• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karatay diyeti günlügüm

Merhaba bugün hamilelerin için Karatay diyeti kitabı siparişi verdim.siz uyguluyormusunuz nasıl gidiyor
Evet uyguluyorum :) çok iyi yapmışsınız, baştan itibaren dikkatli davranmak en iyisi. Çok iyi gidiyor, kan şekerini yükseltecek gıdalar yemeyince uzun süre tok kalıyorum hem de vücudum için gerekli besinleri almış oluyorum. Gebelikte annenin nasıl beslendiğinin bebeğin ömür boyu karşılaşacağı hastalıklarla alakası varmış. Şimdiden onlara sağlıklı bir yaşam hediye edebiliriz :)

Evet uyguluyorum :) çok iyi yapmışsınız, baştan itibaren dikkatli davranmak en iyisi. Çok iyi gidiyor, kan şekerini yükseltecek gıdalar yemeyince uzun süre tok kalıyorum hem de vücudum için gerekli besinleri almış oluyorum. Gebelikte annenin nasıl beslendiğinin bebeğin ömür boyu karşılaşacağı hastalıklarla alakası varmış. Şimdiden onlara sağlıklı bir yaşam hediye edebiliriz :)
Şeker yüklemesi testi hakkında ne dusunuyorsunuz benim kafam çok karışık

Şeker yüklemesi testi hakkında ne dusunuyorsunuz benim kafam çok karışık
O konuda benim de karisik. Aslinca bastan beri dikkat edince problem olmayacagini söylüyor Karatay. Hatta zaten ilk zamanlarin daha önemli oldugunu 24. haftanin cok gec oldugunu söylüyor. Ben simdiden dikkat ediyorum. Dün kan sekerimi ve d vitaminimi de ölctürdüm pazartesi sonucu alicam. Benim doktorum da seker testi yapiyor ama ben ilk zamanlardan itibaren dikkat edip eger cok cok israr etmezse o testi yaptirmiycam.
Daha cikolata falan agzima sürmedim hamileligimi ögrendigimden beri. Bir kac kere ekmek yedim ama. Ekmek yersem dengelemesi icin tereyagi ve proteinli seyler yemeye calisiyorum. Bundan sonra daha da dikkatli olurum.

Sizde risk durumu var mi? Fazla kilo, ailede seker hastaligi, yüksek insülin vs?
Fazla kilom yok ailede şeker de yok geçen test yapıldı açlık sekeri 86 çıktı.normal gozukuyor.Hamileligimi ogrendigimden beri tatli agzima surmedim hatta arkadaslarla bir topikte 21 gun seker orucu yapiyoruz.ekmek pilav patates falan yiyorum ama az yemeye çalışıyorum.meyve çok yiyorum o da yukseltiyor.gizli seker de olabilir.Karatay 24. Hafta geç zaten diyor ama o haftadan sonra şeker yükselmeye başlıyormuş zaten.

Fazla kilom yok ailede şeker de yok geçen test yapıldı açlık sekeri 86 çıktı.normal gozukuyor.Hamileligimi ogrendigimden beri tatli agzima surmedim hatta arkadaslarla bir topikte 21 gun seker orucu yapiyoruz.ekmek pilav patates falan yiyorum ama az yemeye çalışıyorum.meyve çok yiyorum o da yukseltiyor.gizli seker de olabilir.Karatay 24. Hafta geç zaten diyor ama o haftadan sonra şeker yükselmeye başlıyormuş zaten.
Iste galiba baslarda yediklerimizin etkisiyle 24. haftadan sonra yükselmeye basliyor. Simdiden senin de dikkat etmen cok iyi. Aslinda dikkat edersek zaten cikmaz ama o zaman geldiginde nasil karar verecegim bilmiyorum. Yaptirmak istemiyorum ama aklimda kalir mi acaba. Tekrar doktorumla detayli konusurum o zaman. Ben almanyadayim doktorum alman. Burada da 2013 ten beri yapiyorlarmis bu testi.

Iste galiba baslarda yediklerimizin etkisiyle 24. haftadan sonra yükselmeye basliyor. Simdiden senin de dikkat etmen cok iyi. Aslinda dikkat edersek zaten cikmaz ama o zaman geldiginde nasil karar verecegim bilmiyorum. Yaptirmak istemiyorum ama aklimda kalir mi acaba. Tekrar doktorumla detayli konusurum o zaman. Ben almanyadayim doktorum alman. Burada da 2013 ten beri yapiyorlarmis bu testi.
Sanırım aynı duygulardayiz karatayin geçen bi konuşmasını dinledim yanında ümit adında bir doktor daha vardı. Doktorların katıldığı bütün konferansları, bütün tıp dergilerini,araştırmaları hep ilaç firmaları sponsor olup yönetiyor o yüzden doktorlar bilinclenmiyor ilaç firmaları insanlar hasta olsun istiyor yurtdışında da bu sistem aynı dedi. Dogru soyluyor ben de veteriner hekim olduğum için biraz anlıyorum. Ya gizli şeker varsa çocuğa zarar verirsem diye korkuyorum. O ümit adındaki doktor da başka testlerle de şeker olup olmadığı anlaşılabilir illa yükleme yapmaya gerek yok dedi

Hanımlar muhabbetinizin arasına girmiş oluyorum ama söylemek istedim. Geçen yıl aynı kaygılar bende de vardı. Konyada yaşıyorum gittiğim kadın doğum dru konyanın en iyisi diyebilirim bilmeyen yoktur. Bu konuyu sorduğumda konya jinekoglar derneği olarak dava açtıklarını doğru bile olsa riske edilemeyecek bir konu olduğu için başka testlerle tespit edilene kadar uygulamak zorunda olduklarını söyledi.(canan hn bu konu yüzünden yanlış hatırlamıyorsam ceza da aldı be artık tvde söylemiyor bunu)2 dilim baklavadaki kadar şeker alınıyor. 2 dilim baklavadan kime zarar gelir demişti. Daha önce bu testi yaptırmayan bi hastasının 33.hafta civarında bebeği karnında ölmüş malesef. Meğer gebelik şekeri varmış tahlili.yaptırsaydı önlem alabilirdik demişti. Açıkçası korktum ben de be yaptırdım.

Bir de unutmayalım ki kendisi bir kardiyolog esasen. Bahsedilen tuzakların da doğruluğuna inanıyorum. Başka tahlillerle tespit ediliyor da olabilir ama daha yeni bir sistemse ya da daha maliyetli tahlillerse en kolayı bu işlemdir belki. Bence drlar da sorumlu olmamak için gerek olmasa bile istiyor bazı tahlilleri.

Hanımlar muhabbetinizin arasına girmiş oluyorum ama söylemek istedim. Geçen yıl aynı kaygılar bende de vardı. Konyada yaşıyorum gittiğim kadın doğum dru konyanın en iyisi diyebilirim bilmeyen yoktur. Bu konuyu sorduğumda konya jinekoglar derneği olarak dava açtıklarını doğru bile olsa riske edilemeyecek bir konu olduğu için başka testlerle tespit edilene kadar uygulamak zorunda olduklarını söyledi.(canan hn bu konu yüzünden yanlış hatırlamıyorsam ceza da aldı be artık tvde söylemiyor bunu)2 dilim baklavadaki kadar şeker alınıyor. 2 dilim baklavadan kime zarar gelir demişti. Daha önce bu testi yaptırmayan bi hastasının 33.hafta civarında bebeği karnında ölmüş malesef. Meğer gebelik şekeri varmış tahlili.yaptırsaydı önlem alabilirdik demişti. Açıkçası korktum ben de be yaptırdım.
Doktorların bu 2 dilim baklava 1dilim pasta benzetmesi de yalan geliyor bana basite indirgeyip insanlari rahatlatiyorlar.baklava pasta yiyince saf glikoz almiyorsunki onun içinde bir sürü başka maddeler var üstelik içindeki şeker de hemen kana karışmıyor yavaş yavaş sindiriliyor.ama şeker yuklemesinde saf glikoz veriyorlar 50 100 150 gr dozlarda yapiyorlar.hepsi biranda kana karışıyor.100 grlik yaptiklarini farzedelim hangi baklava diliminde 100 gr glikoz var. 100 gr toz şekeri bir bardağa koyarsan yarım bardak eder ki o şeker bile saf glikoz değil .yarım bardak şekeri suda eritip içince insan fenalasmazmi.

Son düzenleme:
Bir de unutmayalım ki kendisi bir kardiyolog esasen. Bahsedilen tuzakların da doğruluğuna inanıyorum. Başka tahlillerle tespit ediliyor da olabilir ama daha yeni bir sistemse ya da daha maliyetli tahlillerse en kolayı bu işlemdir belki. Bence drlar da sorumlu olmamak için gerek olmasa bile istiyor bazı tahlilleri.
Bir kardiyolog insan metabolizmasını fizyolojisini, bir kadın dogumcudan çok daha iyi bilir.davalar açıldı meslekten men edildi diyorlar ama daha yeni tvye çıktı. Aleyhinde kazanılmış bir dava yok dedi. Ve yine anlattı şeker yüklemesi yaptirmayin diye.
Anladığım kadarıyla yaptırmak da yaptırmamak da riskli hangisinin riski daha yüksek onu bulmak ona gore karar vermek lazım

Peki siz yaptırdığınızda herhangi bir rahatsızlık baygınlık gibi birşey oldu mu

Sanırım aynı duygulardayiz karatayin geçen bi konuşmasını dinledim yanında ümit adında bir doktor daha vardı. Doktorların katıldığı bütün konferansları, bütün tıp dergilerini,araştırmaları hep ilaç firmaları sponsor olup yönetiyor o yüzden doktorlar bilinclenmiyor ilaç firmaları insanlar hasta olsun istiyor yurtdışında da bu sistem aynı dedi. Dogru soyluyor ben de veteriner hekim olduğum için biraz anlıyorum. Ya gizli şeker varsa çocuğa zarar verirsem diye korkuyorum. O ümit adındaki doktor da başka testlerle de şeker olup olmadığı anlaşılabilir illa yükleme yapmaya gerek yok dedi
Beraber yaptiklari programi ben de izledim. Ikisinin de aciklamalari ve bilimsel argümanlari bana cok mantikli geliyor. O nedenle ben ikisine de inaniyorum. Ümit Aktas'a hatta bir kez tesekkür amacli mail attim, cevap da yazdi. :)
Sana bir de "that sugar film" adli filmi izlemeni öneririm. Orada avusturalyali genc bir adam kendini denek olarak kullaniyor. Belli bir süre yüksek sekerli ama ayni sayida kalori alarak besleniyor. Adamdaki degisim inanilmaz. Kilo aldi ve cöktü. Bu arada arastirmalar da yapti. Sekerin zararli olmadigini söyleyen bir doktor vardi ona gida firmalarindan destek alip almadigini sordu meger adam coca coladan arastirmalari icin finansal destek aliyormus. Bir doktor icin hic etik degil. Böyle cok doktor var.

Aslinda durum su, senin doktorun bir noktada hakli. Simdi kadin hamileliginin basindan itibaren yüksek glisemik indeksli gidalarla beslenmisse ve 24. haftada seker testi zararli ben yaptirmayacagim derse yüksek seker tabii ki bebege zarar verir. Canan Karatay diyor ki 24 haftaya kalmadan zaten bastan dikkat etmek lazim. Hastaligin olusmasini bastan önlemek yerine olustuktan sonra var mi yok mu diye kontrol ediyorlar.
Bu testte 50gr seker iceren su iciriyorlar. 50 gr 12 küp seker yapiyor. Normalde biz cok seker yiyince bu seker vücuda zarar vermesin diye insülin salgilayip onu düsürüyoruz. Bu seker bebege de kandan aynen geciyor ama insülin bebege gecmiyormus. Bebek kendisi de insülin salgilayamiyor. Kaninda yüksek miktarda seker öylece kaliyor ve bebege zarar veriyormus. Mekanizmayi Canan böyle anlatmisti.
Ama bizim kadinlarimiz maasallah hamilelikte börekleri recelleri tostlari götürünce, doktorlar da ne yediklerini bilmediginden zamani geldiginde de test yaptirmayin diyemiyorlar. Onlar da hakli.
Ben görüyorum burada yaziyorlar. Benimle ayni zamanlardalar, biri sürekli tost yiyorum diyor, digeri paso üzüm suyu iciyormus. :(

Ben elhamdülillah hiçbir sorun yaşamadım ilk kez duyuyorum fenalaşma falan. Aynı dönemdeki 2 arkadaşım da bir problem yaşamadı. Tercih sizin tabiki. Ben de ümit aktaş ve canan hnımı takip eden biriyim sağlık konusunda da son derece detaylı araştırmalar yapmadan konuşmam ve uygulamam. O dönemde de şahsen riske atmak istemedim. O zaman gebelikte 2aşı olacaksınız bebekleriniz doğar doğmaz başlayacak aşıları. Ki içinde ne olduğunu kimsenin açıklayamadığı aşılar bunlar. Bence bu kaçınılması gereken daha elzem bir konu.

Ben elhamdülillah hiçbir sorun yaşamadım ilk kez duyuyorum fenalaşma falan. Aynı dönemdeki 2 arkadaşım da bir problem yaşamadı. Tercih sizin tabiki. Ben de ümit aktaş ve canan hnımı takip eden biriyim sağlık konusunda da son derece detaylı araştırmalar yapmadan konuşmam ve uygulamam. O dönemde de şahsen riske atmak istemedim. O zaman gebelikte 2aşı olacaksınız bebekleriniz doğar doğmaz başlayacak aşıları. Ki içinde ne olduğunu kimsenin açıklayamadığı aşılar bunlar. Bence bu kaçınılması gereken daha elzem bir konu.
Iste aslinda ben de kesin kararli degilim. Su an yaptirmak istemiyorum ama o dönem gelince aklimda kalmasin diye yaptirabilirim de ama öncesinde doktorumla detayli konusacagim. Asi konusunda haklisin ama yapacak bir sey yok.

Gerçekten zor bir karar sizi anlıyorum. O haftaya kadar yaptırmama konusunda kararlıydım ben de. Yaptırcan mı diye soranlara bile hayır düşünmiyorum diyordum. Eşim de benden daha hassastı ama drla görüşünce ya bi sıkıntı olursa korkusuyla yaptırdım. Umarım sizin için de bir sorun olmaz.

Selam bayanlar ben Karatay la 21 kilo verdim hiç zorlanmamistim 2 aydır ara ara bozuyorum şekerim düştü noldu bilemedim 10 kg kaldı bende yarın tekrar basliycam burdan yazisalim:)

Back
X