Kardeş.... para ....

Hastalık durumu dışında vermem kendi yağında kavrulsun kendinizi kullandırmayın acımayın acınacak duruma siz düşersiniz
Sizin gibi düşünebilmeyi ne çok isterdim.Maalesef kendimden çok aileme düşünmekten çoğu kez mutluluğumu yaşayamıyorum.

Çok üzülüyorum içten içe
Ama hep aynı kusur döngüdeyiz
Ben onun yaşında iken çok farklı idim ama onun bu hali üzüyor beni , küçük kardeşimi görüyorum hep hayalimde , ama o şimdi bambaşka biri
AramIzda beş yaş var

Sizin gibi düşünebilmeyi ne çok isterdim.Maalesef kendimden çok aileme düşünmekten çoğu kez mutluluğumu yaşayamıyorum.
kazık yiye yiye benim gibi olursunuz merak etmmeyin bende de vardı benden az geliri olan devamlı benden annemden para bekleyen onun dışında aramayan sormayan kardeş o da 30 üstü ayrıca .para vermeyi kesince hiç aramıyor artık. çok ta tınnnn ben hayatıma bakıyorum hayatta herşey karşılıklıdır bunu unutmayın anne hakkı ve avlat sevgisi dışında

Ben de önceden çok çok çok verici idim
Hele bekarken ...
Zamanla baktım o işler öyle olmuyor
Herkes alışıyor vermeme, kimse demiyor bekarsın biraza yatırım yap ...
ben verdikçe aldılar aldılar aldılar
Sonuç bu işte

Vermeyin, verip iyi mi oldunuz ki vermeyince kötü olduğunuza üzülesiniz?
Sorun açık açık ne borcu bu diye, başı boş anladığım kadarıyla. Yazık
Ne borcu olduğunu söyledi , yıllardır bitmeyen borçlarından biri
Evet başı boş maalesef
Üstüne başına bişey aldığı da Yok , düzgün bi kıyafeti düzgün bi ayakkabısı bile Yok

Ben kıyamıyorum terslesem yok desem sanki kaybedecek gibi hissediyorum.Ettafımdaki herkes mutlu olsun istiyorum,kendimi sorumlu hissediyorum ama sonra bi bakıyorum benim paraya kıyıp yapamadığım harcamaları yapıyorlar.Hep bi kısır döngü kendi kendimi yiyorum resmen.

Bu kıyas da doğru degil. Herkes farklı. Kızkardeşiniz kazancını harcaması yada yaşayışı konusunda size benzemeyebilir.
Sorun kendine yetememesi.
Sorumluluk olarak başkasına yük olması.
Siz de haklısınız, kardeş sonuçta, elaleme mi el açsın? Bu borç yüzünden ya zor durumda kalırsa? Diye düşünürsünüz ister istemez. Ama içinde bulunduğu durumun sorumluluğunu siz aldıkça o da böyle olmaya devam edecek.
30 yaşındaki kadının arkasını toplamaya gerek Yok...

Kardeşin belli ki önemsiz harcamalar için sağa sola borç takıyor. Bence verme ki bundan sonra ayağını yorganına göre uzatsın

kendinize güvenınız olmadığından işte bu durum.yalnız da yaşayabilmelisiniz mutlu olabilmelisiniz başkalarına kim olursa olsun bir şeyler vererek maddi ilişkıler yürümez.çünkü son seferınde yok derseniz diğer seferleri anında unutup gene düşman oluyorlar

30 yaşında kocaman insan üstelik bekar baba evinde yaşıyor ne kadar gideri olabilir ki ? Bir kere iki kere olur tamam, yada sağlık sorunu vs. Neyse dersin. Vermeyin asla. Para için aramadan önce ablasının halini hatrini sormayı öğrensin

Seni tinlamiyor saygisizligida var ozaman sizinde kardes olarak onna yardin etmeme goz ardi etme hakiniz var buna insani kullanmak denir

Vermem.kardeslik de bir yere kadar

Eşimde de Yok zaten o da ben den alıyor
Olmayan bir para için nekadar bukadar dert ettiniz kendinize.Yok deyin , sıkışığız çok ödemem borcum var deyin.Para konusunda şikayet edin sürekli ki sizde olmadığını anlasınlar.Ben şahsen kimseden borç almam kolay kolay ve vermemde.Aldıysam gününde geri veririm aynı şekilde bana ödenir.Asla yok deyin yoksa ardı kesilmez.Borcu yapmadan düşünseymiş sizemi güvenmiş allah allah!

Kiz madde felan mi kullaniyor napiyor nereye harciyor parayi?
Cok gecmis olsun sizede bu arada, sabirlar diliyorum size.
Kendimi sizin durumunuza koydum, ablam dusuk yapicak ve ben borc istiycem..garip.

Canim oncelikle gecmis olsun bebegin icin uzuldum. Kiz kardesine gelince de hayatinda biri var ve kiz kardesiniz bu kisiye para yediriyor, yetmeyince de borca harca giriyor ve sonunda kendini toplayamayip patliyor bence. Arastirin altindan boyle bisey cikacak gibi. Uyanik bir erkek kardesinizi kandirip parasini yiyor. Benzer durumu aile icinde kendi yigenimde yasamistik gecmiste . Heryere borcu vardi her bankadan kredi cekmis herkesten borc almisti resmen dibe kadar batmisti. Biz en son noktada olayi ogrendik ama 40 bin liraya yakin oara kaptirdi zavallim. Kurnazin birisi bunu evlenme vaadiyle kandırıp tam 1 sene parasini pulunu cekmis cekmis yemis kredi cektirmis cektirmis yemis en son da kizi birakti kacti zaten.

Olsa ver nereden vereceksin. Sorumluluğu da yok . Siz verdikçe hep isteyecek başını belaya sokacak. Kendi derdin kendine yeter senin. Geçmiş olsun. Hayırlı bir evlat dilerim

Üzgünüm yolunacak kaz olarak görülüyorsunuz.
Paranın lafını ettiğiniz gün yapmasaydın etmeseydin aptal olmasaydın derler.
Kardeşinizi parası varken tanırsınız. Olduğunda sizi sallamamış. Cevap ortada bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…