Kardeş

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.120
6.878
108
Slm kızlar…2 oğlum var biri 5,5 yaşında biri 6 aylık,büyük oğlum beyaz tenli renkli gözlü küçük oğlum esmer ve minyon her gören abisiyle karşılaştırıp benzemiyor ona göre çirkin imasında bulunuyor ve bu durum canımı sıkmaya başladı,çirkin çocuk yoktur zaten ki oğlum da kesinlikle çirkin değil ayına göre de gelişimi iyi ama abisi tombik beyaz tenli renkli gözlü ve dikkat çekici bi bebekti hep onla kıyaslamalar yapılıyor.büyüyüp algıladığında da abisi ile kıyaslayıp özgüvenini kırarlar diye üzülüyorum dediğim gibi esmer minyon sadece hatta ayına göre iyi yalnız o Türk toplumunda beklenen tombik kategorisine girmiyor,büyüdüklerinde insanların kıyaslayıp,kardeşler arası kıskançlığa sebep vermelerinden endişe ediyorum nasıl bir yol izlemem lazım

Bence size öyle geliyordur, hiçkimse bir bebeğe abisi sarışın diye çirkin demez ki? Gerçekten çirkin olsa bile denmez, bebek bu.... En fazla benzemiyor filan diyolardir, siz alınganlık yapıyor olabilir misiniz?
Ayrıca kardeşler arası tipten kıskançlık hele erkeklerde, pek önemli değildir. Benim bir arkadaşım kardeşi için öl deseler ölür, ama arada bir " bütün genetik avantajlarımı çalmış piç kurusu" der yüzüne karşı , güler geceriz ( yaşlar, 32-40 ,biri Bradley Cooper , biri Nuri Alço ya benziyor Nuri Alço ya benzeyen daha zeki ve varlıklı bu arada)

Benim de babaannemin severken çirkin demesi vardı küçükken bi arkadaşım alınmıştı. Öyle bir şey mi bu acaba

Bir kere 6 aylık bebek her türlü tatlıdır ve tipi de bu aylarda belli olmaz . 40 kere değişecek daha. Biri kumral yakışıklı olur biri esmer. Hiç de dediğiniz şeyler olmaz takılmayın

Yok gerçekten tek kişi dese ben alındım diyeceğim bu zayıf esmer abisi güzel deniliyor cümle bu yani aslında çirkin değil abisi ile karşılaştırma yapılıyor

Aynısı değil ama başarı konusunda hep kardeşimle kıyaslandım çevre tarafından. Güzellik olarakta kız kuzenimle kıyaslandım. Hiçbiri bende özgüvensizlik yaratmadı. Ama ailemin beni sürekli başkalarına ispatlamaya çalışması büyük ozguvensizlik yarattı. Siz takarsanız çocukta takar siz takmazsanız o da takmaz. Ayrıca güzellik görecelidir ve bakan gözdedir. Biri birinde çirkinlik görüyorsa çirkin bakıyordur

Bir kere 6 aylık bebek her türlü tatlıdır ve tipi de bu aylarda belli olmaz . 40 kere değişecek daha. Biri kumral yakışıklı olur biri esmer. Hiç de dediğiniz şeyler olmaz takılmayın
İnşallah inanın benim için sağlıklı olsunlar önemli olan o dediğim gibi özgüven kırmaları ve kıskançlık oluşturmalarından endişe ettim

Esmer ve normal kilosunda diye çirkin görülüyor ne demek ya çok saçma geldi bana benzemiyor demelerinden bunu çıkarmanız. Hele ki renklerle güzellik bağlantısını hiç anlamıyorum kendimde böyle bir algı olmadığından. Dünyadaki tek meziyet de görünüş değil çocuklarınıza farklı yetiler kazandırırsınız ikisi de donanımlı yetenekli bireyler olup böyle yüzeysel şeylere takılmazlar.

Walla insanlar öyle bir diyor ki, her türlü karşılaştırırlar

Aynen öyle 1..2 tane olunca dediğim gibi küçük oğlumun patavatsız insanlar yüzünden özgüven sorunu yaşama ihtimali dahi üzdü beni çünkü kendim özgüven sorunu yaşadım zamanında çocuklarımın yaşamasını istemiyorum

Yorum yapanlara kendinize bakın diyiverin.

Gerçekten herkes demez diyince bi afalladım ben mi yanlış duyuyorum diye vallahi diyorlar
Benim de ortanca çocuğuma herkes çok güzel diğerleri öyle değil bu şöyle güzel diye bayağı söylüyorlardı, ben de anlamıyordum. Ana yüreği işte bana göre hepsi güzel. tavsiyem kırıcı bir şekilde karşılaştırma yapanları bozabilirsiniz. Ya da cevap verin, benim bir çocuğum esmer, aaa bu kara olmuş diyorlar, o benim esmer bombam çukulatalı muhallebim diyorum. Ya da sarışını da ayrı güzel esmeri ayrı güzel hepsi anasının bi tanesi falan diyin. En önemli olan sizin çocuklsra nasıl yaklaştığınız. Ayrıca size katılıyoRum sadece tr de değil dünyanın her yerinde sarışın tombul çocuk dikkatleri çeker

Dünyanın her yerinde dikkat çekmiyor cidden. Daha koyu renkli toplumlarda ve ya ailesinde mavi gozlu vs nadir bulunan insanlarin dikkatini çekip bu kadar anlam yükleniyor.
Bizim ailenin çogu beyaz, renkli gozludur. Kimsenin kahve gozlu, koyu tenli bebegine cirkin dediklerini veya ima ettiklerini duymadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…