Kardeş.... para ....

Tek bir kişi bile bul buluştur ver dememiş
Evet kardeşim baEn erkeklere de yediriyor biliyorum
Bir erkek arkadaşına ıphone bile almıştı
Borç içinde iken tatile gider
Bılup buluşturmayacağım bu defa
Bugün de arayıp sıkıştıracak biliyorum

Mantıklı olan vermemek çünkü. Size güvenerek borç yapmamayı öğrenir en azından.

Evet
Hem kullanılmışlık hissi hem abla merhameti çok karışık ama kızgınım da
Sizin de uyku fora sanırım bu saatte :)
Merhamet göstermeniz normal ama iyilik değil kötülük yaptığınızın farkında değilsiniz. 30 yaşına gelmiş ama sorumluluk almayı öğrenememiş. Bazen taşlı yollardan geçmek gerekiyor. Onada bu fırsatı tanıyın bence. Uyku konusunuda ne siz sorun ne ben söyleyeyim :)

Ah ahh kardeş diyip kıyamıyor insan. Ama sorumluluk sıfır kardeşinde olsa bile verme. Güvenmesin sana her seferinde.

Maalesef ki o sürekli taşlı tepeli yollarda
Sesi çıkmadığında da biliyorum ya sevgili yapmaya çalışıyor ya da iyice dipte
Sonra arıyor eşin yanında mı müsait yere geç diye emri vaki , sonra sıkışığım para yolla şuan aklıma geldikçe sinir basıyor , kimsenin yapmayacağı şeyleri ben ona yaptım ama en çok umursamama halini sinir stres atma modunu bana gösterdi , benden başka da ablası var ama ona karşı mum gibi kendileri

Aslında farkındasınız herşeyin. Hayatımın son 7 yılından anladığım tek şey kimseye koşulsuz merhamet göstermeyeceksin. Kırk yıl sırtımda taşıyıp 1 gün indirdiğim insanlar 40 yılın değil hep 1 günün lafını ettiler bana.

Vermeyin. Küçük değil 30 yaşında. Borç harç kısmı yönünden benim ablama benziyor. Sürekli kredi kartından yiyordur, gelen maaş da oraya gidiyor. Benim ablam başkasına olan borcunu öder sadıktır ama kardeşlerinden borç almışsa uzar da uzar. Ya anlataam roman olur. Bizimkinin derdi artık çekilecek dert değil. Param yok bilmem ne diye şikayet ediyor ama sürekli yeni kıyafet almış oluyor ya da ayakkabı. Öyle ucuz şeylerde değil aldıkları. Eskiden öyle değildi. İnanın insan soğuyor biliyor musunuz? Bana zararı asla yok ama tavırları vs. Üzerimde hakkı, emeği de çoktur ama ne bileyim işte. Kardeşinizi arayın para vs olmadığını ve kürtaj olduğunuzu da açıklayın. Ayrıca çok çok geçmiş olsun. Şu durumda kafanıza takmal zorunda kaldığınız şeye bakın. Ciddi bir dille konuşun kardeşinizle lütfen.

Kardeşiniz çok bencil. Siz ona para vererek kötülük yapıyorsunuz.
Bırakın yaptıklarıyla yüzleşsin. Yaptıklarının cezasını çeksin. Yoksa siddin sene düzelmez.
Ömür boyu sırtını birilerine dayayamaz.
Para falan vermeyin. Çözümü kendi bulsun.

O kafayla ne uzar ne kısalır kardeşin. Verme para falan. Anlasın artık ayağını yorganına göre uzatmayı

Sizin gibi düşünebilmeyi ne çok isterdim.Maalesef kendimden çok aileme düşünmekten çoğu kez mutluluğumu yaşayamıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun.
Niye etrafınızdaki insanlar kendi mutluluğunuzdan daha önemli?
Bunun sebebi üzerine biraz düşünün.
Bu konuda iç dünyanızda bir farkındalık oluşturmazsanız kızkardeşiniz gibi insanlar sizi kullanmaya devam eder.

Kardeşiniz para kazanan bir yetişkin üstelik ev geçindirmiyor.Siz ondan sorumlu değilsiniz.
Hastalık,ev alma,kaza vb özel durumlarda elbette yakınlarımıza borç verilir durum müsaitse karşılıksız hibe de edilir.
Kardeşiniz keyfine göre yaşayıp sizi bunaltıyor üstelik belli ki çok rahat biri,eski borcunu ödemeden yenisini isteyebiliyor.
Bir de 'sende yoksa eşinden al,bul,buluştur' diye sıkıştırıyor.

18 yaşındaki,lise sona giden oğluma bu yıl
aylık harçlık vermeye başladık ki parasını idare etmeyi öğrensin.
Çocuğum hesabını yapıp parasını ona göre harcıyor,iki aydır gayet güzel idare etti.
Kardeşiniz bu hesabı yapamıyorsa bu onun sorunu.

Ben olsam bu durumlarda yardımcı olmayacağımı kırmadan ama kesin bir dille anlatırdım.

ÜStüne başına birşey aldığı da Yok
Eski tel faturaları ,net faturaları, aldığı çeyiz taksitleri , yeme içmeleri ,kahvesi , makyaj malzemesi, tatili bilmem nesine gidiyor parası anlamadım
Bitmesi gitti borçları
Bin kere güzel güzel anlattım bitecek borcum bu defa diyo her seferinde
Ben de çok soğudum ama işte merhamet de gelip gidiyo ama vermicem sanırım artık

Sen boşver borç-alacak mevzusunu ödesin borcunu şuan dert edeceğin en son şey bu..
Çok geçmiş olsun umarım tez zaman da toparlanırsın. Hayırlı bir evlat sahibi olmanı temenni ederim.

kendi borcunu kendin öde, eve de bir katkın yokken aldığın maaşla geçinemeyip, üstüne borç yapıyorsan snein sorunun deyin. sonuçta ssk l işte çalışıyor çok zorda ise gitsin kredi çeksin bu kadar enayi olmayın kardeşlikte bir yere kadar yani..

Kredi kartı vs hakkı yok
Kara listede
Bi sürü borcu var maalesef
Bir kaç aydır maaş alamadığını iddia ediyormuş evdekilere
Ama kurumsal bir firma ,hoş maaş aldığı zamanlarda da hep borç harç içinde
Kaldı ki maaş almadığını hiç sanmıyorum ..
Vermeyeceğim bulmaya da çalışmayacağım, yaşadığı evle ne maddi ne manevi ilişkisi Yok zaten
Aynı evde yaşayan bekar erkek kardeşimi aradım sabah ilk defa anlattım Benden isteyip durduğunu

kendını düşün karadeşi kardeş keseyi ayrı yaratmış Allah..yedırme kendını yemeğe alışmış seni.bır olur ıkı olur .
Evet
Ben bu para konularına artık zerre tahammül edemez oldum sanırım
Benden maddi bişey beklenmesi artık beni çıldırtıyor maalesef ....
Bazen de merhamet basıyor içimi
Ha merhamet basıp da verebilecek durumda mıyım , kendimden kısarsam evet ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…