Kardeş düşünenler???

beni zaten en çok heveslendiren küçük bebeği olupta ikinciye hamile kalanları görmek.
komşularımdanda var gördükçe nasıl hevesleniyorum.
hepimizin hakkında hayırlısı..

Bence 5-6 yaş arası çok fazla en ideal olan 3 yaşmış zaten eninde sonunda kıskançlık sinir bozucu şeyler yaşanacak o yüzden hiç o kadar beklemeye gerek yok en fazla 1 sene sıkıntı çekilir ondan sonra rahat edersin bence bu hevesin varken vazgeçme hem böyle düşündüyüne göre kızın sana hiç zorluk çıkarmamış belki ikinciside böyle olur

benim kızım 5 yaşında 21 haziranda 5 buçuk aylık gebeliğim sonlandırıldı ama şimdi bekleme aşamasından sonra yine düşünüyorum eşim çok oğlan istiyor giden bebeğim oğlandı

canım önemli olan senin istemen ve hazır hissetmen bence kendine güveniyosan neden olmasın ki??

benimde 1 yaşında kızım var. ve 3 aylık hamileyim. benimki planlı olmadı. öğrenince çok ağladım, korktum. ama şimdi iyikide olmuş diyorum. tam rahata ermeden, arası uzamadan, ikiside bir çırpıda büyür inşallah diyorum. bazı arkadaşların dediği gibi , çok ara verince inşan rahata alışıyor, bir daha kolay kolay gözü yemiyor. sıcağı sıcağına bence daha iyi. birde benim yaşımda var. 30 yaşındayım. Allahım bizden daha iyi biliyor tabiki, iyikide 2. ye hamile kalmışım . inşallah hayırlısıyla sağ salim kucağıma alırım bende. bence sende kendine güveniyorsan hemen çalışmalara başla vazgeçmeden :)))

Ben henüz birinciye hamileyim ama ikinciyi yakın zamanda düşünenlerdenim :)))..çalışıyorum işimide bırakmam mümkün değil kamu dayım çünkü..söylediğim nerdeyse herkes, önce birinciyi doğur, bak, o zaman görcez seni filan diyorlar ama ben umursamıyorumm kesinlikle :)) kardeşten yanayım (tabii allahım izin verirse nasip kısmet ederse) ve aralarının çok olmasınıda istemem..

bende 2. bebeği düşünüyorum. kızım şimdi 11 aylık. 1,5 yaşını geçsin düşünüyoruz bizde. ama ben sezeryan olmuştum. sorun olur mu ki , ?

ahhh ahh ben napayım oğlum 8 aylık ve 10+2 günlük hamileyim ve yeni öğrendim sayılır allahtan kayınvalidem annemler yakında yüküm biraz hafiflicek

anammm topiği okuyunca ben de ne kadar cesaretsizmişim dedim.kızım 7,5 aylık ikinciyi düşünmüyorum, olacak diye de ödüm kopuyor. herkes ikiinciyi hemen yap diyor eşim dahil demesi kolay tabii.ilk bebeğimi doğmadan kaybettim ben , rabbim ikinciyi bağışladı o da çok zor oldu, hastaneler de yattım. göze alamıyorum açıkçası çok acı çektim. aileler uzakta bizim de. eşim denizci asker ayın bilmem kaç gün akşam geliyor eve. görevde hep. ben kızımla bir başımayım, ikinciyi çok çok düşünmem lazım.bilemiyorum ama hazır değilim. ikinciyi yapanlara da helal olsun diyorum ne yalan söyliyeyim. kardeşimle aramda 8 yaş var tavsiye etöeö bu yaş aralığını. eşimin kardeşiyle arasında 1,5 yaş falan var, çok da iyi anlaşıyorlar. bilemiyorum yani. kendine güveniyorsan yap tabi canım.

bence en iyisi peşpeşe yapmak
9 yaşında bir kızım var
ikinciyi düşünüyorum ama iki yıldır olmuyo
yaş farkı uzayıp gidiyo
keşke peşinden hemen yapsaydım
o zaman lar hiç istemiyordum ama çok pişmanım
ayrıca benim yaşımda geçiyo
keşke o zamanlar kazara falan hamile kalsaydım
hayırlısı artık

Benimde 20 aylık bir oğlum,iki haftalık bir kızım var.
Oğlum tüp bebekti zar zor geldi,ikinci kendiliğinden geldi.
Lohusa psikolojisimi bilmem ama oğluma bakıp bakıp gözlerim doluyor.ona haksızlık yapmışım gibi geliyor.
çok kıskanıyor çünkü,peşimden ayrılmaz oldu,sürekli oynamak istiyor.
çokta küçük ilgiye ihtiyacı var,ama ben çok yorgunum.sinirlerim alt üst olmuş durumda.
Size tavsiyem 3.yaşını bitirmesini bekleyin.hiç kolay değil iki bebeğe yetişebilmek.

evet haklısınız 2 bebeğe yetişmek çok güç olmalı..
bu konuyu açtığımda çok hevesliydim şimdi pek isteğim kalmadı Allah ında gücüne gitmesinde..
reglim 3 gün geçti gerçi kist var tam günü gününede olmam ama bakalım....
Allah hepimizinm hakkında hayırlısını nasip etsin
güzel cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum

Benimde 20 aylık bir oğlum,iki haftalık bir kızım var.
Oğlum tüp bebekti zar zor geldi,ikinci kendiliğinden geldi.
Lohusa psikolojisimi bilmem ama oğluma bakıp bakıp gözlerim doluyor.ona haksızlık yapmışım gibi geliyor.
çok kıskanıyor çünkü,peşimden ayrılmaz oldu,sürekli oynamak istiyor.
çokta küçük ilgiye ihtiyacı var,ama ben çok yorgunum.sinirlerim alt üst olmuş durumda.
Size tavsiyem 3.yaşını bitirmesini bekleyin.hiç kolay değil iki bebeğe yetişebilmek.

canım ben seni o kadar iyi anlıyorum ki ,allah yardım etsin
2 çocuk büyütmek kolay mı hemde 2 side küçükmüş daha
allah yavrularına ve sana ömür versin...
büyüyecekler tabi ama biraz yıpranıcaksın annesi..

15 aylık oğlum var
oğlumdan sonra korunmamıza rağmen hamile kaldım!
oğlumu kendim büyütüyor olmam,küçücük olması ve beklenmedik bir anda hamile kaldığımı öğrenmiş olmak beni çokkk korkutmuştu
manevi desteği olan birileri olsaydı yanımda keşke tabiki farklı olurdu....
(herkez kendi hayatını bilir sonuçta........)
çok zor bir kararla aldırdık malesef:(
dr.um kalbi atmaya başlamadan karar vermemi söylemişti ve acele ettik
ama o kadar pişman olduk kii özellikle vicdan azabı çokk
işte insan o durumda ne karar vermeli bilemiyor ama resmen aklımız durmuştu:(
aynı durumda kalsam kesinlikle aldırmam ki sanki bu ayda birşey var gibi
o kadar dikkat etmemize rağmen olucaksa olucak ama bende senin yaşadıklarını yaşıcam

bende hamile kaldığımda oğluma bakıp ağlıyordum:(
sana nasıl vakit ayırıcam çok küçüksün diyordum
bana ihtiyacın olduğu dönemde hem kardeşin hem sen ben nasıl yetişicem diyordum
bununlada bitmiyor ki ev işi,yemek ve birde eş var !!

ama iyi tarafından bakarsan kardeşlik güzel bir duygu
birbirini koruyup kollayacaklar vs vs.....

Son düzenleme:
evet haklısınız 2 bebeğe yetişmek çok güç olmalı..
bu konuyu açtığımda çok hevesliydim şimdi pek isteğim kalmadı Allah ında gücüne gitmesinde..
reglim 3 gün geçti gerçi kist var tam günü gününede olmam ama bakalım....
Allah hepimizinm hakkında hayırlısını nasip etsin
güzel cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum

canım kardeş düşünüyorsan bebeğine ,ve yardım edicek yakının varsa olabilir tabi
rahata alışmadan 1 tane daha yapmalı der ya büyükler:))

benim arkadaşım 26 yaşında ve 3 çocuk sahibi
birisi çok yeni hatta:))
ama annesiyle aynı apartmanda tüm gün beraberler
biryere gitse bırakıyor....
bütün sorumluluğu omuzlarına almadan büyütme şansı var.....

Aysun haklısın benim de annem bana 5 dakika mesafe de oturuyo ve hergün geliyo ayrıca bir de yardımcım var ben de buna güvenerek 2. gebeliği kabullendim kolayca. Ama Allah bebişlerie yalnız bakanlara yardım etsin dünyadaki en zor meslek hakkını vererek yaparsan analık.

Ankaradayım annemde ankarada "1 saat uzaklıkta.. fakat kader bu ya 1 aya eskişehire gidiyorum.
orda ne eşimden nede benden kimsemiz de yok..
o yüzden kardeş olayından ayrı bi vazgeçtim tabi Allah bilir.
reglim hala geçmeye devam ediyor korkuyorum.. dilerim Allah olmayanlar verir..
kararımdan vazgeçtim de dilerim geç kalmamışımdır...

çiçek manevi desteği hissetmek o kadar güven verir ki insana.....
sürekli yardımını beklemiyor olsanda o insanın varlığı yeter...
şanslısın ve doğru kararı verdin bence de......
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş.....

tek başına kolay büyütülmüyor ama çocuk

canım adın elif sanırım
hayırlısı nasıl olucaksa allah onu nasip etsin inş.
bu ay bebek sahibi olmak istediğin için pozitif çıkabilir tabiki test yapsan
bende bu ay kendimden korkuyorum umarım birşey yoktur

anammm topiği okuyunca ben de ne kadar cesaretsizmişim dedim.kızım 7,5 aylık ikinciyi düşünmüyorum, olacak diye de ödüm kopuyor. herkes ikiinciyi hemen yap diyor eşim dahil demesi kolay tabii.ilk bebeğimi doğmadan kaybettim ben , rabbim ikinciyi bağışladı o da çok zor oldu, hastaneler de yattım. göze alamıyorum açıkçası çok acı çektim. aileler uzakta bizim de. eşim denizci asker ayın bilmem kaç gün akşam geliyor eve. görevde hep. ben kızımla bir başımayım, ikinciyi çok çok düşünmem lazım.bilemiyorum ama hazır değilim. ikinciyi yapanlara da helal olsun diyorum ne yalan söyliyeyim. kardeşimle aramda 8 yaş var tavsiye etöeö bu yaş aralığını. eşimin kardeşiyle arasında 1,5 yaş falan var, çok da iyi anlaşıyorlar. bilemiyorum yani. kendine güveniyorsan yap tabi canım.

yazını okuyunca eltimi dinler gibi oldum :))
kaynım denizci ve sürekli seyirde:(
eltim evin hem erkeği hem kadınıyım der hep
bir kızı ve bir oğlu var ama çokk yıpranmış ruhen

Back
X