Kardeş meselesi

Ya arkadaşları da kendisiyle yaşıt aynı kafada tipler okul konusunda mesela onlardan tavsiye aldı bende dedim ki beraber konuşalım onlar ne biliyor ki sen onlardan tavsiye alıyorsun ya seninle aynı yaştalar? Tamam ben en iyisini biliyorum demiyorum ama benim sözüme inanmıyor onlara inanıyor onlara da sor diyorum bana da sor danışalım birbirimize. Neyse onu öyle çözdük ama genel olarak hep böyle yani.

ne istese yapıldı ailecek her dediğini yaptık diyorsunuz. klasik pipili sendromu bu
Yani ailemiz çoğu konuda bizi destekler dinler. Almak istediğimiz şeyleri babam sorgulamaz bile alın aman eksik olmasın der ne bileyim. Mesela önünde o kadar çok fırsatı var ama bir de bahane mekanizması var her şeye bahane bahane. İnşallah kavgamızı inada bindirir de çok başarılı olur

Ergenliğe geç mi girdi acaba
Arkadaşlarhep aileden önde

Ergenliğe geç mi girdi acaba
Arkadaşlarhep aileden önde
Ben sevgiliden de kaynaklandığını düşünüyorum ama anneme kuruyor kızın kafasında diyor. Manyak bence buraya yazarken onu fark ettim harbi manyak. Mesela oyun oynarken a desek kıyamet kopar evde. Okula kayıt olmaya giderken beraber gidelim dedim diye kavga etti o zaman da benle, şimdi kavga esnasında o zaman tepki vermedim sana ama sen bunu hep yapıyorsun deyince seni düşündüm de gelme dedim diyor e gelme deseydin o zaman kavga çıkartmak ne dedim. Çünkü o zaman da bugünkinin aynısı yaptı bas bas bağırdı hakaret etti ben susmuştum. Hiç sesini çıkartmadı ben kız arkadaşıyla kavga edince böyle aşırı tepkiler verdiğine inanmak istiyorum genel karakteri buysa zaten allah ıslah etsin

Bence o da oyun oynamaktan başka bir faydası olmadığının farkında. Bunun ezikliğiyle bensiz bir hiçsin falan diyerek üstünü örtmeye çalışmış. Ailede hep takdir gören sizseniz mesela onu kıskanmış olabilir.

Gibi geldi. Ne analiz kastım valla.

E yapsın o kadar çok şey yapabilir ve o kadar fırsatı var ki benden çok daha fazla yetenekli ve her zaman söylüyorum. evde oturup oyun oynamayı sağa sola sövmeyi tercih ediyor. Bu arada ikimiz de takdir görürüz yani mükemmel insanlar değiliz ama annem de babam da hep gurur duyduklarını söyler.

Hicte vicdan azabi cekmeyin o haksiz. Terbiyesiz yuzune bile bakmam ben olsam cok sinirlendim yaa zikkim yesin.

Erkek evlat ,evde besleyip sisirsinler egosunu ,oda boyle yapar ,sizi bulmys ezecek yuz vermeyin birseyde istemwyin,ekmek yiyecek olan gitsin alsin,yan gelip yatma yeri degil dunya

Erkek evlat ,evde besleyip sisirsinler egosunu ,oda boyle yapar ,sizi bulmys ezecek yuz vermeyin birseyde istemwyin,ekmek yiyecek olan gitsin alsin,yan gelip yatma yeri degil dunya
Tabi ki yan gelip yatma yeri değil de yemeği yapıyoruz bulaşığını yıkıyoruz sabah akşam bilgisayar gürültüsünü online oyununu dinliyoruz bir zahmet gidip yiyeceği ekmeği de alsın

Neyin ezikliğini yaşıyor bu çocuk? Sosyal çevresi nasıl? Ya anne baba çok pohpohlayıp şımartmış ya da iç dünyasında kendisiyle ciddi sorunları var. Sizi çiğneyerek tatminlik duymasının başka anlamı olmaz...Uzmanı görse iyi olur sanki.

Arkadaşlarına çok bağlı ve bağımlı. Örneğin biz ekmek alma mevzusu üzerine tartıştık ya çağıran arkadaşı olsaydı elli kere kalkar giyinir gider sesini çıkartmazdı. Onların her dediğini yapıyor, mesela en basit örneği evin içinde bile bizimle neredeyse sıfır iletişim ama arkadaşı oyuna çağırsın uyumaz yine de kalkar gider. Bir yere gitmekten bahseder arkadaşlarım orada değil ki nasıl gideyim der. Bulunduğumuz şehirden asla gitmek istemiyor uzaklaşmamak için, bir kaç semt ileri taşınma mevzusu oluyor ona bile razı olmuyor. Arkadaşların ömür boyu seninle yaşayamaz sen de anlayacaksın bunu dedim geçen gün ya He He dedi bana. Okul mevzusunda tercih yaparken bile kendisiyle yaşıt arkadaşından tavsiye alıyordu ben de dedim ki en doğrusunu ben bildiğimi iddia etmiyorum ama onlar da senin kadar biliyor gel biz beraber yapalım dedim of pof dedi ama sonra bir şekilde bana da danıştı. Ama onun dışında sohbet esnasında sürekli söylediği şeyler, “bunu bildin adam mı oldun, bunda ne var öğrensem nolur öğrenmesem nolur Google’a açar bakarım, sen kimsin, sen ne gördün sen ne anlatıyorsun”
Mesela dışarı çıkmak isterim kahve içelim diye yok ben oradan içmem vay kahve içtin de noldu şimdi aman marifet ettik eve dönelim.
Dışarı çıkmışken almasını rica ettiğim çıktıyla, beraber hastaneye gitmek, bir şey sormam dert olmuş. Onsuz hiç olduğumu düşünmüş. Geceden beri uyumadım aşırı dert oldu bana o kadar anlamıyorum ki nerede hata yaptım

kardeşler arasında mutlaka tartışma oluyor

Ben hiç şahit olmadım böyle bir şeye ki kardeşinden yardım bekleyemicekse onunla beraber bir şeyler yapamayacaksa ne anlamı var. Gerçekten kan bağı demek her şey demek can ciğer demek değilmiş. Ben de o yaşlarda oldum hiç böyle tavrım olmadı kimseye.

Sizin bir hata yaptığınızı düşünmüyorum, benim de benden epey küçük, kendisi 24 yaşında olan bir erkek kardeşim var. Beraber tatile gidecek kadar iyi anlaşırız, ama böyle bir terbiyesizliği olsa, onun ağzından çıkana aynı tarzda cevap vermem.. Bundan anlamazlar...çoğu insana böyle karşılık görünce o da bu dediğinde haklı demez zaten.

Siz sakinliğinizi koruyun, sadece muhatap almayın, onu yok sayın, o zaman belki onun da durup düşünme, ne kadar kırıldığınızı anlayıp pişman olma gibi bir ihtimali olur. Hem inanın bir insanı yok saymak, ona hakaret etmekten çok daha ağır geliyor. Seni muhatap alacak kadar bile sana değer vermiyorum alt mesajı yolluyorsunuz.

Bu arada anneniz de suçlu, madem oğlunun yanlışına dur bir sen demiyor, ekmekti bakaldı kendisi oğluna laf anlatsın, siz konuşmayın.

pipili egosu bu tam.
daha iyisin her anlamda çekemiyor kendi yetersizliğini.
bir çıktı almış büyük iş yapmış beceriksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…