Kardeş meselesi

terbiyesiz,anne babanız ses etmemiş ki bu zamana kadar,o da sizi yumuşak bulmuş,almış başını yürümüş.

hele daha yaşına başına bakmadan size bilgiçlik taslaması yok mu???

kusura bakmasın hizmetçisi yok tatlı istiyorsa gidip alacak malzemeleri.

konu sahibi kardeşiniz çok şımarmış,geri adım atmayın. dünya onun etrafında dönmüyor maalesef,bırakın bunu idrak etsin.

bakın ben de bir abla olarak yazıyorum, kardeşimden bugüne kadar böyle bir terbiyesizlik hiç görmedim.

tamam her kardeş gibi biz de tartışırız ama bu boyutta bir saygısızlık hiç yaşamadık.. kabul de edilemez,çünkü kardeşim de bilir nerede ağzını kapatması gerektiğini.

sizinki öğrenenmemiş,bence biraz öğretmenizin zamanı gelmiş.

çünkü böyle yetişen çocuklar yarın bir gün ailedne çıkıp başka sosyal ortama girdiklerinde de millete böyle davranıyorlar,sonra sevilmiyorlar.

Çok üzgünüm ya hiç kardeşimle böyle bir şey yaşansın istemezdim utanıyorum resmen.
Bizde ekmek olayları meşhurdur kendisini bi kere bilgisayara bantlayacaktım. Ders yok bir şey yok sabah akşam bilgisayar üniversiteyi iki sene boyunca çalışmak yerine bilgisayarda geceleyerek geçirdi. Babam kızdı yok annem ben bağırdık yok. En son büyük bir kavga ettik ekmek için değil başka bir şeydi tam hatırlamıyorum üstüme yürüdü vurdu hatta ki bende dayanamadım babam evde en çok annemden ziyade beni dinler aradım bir hışım geldi bağırdı çağırdı. Yalanda tüm aileyle konuşmadım iyice yüz vermesinler diye bu evden giderim dedim bizimkiler sabah akşam resmen aşk dolu mesajlar attılar bana baktılar olmuyor yüz vermiyorum işe soktular yeni düzeldi. Olgunlaştı. Para nasıl kazanılır zorluğu görsün dedik. Madem okumuyorsun istemiyorsun işe soktuk. Şimdi ayy anne babam nasıl sabahın köründe gidip gece geliyor bı gece hiç uyumuyor çok zormuş diyor işe sokun onu işeee

Ya gerçekten sürekli aynı kavgayı veriyoruz beni inanılmaz küçümsüyor inanılmaz ya, annemi babamı da tabi...
anneme bahsediyorum mesela anne bak böyle böyle yok öyle bir şey diyor geçiştiriyor inanmak istemiyor. Okuluna gereken önemi göstermiyor mesela geçen geldi bana dert yandı hocası ödevini kontrol etmemiş neyse dedim ki git bak mail at , ona da kızıyor anlamıyorsun bilmiyorsun e biz okul okumadık mı nasıl bilmiyoruz. Neden böyle oldu ya neden saygıyı kaybettik. Nasıl yapsam bana ne tavsiye verirsiniz ben inanın bir daha konuşmak istemiyorum.

Bizimki de aynı şekilde bilgisayar-telefon. Ama ona göre de en kötü en işe yaramaz benim. Anlattığınız şeyleri de yaşadık ama düzelme olmadı..

O küfür edebiliyorsa neden karşilik verdim diye kendine kızıyorsun? Saygısız biri belli küçülmeyin karşısında benim erkek kardesim yok çok anlayamiyorum evet ama 17 yaşinda kiz kardesim var kardeşin gibi ergen. Arada ismimle çağırır hemen kızarım 9 yaş var aramizda abla diyeceksin derim. Ne görürlerse öyle büyüyorlar. Gerekirse mesafe koyunca kardeşte olsa,anne baba da olsa size saygı duyulmasini öğretin

bakın anne -baba onun için etkisiz eleman,yani zaten hayatına karışan insanlar değil,pasifler.

en çok sizin sesinizin çıktığını biliyor,sizi de kontrol altına almaya çalışıyor. zaptetmeye uğraşıyor.

çok ciddi rest çekeceksiniz,ciddiyim. 21 yaş bu tarz bir saygısızlığı idrak edebilmek için oldukça yeterli.

yaptıklarının sonuçları olduğunu gösterin. önceden destek olduğunuz konularda elinizi çekin,asla arka çıkmayın.

sakın ha kavga etmeyin, duymazdan gelin,nötrde kalın. ne eksi ne artı.

burnu öyle sürter ki o zaman. yok gibi davranın,akıllanır ciddiyim. aslında ona ne kadar yardımcı olduğunuzu fark edecek.

O bana diyo ki ben sana küfür ettim haksızım ama sen de bana küfür ettin ee diyorum istediğini söyleyen duymak istemediğini işitir annem bana diyor ki sen çok fenasın sen şöylesin böylesin

Şimdiki gençler de bi acayip, böyle diyince çok yaşlı hissediyorum kendimi :) aslında sizin yaşınızdayımdır ama bizden sonra ki 5-6 sene sonra doğanlar çok edepsiz, saygısız neden böyle oldu anlamıyorum. Benim kardeşimle aramda 2 yaş var benimde kızdığım oldu ama böyle saygısızca konuşmaz ama konuşursa ne olacağını da bilir çekinir aslında. Evet uzmanlara göre korkmaması gerekiyor çocukların ama birinden korkmadıklarında da durum ortada. 1 yaş büyüğün bile olsa saygılı olmak öğretildi bize hep. Ama şimdikiler hiç anlamıyor, yeni yetişenler inşallah saygılı olur, saygılı yetişir.

Annemde babam da hata olduğu düşünüyorum ben de annem mesela resmen benim üstüme geliyor şu an sen olayı büyütüyorsun sus otur diyor. Arkamda durmuyor ya resmen suçlu ben oldum şu an
Yani siz söyleyin tamam ablan da hatalı ama bunlar ne biçim laflar diye bi konuşma yapılması gerekmiyor mu ben manipülatif ilan ediliyorum?
Bu arada destek olduğum konu olamıyor maalesef beni hep kapı dışında bırakıyor normalde de diyorum ya sohbet ederken bile bu şekilde şimdi söyleyince vay be kardeşine karşı dolmuşsun bunları kurmuşsun dedi ağladı. Annem de bunları mı kurdun dedi. Ben gerçekten sıfır iletişimde devam edeceğim

Bende de var bir tane ergen erkek kardeş çekilecek dert değiller Ben tamamen yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğunu düşünüyorum, erkek oldukları için daha el bebek gül bebek büyüyorlar. Sonra da tepemize çıkıyorlar işte. Justalittlebityourheart evet çok büyük bir tartışma olmuş ama ikinizin de birbiriniz için sarfettiğiniz kötü sözlerin içten söylenmediğine eminim. Kardeşler arasında olabiliyor bazen. Ablamla çok iyi anlaşırım ama erkek kardeş daha farklı işte. Bir süre sonra unutulur canınızı sıkmayın

Bizimki de aynı şekilde bilgisayar-telefon. Ama ona göre de en kötü en işe yaramaz benim. Anlattığınız şeyleri de yaşadık ama düzelme olmadı..
O klasik canım bak öğretmenim özelde çalıştım şimdi evdeyim sınav çalışma hayatı bir gitmiyor. Yemek yerken şakalaşmalar olur ya aile içinde ben arada gaz vermek için git bak üniversite ortamını gör etkinliklere katılırsın şehirleri gezersin hemen okudunda ne oldu atanamadın der Ben tabi biraz çenem iyidir sen o kapıdan bir girden girerim zeki olmaktan çıkarım. Aldığım belgeleri gözüne sokarım vs bizimkilere şeveklik yaparım geçiştiririm. Yani onlar klasık ergen lafları gerçekleri bildikleri için anca kendilerini avutma taktıklerı Bizde evde tek kız en büyük ben olunca babamın tavrı falan farklıdır ne desem yapar bende bundan girmeyi iyi bilirim hatta o babamı aradığımda görmen lazımdı oscarlık oyunculuk sergiledim. İstediğimi elde ettim

kaç yaşında insanlar ,siz onları terbiye edemezsiniz. annenizin bakış açısı baştan yanlış zaten. böyle bir düşünce olabilir mi?

çok çok özür diliyorum ama bu biraz cehalete giriyor.

rica ediyorum ellemeyin, hata zaten en başta anne babanızın. onlarla da biraz mesafeli olun,göz göre göre bir haksızlık var ortada çünkü.

Yok aslında annem öyle biri değil ama yine de ne biliyim şu konuda en azından saçma sapan konuşması tolere edilmez ya kardeş arasında olur denilip. Olmaz bence böyle şeyler. 21 yaşında bir çıktıyı marketi yüzüme vuran, 30 yaşında ben sana neler yaptım diye neler der bana ya bunu söyleyince annem diyor ki kurma sen de öyle bir şey yok yani her dediğime bir bahane. Çözümsüzüm

Erkeklede aslında ilgisi var ama bizde durum tam tersi aslında en çok şımartılan benim ilk ve tek kız olmama rağmen ama o evin en küçüğü olduğu için ayrı bir hınzır bu tam ergen şimdi hakkını yiyemem düzeldi çocuk işten gelirken meyveli yoğurdumu falan alır işte çalışmak yaradı

O bana diyo ki ben sana küfür ettim haksızım ama sen de bana küfür ettin ee diyorum istediğini söyleyen duymak istemediğini işitir annem bana diyor ki sen çok fenasın sen şöylesin böylesin
Klasik anne işte erkek çocuguna laf kondurmaz değerine değer bindirir. Tavrını belli et mesafe koy bence, böyle olmasinda annenin de payı yüksek gibi

İnşallah öyle olur da bu saatten sonra ümitsiz vaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…