• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş terörü

• Konu Sahibi Konu Sahibi ghl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ghl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2021
56
-12
1
Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?

Kardeşinizin aile ve akrabalarınızla olan iletişimini siz kıskanıyorsunuz gibi geldi bana, başlık bile tuhaf değil mi sizce?
Sanırım dönerken büyük beklentiler içine girdiniz, umduğunuz gibi olmadığı için afalladınız ama beklentiler her zaman üzer.
Ben kendi fikrimce alınıp gücenecek bir durum göremedim..

Aileniz sizden nefret etmiyordur.Kardeşiniz önceden mutsuzmuş şimdi ne güzel ilişkilerini düzeltmiş.Hep öyle üzgün ve problemli mi olsun yani.Belki hatalarını yeni farketti.
Bütün bunların yanında eskisine göre size karşı değiştiğini düşünüyorsanız açıkça konuşun.Belki farketmeden onu kırmış olabilirsiniz.
Her yaşta insanın anne-baba sevgi ve ilgisine ihtiyacı olsa da anne babanız sizin yaptığınızı kıskançlık olarak algılayabilir.Kendinizi doğru ifade etmeye çalışın her şeyden önce.

Uzak duracaksınuz çok basit. Çok sevdiğim bir duvar yazısı var ; varlığımda kımetimi bilmeyeni yokluğumla terbiye ederim demişler. Hiç umursamayın, kendi hayatınıza bakın, onun ve aileniz için maddi ve manevi fedakarlık yapmayın ama kimseden hesapta sormayın. Bence en iyi ceza bu olur. Siz hesap sorduğunuzda bir şey düzelmeyecek çünkü. Politik ve mesafeli davranın hem ailenize, hem kardeşinize

Bence ortada bir sorun yok sonuçta uzakta olunca özlemin etkisi ile ilgi alaka farklı oluyor.Anneniz babanız da işsiz olduğu için kendini kötü hissetmesin diye öyle davranmıştır nihayetinde sizin işiniz gücünüz var.Bence kendisi ile konuşun ne sorunu var diye.

Aileme sürekli yalakalık ya
Aileme mi??
Kardrşinizin nesi oluyor aileniz?
Komşusu mu?

Ne ala memleket ya
Kardeşin bi kere ilişkileri sizden kötüydü ya aman iyi olmasın
Geri plana düşersiniz yoksa siz
Ne kötü kalpler var
üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım
Siz üzülmüyorsunuz
En azından kardeşinize üzülmüyorsunuz
Üzülüyorsanız bi ikinci planda olmanıza üzülüyorsunuz
Karseşinizin ilişkilerini düzeltmesini hazmedemiyorsunuz

Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
Ailenizin bi çocuğunı sevme kotası mı var?
Niye birinizi sevince diğerinden nefret ediyorlar?

Buradan bakınca siz onu kıskanıyormuşsunuz gibi olmuş.

Her aileden bir kişi sevilecek diye bir kaide yok ki, siz de gidin akrabaniza, siz de dahil olun sohbete , pijema partisine davet edin falan, yeniden kaynasirsiniz (biliyorum koronada biraz daha zor)
Ayrıca anneniz babanız onu sevdi diye, onun istediği yemeği yapıyor diye bu sinirli olmak çok çocukça bir davranış. Kaç yaşında kadinsiniz, hatta öğretmen olmussunuz. Yani cidden çok komik... Madem bir yemek istiyorsunuz, söyleyin annenize yapsın. Kadın da zaten her gün iftara ne pişirsem diye düşünüyordur, ona da fikir olur (gerçi evde iki tane işe gitmeyen genç kadın varken her yemek anneden bekleniyorsa bu da ayrı bir çocukluk)
Onun dışında araba almışsınız,tebrik etmemis. Yani tam olarak nasıl bir tebrik bekliyorsunuz ki? Telefon açıp 'abla araba almissin,hayırlı olsun' mu demeliydi? Benim ablam da ev aldı, hiç aklima gelmedi özel olarak aramak,tebrik etmek . Taşınma temizliğine yardıma falan gittim ama,anlamıştır herhalde onun adına sevindigimi:) yani takılmaya yer aramışsınız bence.
Ayrıca siz neden onu 'harcliksiz birakmiyorsunuz'. Ablanın görevi mi harçlık vermek? Madem anlasamiyorsunuz vermeyin,olsun bitsin. Evlerinde kaldığınız için ailenize bir miktar bırakırsınız, yeterli.
daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı
şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor .
Bu da tam bir kötü kalp Paragrafı olmuş. Ne güzel,kız ergenligi, 'herkesten nefret ediyorum' tavrını bırakmiş aileyle,akrabalarla arasını duzeltmis. Sevineceginize hasetlenmişsiniz.
Kardeşinizin kara olması mı lazım sizin parlamaniz için? Bu mu yani kardeşlik?
Bence konuda bir terör varsa bu da abla terörü.
Bari milleti fitleyip durmayın kıza karşı. Muhatap olmayın, ondan bağımsız olarak ilişkiler kurun cevrenizdekilerle

Bütün akrabalarım yıllardır beni arar sohbet ederiz arada kardeşimi de sorarlar ama kardeşim hiç biriyle görüşüp konuşmadığı için kimse onu aramaz.
Ama kardeşim bir iki kez bayramda falan arasaydi akrabaları onlarda atarlardı bende bundan rahatsız olmam asla.keske kardeşim daha sıcak olsa 😊
Annem bu zamana kadar kardeşimi el üstünde tuttu.pamujlara sardı ama son zamanlarda bana da aynı öyle davranıyor sağolsun.kardesim bu konudan hiç rahatsız değil olmaması da gerekiyor
Anneler günü geldi kardeşim de hareket yok ben arayıp birlikte sürpriz yapalım diye teşvik ediyorum boyle şeyler de oluyor

Kardeşim yarın anneme gelse el üstünde olur en sevdiği yemekler,rahatı düşünülür.bende kiskanmam.

Ben anneme daha sık giderim kardeşimin gelemediği zamanlarda falan bende el üstünde tutulurum.

Ben sizin anlattıklarının normal bulmadım açıkçası.yani bizim anne kız kardeş ilişkilerimiz böyle ben hiç rahatsiz olmam kardeşim de olmaz asla.

Burada sorunlu taraf siz gibi duruyorsunuz, kardeşiniz büyümüş ve davranışları düzelmiş hepsi bu. Anne babadan hala nefret ediyor olsa mutlu olacaktınız yani. Akrabalara yalakalık yapmak ne demek? Arayı iyi tutmak, sıcak davranmak yalakalik mı oluyor? Siz kendinizi daha başarılı bulduğunuz için bütün ilgi üzerinizde olsun istiyorsunuz ama yanlış düşünüyorsunuz. Kıskanan taraf sizsiniz, kendinizi düzeltmelisiniz. Sürekli kusur aramayın. Ayrıca başlık çok itici, okuyunca da kardeşiniz sempatik ,başlık gayet de sizi tanımlıyor gibi oluyor, konunuzu okuyan herkes de eminim aynı aynı şeyş düşünüyordur.

Burada sorunlu taraf siz gibi duruyorsunuz, kardeşiniz büyümüş ve davranışları düzelmiş hepsi bu. Anne babadan hala nefret ediyor olsa mutlu olacaktınız yani. Akrabalara yalakalık yapmak ne demek? Arayı iyi tutmak, sıcak davranmak yalakalik mı oluyor? Siz kendinizi daha başarılı bulduğunuz için bütün ilgi üzerinizde olsun istiyorsunuz ama yanlış düşünüyorsunuz. Kıskanan taraf sizsiniz, kendinizi düzeltmelisiniz. Sürekli kusur aramayın. Ayrıca başlık çok itici, okuyunca da kardeşiniz sempatik ,başlık gayet de sizi tanımlıyor gibi oluyor, konunuzu okuyan herkes de eminim aynı aynı şeyş düşünüyordur.
Hayır anne babama öyle davrandığı için üzülüyordum onu uyarıyordum da ama şimdi onun yaptığı beni dışlamak beni saf dışı bırakmak ben evin büyüğüyüm istiyorum ki benim fikrim önce alınsın önceden öyleydi küçük küçüktü büyük büyüktü ki ben hiç kardeşimi ezmedim küçük diye . Burdan bu kadar anlatılıyor neyse

Hayır anne babama öyle davrandığı için üzülüyordum onu uyarıyordum da ama şimdi onun yaptığı beni dışlamak beni saf dışı bırakmak ben evin büyüğüyüm istiyorum ki benim fikrim önce alınsın önceden öyleydi küçük küçüktü büyük büyüktü ki ben hiç kardeşimi ezmedim küçük diye . Burdan bu kadar anlatılıyor neyse
Küçükle büyüğün yerleri ayrıyken nasıl kardeşinizi ezdirmemiş oluyorsunuz?
Ne yaptınız mesela sizden sonra fikrini söylemesine izin mi verdiniz? :confused:

Back
X