Karbonhidrat Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

kevser16

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2014
8
4
18
29
Kilo almanıza neden olabilecek birçok sebep varken zayıflamanız içinde oldukça fazla çözüm yolları vardır. Yaşınız ilerledikçe veya genç yaşta fazla kilolarınızdan rahatsız olmaya başlayabilir ve her geçen gün bu sorunun iyice ciddileştiğinin farkında olabilirsiniz. Bu süreçte kararlı bir yapıya sahip iseniz yapacağınız diyet ve spor sayesinde oldukça kısa bir süre içerisinde ideal kiloya ulaşmak zannettiğiniz kadar zorlu bir süreç değildir. Karbonhidrat diyeti gibi uygulayabileceğiniz diyet sistemleri bu süreçte bir kural içerisinde yaşamanızı ve yemeklerden daha kolay bir şekilde uzak durmanızı sağlayacaktır. Kilo almanızı sağlayan kalorisi yüksek yiyeceklerin vücut için fazlasını yemek size kilo aldırdığı için uygulayacağınız karbonhidrat diyetisayesinde bu dengeyi ayarlayabilmeyi ve aç kalmadan zayıflayabilmeyi öğrenebileceksiniz.

Karbonhidrat Diyeti Özellikleri

Diyetimizin ismi olan karbonhidrat diyeti adından da anlaşılacağı gibi karbonhidrat temelinden oluşmaktadır. Karbonhidrat bir besin değeri maddesidir ve vücudumuzun enerjisini karşıladığı en önemli besin değerlerinden bir tanesidir. Bir enerji kaynağı olduğu için harcanan enerjiden fazla alındığında vücutta yağ olarak depolanmakta yani kilo aldırmaktadır. Karbonhidrat diyeti ise her besin maddesinin karbonhidrat değerlerini öğrenerek başlayacağınız bir diyet türüdür. Vücudumuzun günde 60-70 ünite arası karbonhidrata ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu değerin üstünde alırsanız kilo almış, değerin altında alırsanız zayıflamış, değerle eş değer alırsanız kilonuzu korumuş olursunuz. Bu diyet sayesinde önceden aldığımız karbonhidrat değerinden daha az alarak zayıflamayı sağlayabileceksiniz. Aç kalmaktan korktukları için diyet yapak istemeyen kişilerin rahatlıkla tercih edebileceğikarbonhidrat diyeti harcayacağınız enerji kadar yemeniz sistemi üzerine kurulduğu için bir yandan spor yaparak dengeyi sağlayabilirsiniz.

Karbonhidrat Diyeti ve Alınmaması Gereken Besinler

Kesinlikle acıkma ve aç kalma üzerine kurulmayan diyet bu süreç içerisinde vücudunuzun halsiz kalması ve sinir sisteminizde meydana gelen bozulmalar veya kas kaybı gibi sorunları oluşturmayacağı gibi vücudunuzun ihtiyacı kadar besin tükettiğiniz için de daha sağlıklı olabileceksiniz. Karbonhidrat diyeti listemizde göreceğiniz besinler doyurucu ancak vücudunuz için gerekli miktarda olacaktır. Besinlerin değerlerini inceledikten sonra günlük ortalama 40-60 üniteyi geçmediği sürece doyana kadar yiyeceklerden yemeniz mümkündür. Karbonhidrat diyeti sayesinde iştahınızın kesilmesi veya daha az yemek için herhangi bir farklı uygulamaya ihtiyacınız yoktur. Yiyecekleri besin değerlerine göre seçtikten sonra doyuncaya kadar yiyerek amacınıza ulaşabileceksiniz. Karbonhidrat diyeti anlattığımız sistem üzerine kuruludur ve bahsettiğimiz besinlerin değerlerini öğrenerek kendinize özel diyet programı hazırlamanız ve belirli aralıklarla uygulamanız kendinizi tanıma yolunda size yardımcı olacaktır.

Diyetinizi uygularken veya hazırlarken en çok dikkat etmeniz gereken yiyeceklerden bir tanesi olan şekere oldukça dikkat etmelisiniz. Şöyle ki 1 küp şeker 12 ünite iken içeceğiniz 1 fincan çayın içerisine 3 şeker attığınız bir kerede alacağınız karbonhidrat ünitesi 36 olacaktır ve bu rakam oldukça yüksek bir değerdir.
Bunun gibi sizlerde karbonhidrat diyeti ve besinlerinin değerlerini öğrendikten sonra hayatınızdan gerekli besinleri çıkarıp gerekli değişiklikler yaptığınızda ufak adımlarla dahi kısa sürede ciddi kilolar verdirdiğini göreceksiniz.

Kaynak: http://diyetlerim.org/karbonhidrat-diyeti/
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Açıklama gereği "Diyet Grupları" bölümünde yeni bir oluşuma gidilmemektedir:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/245968-bolum-aciklamasi-lutfen-okuyunuz.html
(Destek alarak ve birlikte zayıflamak istiyorsanız linkteki grupları inceleyip, katılımda bulunabilirsiniz.)

Bu nedenle forumda açmış olduğunuz konuyu, içeriğini gözeterek "Diyet Listeleri" alt forumuna taşıyorum.

Sağlıklı zayıflamalar ve keyifli paylaşımlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Back