Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya ben karataya başladıgımdan beri dut kurusu atıstırıyorum hem sağlıklıdır diye meğersem glisemik indeksi yüksekmiş!!!
Haberiniz ola dut kurusu yememeliyiz!!
Spor----
öğlen arası 3km
Su-----
2 litre şimdilik :)
Merhama arkadaslar bende canan hanim dedikleri uygulamaya calisiyorum 3 haftadir diyetdeyim hayatimdan ekmegi tatliyi hamur islerini pirinci ve sagliksiz yaglari cikardim sade sabah ve aksam olarak yiyorum genel gec yatdigimdan kahvaltimi 1 gibi bazen dahada sarka biliyor aksam yemeyimide esimden dolayi 8 de yiyorum daha bisey yemiyorum aralarda filan ilk 2 hafta 5 kilo verdim bu hafta hic veremedim sizce bu normalmi yoksa ben hatali diyetmi yapiyorum
Valla inan bilmiyorum bugun 5.günüm bu konunun uzmanları nerdesinizzzzz yardımmm edinnnn:)
yedin yedin canımız çekti bizimde hacı ayır bari dut kurularını atma da azcık biz de yiyelim
o değil de öğlen 3 km nerde yaptın beni geçeceksin haaaa :18::18::18::18:
Bahceliye gittik lahmacun yemeye:))
aranılan uzman benim sanırım
neyse şaka bi yana metabolizma hızlı sanırım tatlım 2 haftada 5 kilo verdiğine göre bünye kendini küçük bi korumaya almış olabilir "neler oluyor ölücem sanırım aman tanrım yağlarım yavaş yavaş gidiyor yetişin aaa dostlar" diye alarm vermiş ve seninle inatlaşıyo olabilir ve bu sürede hem vücut yeni kiloya alışır hem de sıkılaşır giden kilolar kendini belli eder.
yani yapacağın şey diyetine devam etmen moralini bozmaman istikrarlı davranırsan devamı gelecektir![]()
Tesekkurler peki yapis seklimde problem varmi hemen hemen her sabah ayni seyleri yiyorum peynir zeytin domates yumurta sut iciyorum yaninda ceviz yiyorum aralarda hic bi sey yemiyorum bide aksam yemeyi bazen sebze yemeyi yogurt oluyor bazende izgara salata gec yatiyorum ondan gec kalkip gec kahvalti yapiyorum aksam 8 de yemek yiyorum sonra paydos boyle devam edeyimmi
yani bana kalırsa erken uyan kahvaltını erken yap öğlen de hemen 1 saat şekerleme yap akşam da 7 ye kadar yemek işini bitirmiş ol
ama herkesin hayat düzeni farklı tatlımmm yediğinde içtiğinde sorun yok tatlım bence ara öğün de yoksa oooo salgılansın leptinlerr![]()
Selamlar,
şöyle bir geçmişe göz gezdirdim de, genel anlamda, aklıma gelen bazı ince noktaları yazayım dedim.
Öncelikle havuç,patates gibi glisemik indeksi yüksek gıdaları yememeliyiz. Bazıları sebze yemeğinin içine doğruyor, siz tabağınıza almasanız bile, yine patatesteki karbonhidrat dağılmış olur, bütün bir tencereye.
Ayrıca Hocamızın kitabında bahsettiği henüz çok yeni olan bir hormon var, adı "leptin" hormonu.Yani yağ yakıcı hormon. Gece 2 ile 5 arasında salgılanıyor. Bu saatlerde kişi kesinlikle ve kesinlikle uykuya çoktan dalmış olması gerekir ki hormon çalışabilsin.
Ve hergün balık yağı içmeliyiz.Yine onun da öneminden kitapta bahsetmiş. Bu kısım çok önemli ayrıca burada şöyle bir parantez açmak istiyorum, Doktor olup ta, reklamını yaptıkları her türlü ilacı acaba kendileri kullanıyorlar mı? kat'i surette-balık yağından hariç- hiçbir zayıflama ilaçları almayın arkadaşlar.(ki zaten balık yağı zayıflama ilacı değildir) Bunlar karaciğeri yormaktan başka bir işe yaramıyorlar. Hocamız bitki çaylarını bile önerirken ne kadar dikkatli konuşuyor. En güzel içecek su, hafif limonla tadlandırabilirsiniz.
Şeker tüketmemeye başladığınızda vücudunuzun ne kadar rahatladığını hissedeceksiniz. Hocamıza,"listenizde hep et, tavuk, balık, yani pahalı bir beslenme şekli uyguluyorsunuz" demişler. Hocamızda evinize aldığınız ekmeği, kırıntıları kestiğiniz zaman ne kadar paranızın arttığını göreceksiniz demişti. Gerçekten de markete gittiğim zaman, bir gıda maddesi alacaksam, fabrikaya girip işlem görmüş mü? görmemiş mi? diye düşünürüm.Gerçekten de o kadar çok reyonun önünden hızla geçiyorsunuz. Ben bu beslenme şekline başladığım zaman semt pazarelarını tercih ettim. Önceden vakit bulupta pazara gidemeyen ben, vakit ayırdım ve doğal beslenmeye başladım. Köyden süt getirtip yoğurdu kendim mayaladım mesela.
Umarım başınızı şişirmemişimdir. Karatayla Doğru Beslenme adına yaşadıklarımızı, okuduklarımızı paylaşalım. Ailenizle ilgili yaptıklarınız eminim kimseyi ilgilendirmiyordur. Böyle bir başlık açılmışsa bunu koruyalım lütfen. Herkese iyi akşamlar diliyorum. Yarın (yani bugün oldu) sınavım var, bana şans dileyin kızlar. :)
Selamlar,
şöyle bir geçmişe göz gezdirdim de, genel anlamda, aklıma gelen bazı ince noktaları yazayım dedim.
Öncelikle havuç,patates gibi glisemik indeksi yüksek gıdaları yememeliyiz. Bazıları sebze yemeğinin içine doğruyor, siz tabağınıza almasanız bile, yine patatesteki karbonhidrat dağılmış olur, bütün bir tencereye.
Ayrıca Hocamızın kitabında bahsettiği henüz çok yeni olan bir hormon var, adı "leptin" hormonu.Yani yağ yakıcı hormon. Gece 2 ile 5 arasında salgılanıyor. Bu saatlerde kişi kesinlikle ve kesinlikle uykuya çoktan dalmış olması gerekir ki hormon çalışabilsin.
Ve hergün balık yağı içmeliyiz.Yine onun da öneminden kitapta bahsetmiş. Bu kısım çok önemli ayrıca burada şöyle bir parantez açmak istiyorum, Doktor olup ta, reklamını yaptıkları her türlü ilacı acaba kendileri kullanıyorlar mı? kat'i surette-balık yağından hariç- hiçbir zayıflama ilaçları almayın arkadaşlar.(ki zaten balık yağı zayıflama ilacı değildir) Bunlar karaciğeri yormaktan başka bir işe yaramıyorlar. Hocamız bitki çaylarını bile önerirken ne kadar dikkatli konuşuyor. En güzel içecek su, hafif limonla tadlandırabilirsiniz.
Şeker tüketmemeye başladığınızda vücudunuzun ne kadar rahatladığını hissedeceksiniz. Hocamıza,"listenizde hep et, tavuk, balık, yani pahalı bir beslenme şekli uyguluyorsunuz" demişler. Hocamızda evinize aldığınız ekmeği, kırıntıları kestiğiniz zaman ne kadar paranızın arttığını göreceksiniz demişti. Gerçekten de markete gittiğim zaman, bir gıda maddesi alacaksam, fabrikaya girip işlem görmüş mü? görmemiş mi? diye düşünürüm.Gerçekten de o kadar çok reyonun önünden hızla geçiyorsunuz. Ben bu beslenme şekline başladığım zaman semt pazarelarını tercih ettim. Önceden vakit bulupta pazara gidemeyen ben, vakit ayırdım ve doğal beslenmeye başladım. Köyden süt getirtip yoğurdu kendim mayaladım mesela.
Umarım başınızı şişirmemişimdir. Karatayla Doğru Beslenme adına yaşadıklarımızı, okuduklarımızı paylaşalım. Ailenizle ilgili yaptıklarınız eminim kimseyi ilgilendirmiyordur. Böyle bir başlık açılmışsa bunu koruyalım lütfen. Herkese iyi akşamlar diliyorum. Yarın (yani bugün oldu) sınavım var, bana şans dileyin kızlar. :)
Sabah Kahvaltısı----
1 adet haşlanmış yumurta
1 domates
5 zeytin
2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
bir fincan yeşil çay
cuma günü tartılacağım cok heycanlıyım umarım 1 kg ye yakın vermiş olurum yoksa motivasyonum düşebilir(
vermişsindir vermişsindir geçmiştir bile bu kadar spora ninem bile kilo verir![]()
valla bilmiorum dün yine zumba yaparken aynaya baktım uçan minik bir fil görünümündeydim nasıl canım sıkıldı ya anlatamam
gel artık da sende tartılayayım:)
bugün 8 gibi evdeyim işte co gel in çık in çık tartıl baskül feda olsun
o değil de ben şeyden korkuyorum şimdi sporunu iyi yapıyorsun da hep bu kadar çok yapma fırsatın olmayacak o zamanlarda rahatlığa kapılıp bi tık fazla alsan kaloriyi kilo alır mısın dozu ne olmalı bu sporun menülerin kalorinin :44:
işim gücüm yok seni düşünüyorum gördüğün üzre öp başına koy beni hatta akşam bişiler hazırla yiyecek hafif olsun![]()