• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karatay diyeti günlügüm

Gebelik başlar başlamaz anne hassasiyeti düşüyor sanırım içimize. Her şey dört dörtlük olsun istiyoruz. Hele doğunca emzirmeydi, ek gıda, bakım vs derken hat safhaya çıkıyor. Biraz rahat olsak ne iyi. Kızım 14 aylık ve daha ilk kez bugün çikolatanın tadına baktı. Yanımızdaki arkadaşlarımız hayret etti aa hiç yemedi mi diye. Onlar için geç bile kalınmış bir şey belki ama benim için can sıkıcı oldu mesela. O yarım parçanın vücudundaki seyrini canlandırdım gözümde bir anda:( ama bir yerden sonra yapacak bir şey kalmıyor. İlerde kreş, okul derken illaki tüketecekler. Ne kadar anlatsak da engellemeye çalışsak da onlar için bir şey idade etmeyecek.

Selam bayanlar ben Karatay la 21 kilo verdim hiç zorlanmamistim 2 aydır ara ara bozuyorum şekerim düştü noldu bilemedim 10 kg kaldı bende yarın tekrar basliycam burdan yazisalim:)

Olur tabii yazisalim ama ben onuyu actigimda hamile degildim, simdi hamileyim. Yine devam ediyorum ama su an kilo vermeye calismamam gerekiyor. Sen su an kac kilosun? 2 aydir nasil bozdun? Ne yedin mesela?

Gebelik başlar başlamaz anne hassasiyeti düşüyor sanırım içimize. Her şey dört dörtlük olsun istiyoruz. Hele doğunca emzirmeydi, ek gıda, bakım vs derken hat safhaya çıkıyor. Biraz rahat olsak ne iyi. Kızım 14 aylık ve daha ilk kez bugün çikolatanın tadına baktı. Yanımızdaki arkadaşlarımız hayret etti aa hiç yemedi mi diye. Onlar için geç bile kalınmış bir şey belki ama benim için can sıkıcı oldu mesela. O yarım parçanın vücudundaki seyrini canlandırdım gözümde bir anda:KK43: ama bir yerden sonra yapacak bir şey kalmıyor. İlerde kreş, okul derken illaki tüketecekler. Ne kadar anlatsak da engellemeye çalışsak da onlar için bir şey idade etmeyecek.
Evet dogru, her seyin en iyisi olsun istiyoruz. Benim ilk bebegin o yüzden sonrasi nasil olacak bilmiyorum :) ama muhtemelen anlattigin gibi olur.
Simdiye kadar tatli yememis olmasi iyi. Zaten bebeklerin vücudu sekerle basedecek seviyede olmuyor ilk yillarda. Karacigerleri 5 yasina kadar gelismeye devam ediyor. Benim bir arkadasim da ogluna 2 yasindan sonra cikolata yedirmisti. Ama tabi ileride isteyecekleri kesin. Yine de mümkün oldugunca az yemelerini saglamak lazim heralde. Allah bagislasin bebeginizi :)

Teşekkür ederim. Aynen benimde çabam 2yaşına kadar yedirmemek, kaldığım yerden devam edeceğim ama☺ Ender saraç bahsetmişti 2 yaşına kadar vücuttaki yağ hücrelerinin sayısı belirlenirmiş. Sonrasında ne eksilir ne de artarmış. Dikkat edebildiğimiz kadar etmek lazım bence de. Size de sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inşallah.

Olur tabii yazisalim ama ben onuyu actigimda hamile degildim, simdi hamileyim. Yine devam ediyorum ama su an kilo vermeye calismamam gerekiyor. Sen su an kac kilosun? 2 aydir nasil bozdun? Ne yedin mesela?
Valla şimdi 75 e düştüm 10 kaldı 2 aydır ekmek falan değilde arada çikolata falan yiyorum :( yeniden kendimi toplamam gerek

Teşekkür ederim. Aynen benimde çabam 2yaşına kadar yedirmemek, kaldığım yerden devam edeceğim ama☺ Ender saraç bahsetmişti 2 yaşına kadar vücuttaki yağ hücrelerinin sayısı belirlenirmiş. Sonrasında ne eksilir ne de artarmış. Dikkat edebildiğimiz kadar etmek lazım bence de. Size de sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inşallah.
Keşke hiç taddırmasaydınız biraz büyüyüp akılları erdiğinde kendileri isteyecek ama o zamana kadar vermemek lazım bence.herşeyden korumak elbette ki imkansız ama elimizden geldiğince korumak lazım

Valla şimdi 75 e düştüm 10 kaldı 2 aydır ekmek falan değilde arada çikolata falan yiyorum :KK43: yeniden kendimi toplamam gerek
Yeme bak ücte ikisi gitmis kalmis ücte bir. Yersen canin daha cok ister. Uzun süre yemeyince kan sekeri ani düsmedigi icin insanin cani daha az istiyor.
Bir de yaza az kaldi :KK49: Öyle düsün :)

Hem öyle canım hemde ben tüp bebek yaptıracağım gitmesi gerek :)
Aa benim ilk sayfalarda yazdiklarimi okudun mu? Ben iki kere tüp denedim maalesef tutmadi. Sonra beslenmemi düzeltip bu karatay diyetine baslayinca bir de özellikle glutenli gidalardan uzak durunca kendiliginden hamile kaldim.
Insallah senin de hic gerek kalmaz ;)

Aa benim ilk sayfalarda yazdiklarimi okudun mu? Ben iki kere tüp denedim maalesef tutmadi. Sonra beslenmemi düzeltip bu karatay diyetine baslayinca bir de özellikle glutenli gidalardan uzak durunca kendiliginden hamile kaldim.
Insallah senin de hic gerek kalmaz :KK66:
İnşallah canım benim tüpler tikali ama Allahın işi belli olmaz

Merhaba kilo verme sürecinde sabır ve başarılar diliyorum.. Karatay 18 kilo verdim. 56 kiloyum. 3 kilo daha vermek istiyorum.. seninle devam edelim mi
merhaba bende karatay diyetine başladım.eğer istersen birbirimize destek olabiliriz.günlük siteye giriyorum.öğlen sonrası genelde.hergün yazabiliriz.iyi günler

Selam bayanlar ben Karatay la 21 kilo verdim hiç zorlanmamistim 2 aydır ara ara bozuyorum şekerim düştü noldu bilemedim 10 kg kaldı bende yarın tekrar basliycam burdan yazisalim:)
Merhaba maşallah çok güzel kilo vermişsiniz bende yeni başlayacağım Karatay diyetine çalıştığım için öğle araları yemek konusunda sıkıntı çekiyorum öğle yemeği için evden pratik ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz

Peki siz yaptırdığınızda herhangi bir rahatsızlık baygınlık gibi birşey oldu mu
Ben iki gebeligimde de yaptırdım ikincide daha yüksek dozdaydi yükleme fenalık geçirdim içerken birden o kadar şekeri elimden bardak düştü içim bulandı tekrar doldurup verdiler şimdiki aklım olsa yaptırmazdim hiçbirşeyde çıkmadı ama işte insan acaba diyor yaptiriyor malesef keşke başka bir yolu olsa

Ben iki gebeligimde de yaptırdım ikincide daha yüksek dozdaydi yükleme fenalık geçirdim içerken birden o kadar şekeri elimden bardak düştü içim bulandı tekrar doldurup verdiler şimdiki aklım olsa yaptırmazdim hiçbirşeyde çıkmadı ama işte insan acaba diyor yaptiriyor malesef keşke başka bir yolu olsa
O mesajı yazdığımda 1 aylık hamileymişim şimdi oğlum 14 aylık oldu :) şeker yüklemesi yaptırmadım tedirgin olmadım değil ama hiçbir sorun yaşamadım. İki durum da riskli bence iyi düşünüp karar vermek lazım

Back
X