karatay diyeti

ayden34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
202
77
98
Selam kızlar,
stres hareketsizlik derken 56 kilodan 67 kiloya çıktığımda başladım karataya diyetine, aslında diyet de demek istemiyorum, yaşam tarzı sağlıklı beslenmek, olması gereken beslenme tarzı dersek daha doğru olacak sanki.
mantığı o kadar basit ki, karışık gibi gelse de başında.
üstelik itiraf ediyorum ben %100 uymadım da :)
yine de 7 kilo verdim sonra da kestim fakat yeniden başlayacağım.
üstelik benim hipo troidim var, kilo verimi zordur bu rahatsızlığı yaşayanlar bilirler!
hayatınızdan çıkarmanız gerekenler şunlar; ekmek, unlu mamuller (makarna, pirinç pilavı vb gibi) , tatlılar, şekerli gıdalar.
ekmeksiz doyulmaz dediğinizi duyar gibiyim.
ben şunun farkında vardım, glisemik indeksli yiyecekler daha çabuk acıktırıyor.
yukarda saydıklarımı hayatınızdan çıkardığınızda haklı olduğunu karatayın anlayacaksınız.
sabah kahvaltısında istediğiniz kadar yumurta yiyebilirsiniz. ben 3 yumurta kırıp yiyordum.
baharatlarla, sucukla da olabiliyor.
sucuğu karatayın mantığında kendin yapıyorsun, sayfasında tarifleri de mevcut. o kadar yapamadığım için marketten aldığım ile yapıyordum.
yumurta da organik olmalı yine, günümüzde tüm herşeyde olduğu gibi gdo lu olduğundan.
ama büyük şehirde bunlara ulaşmak zor.
elimdeki imkanlar kadar uyabildim.
haşlayarak da yiye bilirsiniz yumurtanızı, yalnız katı olmamak şartıyla.
peynir, salatalık, domates yeşillik, zeytin serbest.
mutlaka ceviz 3 adet kadar, fındık badem de kahvaltıda dahil ediceksiniz. ayrıca bademin tok tutma özelliği de var! hepsi de kavrulmamış olmalı.
ara öğün tavsiye etmiyor, 5 saat açlık olması gerekiyor.
(meyve yemeden duramıyorsanız şayet kahvaltıda yiye bilirmişsiniz.)
şayet çok acıkırsanız ara öğünde ayran içebilirsiniz.
ben grissini de yerdim midem kazındığında, ama inanın buna gerek bile kalmıyor.
akşam yemeğini en geç 20'de yemiş olmanız lazım.
ben saat 18'de yiyordum. ve 1 tabakla doyuyordum. hatta biz nasıl ekmek yerdik de doymazdık diye konuşurdum annem ile. onu da dahil ettim bu yeme stiline.
bizi buna aslında mecbur bırakan annemin kalp krizi geçirmiş olması oldu.
10 kilo da annem verdi. üstelik şeker hastası olduğu için gece de meyvesini yiyim yatıyordu, öğlenleri de ara öğünde meyve yiyordu.
yoğurt eksik etmemeniz gerekiyor.
yasak olan kızartmalar, et serbest bulgur pilavı serbest abartmamak şartıyla, tavuk eti vs serbest.
şimdi itiraf edeceğim, her gün 1 dondurma tutkum vardı ondan vazgeçemediğim halde 7 kilo verdim.
sporda yapamadım pek şartlardan dolayı.
kesinlikle bir yaşam şekli karatay diyeti. diyet bile değil bana göre aç kalmıyorsunuz çünkü.
ilk bi kaç gün belki öğlen kazınır mideniz ama o da geçiyor zaman içinde.
aklıma gelenler bunlar. gece de geç yattığım için doğal olarak acıkıyordum ve ayran yanında kepekli grissini yiyordum. mecburen :) bunları da yapmasaydım çok daha fazla kilo verirdim, ağırdan aldığım için 5 ayda verdim kilolarımı. ama halen fazlam var.
hadeyin kilo sorunları olanlar sığmadığımız kıyafetlere sığmak adına hep beraber başlayalım karatayın bize sunduğu yemek sistemine.
hepimize kolay gelsin.

Insan ekmek yemeyince kendini ne kadar hafif hissediyormuş bunu farkettim :)
bende ekmeksiz daha az acıktığımı, nasıl da ekmek ile yemek yermişiz ne gereksizmiş onu anladım. çok gereksizmiş ama siimide dayanamıyorum :)

inşallah ama verirsiniz zamanla.. olay sadece hayatımızdan beyazları çıkarmak. meyveyi de. ama annem şeker hastası olduğu için meyve yemek durumunda kalıyordu ve 10 kilo (benden daha çok) verdi :)

Günaydın bende bu hafta karatay diyetine uygun beslenmeye çalıştım. Tam anlamıyla uyamadım ama yine de 2 kilo verdim . Belki ekmek yemeyince ödem atmışımdır ama bana iyi bir motivasyon oldu . İnşallah devam edicem . Sizi de takipteyim örnek menü olması amacıyla yediklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Günaydın bende bu hafta karatay diyetine uygun beslenmeye çalıştım. Tam anlamıyla uyamadım ama yine de 2 kilo verdim . Belki ekmek yemeyince ödem atmışımdır ama bana iyi bir motivasyon oldu . İnşallah devam edicem . Sizi de takipteyim örnek menü olması amacıyla yediklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hosgeldin canım

selam...benmde bu diyete inancım tam aslında...ama bi motive olup tam anlamıyla başlayamadım...
topiği açan arkadaş yok sanırm...ne kadar verdi merak ettim...hem takıldığımız yerlerde danışırdık kendisine...o_O
Kim ne kadar sürede ne kadar kilo verdi acaba?

Ablamda yapıyor bunu ve aynı şekilde diyet değil yaşam tarzı diyor :) ideal kilosuna gelip orda kaldığını ondan sonra kilo alıp vermediğini ve aynı zamanda spor yapmamasına rağmen vücudunu sıkılaştırdığını söyledi. Mayıs'ta düğünüm var bende başladım şimdi. Kesinlikle aç kalınmıyor bu diyetle

Back
X