geçerli değil. Bence çok güzel bir fırsat, take it. 😁

😅 tabiki hayır eşim iyi biri yani niye ayriliyim isimden ayrilmayi konusuyoruz. Esten nasil para istenir ya istemeden de olsa dokunamıyorum baskasinin emegine evet baskasi da degil ama o kadar saat yorulan ben değilim

Normal şartlarda ben de bu şekildeyim
Ama taraflardan biri evlilik/aşk için göçtüyse yerli tarafın maddi veya manevi az biraz sponsor olması durumu oluyor. Sebep belli, yerli olan zaten o ülkede maddi, kariyersel ve sosyal olarak yerleşik durumda, göçmen tarafın ise bunları oturtmaya ihtiyacı var. Yerli taraf eşine arkadaşlarını tanıştırır, iş bulmak için dil kursuna veya yüksek öğretime gitmesini anlayışla karşılar. Öncelikle siz göç ettiğiniz ve 1-0 geride olabileceğinizi, zamana ihtiyacınız olduğunu, karşı tarafın desteğine ihtiyacınız olduğunu kabul edin. Göç etmek böyle, ilk etapta finansal veya sosyal kendi ülkeniz gibi olmaz. Bunu kabul edin önce. Göçlü evlilikler bu şekilde, alıştığımız dışında farklı.

Ya hayat arkadaşlığı bu nolucak bu kadar takılmamak lazım. Eve giren para ortaktır bence. Ha bakın bende seneye işe girdim, çalışmak güzel bir şey. Devamlı evde kalmak istemem ama bir süreliğine kafa dinlemek , kendine eşine ernerjini ve zamanını harcamakta güzel. O şekilde düşünmemelisiniz bence. Eşiniz ne güzel destekliyor bu sene çalışmayın.
Peki siz calismadiginiz süreçte para isini nasil hallettiniz hesap verdiniz mi sunu suraya harcadim diye ya da ne bileyim nasil oluyor bu isler hic kimsenin parasini harcamadim ki. Bi de benim istememi saglarsa bu cok utanc verici benim için ayyy bilmiyorum düşündükçe icim daraliyor evet eve giren para ortak zaten ortak hesap kullaniyoruz birikim icin yanimiza ayirdigimiz paralar disinda. Zaten birikimlerimizde gitti neyse saglik olsunda

Birikiminiz var mı kendinize ait? Tıpçı olarak her zaman rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Eğer varsa sizi de bir süre idare edecekse bence bırakın. Şimdi burda bırakma yazan çoğu kadının işi çok kıymetli çünkü iş bulmaları zor ama bu sizin sektör için geçerli değil. Bence çok güzel bir fırsat, take it. 😁
Kendime ait birikimimi ev tutmaya ve esyalarimiza harcadik. Zaten olsa 1 saniye dusunmem çünkü burada hedefime ulasamam. Yani birazcik esimin cebi olacak evimizde. Zaten beni rahatsiz eden de bu

Peki siz calismadiginiz süreçte para isini nasil hallettiniz hesap verdiniz mi sunu suraya harcadim diye ya da ne bileyim nasil oluyor bu isler hic kimsenin parasini harcamadim ki. Bi de benim istememi saglarsa bu cok utanc verici benim için ayyy bilmiyorum düşündükçe icim daraliyor evet eve giren para ortak zaten ortak hesap kullaniyoruz birikim icin yanimiza ayirdigimiz paralar disinda. Zaten birikimlerimizde gitti neyse saglik olsunda
Eşim zaten her ay kredi kartımı yatırıyor, alacağım bir şey olunca ordan alıyorum sormadan. Nakit ihtiyacı olunca da mesela " yarın dışarı çıkıcam gelirken para çeker misin" diyorum çekip geliyo. Eşim de yanında fazla nakit taşımaz hep karttan alırız ama yanında yeterli nakit varsa cüzdanından alıp söylerim. Öyle aylık belli bir miktar almıyorum ne zaman ihtiyacım olsa o zaman alıyorum. Eşim sağolsun kendine almaz bana alır öyle bir insan. Yani bana kendimi kötü hissettirse ya da ters bir şey dese bende yapamam alınırım böyle bir konuda. O yüzden dedim eşten yana sıkıntı yoksa olabilir diye.
Aynı şekilde onun işleri kötü olsa o ara ben çalışıyo olsam bende sesimi çıkarmazdım. Bu yük değil de destek olmak bence. Ki siz işten çıktığınızda evin sorumluluğunu daha çok üstleneceksiniz ister istemez. Bir şekilde görev dağılımı gibi de düşünebilirsiniz bu süreçte

Eşim zaten her ay kredi kartımı yatırıyor, alacağım bir şey olunca ordan alıyorum sormadan. Nakit ihtiyacı olunca da mesela " yarın dışarı çıkıcam gelirken para çeker misin" diyorum çekip geliyo. Eşim de yanında fazla nakit taşımaz hep karttan alırız ama yanında yeterli nakit varsa cüzdanından alıp söylerim. Öyle aylık belli bir miktar almıyorum ne zaman ihtiyacım olsa o zaman alıyorum. Eşim sağolsun kendine almaz bana alır öyle bir insan. Yani bana kendimi kötü hissettirse ya da ters bir şey dese bende yapamam alınırım böyle bir konuda. O yüzden dedim eşten yana sıkıntı yoksa olabilir diye.
Aynı şekilde onun işleri kötü olsa o ara ben çalışıyo olsam bende sesimi çıkarmazdım. Bu yük değil de destek olmak bence. Ki siz işten çıktığınızda evin sorumluluğunu daha çok üstleneceksiniz ister istemez. Bir şekilde görev dağılımı gibi de düşünebilirsiniz bu süreçte
Benim olan emek giderse gitsin o gözümde olmaz da ayni seyi kendim için gecerli tutamıyorum. Bir de kendi ulkemde olsam hic dert etmem aman derim su kadar paramiz var sunlarin fiyati da şudur. Burada biseyler icin hep masraflar cikiyor ve esim de bunalsin istemiyorum ama bakalim bu hafta artik bi karar almam gerek. Cok teşekkür ederim

Benim olan emek giderse gitsin o gözümde olmaz da ayni seyi kendim için gecerli tutamıyorum. Bir de kendi ulkemde olsam hic dert etmem aman derim su kadar paramiz var sunlarin fiyati da şudur. Burada biseyler icin hep masraflar cikiyor ve esim de bunalsin istemiyorum ama bakalim bu hafta artik bi karar almam gerek. Cok teşekkür ederim
Rica ederim. Masraf oluyor maalesef. İki maaş gibi olmuyor öyle bir dezavantajı var. Eşiniz doktor orada da tek maaşla iki kişi geçinebileceğinizi düşündüm ben ama siz daha iyi bilirsiniz tabi. Bu sene daha dikkatli para harcayın ufak ufak birikimler yapın, sıkışacak gibi olduğunuzda harcarsınız artık. Bizim de mesela ufak bir birikimimiz vardı eşimin işi de kötü oldu koronadan döneminde. Birikimden çok harcadık. Biraz daha garantiye almanızı öneririm eğer şüpheniz varsa geçim konusunda

Sizin konularınızdan bana geçen duygular:
Ne yârdan geçerim, ne de serden.
Hem pastam dursun, hem karnım doysun.
Yolumu bir türlü çizemedim, herkese fazla kulak veriyorum.

Burda öyle is kaybetme gibi bir süreç yok. ozel sektorde olduğum icin maasi cok cok az onu da gectim devlete gecersem cidden kafa olarak cok rahat ederiz ki esimde bunu istiyor o sartlari saglayabilir ama benim yapmam gereken prosedürler var. Sen onlari yap ki birlikte gecip kafa olarak biraz rahat ederiz diyor. Evde bulundugum surecte zaten sinavlara hazirlanacagim yani bu vazgecis degil bir basamak cikmak icin uzatılan bir el yoksa esim ne calis ne calisma der. Burda zaten sıfır olarak görüyorlar sizi hangi durumda olursaniz olun.
Öyleyse bunu devlete geçmek için bir ara kabul edip bırakın.burda da doktorlar zorunlu hizmetten istifa edip tusa hazırlanmak için evde oturuyorlar, siz daha iyi bilirsiniz. Burda ki kadınların karşı çıkma sebepleri mesleği bırakma fikri. Bu şekilde anlatınca daha açıklayıcı oldu. Eşinizden para istemek de asla utandırıcı bir olay değil, sadece alışık değilsiniz. Gurur yapılacak mesele değil. Bazen aileyi düşünmek lazım ki burda bahsettiğiniz şey sizin kariyeriniz için atılmış bir adım. Ama tabi evdeyken rehavete kapılmayın, sınav ya da ne gerekiyorsa orda asla bırakmayın.

Back
X