diğer topiktekilerde benim istikrarıma hayranlar...çevremdekileri saymıyorum onlar her konuda hayranlar zaten...çocuklarımın arkadaşları bile kendilerini ilgilendiren konularda beni idol olarak görüyorlar...
bende diğer topiğe uğruyorum arkadaşlardan kopamıyorum ...mahzen facede karatay la ilgili bir sayfa açtı ona ugradınmı hiç..
bu hurma ve muz için....hemde kahvaltı öncesi
akşamla evdeki yemek arası 2 saat olmaması gerekiyor ama sen zaten zayıfsın buna tokat yok...
hoşgeldin prenscim.. maşallah tebrik ederim seni, benim de 11 aylık bebeğim var ama ben bu beslenme tarzından bihaber geçirdim gebeliğimi. 80 kg ile hamile kaldım 94 ile doğum yaptım hatta 1 ay da erken doğum oldu(( tabiii doğumla beraber 87 e düştüm ama bebek küçük çok süt olsun diye etrafımdakilerin baskısı tabii benimde bu saçmalığa inanmak istememle birlikte 94e tekrar kısa sürede çıktım. kendi çabalarımla 3 kg verdim 91 kg iken karataya başladım şu an tam 86 kg yum tam 5 kilo 1 ayda gitti....ve inanırmısın sütüm resmen arttı ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. O yüzden emzirme döneminde de uygulanabilir çünkü diyet değil yaşam tarzı..Allah hayırlı sağlıklı şekilde evladını sana bağışlasın .
sonunda karatay usulü sucuk yaptım
akşama kadar uğraştım doldurdum balkona astım,yapılış resimlerini çektim, kızım yarın tek resim olarak ayarlasın sağlıklı yaşıyoruzda paylaşacağım...
yarında sıra aşure'de izinliyken hepsini yapayım
sabah...kkk
akşam...kuru fasulye,,turşu,,,yoğurt keten tohumlu,omega3
kızlaaaaar, bu haftaki yarışı unutmayın kaçamak yapmayın sakıııınnnnn
bu zeytinyağını arttırma olayı çok iyi oldu, teşekkür ederimmm gül ablacımm
nasıl unuturum yarışısabırsızlanıyorum..yalnız bu gün tartıldım bu hafta içi dalgalanmalar moralimi bozuyor...cumaya kadar tartılmıcam..
kızlar menülerimi yazıyorum neyi yanlış yapıyorum bilemiyorum ama gıdım gıdım gidiyor..dünkü aşure mi moral bozukluğuna sebep oldu dicem ama akşam yemeyerek sadece yoğurt yiyerek dengelemeye çalıştım..gecede ayran içtim
neyi yanlış yapıyorum offbir de ter içinde kalacak kadar yüksek tempoda yürüyorum her gün..çözecem ben bu işi ama nasılll:44::44:
çok sık tartılmak gerçekten bozuyor morali. kabızlık problemi varmı?? benim olduğu zaman haftaiçi çok değişiyo kilom. zeytinyağını arttırmak lazım
malesef her gün tartılma huyum var..karatay öncesi diyetlerden yadigar bi alışkanlık..o zaman sıkı tutunca her gün tartılıp 200-300 gr eksilmeyi görüp mutlu olurdum.öyle kaldı bu huy ama bırakmam lazım..ben diyet günlüklerinde arkadaşımın sayfasına dahilim aylardır onda da cuma yapıyoruz kilo bildirimini..bundan sonra sadece pzt cuma tartılmak istiyorum.yavaş yavas azaltıyorum
kabızlık yok canım pzt den beri rahatım yağı arttırınca geçiyor gerçekten..yiyeceklerdeki tuz mu yoksa porsiyonlarım mı fazla sürekli kafama takılıyor..ben mesela akşam öğününü hafif yapmıyorum.karataya uygun yiyeceklerden yiyorum ama çeşidim bol oluyor ..sabahki kahvaltımda en ufak bi eksik olmuyor önce gözümü sonra karnımı doyuruyorum
akşam yemeğini kaçta yiyosun
canımkusura bakma bebeğim uyandı da..
akşam genelde 18-18,30 arası yiyorum yemeğimi..
yemekten 2 saat sonra falan çay içiyorum sonra yürüyüş sonra duş yatmadan ıçım kıyılıyor ya süt ya ayran bazende eşim kuruyemiş canavarıdır bi iki avuç kuruyemiş..
geç yattığım için oluyor bu durum erken yatsam acıkmam..dün mesela saat 1 ben hala bebeğimi uyutmakla meşguldüm
selam herkese hemen izahat vereyim dur hazırola da geçeyimdün tahin helvası yedim sırf onu yedim diye hemen bi balıkçı bulup tekir balığı yedim çok komikti halim gül abla kızar diyorum içimden söylene söylene gittim :))) yanına bol salata tabiki bide bu ara çiğ kaju ya kafayı taktım çok yağlı ama bişey olmaz dimi serbest yazıyodu kitapta dün eşimle 150gr lık paketi bitirmişiz :)
sabah peynir zeytin 12 tane salatalık domates sütle 1 kaşık yulaf ezmesi yedim başka türlü süt içemiyorum çünkü
öğle 1 muz mandalina kaju yedim unutmadan hemen gidip şimdi koşa koşa süt içicemm mandalina fazla oldu sanırım muzu yumurta yerine saydım ama mandalina ya açıklamam yok çanta tokat ne varsa yollayın :)))
Ayyy kuzucum benim ne tatlıdır o şimdi uykulu uykulu
bence sütü daha erken içmeye çalış , ben 8 den sonra hiçbirşey yemiyorum ufak da olsa çünkü insülin salgılatır. ama 8 gibi süt ya da ayran içiyorm daha geç saatte değil
Gül abla mutlaka uyaracaktır ama burda çok hata var. Serbest olan şeyleri de gelişigüzel yemiyoruz. Aralardaki saatler de önemli. Helva yedim diye balık almak da ilginç. İlahiselam herkese hemen izahat vereyim dur hazırola da geçeyimdün tahin helvası yedim sırf onu yedim diye hemen bi balıkçı bulup tekir balığı yedim çok komikti halim gül abla kızar diyorum içimden söylene söylene gittim :))) yanına bol salata tabiki bide bu ara çiğ kaju ya kafayı taktım çok yağlı ama bişey olmaz dimi serbest yazıyodu kitapta dün eşimle 150gr lık paketi bitirmişiz :)
sabah peynir zeytin 12 tane salatalık domates sütle 1 kaşık yulaf ezmesi yedim başka türlü süt içemiyorum çünkü
öğle 1 muz mandalina kaju yedim unutmadan hemen gidip şimdi koşa koşa süt içicemm mandalina fazla oldu sanırım muzu yumurta yerine saydım ama mandalina ya açıklamam yok çanta tokat ne varsa yollayın :)))
ama ama balıkları lokantada yedim ben pişirmedim enfazla yarım saat sürmüştürGül abla mutlaka uyaracaktır ama burda çok hata var. Serbest olan şeyleri de gelişigüzel yemiyoruz. Aralardaki saatler de önemli. Helva yedim diye balık almak da ilginç. İlahiSen o balığı gidip alıp pişirip yiyene kadar tahin helvası zaten kana karıştı gitti omega 3 le karşılaşmadı bile. Amaç omega-3 ü sindirmekti ama. Ayrıca tekir balığı almışsın ve mutlaka tavada kızartmışsındır. Eğer balığı tavada una bulayıp kızgın yağda kızartıyorsan ondaki omag-3 ü unut gitsin artık o balıktan sana hayır gelmez. Gerçi bu tahin helvası olayını anlamış değilim. Tahin pekmez yasak helva serbest. Ben geçen balık yaptığımda şekersiz cevizli incir marmelatıyla karıştırdım yedim. Çok da yakıştı eşimle bayıldık tadına.
Ayrıca leptin için en az 5 saat aç kalma kuralı varO nedenle öğünler doyurucu olmalı ve insilini yükseltmemeli, GI düşük olmalı. Kaju serbest nede olsa akşam yemeğinden 1 saat sonra kaju yiyim yarım saat sonra muz yiyim yok Akşam yemekleri en geç 8de bitiyor sonra ağzımıza tek bir lokma almıyoruz. Limonlu su yeşil çay v.s içilebilir.
Gül abla öğrenmişim değil miHer ne kadar kaçamaklardan kendimi alıkoyamasam da zaman zaman işleyişi ezberledim. Bir de azıcık alt yapı var gıda mühendisiyim ayıptır söylemesi
canım ya hakikaten çok tatlı oluyorlar uyanınca uyku alınmış gözler şiş ve tüm maharetler sergilenecek derecede enerjik, hepimizin evladına koccaman
umarım senin bebeğinde biraz daha iyidir bu gün...
tamam canım önerini deneyeceğim..acıkmamış olacağım ama saat 8'i geçirmeyeyim bi kaç gün..umarım faydası olur..beni geç saatte yaptığım yürüyüş acıktırıyor daha erkende yürüyemiyorum büyük oğlumun ödevi oluyor..eşimle çocukları paylaşıyoruz derken anca spora sıra geliyor:44:
Neyse canım hepimiz Gül abla sayesinde yavaş yavaş öğreniyoruz. Zaten burda paylaşmanın amacı o yanlışlarımız öğrenip birbirimizi gaza getirmek. Yoksa herkes kendini kandırır değil mi? Kimse kimseye zorla diyet yaptıramaz.ama ama balıkları lokantada yedim ben pişirmedim enfazla yarım saat sürmüştürama muz konusunda çok haklısınn akşam 8 de yedim aslında ama hepsini birlikte yemem lazımdı dimi benimki taksit taksit olmuş sen söyleyince farkına vardım bende niye kilo veremiyorum diyorum bende sebep çokmuşta benim haberim yokmuşş :))
evet canım kurucusu mahzen, yönetimdekilerde felluz,seam,xc9 diğerinin nickini unuttum..ne güzel yaa maşallah tekrar tekrar
uğramadım o sayfayı mahzen mi açmıştı? okudum karatay mucizesiydi sanırım..hemen bakıyorum..
bişey değil vanımkızlaaaaar, bu haftaki yarışı unutmayın kaçamak yapmayın sakıııınnnnn
bu zeytinyağını arttırma olayı çok iyi oldu, teşekkür ederimmm gül ablacımm
o huy bendede varmalesef her gün tartılma huyum var..karatay öncesi diyetlerden yadigar bi alışkanlık..o zaman sıkı tutunca her gün tartılıp 200-300 gr eksilmeyi görüp mutlu olurdum.öyle kaldı bu huy ama bırakmam lazım..ben diyet günlüklerinde arkadaşımın sayfasına dahilim aylardır onda da cuma yapıyoruz kilo bildirimini..bundan sonra sadece pzt cuma tartılmak istiyorum.yavaş yavas azaltıyorum
kabızlık yok canım pzt den beri rahatım yağı arttırınca geçiyor gerçekten..yiyeceklerdeki tuz mu yoksa porsiyonlarım mı fazla sürekli kafama takılıyor..ben mesela akşam öğününü hafif yapmıyorum.karataya uygun yiyeceklerden yiyorum ama çeşidim bol oluyor ..sabahki kahvaltımda en ufak bi eksik olmuyor önce gözümü sonra karnımı doyuruyorum
işte hata çıktı ortaya, sen o kadar spor yap üstüne kuruyemiş ye, süt yada ayran iç leptinin çalışmasını durdur oldumu şimdicanımkusura bakma bebeğim uyandı da..
akşam genelde 18-18,30 arası yiyorum yemeğimi..
yemekten 2 saat sonra falan çay içiyorum sonra yürüyüş sonra duş yatmadan ıçım kıyılıyor ya süt ya ayran bazende eşim kuruyemiş canavarıdır bi iki avuç kuruyemiş..
geç yattığım için oluyor bu durum erken yatsam acıkmam..dün mesela saat 1 ben hala bebeğimi uyutmakla meşguldüm
çok güzel açıklamışsın canımAyyy kuzucum benim ne tatlıdır o şimdi uykulu uykulu
bence sütü daha erken içmeye çalış , ben 8 den sonra hiçbirşey yemiyorum ufak da olsa çünkü insülin salgılatır. ama 8 gibi süt ya da ayran içiyorm daha geç saatte değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?