Kararsizliklarım tavsiyelere açığım

Merhaba öğretmen misiniz
Evet
Özel eğitim dusunmemistim. Sizi sınıf öğretmeni sanıyordum ondan. Normalde veliler sınıf öğretmenlerinin değişmesini istemediği için sürekli özel okullar buna dikkat ediyor. Özel eğitimleri bilmiyorum tabii
Sınıf öğretmeniyim zaten ama özel eğitimde calisabiliyorum dersler bireysel olduğu için pek sorun etmiyorlar

Açıkçası kredi çekeyim gezeyim bana pek makul gelmedi

Çok acil karar veriyorsun anlık kararlar alıp sonra acaba mı diyorsun

Yani işsiz kalırsın vs de çalışırken istifa edip kredi çekip gezmek bana garip geldi

Ayrıca da öğretmensin ömrü boyunca 15 gün tatil yapanlar yanında cidden gezecek çok zamanın olacak

Bir de ben mi fazla hesap kitap istiyorum bilmiyorum ama atandın hemen gittin vs o arada da harcama yapmak lazım

Ben senin yerinde olsam hem çalışır hem para biriktiririm ki atanıp gittiğimde ilk günlerde ekonomik sıkıntı yaşamayayım adam gibi yerlerde kalabileyim eşyamı vs ayarlayabilenim

Valla ben 25 yaşıma girdiğim sene sırf 'bu dünyaya çalışmaya mı geldik' diye istifa edip yirmi günlük Avrupa turu yapmıştım 😂😂
Sonraki işsizlik zamanında da parttime kendimi gecindirecek kadar para kazanıp diyar diyar gezmistim.
İnan hayatımda yaptığım en doğru şeydi. Bu doğru kararından ötürü kendimi bugün bile kutluyorum, çünkü bir ömür su gibi geçiyor ve insana sadece anıları kalıyor..
Hatta bu yaz için de benzer bir planım var da, inşallah,bkalim:)
O yüzden senin yerinde olsam iki ay kemer sıkar , okullar kapanınca temmuzu agustosu gönlümce geçirirdim. Al kendine aprenaz bir çadır, şimdi ne kadar bilmiyroum ama ikiyuze ikinci el bulabilirsin,eminim. Tüm temmuzu agustosu Likya yolunda yürüyerek geçir :) bunu yapan binlerce insan var. Hatta sirf yürüyerek ülke değiştiren yakinim bile var ... Al sana bir ömür hatırlanacak anı 😂

Valla ben 25 yaşıma girdiğim sene sırf 'bu dünyaya çalışmaya mı geldik' diye istifa edip yirmi günlük Avrupa turu yapmıştım 😂😂
Sonraki işsizlik zamanında da parttime kendimi gecindirecek kadar para kazanıp diyar diyar gezmistim.
İnan hayatımda yaptığım en doğru şeydi. Bu doğru kararından ötürü kendimi bugün bile kutluyorum, çünkü bir ömür su gibi geçiyor ve insana sadece anıları kalıyor..
Hatta bu yaz için de benzer bir planım var da, inşallah,bkalim:)
O yüzden senin yerinde olsam iki ay kemer sıkar , okullar kapanınca temmuzu agustosu gönlümce geçirirdim. Al kendine aprenaz bir çadır, şimdi ne kadar bilmiyroum ama ikiyuze ikinci el bulabilirsin,eminim. Tüm temmuzu agustosu Likya yolunda yürüyerek geçir :) bunu yapan binlerce insan var. Hatta sirf yürüyerek ülke değiştiren yakinim bile var ... Al sana bir ömür hatırlanacak anı 😂
Biz de tatil yok yengenc :/ yaz tatili olmuyor

4

Kısa süre için düzen bozmanın, riske girmenin manası yok.

Sadece ağustosta kredi çekip gezme fikri nerden çıktı merak ettim. Niye böyle bi şey düşündünüz?

4

Kısa süre için düzen bozmanın, riske girmenin manası yok.

Sadece ağustosta kredi çekip gezme fikri nerden çıktı merak ettim. Niye böyle bi şey düşündünüz?
Aslında gideceğim yerlerde de hazır kurulu düzenim olacak. Şu anda kaldığım eve bir aya ev sahibi yerleşecek mesela gene düzenim bozulacak. Bir de hiç gezemedim ya maddi durumum olmadı ya zamanım olmadı atanmadan önce bir ay olsun gezeyim dedim 🤷

Aslında gideceğim yerlerde de hazır kurulu düzenim olacak. Şu anda kaldığım eve bir aya ev sahibi yerleşecek mesela gene düzenim bozulacak. Bir de hiç gezemedim ya maddi durumum olmadı ya zamanım olmadı atanmadan önce bir ay olsun gezeyim dedim 🤷
Bir ay gezmek için kredi çekme fikri pek mantıklı değil ya..hani birikmisin olsa neyse. Kurulu düzen olacaksa ve zaten bir aya mecbur tasinacaksan evet iş degistirmek düşünülebilir.

Şu an özel sektörde çalışıyorum bazı sıkıntılarım olsa da genel olarak isimden memnunum ama şehri hiç sevmiyorum. Çalışma saatlerinden ve büyük şehir olduğundan işten çıkınca yürüyüş bile yapacak vaktim olmuyor.
Olmak istediğim bir şehirden sürekli iş teklifleri geliyor. Eylül'de atanmış olacağım muhtemelen ve üniversiteden sonra hiç ara vermeden ders çalışmak,iş hayatı,pandemiyle geçti önümde şu seçenekler var:
1-)Ağustos da kredi çekip istifa edip atanana kadar gezerim. Ama devletin işine belli olmadigindan korkuyorum Eylül de atamayı yapıp Kasım'da başlatacağız da diyebilirler geçen sene bunu yaptılar(Mart'ta alıp Haziran da ise başlattılar )
2-)Sevdiğim şehirde işe baslarim.Ek iş de yaparım maddi gelirim daha iyi olur ama 6 aylık çalışma kabul ederler mi emin değilim. Bir de ailem başımı ağrıtır o şehirde gideceğine buraya gel diye. İstifa etmemi onların yanına dönmemi söyleyip duruyorlar.
3-)Bulunduğum şehirde çalışma saatleri daha az olan bir kuruma geçebilirim ama düzen bozmak gerekir. Ve o alanda yapabilir miyim emin değilim.
4-)Eylül başına kadar sabredip Eylül'de istifa ederim. Bı 15 gün sürem olacak.Ama Eylül de tercihler başlayacağı için gezmeye vakit bulamayabilirim.
Anlayacağınız çok kararsızım.
Istifa edip ailemin yaninna giderdim. Calismazdim öyle bir imkanim varsa.

İstediğimiz her şey anında olmaz. Uygun zamanı beklemek gerekir. Illa cabucak olsun diye uğraşırsaniz hata yapabolirsiniz. Her şeyin bir zamani var. Bekleykn atamaniz olsun. Sonra hayat sizin. Nasilsa gezersiniz, tatil yaparsiniz.

Aslında gideceğim yerlerde de hazır kurulu düzenim olacak.

bu nasıl olacak, cidden çok merak ettim

yani atanılan yerler çok da imkânları iyi yerler değil ki

şu aşamada açılan kontenjanların il ilçe köy dağılımını bilmiyoruz

yine yazılı puanlarını biliyoruz ama sözlü ile puanların başına olumlu yahut olumsuz ne geleceğini bilmiyoruz

maddi sebeplerle gezemedim diyorsun ya hala paran yok kredi çekip gezmek cidden makul değil

Açıkçası Eylül e kadar bu ülkede neler değişir kimse bilemez o atamalar da ne zaman nasıl yapılır bilinemez

bu nasıl olacak, cidden çok merak ettim

yani atanılan yerler çok da imkânları iyi yerler değil ki

şu aşamada açılan kontenjanların il ilçe köy dağılımını bilmiyoruz

yine yazılı puanlarını biliyoruz ama sözlü ile puanların başına olumlu yahut olumsuz ne geleceğini bilmiyoruz

maddi sebeplerle gezemedim diyorsun ya hala paran yok kredi çekip gezmek cidden makul değil

Açıkçası Eylül e kadar bu ülkede neler değişir kimse bilemez o atamalar da ne zaman nasıl yapılır bilinemez
Hayır atanana kadar gideceğim şehirde diyorum zaten buraya gelmeden önce o şehirde kalıyordum farklı işlere başvurmuştum olmamıştı şimdi hepsi tek tek aramaya başladı. Maddi durumum birikimim var aslında ama ne olur ne olmaz diye düşünüyorum.

Hayır atanana kadar gideceğim şehirde diyorum zaten buraya gelmeden önce o şehirde kalıyordum farklı işlere başvurmuştum olmamıştı şimdi hepsi tek tek aramaya başladı. Maddi durumum birikimim var aslında ama ne olur ne olmaz diye düşünüyorum.

o olur

ben ilk yorumumda gideceğim yer için biriktiririm demiştim de orada hazır düzen var dedin diye düşündüm

başka şehre gidilebilir sonbahar a kadar ama kredi çekip gezeyim cıks

hazıra dağ dayanmaz gezmeye başladı mı sonu alınmaz

yengeç in dediği gibi çadırda kalıp yürüyerek gezeceksen düşük bütçe ile olur tabii de başka türlü daha kazanılmayan para harcanmamalı bana göre

bu arada hala abinle misin

bu nedenle mi gideyim modundasın

eğer bu nedenle ise git ama kredi çekip gezme fikrini kafandan at

zira atandığın yerde bu sefer her şeyin uygununa kaçmaya başlarsın borçlarımı bitireyim diye

bu da seni maceralı ev arkadaşlıklarına sürükler

“gezmek” boyle planli bir sey mi ya? yani birden hayatinizi durdurup haydaa ben gezecegim demek ne bileyim. hani artik calismiyorum param var hep gezecegim deseniz anlarim da bir ay gezmek icin isten cikmayi anlamadim.

ben olsam boyle hayatimi gezmeye gore organize etmek yerine once atanana kadar calisir parami kazanirdim, atandiktan sonra zaten haftasonu olur, somestr olur, yaz tatili olur bol bol gezersiniz.

Şu an özel sektörde çalışıyorum bazı sıkıntılarım olsa da genel olarak isimden memnunum ama şehri hiç sevmiyorum. Çalışma saatlerinden ve büyük şehir olduğundan işten çıkınca yürüyüş bile yapacak vaktim olmuyor.
Olmak istediğim bir şehirden sürekli iş teklifleri geliyor. Eylül'de atanmış olacağım muhtemelen ve üniversiteden sonra hiç ara vermeden ders çalışmak,iş hayatı,pandemiyle geçti önümde şu seçenekler var:
1-)Ağustos da kredi çekip istifa edip atanana kadar gezerim. Ama devletin işine belli olmadigindan korkuyorum Eylül de atamayı yapıp Kasım'da başlatacağız da diyebilirler geçen sene bunu yaptılar(Mart'ta alıp Haziran da ise başlattılar )
2-)Sevdiğim şehirde işe baslarim.Ek iş de yaparım maddi gelirim daha iyi olur ama 6 aylık çalışma kabul ederler mi emin değilim. Bir de ailem başımı ağrıtır o şehirde gideceğine buraya gel diye. İstifa etmemi onların yanına dönmemi söyleyip duruyorlar.
3-)Bulunduğum şehirde çalışma saatleri daha az olan bir kuruma geçebilirim ama düzen bozmak gerekir. Ve o alanda yapabilir miyim emin değilim.
4-)Eylül başına kadar sabredip Eylül'de istifa ederim. Bı 15 gün sürem olacak.Ama Eylül de tercihler başlayacağı için gezmeye vakit bulamayabilirim.
Anlayacağınız çok kararsızım.
Ya olduğum durumda devam ederim, ya da 4. seçenek. Atandıktan sonrada gezilebiliyor. Yani zaten ben "evlenmeden önce bol bol gezeyim, işe başlamadan önce bol bol gezeyim" kafasını pek anlayamıyorum.:kahve:

Back
X