canım ben Canan Karatay'ın ''Karatay Diyeti'' kitabını almıştım. aslında kitap içeriğine bakıp Karatay'ın da tavsiyelerini uygulayınca bildiğimiz diyetlerden farkını hissediyorsun. diyet demek bile garip geliyor bana çünkü diyette ben pek doymuyordum. Karatay'da öyle bir sorunum olmadı. harfi harfine uyguladığımı söyleyemem ama ben iki kilo da olsa vermiştim ve başka zamanlardaki gibi hemen almadım da kendimi bırakınca. benim için, sarsılmadan elim ayağım titremeden kilo vermiş olmak şu açıdan önemliydi: bende pko da var. (bir anda şekerli bir şeyler yeme isteği oluyor bazen... vs)
bence en azından başlangıç için de olsa alıp okuyabilirsin, harfi harfine ilk hafta hepsini uygulayacağım dersen belki şartlanıp zihnen yorulur musun acaba diye diyorum.(kendimden biliyorum şartlanmalar beni yoruyor da
)
çayda şekeri zaten sevmiyorum o zor gelmedi. ekmeği yediğim öğün de oldu yemediğim de ama eskisi kadar abartmadım ekmek tükettiğimde. böyle böyle kısarak kendimi alıştırmaya çalıştım anlayacağın.
ya ben çok konuştum sanki
özetle ben yarım yamalak uyguladığım dönemde bile memnun kaldım. o yüzden tavsiye ediyorum.
bana göre ''Karatay diyeti'' diyet değil beslenme tarzı, Karatay usulü beslenme diyorum ben.